Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-11-16, 05:48 PM   #1776
斯羅
God of Gamer
aloha~

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsanger1986
XBox Live GamertagSanger1986
其實變黑悟空既扎馬斯係邊個時空?

如果跟今集咁講變換完身體之後, 悟空耕田look個下應該係連扎馬斯都未見過
咁個位扎馬斯點解會知悟空既存在? 個刻根本未切磋過

相信扎馬斯咁執著要悟空身體都係因為知佢好打, 我睇吾到有邊個分列既時空有邊個係有去過呢一步

除非係扎馬知道超級龍珠之後, 被beerus殺之前做左呢個動作.
但個一刻佢都未係界王神, 應該用吾到介指飛去一年後用超級龍珠
斯羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-16, 05:50 PM   #1777
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
作者: Rance 查看文章
點錯法?講黎出黎大家研究下
無意思LA, 佢地玩到咁無謂陪佢玩, 有得睇就追睇埋算數.

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-16, 03:24 AM   #1778
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
依家差 超 條time line 部時光機未出場

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-16, 11:23 AM   #1779
Thaws

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDThaws
XBox Live Gamertagthaws
莊子今集插左佢老公幾多刀

舊 10-16-16, 01:40 PM   #1780
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
真係魔封波.....
練習用對手wwwwww

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-16, 01:48 PM   #1781
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 斯羅 查看文章
其實變黑悟空既扎馬斯係邊個時空?

如果跟今集咁講變換完身體之後, 悟空耕田look個下應該係連扎馬斯都未見過
咁個位扎馬斯點解會知悟空既存在? 個刻根本未切磋過

相信扎馬斯咁執著要悟空身體都係因為知佢好打, 我睇吾到有邊個分列既時空有邊個係有去過呢一步

除非係扎馬知道超級龍珠之後, 被beerus殺之前做左呢個動作.
但個一刻佢都未係界王神, 應該用吾到介指飛去一年後用超級龍珠
最大可能黑悟空既扎馬斯應該係斯路世界既大杜原本去嘅世界〈下稱A世界〉
如果照劇情順序,A世界應該只係冇咗斯路遊戲,A世界嘅悟空應該都冇死,冇大改變應該都會經歴埋破壞神同菲利復活,甚至同第六宇宙嘅比武大會
不過因為影響A世界嘅大杜因為已經係斯路世界死咗,所以A世界嘅悟空唔識扎馬斯
但由於主世界第十宇宙嘅界王神有睇比賽錄影,所以如果A世界嘅扎馬斯因此知道悟空嘅存在都姑且唔算奇怪
唯一問題係點完斯路點解會去咗主世界而唔係A世界

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-16, 05:34 PM   #1782
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: Thaws 查看文章
莊子今集插左佢老公幾多刀
堅係覺得比達好慘 連老婆都覺得係靠悟空而佢老公係食花生
但明明今集其實比達先係最似做緊野果個

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-16, 09:51 PM   #1783
KENSNAKE
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
堅係覺得比達好慘 連老婆都覺得係靠悟空而佢老公係食花生
但明明今集其實比達先係最似做緊野果個
次次都係悟空狗衝羸對手,攪到比達明明係正常思維俾人當傻仔.
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-16, 11:07 PM   #1784
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
果陣贏布歐都係多得比達

舊 10-17-16, 12:49 PM   #1785
stevenfan
貧窮神附身

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: Sar8 查看文章
果陣贏布歐都係多得比達
贏斯路都係靠比達

stevenfan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-16, 12:53 PM   #1786
qhxu
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: stevenfan 查看文章
贏斯路都係靠比達
但害悟飯單手龜波既都係比達
qhxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-16, 02:18 PM   #1787
yoyojams
Game Master

註冊日期: Sep 2003
悟飯肯覺醒未
yoyojams 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-16, 02:33 PM   #1788
exiazero
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: qhxu 查看文章
但害悟飯單手龜波既都係比達
令斯路成功成為完全體, 令布歐成功復活都係比達
某未來兒子表示.........老豆收手啦

舊 10-17-16, 04:25 PM   #1789
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
魔封波....封唔封到神???

舊 10-17-16, 06:01 PM   #1790
gingq7

註冊日期: May 2008
魔封波咁把炮點解當日唔拎去封菲利/斯路/布歐? 就算係實力較弱的札馬斯, 剩係今集唔比藍比達秒殺都已經證明佢最少勁過斯路, 希望之後會解話究竟魔封波係咩原理啦

今集悟飯終於有戲做, 希望唔好轉過頭又無左件事繼續頹

今集比達真係

破壞神=傲嬌 確定
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-16, 11:34 PM   #1791
怪人怪人
最低級亂鬥者

註冊日期: Mar 2003
Wii U IDkaijintik
魔封波明顯拖戲啦

吾乃傳說中的貓車(偽)勇者
怪人怪人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-16, 11:58 PM   #1792
hidetoshi981
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2006
XBox Live Gamertagmisugi1024
札馬斯係不死身,你唔用魔封波點樣破不死身呀
我覺得其實比達殺黑,悟空封印札馬斯最公平啦

Xbox one 美版
hidetoshi981 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-16, 07:54 AM   #1793
Thaws

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDThaws
XBox Live Gamertagthaws
點睇都係魔封波中一個, 之後另一個轉耳環合體再開拖啦

舊 10-18-16, 02:10 PM   #1794
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
竟然冇人期待魔封波がえし

舊 10-18-16, 02:27 PM   #1795
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
作者: exiazero 查看文章
令斯路成功成為完全體, 令布歐成功復活都係比達
某未來兒子表示.........老豆收手啦
呢個民族就係犯賤架啦

斯路變肥仔咪又係悟飯開住手加減來打

舊 10-18-16, 02:36 PM   #1796
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: Sar8 查看文章
呢個民族就係犯賤架啦

斯路變肥仔咪又係悟飯開住手加減來打
不過佢成功收咗佢老豆皮令地球有一段平和日子

舊 10-18-16, 05:09 PM   #1797
gingq7

引用:
作者: hidetoshi981 查看文章
札馬斯係不死身,你唔用魔封波點樣破不死身呀
我覺得其實比達殺黑,悟空封印札馬斯最公平啦
唔公平, 大杜d戲份呢
舊 10-18-16, 08:15 PM   #1798
psidef

註冊日期: Apr 2007
個個都戥比達唔抵......魔童直頭變咗空氣.

舊 10-18-16, 08:31 PM   #1799
hitachi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
剛剛先留意到,札馬斯做左界王神,係唔係會生多隻破壞神WWWWW

魔童自從煞有介事儲左半左一大輪魔貫光殺炮俾人打斷, 仲有乜好講WWWWW

此篇文章於 10-18-16 09:07 PM 被 hitachi 編輯。
hitachi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-16, 08:35 PM   #1800
gingq7

引用:
作者: psidef 查看文章
個個都戥比達唔抵......魔童直頭變咗空氣.
睇 超 個OP就知比達已經升左上男2, 而大杜就係今篇男1(?)
兩者都不是魔童可比

標籤
ドラゴンボール, 鳥山明, 龍珠

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
麻枝准「Charlotte-シャーロット-」最終巻第7巻にはTV未放送特別篇収録されます | 麻枝准:アニメで終わりです supermanlady 日本動漫畫討論版 340 11-29-17 05:51 PM
TVアニメ「VALKYRIE DRIVE -MERMAID-」始動丨監督:金子ひらく シリーズ構成:黒田洋介 money 日本動漫畫討論版 25 01-01-16 10:44 PM
山形石雄「六花の勇者」第十二話 (終)「解明の時」 supermanlady 日本動漫畫討論版 107 10-06-15 10:32 PM
藍「ミリオンドール」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 4 06-19-15 11:26 PM
鳥山明 新作連載開始 money 日本動漫畫討論版 29 04-01-14 06:39 PM

現在的時間是 11:05 AM

手機版 | APP版