Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-01-08, 09:12 PM   #1
realpeople
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2002
村田雄介「アイシールド21」総合THREAD Vol.4丨村田雄介:12周年ありがとう

官網

過去の揭示板
Vol.3
Vol.2
Vol.1

-------------------------------------------------------------------------------------------

我覺得一定係要靠低空球門太先有勝算(好似神龍寺個次咁)…
而大和應該都無得揀架喇,應該係非常大力同強壯既身體,可以直線直接爆開所有人達陣…(其實筧都有提過下…)

此篇文章於 06-15-08 01:40 AM 被 money 編輯。
realpeople 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-08, 10:00 PM   #2
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
之前都有版友講過,IC21的絕招係現實中都有的,只係以誇張手法去表達者
係,不過呢次有點過火 ....

所以嗎,打完帝黑個故事好完啦....
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-08, 02:00 PM   #3
Mr.66
Game Master

註冊日期: Sep 2003
大和絕對預告...
泥門0分收場...

我諗就算泥門到最後要輸,
都唔會咁慘烈呱?

不過作者講到帝黑咁誇,
真係好難想像泥門要點去抗衡

舊 06-07-08, 02:43 PM   #4
拓飛
Game Master

註冊日期: Aug 2003
泥門話哂都經歷左咁多野,win過d強隊
你話0分就0分咩
拓飛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-08, 02:49 PM   #5
Shadow 神
God of Gamer
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
其實大家都講過應該唔會好似之前對神龍寺咁,半場大比數落後,之後下半場反勝。
咁唔知會唔會好似日劇 pride 咁,對方有自信守死主角,所以只贏 1-0。依家會唔會又係咁?? 一路 keep 住 7-0 到最後先追平打加時 ~

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-08, 12:19 PM   #6
Oscarzero
Game Master
VT魔人

註冊日期: Jun 2004
XBox Live GamertagOscar Zero
大和唔會腦殘到咁掛...佢應該係果d要完全擊潰對手果類人

舊 06-08-08, 01:03 PM   #7
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
花梨 花梨 花梨 花梨
花梨 花梨 花梨 花梨
花梨 花梨 花梨 花梨 ........

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-08, 03:23 PM   #8
fiendray
未来は僕らの手の中

Nintendo Switch ID8526-5981-1889
3DS Friend Code0860 3263 4537
下話終於到花梨出招...唔知佢有咩超必
fiendray 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-08, 05:05 PM   #9
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
作者: Shadow 神 查看文章
其實大家都講過應該唔會好似之前對神龍寺咁,半場大比數落後,之後下半場反勝。
咁唔知會唔會好似日劇 pride 咁,對方有自信守死主角,所以只贏 1-0。依家會唔會又係咁?? 一路 keep 住 7-0 到最後先追平打加時 ~
有可能,不過今回覺得唔係咁好睇

舊 06-08-08, 07:32 PM   #10
lwl

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDlwlworld
XBox Live GamertagLWLWORLD
鷹真係屈機
如果門太係空中捉住鷹,阻止佢接波,咁算ng算犯規???

舊 06-08-08, 07:39 PM   #11
我係我
Banned

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDFoX_1217
XBox Live GamertagFoX1217
花梨雙重人格咁
我係我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-08, 11:20 PM   #12
Shadow 神
混沌與光明的創造者

大家睇真 d 吧 ...
講野個個唔係花梨,而係後面個個 ...

另外真係唔知門太可以點贏鷹,我只諗到扔個勁高的波,等個波垂直跌落黎,然後門太就可以同鷹鬥垂直跳高 (不過應該都輸),或者等鷹接波後搶過黎 (好似對一休時,又或好似如月的絶技咁)

至於大和,真係估唔到佢的真正打法係乜 ... 佢話想瀨那快 d,唔通佢係用太極,想借力打力

wii friend code: 3580 5742 2557 1699
舊 06-09-08, 02:01 AM   #13
12號四分衛
Game Master

我覺得鷹勁成咁既話,門太就無謂同佢單打獨鬥搏佢失誤。不如自己做餌引開鷹,傳比泥門接球第二把交椅 ----- 雪光學 好過。

>如果門太係空中捉住鷹,阻止佢接波,咁算ng算犯規???

算,Pass interference。冇記錯NFL入面,會當接球員接到個波,由果個位First Down。

此篇文章於 06-09-08 02:06 AM 被 12號四分衛 編輯。
舊 06-09-08, 02:03 AM   #14
12號四分衛
Game Master

引用:
大家睇真 d 吧 ...
講野個個唔係花梨,而係後面個個 ...
我最初都以為佢係雙重人格

睇清楚下面果格先發覺有人係後面玩野... hahahhaha
舊 06-09-08, 10:08 AM   #15
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
搵人開vol. 4 啦

舊 06-09-08, 06:31 PM   #16
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
作者: 信長 查看文章
搵人開vol. 4 啦
都係你開好d
引用:

至於大和,真係估唔到佢的真正打法係乜 ... 佢話想瀨那快 d,唔通佢係用太極,想借力打力
我覺得大和真正打法都應該同破壞身體有關,可能係關節技之類,至少呢樣野會令阿含都驚先

舊 06-14-08, 12:44 PM   #17
kennethyu
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
花梨都知道好多人想推倒佢

所以第一樣練既就係避XD
kennethyu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-08, 03:51 PM   #18
秘銀
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
卷頭資料少左3個數據

其實睇今話都未知花梨有咩特長,
傳波有天份+回避勁?
秘銀 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-08, 04:19 PM   #19
Shadow 神
混沌與光明的創造者

引用:
作者: 秘銀 查看文章
其實睇今話都未知花梨有咩特長,
傳波有天份+回避勁?
係啦,佢的傳球準,又可以同時迴避。
下回應該可以見識到真 IC 的打法?!

話時話麻煩搵人開新 topic 吧 ...

舊 06-15-08, 01:26 AM   #20
光之颱風
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2002
唔係準咁簡單,
係易接呀

舊 06-15-08, 01:41 AM   #21
smalltung
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2004
唔係準
果招花瓣落下
係應該得鷹接到

舊 06-15-08, 08:33 AM   #22
信長
The Flash

引用:
作者: smalltung 查看文章
唔係準
果招花瓣落下
係應該得鷹接到
都好屈機,易接的話,門太都可能搶到
不過隻鷹有無敵制空能力,等於鷹接晒

花梨郎 睇個款似係好難sack 低佢(不過我期待sack 低佢 )

此篇文章於 06-15-08 08:37 AM 被 信長 編輯。
舊 06-15-08, 11:45 AM   #23
elmond
女權主義信奉者

註冊日期: Nov 2003
XBox Live Gamertagelmond1986
咁重點應該會係花梨度,只要一次,花梨就可以重傷離場

舊 06-15-08, 12:23 PM   #24
AGK
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2004
小泉花莉郎

只可惜遊戲太多, 時間太少
AGK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-08, 12:37 PM   #25
Oscarzero
Game Master
VT魔人

註冊日期: Jun 2004
XBox Live GamertagOscar Zero
遮係小泉係帝黑版瀨那

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.7 Hitomi ~清談館~ 1001 01-09-15 12:40 AM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.5 Hitomi ~清談館~ 1001 09-16-13 07:21 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.3 Hitomi ~清談館~ 1004 11-15-12 11:18 PM
[漫畫] One punch-man [原作/ONE 作畫/村田雄介] 信長 日本動漫畫討論版 1 07-19-12 11:01 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.2 Hitomi ~清談館~ 1014 06-16-12 09:32 AM

現在的時間是 05:47 PM

手機版 | APP版