Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 08-23-10, 09:26 AM   #251
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
3真系正xx
琴日無拿拿收到張$300單
我都轉左成個月去123 la
打上去3問~佢話唔系台費系上網費~
我知到3 呢d xx野~所以轉台前2-3日都冇用上網
到左123用得果日就轉咭
何來會上網??
就算部機唔生性~有1-2日auto loadi都唔洗$300啦

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-10, 07:59 PM   #252
JEREMY
Ultimate Gamer
祖離米

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagNEWtheJEREMY
請問
desire可唔可以用facebook個陣dl d相落部機度?

PAD :122,999,742 , 長掛297
DQMSL:S級,NO.123,100,970,765
SB:新手參上 163,542,030

一齊玩丫 最緊要開心 多謝各位每一個回應..
MHF ID=祖離米/一離米
希望..只是暫時的離開....
JEREMY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-10, 05:49 PM   #253
enishi
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
台灣 desire 2.2 OTA 已經出左... 香港仲要等幾耐呢........
由手機版發出
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-10, 08:16 PM   #254
JEREMY
祖離米

XBox Live GamertagNEWtheJEREMY
引用:
作者: JEREMY 查看文章
請問
desire可唔可以用facebook個陣dl d相落部機度?
另問
desire 可唔可以dl gmail 既附件落手機度?gmail"封存"既意思係咩?封存左既mail點拎返出黎?
&
各位有冇用android 既msn?邊隻好用?

thanks

舊 08-29-10, 12:37 PM   #255
卡柏

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
引用:
作者: enishi 查看文章
台灣 desire 2.2 OTA 已經出左... 香港仲要等幾耐呢........
由手機版發出
消息滿天飛, 有人問csl話要9月尾, 因香港rom入面既csl app於2.2時不太穩定
亦有人話htc回覆將於8月30日至9月初將會推出...........

都唔知信邊個, 不過, 就一定係9月推出......
但據知必須有100%電及100mb既容量~~
卡柏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-10, 10:52 PM   #256
enishi

引用:
另問
desire 可唔可以dl gmail 既附件落手機度?gmail"封存"既意思係咩?封存左既mail點拎返出黎?
&
各位有冇用android 既msn?邊隻好用?

thanks
好似係 personal 個 folder... 唔記得

如果只係要 login MSN, 我推介用 MSN talk

引用:
作者: 卡柏 查看文章
消息滿天飛, 有人問csl話要9月尾, 因香港rom入面既csl app於2.2時不太穩定
亦有人話htc回覆將於8月30日至9月初將會推出...........

都唔知信邊個, 不過, 就一定係9月推出......
但據知必須有100%電及100mb既容量~~
有人話今個星期出, 不過以往績計 (hero, legend OTA), 香港慢台灣大約 3 星期...... 大家都係客製 ROM (台灣係中華電訊), 點解香港要試咁耐...... 唔知怪 htc 定 CSL 好...
舊 08-29-10, 11:42 PM   #257
JEREMY
祖離米

引用:

如果只係要 login MSN, 我推介用 MSN talk
請問google talk係咩黎既?

此篇文章於 08-29-10 11:47 PM 被 JEREMY 編輯。
舊 08-29-10, 11:45 PM   #258
enishi

引用:
請問google talk係咩黎既?
Google 自家即時通訊 Apps

http://www.google.com/talk/
舊 08-29-10, 11:48 PM   #259
JEREMY
祖離米

引用:
Google 自家即時通訊 Apps

http://www.google.com/talk/
其實market個d msn apps 怕唔怕盜用id&pw架

咁請問有冇得下載email 既附件落部手機度?

舊 08-30-10, 12:02 AM   #260
卡柏

引用:
有一個叫downloads既folder架
引用:
其實market個d msn apps 怕唔怕盜用id&pw架

唔知怕唔怕, so far我用左msn talk咁耐都冇問題出現, 而且我用果個仲係冇ads版

email attachment係可以save落部機度既, 就係o係download既個folder度~~~
舊 08-30-10, 12:06 AM   #261
enishi

引用:

若果擔心呢樣就任何一個 Apps 都可以偷到, 唔一定要 MSN Apps 先得 就算 Microsoft 自己出隻 official MSN 都唔見得安全......

或者用 e-buddy 你會有信心 d ?

後者未試過, 因為自己大部分都係 preview 到
舊 08-30-10, 03:51 PM   #262
Coquelicot
Moderator
ニセコイ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDWhaleBarca
XBox Live GamertagWhaleBarca
請問有冇朋友用rockplayer睇片?
我部Galaxy S用rockplayer睇rmvb會爆格, 我朋友部Nexus One就窒
MP4, MKV 720P畫質更加唔駛諗, 用返跟機個播放器好過
用既rockplayer版本係1.0.31 arm7

FCBarcelona~!! MÉS QUE UN CLUB! 討論區Vol.8

自二次世界大戰結束至今五十多年中,全球真正沒有戰爭的日子,只有五十三日。即全球平均每年中只有二十多小時是和平的。

People only ask for other's responsibility, but no respect.
Coquelicot 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-10, 11:52 PM   #263
JEREMY
祖離米

引用:
作者: Coquelicot 查看文章
請問有冇朋友用rockplayer睇片?
我部Galaxy S用rockplayer睇rmvb會爆格, 我朋友部Nexus One就窒
MP4, MKV 720P畫質更加唔駛諗, 用返跟機個播放器好過
用既rockplayer版本係1.0.31 arm7
用desire一直播既話唔覺窒/爆格

舊 08-31-10, 03:18 PM   #264
enishi

香港版 desire ota 公佈左, 未 load 到...
由手機版發出
舊 08-31-10, 04:12 PM   #265
卡柏

更正在下載中!
更新開始!!
舊 08-31-10, 05:25 PM   #266
斯羅
aloha~

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsanger1986
XBox Live GamertagSanger1986
UPDATE完不斷LOOP死話HTC SENSE LAUNCHER有問題...
斯羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-10, 09:51 PM   #267
卡柏

引用:
作者: 斯羅 查看文章
UPDATE完不斷LOOP死話HTC SENSE LAUNCHER有問題...
我冇問題喎~~
你一係試下重設部機啦
舊 09-01-10, 09:55 AM   #268
DC 97
The One

Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
up完反應如何??
部ms又未有期幾時有2.2~
想換derise (wifi分享比ipad用)

舊 09-01-10, 11:44 PM   #269
石原夏織

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code4597 0320 8939
PSN  IDHO2_0219
更新完...好似真係快左咁
d apps又個個裝得落sd卡..個收音機未試

此篇文章於 09-02-10 12:12 AM 被 石原夏織 編輯。
石原夏織 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-10, 12:27 AM   #270
JEREMY
祖離米

引用:
作者: 畫伯 查看文章
更新完...好似真係快左咁
d apps又個個裝得落sd卡..個收音機未試
個個裝得落sd卡咩...
我好多都裝唔到wo

舊 09-02-10, 12:33 AM   #271
石原夏織

3DS Friend Code4597 0320 8939
PSN  IDHO2_0219
打錯唔係個個
石原夏織 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-10, 06:57 PM   #272
卡柏

引用:
作者: DC 97 查看文章
up完反應如何??
部ms又未有期幾時有2.2~
想換derise (wifi分享比ipad用)
感覺係冇咩分別, 我自己覺得上網又d卡, 拉畫面時冇咁順
另外, o岩o岩更新完後用唔到3g狀態o係market下載, 要打電話去smv cs度要佢reset data先正常返...

仲有, 用benchmark check完後, 分數唔及n1 2.2, 唔明點解...

仲仲有, 我同我個fd部desire比較run緊benchmark時既情況, 唔知點解我部機行3D同讀data時慢過佢

最後, 未試過用wifi分享, 因為唔知駛唔駛錢, 我用smv的.....

但, 整體黎講, 我覺得up左上2.2後冇咩唔滿意, 至少, 佢都肯放番多d ram俾我...
舊 09-03-10, 09:20 AM   #273
破戒僧

3DS Friend Code3523 2002 7295
PSN  IDLeifeiPatrick
XBox Live Gamertagfpatrick
引用:
仲有, 用benchmark check完後, 分數唔及n1 2.2, 唔明點解...
因為Sense大食...
自WM年代(即係Sense前身TouchFLO 3D)至而家Android都未改善過...

引用:
最後, 未試過用wifi分享, 因為唔知駛唔駛錢, 我用smv的.....
SMV要視乎你用咩plan, 3HK就乜plan唔洗加錢...
SMV sim-only $298 plan就唔洗錢, $238個plan就好似要另加$38(定$50, 忘了)
早幾個月我就因為呢個原因, 決定唔轉SMV

無論你多接近神, 都依然係一個凡人, 別以為自己很了不起
破戒僧 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-10, 03:48 PM   #274
DC 97
The One

PSN  IDDC97
ANDRIOD而家系咪可以ONE TOUCH KEY就可以ROOT机?
想將部MS ROOT去2.2~
想要WIFI 分享~
無理由加2K換部DERISE@@

舊 09-04-10, 04:16 PM   #275
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
SONY X10 MINI PRO 同 IPHONE 4, 我知價位唔同, 但係性能價格比上, 兩部差別大唔大 ?
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
村田雄介「アイシールド21」総合THREAD Vol.4丨村田雄介:12周年ありがとう realpeople 日本動漫畫討論版 819 07-25-14 11:57 PM
[CWHK27]-[H6]心情風磨坊-*[Eye Shield 21]系列同人誌新刊[Einheriar 21]* Lemonpo Cosplay同人MIX討論區 2 01-30-09 03:34 PM
[漫畫] EYE SHIELD 21(高速達陣)光速討論區 vol.3 衝鋒21<夢幻的聖誕碗, 開波喇>29期已出 信長 日本動漫畫討論版 999 06-01-08 07:24 PM
[56K地獄]21/01/07理大藝墟第一天─花絮篇(21張) windart Cosplay同人MIX討論區 11 01-25-07 12:01 PM
[雙子座-Gemini (05/21 - 06/21)] 你係咪雙子女/雙子仔? OROCHI ~清談館~ 30 05-25-05 12:08 PM

現在的時間是 12:50 PM

手機版 | APP版