Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 10-09-12, 01:11 PM   #101
DavidH
Insane Gamer
ケロ⑨

註冊日期: Aug 2011
引用:
作者: kameojisan 查看文章
最緊要玩得開心姐, 得到一肚氣又有咩為呢?
下次再砌多d有趣的deck啦!!
係既係既
以後會遵從"對朋友不用英四"的誡命

舊 10-09-12, 01:54 PM   #102
b_boy
God of Gamer
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
小弟昨晚劣作
http://www.youtube.com/watch?v=MqXmM...&feature=g-upl
安西老師教我地...

未完場都唔可以大意啊

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-12, 02:11 PM   #103
cxzsedc
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
算啦, 總之張雙炎就係都聖帝啦但都唔識走散啦

4隻冇加速馬呢邊雙馬守我都唔知點可以走散打番咁多囉
當局者迷呀嘛...

睇replay我慢慢睇唔洗控點講都得啦

舊 10-09-12, 02:26 PM   #104
鬼哥是god

註冊日期: Jun 2012
引用:
作者: cxzsedc 查看文章
當局者迷呀嘛...

睇replay我慢慢睇唔洗控點講都得啦
實際d 其實睇下人玩都得, 馬打城扣得好小, 我覺得打馬單論城門先係皇道.

我成日係荃灣見到lok~, 我都幾鐘意 睇佢打(多過鐘意自己打, 因為有技術睇).
佢個類玩開馬單5隻馬壓城一波可以4隻輪到心口,好鬼神. 禽日見到一場最誇係隻劉譁1x counts仲係伏狀態係自城未加入過戰鬥, 但已靠打掉對方7成血.

舊 10-09-12, 02:32 PM   #105
鬼哥是god

引用:
作者: b_boy 查看文章
小弟昨晚劣作
http://www.youtube.com/watch?v=MqXmM...&feature=g-upl

未完場都唔可以大意啊

b神好勁!

舊 10-09-12, 02:35 PM   #106
b_boy
↘呆~

引用:
作者: 鬼哥是god 查看文章

b神好勁!
係最後果下唔放棄咋, 頭80C打得唔好

淯底可保一世平安
舊 10-09-12, 02:47 PM   #107
abingo

註冊日期: Feb 2012
引用:
係最後果下唔放棄咋, 頭80C打得唔好
除左俠者唔應該偷城之外都無咩做錯野
話晒暴虐如果無失誤俠者輸硬

舊 10-09-12, 02:50 PM   #108
b_boy
↘呆~

引用:
作者: abingo 查看文章
除左俠者唔應該偷城之外都無咩做錯野
話晒暴虐如果無失誤俠者輸硬
係控兵失誤, 疊槍做得太差, 比對面突死張飛
雖然對面亦好朋友咁高順食迎死

淯底可保一世平安
舊 10-09-12, 04:18 PM   #109
石原夏織
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code4597 0320 8939
PSN  IDHO2_0219
無打一排
尼期多咩
霸王級
石原夏織 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-12, 04:30 PM   #110
tongmak

註冊日期: May 2008
雄極
真桃園
tongmak 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-12, 05:08 PM   #111
cxzsedc

註冊日期: Nov 2006
引用:
實際d 其實睇下人玩都得, 馬打城扣得好小, 我覺得打馬單論城門先係皇道.

我成日係荃灣見到lok~, 我都幾鐘意 睇佢打(多過鐘意自己打, 因為有技術睇).
佢個類玩開馬單5隻馬壓城一波可以4隻輪到心口,好鬼神. 禽日見到一場最誇係隻劉譁1x counts仲係伏狀態係自城未加入過戰鬥, 但已靠打掉對方7成血.
其實對著佢副野都ok惡打, 最主要依家士氣又多
佢三粒一個剎神加武加速,封到槍+劉瞱埋左主力身就即禁剎神
贏武力贏加速,唔插槍應該輕鬆殺兩件
一個唔好彩控得差清場都成日見
成日見佢三粒珠清剩一隻非主力生殺,真係再起都要蝕卓

P.S 不過睇人玩就易,自已玩剎神應該又封唔到槍,又主動插槍
Lok隻劉瞱出城陰人真係一絕

舊 10-09-12, 05:48 PM   #112
鬼哥是god

引用:
作者: cxzsedc 查看文章
其實對著佢副野都ok惡打, 最主要依家士氣又多
佢三粒一個剎神加武加速,封到槍+劉瞱埋左主力身就即禁剎神
贏武力贏加速,唔插槍應該輕鬆殺兩件
一個唔好彩控得差清場都成日見
成日見佢三粒珠清剩一隻非主力生殺,真係再起都要蝕卓

P.S 不過睇人玩就易,自已玩剎神應該又封唔到槍,又主動插槍
Lok隻劉瞱出城陰人真係一絕
有佢5成都皇帝目指了...見佢打真係愈打愈勁.

副野基武低, 要停騎封槍/封槍拉突/輪門口/生殺/計數幾時退/守城時出城放煙及守,...技術層面極高, 唔係一般人玩到.

舊 10-09-12, 05:50 PM   #113
鬼哥是god

引用:
作者: 画伯 查看文章
無打一排
尼期多咩
霸王級
任何級都係 真桃園, 雄飛極意
http://info.enbujyo.3594t.com/rankin...nk_card01.html

無打就過一排先打, 或買張真桃園, 雄飛極意來玩, 唔係會打到爆粗(2張屈機卡)

舊 10-09-12, 06:43 PM   #114
gafstar
psv

註冊日期: Apr 2008
PSN  IDkevinmask
引用:
作者: kameojisan 查看文章
贏多0.9%
http://enbujyo.3594t.com/members/pla...20121006134853
Video link
http://www.youtube.com/watch?v=Bp0Xy...eature=mh_lolz

最緊要玩得開心姐, 得到一肚氣又有咩為呢?
下次再砌多d有趣的deck啦!!
我有條演習片 , 係 lose , 所以想看下

SRW omega :116599105

此篇文章於 10-09-12 06:51 PM 被 gafstar 編輯。
gafstar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-12, 06:57 PM   #115
DavidH
ケロ⑨

引用:
任何級都係 真桃園, 雄飛極意
http://info.enbujyo.3594t.com/rankin...nk_card01.html
波子機個順位都咁高

"任何級都係 真桃園, 雄飛極意"+1
係日本跟卡既書原價唔貴,好多人都買得起&好方便就買到
今日又比真桃園屈

舊 10-09-12, 06:59 PM   #116
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
大會3554位....同3594位同證= =
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-12, 10:10 PM   #117
gafstar
psv

註冊日期: Apr 2008
PSN  IDkevinmask
引用:
作者: DavidH 查看文章
波子機個順位都咁高

"任何級都係 真桃園, 雄飛極意"+1
係日本跟卡既書原價唔貴,好多人都買得起&好方便就買到
今日又比真桃園屈
我用俠者 , 所以 ..................

孫氏5得口羊????

引用:
作者: kev00269270 查看文章
大會3554位....同3594位同證= =
關事既口羊???

SRW omega :116599105
gafstar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-12, 10:34 PM   #118
lauwainam
Junior Member

註冊日期: Jan 2012
請問各位大大有無多張真桃園同五將軍?小弟想收依兩張@@
3Q
lauwainam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-12, 10:34 PM   #119
DavidH
ケロ⑨

引用:
作者: gafstar 查看文章
我用俠者 , 所以 ..................

孫氏5得口羊????

大大係咪認錯人
我係衣玖,唔玩藍色既(大誤)

不過今日都唔係打衣玖IC
打番司空果張正IC,點知下面都係一堆真桃園

舊 10-09-12, 10:37 PM   #120
lauwainam

有無大大有多?
舊 10-09-12, 10:40 PM   #121
DavidH
ケロ⑨

引用:
作者: lauwainam 查看文章
有無大大有多?
五將軍有一張
透開無摺入硬卡套用過一次咁大把

大大有無野換出? 例如最彼

舊 10-09-12, 10:41 PM   #122
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
小弟昨晚劣作
安西老師教我地...

未完場都唔可以大意啊
贏得漂亮

我又自HI下先
舊片重溫, 安西教練系列
http://www.youtube.com/watch?v=lo2k9...6&feature=plcp

引用:
作者: stevenfan 查看文章
真係高手過招
呢隻唔係我玩緊個隻三國
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-12, 10:42 PM   #123
lauwainam

引用:
作者: DavidH 查看文章
五將軍有一張
透開無摺入硬卡套用過一次咁大把

大大有無野換出? 例如最彼
無小喬= =cash收ok嗎?
舊 10-09-12, 10:48 PM   #124
lauwainam

Ex劉備本書邊到仲有得買,因為真係想要,有無大大知?
舊 10-09-12, 10:50 PM   #125
DavidH
ケロ⑨

引用:
作者: lauwainam 查看文章
無小喬= =cash收ok嗎?
因為小弟係儲齊3代全部紅色卡
張五將軍都係為儲而入

暫不考慮直接放售

去買賣區開post睇下有無人幫到您啦
http://www.gaforum.org/forumdisplay.php?f=20
記得標價

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志大戰討論區 Vol.LII 鬼東東 街機心得交流討論區 1040 08-09-12 02:30 PM
三國志大戰討論區 Vol.50 alucardp 街機心得交流討論區 1000 06-30-12 12:08 AM
三國志大戰討論區 Vol.48 b_boy 街機心得交流討論區 1000 05-25-12 12:13 AM
三國志大戰討論區 Vol.47回 wayne123789 街機心得交流討論區 1004 05-08-12 03:16 PM
三國志大戰討論區 Vol.46回 Norm 街機心得交流討論區 1020 04-20-12 03:08 PM

現在的時間是 07:14 PM

手機版 | APP版