Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 10-06-10, 03:23 PM   #326
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: westpat 查看文章
XDA d人真係好勁
試左裝個 Android 2.2 (用 HTC Desire既base) 落部HD2
難以置信...成部 Desire XDDDDDD
暫時搵唔到邊樣野唔work
用web browser仲快/靚過本身opera
太厲害

邊位版友用緊HD2,一定要試下轉Rom做Desire
一試難忘
話時話大家用緊咩版本 ?
今日得閒走去update左個Mdeejay Froyo Sense 去v. 2.4.2. 但發覺今次開program好慢....已經照之前咁先format sd card去裝, 雖然我係用HD2送果張姐, 但之前個版本明明都唔算太慢, 依個version就唔知點解會咁慢 但因為之前個ver個連絡人有問題, 又唔想裝番

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-10, 06:50 PM   #327
卡柏
God of Gamer

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
唔知大家有冇用呢個同步apps, 我覺得真係好正!!!
http://www.android-hk.com/applicatio...fi/#more-23418
玩得過, function勁過htc sync好多!!
卡柏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-10, 06:50 PM   #328
westpat
Jayjey

註冊日期: May 2007
PSN  IDwestmead
引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
話時話大家用緊咩版本 ?
今日得閒走去update左個Mdeejay Froyo Sense 去v. 2.4.2. 但發覺今次開program好慢....已經照之前咁先format sd card去裝, 雖然我係用HD2送果張姐, 但之前個版本明明都唔算太慢, 依個version就唔知點解會咁慢 但因為之前個ver個連絡人有問題, 又唔想裝番
我用緊darkstone FroyoStone Sense v3.1
冇咩大bug

最大問題
1.auto rotate慢
2.app 2 sd唔work <-我都唔知係唔係個build 既問題.

細問題
1.接call有時唔識熄LED燈,變成綠燈長著,直至有第二個call
2.g-sensor calibration怪怪地
3.compass s-n掉轉 <-known issue

發覺,裝左控制cpu frequency 個類型app之後
battery life有明顯改善

舊 10-06-10, 07:42 PM   #329
卡柏

整整下, 呢條thread變左android專題
舊 10-07-10, 10:02 AM   #330
westpat
Jayjey

引用:
作者: 卡柏 查看文章
真係多人用android機

samsung 部 galaxy 全球賣左5百萬部
HTC 同期double profit
Moto1-2-3線機海

而家係美國出android機仲多人買過其他機種

舊 10-07-10, 10:26 AM   #331
破戒僧

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code3523 2002 7295
PSN  IDLeifeiPatrick
XBox Live Gamertagfpatrick
引用:
作者: 卡柏 查看文章
因為除左Android之外, 跟本都冇咩好講...

一般feature phone冇乜幾可有特別野...
WM6系摺左, WP7又未出...
BlackBerry又冇咩值得問...
iPhone又有專區...
日系機又式微...

無論你多接近神, 都依然係一個凡人, 別以為自己很了不起

此篇文章於 10-07-10 10:29 AM 被 破戒僧 編輯。
破戒僧 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-10, 01:28 PM   #332
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
引用:
作者: 破戒僧 查看文章

日系機又式微...
NOKIA N8 3998
可能nokia太廢了
幾平都唔會再買
POKA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-10, 02:09 PM   #333
破戒僧

引用:
作者: POKA 查看文章
可能nokia太廢了
幾平都唔會再買
Symbian ^3我睇唔到有咩突破...

舊 10-07-10, 02:40 PM   #334
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
$3998 nokia 机黎講算抵買~
可能個os太廢~唸都無唸過~
而家只會唸iphone彧andriod

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-10, 05:24 PM   #335
破戒僧

HTCSense.com goes live
https://www.htcsense.com/

舊 10-07-10, 05:55 PM   #336
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
Desire HD 台灣 11 月開售,~HK$5500
不過唔係 SLCD, 只係普通 LCD.....
由手機版發出
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-10, 05:59 PM   #337
POKA
Banned

引用:
作者: DC 97 查看文章
$3998 nokia 机黎講算抵買~
可能個os太廢~唸都無唸過~
而家只會唸iphone彧andriod
太固步自封,唔進步,以前佢係好用,但係現今世界佢就唔夠人鬥
舊 10-07-10, 07:59 PM   #338
monster8
Game Master

註冊日期: Dec 2002
引用:
Symbian ^3我睇唔到有咩突破...
我之前用過個朋友部5800, 我上網咩個主畫面會有好大部份做左制, 我真係心諗, MON就16:9, 一做野就做左4:3, 都唔知佢想點...

仲有, 我唔係好明佢點解一定要出16:9?
我用電話真係打直多過打橫, NOKIA係唔係真係知道USER需要?
monster8 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-10, 09:25 PM   #339
大覺屋師真
The One

XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:

日系機又式微...
其實依家開個Android topic都不為過

引用:
HTCSense.com goes live
https://www.htcsense.com/
認証email條Link唔work

相薄
舊 10-07-10, 10:43 PM   #340
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
作者: POKA 查看文章
可能nokia太廢了
幾平都唔會再買
nokia保留二奶機大市機同學生哥巿場

我地有收入未玩高階機吧
可能有需要買部二奶機,平有平賺架

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-10, 11:41 PM   #341
卡柏

引用:
作者: B|WINS 查看文章
nokia保留二奶機大市機同學生哥巿場

我地有收入未玩高階機吧
可能有需要買部二奶機,平有平賺架
依家android入門機真係平左好多, 如果玩二奶機, 我諗都會多左人玩android...
我如果唔係用緊desire, 我會買果部ideos架, 行2.2, 都係18xx...
當pocket wifi真係一流
舊 10-08-10, 12:19 AM   #342
POKA
Banned

學生機=se
師奶先係nokia
舊 10-08-10, 12:27 AM   #343
clanyuen1
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2002
XBox Live Gamertagclan3
師奶唔係LG(朱.朱..朱古力)同摩記(夠平)?
記得換VIVAZ PRO之前,部5800壞1次就整3次,每次整完唔夠1日就又出事...

放心!高空工作,1人工作,10號風球出事你都有份,但公司唔保,
住戶是神,不得反抗...

此篇文章於 10-08-10 12:30 AM 被 clanyuen1 編輯。
clanyuen1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-10, 12:36 AM   #344
POKA
Banned

師奶係nokia+大陸雜牌機
讀書d同學全部都係se(全部都係上台回贈個d)

只有少量3星+nokia
se外型好d又平,佢先係學生首選
nokia有邊款吸引到人?
舊 10-08-10, 11:13 AM   #345
大覺屋師真
The One

好慘喎,desire hd only use normal LCD, 如果係咁我用住hd2都差吾多姐
由手機版發出
舊 10-08-10, 11:39 AM   #346
westpat
Jayjey

FF 4.0b1 開飯啦

http://www.mozilla.com/en-US/mobile/download/

仲有
market見到有paid app揀lu
見到有好多emulator XDDD

此篇文章於 10-08-10 11:46 AM 被 westpat 編輯。
westpat 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-10, 12:24 PM   #347
Designer
Registered User

註冊日期: Feb 2004
有無試用報告,快唔快先,之前版本慢到無趣
引用:
作者: westpat 查看文章
FF 4.0b1 開飯啦

http://www.mozilla.com/en-US/mobile/download/

仲有
market見到有paid app揀lu
見到有好多emulator XDDD
Designer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-10, 12:32 PM   #348
FOKKIT
Banned

註冊日期: Apr 2002
Milestone 2好似2/12前出...仲要等....

Dexter
My Favorite Drama
FOKKIT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-10, 02:06 PM   #349
Designer
Registered User

註冊日期: Feb 2004
殘念
http://www.downloadsquad.com/2010/10...ery-much-beta/
引用:
作者: Designer 查看文章
有無試用報告,快唔快先,之前版本慢到無趣
Designer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-10, 02:26 PM   #350
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
Desire 12 月第二次 software update
主要改用新版 HTC sense + htcsense.com

咁我應該唔會考慮 HD 喇
由手機版發出
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
村田雄介「アイシールド21」総合THREAD Vol.4丨村田雄介:12周年ありがとう realpeople 日本動漫畫討論版 819 07-25-14 11:57 PM
[CWHK27]-[H6]心情風磨坊-*[Eye Shield 21]系列同人誌新刊[Einheriar 21]* Lemonpo Cosplay同人MIX討論區 2 01-30-09 03:34 PM
[漫畫] EYE SHIELD 21(高速達陣)光速討論區 vol.3 衝鋒21<夢幻的聖誕碗, 開波喇>29期已出 信長 日本動漫畫討論版 999 06-01-08 07:24 PM
[56K地獄]21/01/07理大藝墟第一天─花絮篇(21張) windart Cosplay同人MIX討論區 11 01-25-07 12:01 PM
[雙子座-Gemini (05/21 - 06/21)] 你係咪雙子女/雙子仔? OROCHI ~清談館~ 30 05-25-05 12:08 PM

現在的時間是 11:43 AM

手機版 | APP版