Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 14  ... 最後
電視遊戲討論版>[PC] 真・三國無双 8︱發售中
Dyhalt Rushifar 09:57 AM 05-10-17
在下都係偏向喜歡有IF路線,不過都係真三七寫果班友就真係算數罷嘞。
Reishin 10:12 AM 05-10-17
OPEN WORLD幾有趣,但希望保持到穩定d嘅fps……
權愛真 11:25 AM 05-10-17
所謂史實,本來不多不少都是有些FF元素,
而且玩了那麼多年,真的厭倦。
我個人特別討厭第六代般,就算打贏了都一定要死……
這樣,玩了一次已經不想再玩!
所以第七代才會有IF路線,亦真的大獲好評!

但暗榮又是同以前一樣,每出新一代,都會砍掉前一代的優點?
有很多武將,根本就很依賴IF劇情,若果沒有的話,就一定變得更加邊緣!
再者,有IF路線,一樣可以同史實共同並存!上集已經是這樣,可說是百利而無一害。

只能說,暗榮今次為了做開放世界,同時又要犧牲其他元素……
IF劇情元素,可能又要等下集再回來。(到時可能又砍回其他元素,無限輪迴)
真的好令人失望!
Sar8 11:28 AM 05-10-17
但好多人係鐘意返6主線wor
其實所謂既if線不嬲都有,早幾代武將視點果陣都係統一天下end
反而係6代先行史實end
Dyhalt Rushifar 11:35 AM 05-10-17
6主要係本身寫得唔錯,不過本身IF係難寫過跟演義/史實,編劇冇腦到好似7咁就真係NO THANK YOU。
只係OPEN WORLD要加IF真係寫既冇當年寫Zill O'll既級數,大概都係食屎既多
權愛真 11:36 AM 05-10-17
我就看到很多人喜歡七代IF路線!
(我同身邊有玩的朋友,全部都不喜歡六代!)
評價亦好好!
一邊是史實,一邊是IF,就是最雙全其美的做法。

說到底,有IF劇情,給角色們的發展空間一定更大。
Sar8 11:44 AM 05-10-17
作者: Dyhalt Rushifar:
6主要係本身寫得唔錯,不過本身IF係難寫過跟演義/史實,編劇冇腦到好似7咁就真係NO THANK YOU。
只係OPEN WORLD要加IF真係寫既冇當年寫Zill O'll既級數,大概都係食屎既多
唔好話if線寫得好,史實線要寫得好都未必得
睇下戰無4 同真田丸 劇情比較就知.....
古烈特 11:58 AM 05-10-17
唔知幾時開始就有個傳說講法就係:

雙數無雙比單數無雙好玩
charcsc2000 12:06 PM 05-10-17
唔知會唔會好似"真田傳"咁...我覺得呢隻好好玩...
Dyhalt Rushifar 12:12 PM 05-10-17
作者: Sar8:
所以在下唔太反對冇IF,不過從另一角度黎講本死冇大害,有都無妨
風間鈴木仁 12:45 PM 05-10-17
大家
真·三國無雙8 2017 出到嗎 ???
sugoteam 01:12 PM 05-10-17
作者: 風間鈴木仁:
大家
真·三國無雙8 2017 出到嗎 ???
我覺得光榮只會幹及2018年3月財報前出, 話哂今年衰衰地有隻 All Star, 不過真心覺得唔好玩
wing 02:28 PM 05-10-17
作者: Reishin:
OPEN WORLD幾有趣,但希望保持到穩定d嘅fps……
放心喎, 咁新的結構,咁大的改變,第一作都可以99%肯定唔會好玩。

等多一兩代先la
小昭Teddy 04:15 PM 05-10-17
無雙唔係向來都玩雙數既咩?
Sar8 04:26 PM 05-10-17
三無先係
戰無4集都ok

北斗無雙第二集勁廢
安安 11:58 PM 05-10-17
https://twitter.com/famitsu/status/862322600466235392

強"箭"回歸
Sar8 12:00 AM 05-11-17
睇落似真田丸open world版
強化人間ですの~★ 12:03 AM 05-11-17

WidePok 12:21 AM 05-11-17
晚年期真田昌幸亂入
鈴蘭 12:41 AM 05-11-17
得意武器
即係仲係用番轉武器系統
暗黑騎士 01:56 AM 05-11-17
有箭用,即刻諗起一代遠距離射死小強的情境
Rance 02:15 AM 05-11-17
作者: 鈴蘭:
得意武器
即係仲係用番轉武器系統
而家咁鬼多人邊會同你逐隻人整動作
Nemesis09 08:54 AM 05-11-17
7嗰陣武器同動作模組夠多,已經可以一人一套動作,唔似6咁唔夠分
反而係個天地人相剋系統我想del左佢,好影響玩嗰陣個流暢度
polyu7 10:16 AM 05-11-17
作者: Sar8:

真田丸係ok?
諗緊買

Sent from my iPhone using Gaforum
D.K. 10:24 AM 05-11-17
蜀吳都係加男人
睇黎呂都係男人
魏晉他要女武將丫!!!!!
標籤:真三國無雙8
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 14  ... 最後

返回主題版面