Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 07-24-10, 09:23 PM   #176
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
引用:
作者: antony chan 查看文章
直接去門市搞啦
我發覺人仔都幾抵用
唔該你先~
POKA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-10, 09:48 PM   #177
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
引用:
作者: KTN 查看文章
WM這些嘔向的OS都放棄啦

投入摩托羅利的ANDROID的懷抱啦
一係就GOOGLE自家的NEXUS ONE~
我夠想, software不support其他~!

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-10, 11:53 AM   #178
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
EXCHANGE?
http://www.androidtapp.com/exchange-by-touchdown/

引用:
作者: KIM 查看文章
我夠想, software不support其他~!

舊 07-25-10, 04:24 PM   #179
jlai
Ultimate Gamer
下一站 南美....

註冊日期: May 2006
引用:
作者: KIM 查看文章
主要係機頂開關已經失效......要靠取MINI SD出來令機身著機!
其他都仲WORK!

公司都只係SUPPORT WM~~~
I have the same problem
U can go to setting then wake up button
Change to any button
Then u can use any key to wake your machine up

jlai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-10, 12:38 AM   #180
卡柏
God of Gamer

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
引用:
作者: 破戒僧 查看文章
其實WM6.5或之前, 個人覺得無咩問題
始終商用層面上, 佢仲係隨blackberry之後做第二

我而家都只係因為WP7呢舊騎呢野, 所以先被迫跳船...

anyways, 下個月可能轉iphone4(等唔到N2, 大不了年尾再轉), 我目前部HD2都唔會放...
一來等xda個android移植, 二來WM係目前唯一可以暢順地玩PS1 game o既平台...
終於都出左毛毛器.......
我乜都睇唔到....
http://www.android-hk.com/news/psx-emulator-for-android/

我未得閒試.....
卡柏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-10, 12:56 AM   #181
Kong
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDArthurKP
我一向用野WM 既X1, 依家我想買換部android, 依家睇中左3部
- Samsung I9000 Galaxy S
太貴la.....老婆今日ban左

- HTC Desire
1.) 唔知可唔可上2.2....
2.) 成街都係......我公司得5個人, 已經有3個desire....唔想撞機...
3.) 價錢同性能最合理
4.) 其實仲睇中左 HD2. 同價錢, 好似Desire 比較全面

- Milestone
1.) 都係唔知可唔可以上2.2....
2.) CPU 得500 Mhz 會唔會好慢? 我見可以overclocking 到1 mhz, 會唔會有問題?
3.) 水尾...價錢平...

我自己就係check 公司email + 睇youtube多既...所以大 + 靚mon對我好重要
其實我自己最喜歡Milestone gei.....不過係怕慢同上唔到2.2....同埋個mon唔知靚唔靚..
唔知大家可唔可以俾0的意見我呢

才是小隊長的工作
Kong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-10, 02:10 PM   #182
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
HTC Desire 呢排好似炒起兼無貨
可能n1同個mon整唔切~

Milestone 手感好,料好正同有kb
不過真系唔太快(未試過超頻1mhz)

你電話份約夠未?
夠就出上台Galaxy S
真系唔同享受~(後悔當初唔留黎用...)

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-10, 05:05 PM   #183
破戒僧

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code3523 2002 7295
PSN  IDLeifeiPatrick
XBox Live Gamertagfpatrick
引用:
作者: DC 97 查看文章
HTC Desire 呢排好似炒起兼無貨
可能n1同個mon整唔切~

所以今日hTC正式confirm新一批Nexus One同Desire會轉用Super LCD
hTC話SLCD不比AMOLED差, 仲慳電o的喎...
http://www.engadget.com/2010/07/26/h...-one-official/

如果之前傳聞無錯, 呢批SLCD係由SONY負責生產
唔知會唔會有人屎忽痕, trade左Samsung AMOLED版黎換SONY SLCD版呢...

無論你多接近神, 都依然係一個凡人, 別以為自己很了不起

此篇文章於 07-26-10 05:10 PM 被 破戒僧 編輯。
破戒僧 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-10, 05:20 PM   #184
antony chan
大合奏部隊!

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDantony34
Nintendo Switch ID2591-1991-9995
3DS Friend Code4038 5946 9782
PSN  IDantony34
卡柏, that emu very good....just tried at N1 and i9000...

GGFR
名:Antony ID:49466199
GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用﹗
好Game分享
antony chan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-10, 11:27 PM   #185
卡柏

引用:

所以今日hTC正式confirm新一批Nexus One同Desire會轉用Super LCD
http://www.engadget.com/2010/07/26/h...-one-official/

唔知會唔會有人屎忽痕, trade左Samsung AMOLED版黎換SONY SLCD版呢...
睇左比較片, 感覺slcd既味精味好似幾重下, 如果可慳電, 我唔介意d機轉用呢隻板~~

引用:
作者: antony chan 查看文章
卡柏, that emu very good....just tried at N1 and i9000...
我部desire唔夠位玩....
好想試下呀, 不過n1都ok, 正常對desire黎講都冇咩問題
越黎越想root黎刷個app2sd rom
htc快手d啦唔該
舊 07-27-10, 07:22 PM   #186
JEREMY
Ultimate Gamer
祖離米

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagNEWtheJEREMY
引用:

引用:
作者: 卡柏 查看文章
睇左比較片, 感覺slcd既味精味好似幾重下, 如果可慳電, 我唔介意d機轉用呢隻板~~

好想試下呀, 不過n1都ok, 正常對desire黎講都冇咩問題
htc快手d啦唔該
想買desire但係睇唔出SLCD 同amoled 既分別
大家覺得下水slcd版 會唔會平d?

PAD :122,999,742 , 長掛297
DQMSL:S級,NO.123,100,970,765
SB:新手參上 163,542,030

一齊玩丫 最緊要開心 多謝各位每一個回應..
MHF ID=祖離米/一離米
希望..只是暫時的離開....
JEREMY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-10, 11:26 PM   #187
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
引用:
作者: JEREMY 查看文章
想買desire但係睇唔出SLCD 同amoled 既分別
大家覺得下水slcd版 會唔會平d?
SLCD 就算成本平 d 都唔會係減價理由, 公佈新機o個時就自然會減架喇

==================================

另外, 傳聞年尾開放 market 收費軟件 (港台同步)

http://www.zdnet.com.tw/news/softwar...1#gototalkback
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-10, 08:27 AM   #188
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
想買手機﹙前提喺電話唔好太食電,方便工作﹚,唔知道呢部好唔好:
sony ericsson elm j10i
http://www.sogi.com.tw/product/produ....aspx?pno=7388
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-10, 03:25 PM   #189
monster8
Game Master

註冊日期: Dec 2002
引用:

htc快手d啦唔該
我覺得呢樣好煩, 我聽D FRIEND話成日唔夠位裝野, 要ROOT左至可以MOVE去SD CARD, 其實唔ROOT可唔可以解決呢個問題?
因為我用IPHONE無呢個問題出現..
monster8 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-10, 09:35 PM   #190
卡柏

引用:
作者: monster8 查看文章
我覺得呢樣好煩, 我聽D FRIEND話成日唔夠位裝野, 要ROOT左至可以MOVE去SD CARD, 其實唔ROOT可唔可以解決呢個問題?
因為我用IPHONE無呢個問題出現..
其實呢個只係電話內存既問題,同個os係毫無關係.....
galaxy s就係有8定16gb既內存,所以唔駛root都夠位!情況同iphone一樣!
App2sd只係開放左電話既存取權限,將d app裝落去sd卡度!
你可以將呢樣野話俾你朋友知
舊 07-28-10, 09:44 PM   #191
enishi

http://www.htc.com/cn/press.aspx?id=136364&lang=2052
內地版 Desire 跟機 2.2

i9000 official 2.2 test ROM 都流左出黎, 睇黎 Samsung 呢次想同 htc 鬥快
舊 07-28-10, 10:41 PM   #192
monster8
Game Master

註冊日期: Dec 2002
引用:
其實呢個只係電話內存既問題,同個os係毫無關係.....
galaxy s就係有8定16gb既內存,所以唔駛root都夠位!情況同iphone一樣!
App2sd只係開放左電話既存取權限,將d app裝落去sd卡度!
你可以將呢樣野話俾你朋友知

我朋友用N1, 另外ROOT機可以變番做未ROOT嗎?
monster8 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-10, 11:52 PM   #193
卡柏

引用:
作者: enishi 查看文章
http://www.htc.com/cn/press.aspx?id=136364&lang=2052
內地版 Desire 跟機 2.2

i9000 official 2.2 test ROM 都流左出黎, 睇黎 Samsung 呢次想同 htc 鬥快
正正因為咁, desire如無意外, 8月頭就會有得更新....

引用:
作者: monster8 查看文章
我朋友用N1, 另外ROOT機可以變番做未ROOT嗎?
有架, 刷番原廠rom就可以了~~
不過要上網搵, 國內網, 如機鋒網會搵到....
xda都有係朋友想搵既野
舊 07-28-10, 11:57 PM   #194
enishi

睇勇者報告, 似乎 i9000 個 2.2 ROM 都真係幾測試版, 應該仲有段時間要 fine tune...

Desire 個 ROM 完整好多, 不過香港真係 8 月見唔見到呢.... 我都有少少保留...
舊 07-29-10, 02:24 AM   #195
卡柏

引用:
作者: enishi 查看文章
睇勇者報告, 似乎 i9000 個 2.2 ROM 都真係幾測試版, 應該仲有段時間要 fine tune...

Desire 個 ROM 完整好多, 不過香港真係 8 月見唔見到呢.... 我都有少少保留...
根據xda果面既料, desire個2.2rom應該都攪好架喇, htc只係等8月6日incredible開始升級時一次過攪埋....我估
我死唔信htc會先攪左部incredible先再攪desire, 始終incredible同desire既規格都唔係差多遠, 升級一定冇難度~~~

不過對個2.2 beta rom真係好有冇興趣, 好多人用左都話冇大問題出現, 而且順左又慳電, 真係心癢癢!!
舊 07-29-10, 08:45 AM   #196
enishi

OTA 可能今日稍後開始, 我等多陣先

引用:
根據xda果面既料, desire個2.2rom應該都攪好架喇, htc只係等8月6日incredible開始升級時一次過攪埋....我估
我死唔信htc會先攪左部incredible先再攪desire, 始終incredible同desire既規格都唔係差多遠, 升級一定冇難度~~~

不過對個2.2 beta rom真係好有冇興趣, 好多人用左都話冇大問題出現, 而且順左又慳電, 真係心癢癢!!
由手機版發出
舊 07-29-10, 09:08 AM   #197
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
反而milestone冇乜聲氣話幾時有2.2...

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-10, 01:22 PM   #198
卡柏

引用:
作者: DC 97 查看文章
反而milestone冇乜聲氣話幾時有2.2...
有傳美國部droid會o係8月6日開始更新, 8月15日到歐洲
香港應該都會有...
就算冇, 一定有神人放ruu, 放心好了
舊 07-30-10, 10:37 PM   #199
enishi

歐洲區 Desire 1/8 開始更新
由手機版發出
舊 07-30-10, 11:36 PM   #200
enishi

http://www.engadget.com/2010/07/30/o...eo-capture-to/

Desire 2.2 追加功能: 720p video recording, iTune sync, App Share, smart caller ID

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
村田雄介「アイシールド21」総合THREAD Vol.4丨村田雄介:12周年ありがとう realpeople 日本動漫畫討論版 819 07-25-14 11:57 PM
[CWHK27]-[H6]心情風磨坊-*[Eye Shield 21]系列同人誌新刊[Einheriar 21]* Lemonpo Cosplay同人MIX討論區 2 01-30-09 03:34 PM
[漫畫] EYE SHIELD 21(高速達陣)光速討論區 vol.3 衝鋒21<夢幻的聖誕碗, 開波喇>29期已出 信長 日本動漫畫討論版 999 06-01-08 07:24 PM
[56K地獄]21/01/07理大藝墟第一天─花絮篇(21張) windart Cosplay同人MIX討論區 11 01-25-07 12:01 PM
[雙子座-Gemini (05/21 - 06/21)] 你係咪雙子女/雙子仔? OROCHI ~清談館~ 30 05-25-05 12:08 PM

現在的時間是 06:51 PM

手機版 | APP版