Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-15-17, 11:12 AM   #2701
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: K.LIFE 查看文章
點會當真, 不過17,8号實力見底合体係唯一出路, 既係孖生亦係機械同步率超高要合体一D都唔難, 另外真係好期待菲利嚟緊嘅表現, 除咗戰術外之前响占星婆婆度己經示範咗壓制破壞神的力量, 今朝悟空都話佢有可能赢吉連, 至於魔童就準備開餐了, 仲要打孖上
你不如話叫魔童搵其實宇宙既娜美星人同化
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-15-17, 02:26 PM   #2702
luciferdark
God of Gamer

註冊日期: Feb 2003
係咪我日文差? 我真係聽唔到蘿蔔話佢有可能嬴ET

蘿蔔個句明明係疑問句, 佢問自己係咪贏得到, 唔係話自己贏緊喎

此篇文章於 10-16-17 12:01 PM 被 luciferdark 編輯。
luciferdark 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-15-17, 02:33 PM   #2703
K.LIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: May 2004
PSN  IDLIVEKLIFE
引用:
作者: luciferdark 查看文章
係咪我日文差? 我真係聽唔到蘿蔔話佢有可能嬴ET
係我聽錯, 悟空話佢自己如果掌握極意功有可能赢吉連先真, 今朝聽唔清楚前半句
K.LIFE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-15-17, 03:04 PM   #2704
K.LIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: May 2004
PSN  IDLIVEKLIFE

111——極限戰鬥!希特VS吉連 : 吉連反彈了悟空的元氣彈,接著被希特纏上了,希特故意讓吉連打中他來探查對方的策略。他接著使用閃時功來突襲吉連,結果居然毫無成效。

112——賽亞人的誓詞!比達的決心 : 為了讓卡莉芙拉等人能全力以赴,加貝迎戰宇宙4的蒙娜,結果卻險些被揍下場,最後在千鈞一髮之際被比達搭救。身為加貝的老師,比達向他重申了"毫不留情"的意義。

113——快活吧!賽亞人再戰沙場 : 宇宙3的戰士試圖趁悟空還未從與吉連的戰鬥中恢復過來時突擊他,結果悟空被卡莉芙拉搭救。再一次,卡莉芙拉向悟空約戰,悟空有心無力,因為他的體力已經不足以變身超賽。但他仍舊迎戰,並保證說他會在戰鬥中慢慢恢復。

114——形勢危急!新的超級戰士閃亮登場 : 悟空在與卡莉芙拉、開爾的戰鬥中重創開爾,緊張感劇增。緊接著,開爾變身成為狂暴賽亞人。

呢個新超級戰士會係邊個?

1. 17,8号合体
2. 丘比克(魔童)食飽後
3. 開爾的理性暴力綠
4. 樓上分析話最强果隻三角怪
5. 第四宇宙還沒有出現的兩人,所有破壞神都沒有發現,只有大神官知道

此篇文章於 10-15-17 03:08 PM 被 K.LIFE 編輯。
K.LIFE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-15-17, 11:35 PM   #2705
次期Cekehe
Game Master

註冊日期: Apr 2002
話時話,第六宇宙派兩件拿美星人出場,硬係覺得怪怪地,
呢兩件點睇都唔似勁過希特,而之前六、七宇宙比賽,
已經知道其他宇宙有人勁過希特......

既然係咁,呢個宇宙存亡之際,
點解呢兩件拿美星人唔同化咗先至出來打?
同化之後勁好多,而且仲可以慳一個位......

P&D
輕課主acc: 160,670,900 - (已297)光埃龍、月讀龍、濕婆龍、幻龍王、覺麒麟、覺濕婆、比古洛、紅奧丁、覺愛貓、呂布、執行者、潘朵拉、光咖哩、火龍女、劉備、新木印、覺白虎、暗咖哩、覺墮西、雷奧、天秤等等...... (尚有尼龍、一護、水龍女等等正在排隊中)

無課副acc:271,912,456 - 常用隊長:月讀龍、日龍、覺愛貓、覺光埃、火龍女、潘朵拉、比達、覺麒麟、覺月讀等等...
次期Cekehe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-17, 06:18 PM   #2706
four
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: 次期Cekehe 查看文章

好簡單同第六宇宙的撒亞人不識變身一樣。未知呢種技巧。
魔童會教授及進寶,哈哈....
由手機版發出
four 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-17, 06:48 PM   #2707
gingq7

註冊日期: May 2008
今集估唔到菲特咁快就....

另一邊悟空無一向食開的仙豆,唔知可以點回氣? 唔會企企吓就回復戰力咁搞笑掛?
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-17, 07:12 PM   #2708
luciferdark

場上啱啱仲有五 + 一個撒亞人, 會唔會又神化多次?

舊 10-16-17, 11:37 PM   #2709
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
又好似好合理
鋪左線比達和個男撒亞人friend(?),
悟空就和果兩個女撒亞人friend(?)
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-17, 02:06 AM   #2710
次期Cekehe
Game Master

引用:
問題係邊個做神......
野比飯就算啦,佢都係繼續野比,
比較有機會應該係加貝,只有佢先肯乖乖同第七宇宙合作......

P&D
輕課主acc: 160,670,900 - (已297)光埃龍、月讀龍、濕婆龍、幻龍王、覺麒麟、覺濕婆、比古洛、紅奧丁、覺愛貓、呂布、執行者、潘朵拉、光咖哩、火龍女、劉備、新木印、覺白虎、暗咖哩、覺墮西、雷奧、天秤等等...... (尚有尼龍、一護、水龍女等等正在排隊中)

無課副acc:271,912,456 - 常用隊長:月讀龍、日龍、覺愛貓、覺光埃、火龍女、潘朵拉、比達、覺麒麟、覺月讀等等...
舊 10-17-17, 07:59 AM   #2711
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
問題係邊個做神......
野比飯就算啦,佢都係繼續野比,
比較有機會應該係加貝,只有佢先肯乖乖同第七宇宙合作......
洗鬼變神,好似杜拉格黎咁無啦啦整個完全唔洗解釋既型態比佢未得囉 超D野根本可以亂咁黎
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-17, 08:43 AM   #2712
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:

路人版計法
如果是路人戰鬥型娜美星人(幾萬戰鬥力)是勁過路人撒亞人(未變大猴子之前得幾千戰鬥力,但第6世界的無得變猴子)
再加上第6那邊得3個懂變超1的

你想想魔童這個娜美星人天才在人造人篇回復原版後(當初到地球版)就已經直接有強化後的超1實力(比17號更強)
只是之後分裂是力量大跌到超低

在這個生存人數計法
同化只是力量相加了 但補上的可能只是戰鬥力幾千的其他人(某技巧很高的老人表示)
還不如2個幾萬增加生存機會
必要時再同化就好了

娜美星人是一個不錯的種族
分3種人
龍族 戰鬥型 普通(智慧?)型
龍族是同時擁有智慧和戰鬥力 (即魔童)

天迪也是龍
只是他不去練

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-17, 10:23 AM   #2713
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: pet3 查看文章
路人版計法
如果是路人戰鬥型娜美星人(幾萬戰鬥力)是勁過路人撒亞人(未變大猴子之前得幾千戰鬥力,但第6世界的無得變猴子)
再加上第6那邊得3個懂變超1的

你想想魔童這個娜美星人天才在人造人篇回復原版後(當初到地球版)就已經直接有強化後的超1實力(比17號更強)
只是之後分裂是力量大跌到超低

在這個生存人數計法
同化只是力量相加了 但補上的可能只是戰鬥力幾千的其他人(某技巧很高的老人表示)
還不如2個幾萬增加生存機會
必要時再同化就好了

娜美星人是一個不錯的種族
分3種人
龍族 戰鬥型 普通(智慧?)型
龍族是同時擁有智慧和戰鬥力 (即魔童)

天迪也是龍
只是他不去練
天迪有回血功能,練完魔童會唔知企邊度好

舊 10-18-17, 11:34 AM   #2714
pet3
The One

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
天迪有回血功能,練完魔童會唔知企邊度好
龍族先管理到龍珠

天迪他應該是龍族(偏智慧型)?
細個時就係道玩改造龍珠....

如果他能練武
魔童真的會哭

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊

此篇文章於 10-18-17 12:57 PM 被 pet3 編輯。
舊 10-19-17, 09:39 PM   #2715
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
會唔會有中文版呢

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-17, 10:20 PM   #2716
luciferdark

點解漫畫正義佬托破咁勁...

舊 10-20-17, 02:24 AM   #2717
次期Cekehe
Game Master

引用:
超藍都被佢一招KO,好似太誇張,
不過漫畫托破無一口咬定悟空係邪惡,
打完之後仲好似識英雄重英雄,我覺得比較討好~

P&D

舊 10-20-17, 08:05 AM   #2718
pet3
The One

引用:
你睇番過去幾篇都會發現
漫畫版的悟空是廢過動畫的

FGO 目標預算
舊 10-20-17, 09:31 AM   #2719
luciferdark

已經係全功率都俾托破輕鬆避開再絕子絕孫腳...

漫畫蘿蔔確係弱啲, 但無動畫咁智障...
王子仲多左招新招, 唔知動畫俾唔俾佢。

舊 10-20-17, 09:53 AM   #2720
神風@AMD
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
但補番句如果唔係有擂台限制,未知輸贏
同埋果下明顯係悟空睇少人過份自信出事

舊 10-20-17, 10:10 AM   #2721
古鐵.巨人
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDterryho_PSNJP
漫畫都未知輸左大會會冚宇宙剷,
普通切磋托破都唔會無啦啦仇視蘿蔔啦
係d時序先後錯晒攪到人物關係都唔同晒姐

仲有補返托破有神氣又唔同講法, 或者吉連喺漫畫都有練過神氣先有咁既強度
古鐵.巨人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-17, 10:12 AM   #2722
luciferdark

我覺得係呢個托破知書識禮, 唔係TV個個自戀狂。

之前講到全功率幾勁, 點知依家...

舊 10-20-17, 10:18 AM   #2723
神風@AMD
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
引用:
我覺得係呢個托破知書識禮, 唔係TV個個自戀狂。

之前講到全功率幾勁, 點知依家...
好似都無話全功率好勁,只係有比較之下相對勁
比達同破壞神打,差距只係由無趣變成同你玩兩野既程度

同埋超藍好似係漫畫無實質勝利過

舊 10-20-17, 10:47 AM   #2724
luciferdark

引用:
作者: 神風@AMD 查看文章
好似都無話全功率好勁,只係有比較之下相對勁
比達同破壞神打,差距只係由無趣變成同你玩兩野既程度

同埋超藍好似係漫畫無實質勝利過
有, 王子贏過無晒氣嘅大王

舊 10-20-17, 10:52 AM   #2725
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
會唔會有中文版呢

出到單行本咩????

好似得好短咋喎......

標籤
ドラゴンボール, 鳥山明, 龍珠

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
麻枝准「Charlotte-シャーロット-」最終巻第7巻にはTV未放送特別篇収録されます | 麻枝准:アニメで終わりです supermanlady 日本動漫畫討論版 340 11-29-17 05:51 PM
TVアニメ「VALKYRIE DRIVE -MERMAID-」始動丨監督:金子ひらく シリーズ構成:黒田洋介 money 日本動漫畫討論版 25 01-01-16 10:44 PM
山形石雄「六花の勇者」第十二話 (終)「解明の時」 supermanlady 日本動漫畫討論版 107 10-06-15 10:32 PM
藍「ミリオンドール」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 4 06-19-15 11:26 PM
鳥山明 新作連載開始 money 日本動漫畫討論版 29 04-01-14 06:39 PM

現在的時間是 09:09 PM

手機版 | APP版