Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 07-31-10, 12:03 AM   #201
卡柏
God of Gamer

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
我o岩o岩都想post出黎~~
好緊張, 2.2真係唔講得笑!!!
http://gizmodo.com/5600398/froyo-upd...g-this-weekend
卡柏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-10, 10:09 PM   #202
com1010hkjp
‧唔知咩兔 .

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDcom1010hk
請大家推薦大約$1.5k,可以觸控螢幕,影相有自動對焦的手機....

舊 08-01-10, 10:09 PM   #203
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
Desire 歐洲區OTA 已經開始

除左 2.2 core function 之外, 改動既地方都唔少
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=741491

此篇文章於 08-01-10 10:37 PM 被 enishi 編輯。
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-10, 11:18 AM   #204
卡柏

引用:
作者: enishi 查看文章
Desire 歐洲區OTA 已經開始

除左 2.2 core function 之外, 改動既地方都唔少
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=741491
真係超期待!我已經dl左歐版2.2,不過裝唔到!
好有興趣想知個wifi hotspot依家用smv會唔會收charge,我知usb tehering係要既!
舊 08-02-10, 11:27 AM   #205
破戒僧

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code3523 2002 7295
PSN  IDLeifeiPatrick
XBox Live Gamertagfpatrick
引用:
作者: 卡柏 查看文章
真係超期待!我已經dl左歐版2.2,不過裝唔到!
好有興趣想知個wifi hotspot依家用smv會唔會收charge,我知usb tehering係要既!
當然會, 因為都係tethering o既一種

無論你多接近神, 都依然係一個凡人, 別以為自己很了不起
破戒僧 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-10, 01:44 PM   #206
卡柏

引用:
作者: 破戒僧 查看文章
當然會, 因為都係tethering o既一種
唔該晒!
咁睇黎要去申請喇!
o岩o岩隻上網手指下個月到期!
舊 08-02-10, 07:11 PM   #207
石原夏織
Ultimate Gamer

3DS Friend Code4597 0320 8939
PSN  IDHO2_0219
快d出啦..等左好耐
石原夏織 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-10, 12:57 PM   #208
westpat
Jayjey

註冊日期: May 2007
PSN  IDwestmead
提外話
裝左opera 10.1落去部HD2
原來照可以keep HD2 custom opera

loading某程度快左
不過,發覺rendering兩個version幾唔同
10.x最大問題唔係lack multi-touch support (其實我覺得pinch zoom已經好夠用)
係唔知點解係zoom in唔識warp text

當然,冇得用新flash
似乎wm6.5完全絕望了

舊 08-05-10, 01:51 PM   #209
破戒僧

引用:
作者: westpat 查看文章
當然,冇得用新flash
似乎wm6.5完全絕望了
絕望ed...

我月尾會跳船去iphone4...
部HD2就會hardSPL, 攪WM/Android 2.2 dual-boot...
變相3機種制霸...

舊 08-05-10, 01:52 PM   #210
JEREMY
Ultimate Gamer
祖離米

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagNEWtheJEREMY
已解決

PAD :122,999,742 , 長掛297
DQMSL:S級,NO.123,100,970,765
SB:新手參上 163,542,030

一齊玩丫 最緊要開心 多謝各位每一個回應..
MHF ID=祖離米/一離米
希望..只是暫時的離開....

此篇文章於 08-05-10 07:34 PM 被 JEREMY 編輯。
JEREMY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-10, 03:16 PM   #211
westpat
Jayjey

引用:
絕望ed...

我月尾會跳船去iphone4...
部HD2就會hardSPL, 攪WM/Android 2.2 dual-boot...
變相3機種制霸...
繼用w960i UIQ變絕響
HD2另一未代機
真黑仔

不過呢
one2free有ip4 plan出
話唔定HD2死機後
有機會出ip4都唔定
但係呢,經過HD2一役
個人幾鍾意HTC呢間公司
好aggressive,出既product有咁上下standard

舊 08-05-10, 03:35 PM   #212
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
引用:
繼用w960i UIQ變絕響
HD2另一未代機
真黑仔

不過呢
one2free有ip4 plan出
話唔定HD2死機後
有機會出ip4都唔定
但係呢,經過HD2一役
個人幾鍾意HTC呢間公司
好aggressive,出既product有咁上下standard
唔好出123 ar~
iphone plan張sim又lock咭~
唔可以用系其他手機到~
小心奶野

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-10, 03:57 PM   #213
westpat
Jayjey

引用:
作者: DC 97 查看文章
唔好出123 ar~
iphone plan張sim又lock咭~
唔可以用系其他手機到~
小心奶野
有咩所謂
我好少出街買機
到時要轉機,實搵返123 trade-in
我唔信佢冇計

不過,等部HD2爆死先至算

舊 08-05-10, 09:32 PM   #214
DC 97
The One

Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
引用:
有咩所謂
我好少出街買機
到時要轉機,實搵返123 trade-in
我唔信佢冇計

不過,等部HD2爆死先至算
你可以用IPHONE4 2年?
IPHONE4無電收唔到電話都OK??

舊 08-05-10, 09:45 PM   #215
westpat
Jayjey

引用:
你可以用IPHONE4 2年?
IPHONE4無電收唔到電話都OK??
部w960i咁"好"用
我都用到2年(差唔多3年)
無咩野難到我既

仲有
ip4其實我冇咩興趣
應該係話,我對apple product無咩好感
尤其係SJ
只不過見到one2free都有得出
真係冇其他alternative既話,可以一試咁解

反而,HTC會係我既top list
將wm phone變成唔似wm phone
android機越出越正

舊 08-06-10, 09:11 AM   #216
卡柏

引用:
部w960i咁"好"用
我都用到2年(差唔多3年)
無咩野難到我既

仲有
ip4其實我冇咩興趣
應該係話,我對apple product無咩好感
尤其係SJ
只不過見到one2free都有得出
真係冇其他alternative既話,可以一試咁解

反而,HTC會係我既top list
將wm phone變成唔似wm phone
android機越出越正
個人唔太建議出htc機, 雖然我依家都用緊desire.....
原因係佢地跟唔上系統update既速度, 而且亦都唔保證一定會update os, 儘管部機既spec. up上去新系統係冇任何問題! 要知道android os更新得太快, 跟唔上係幾麻煩既事...
反而毛記係更新系統上又跟得幾快, 連差唔多第一代既droid都可以up上去2.2!

我都覺得android os真係越玩越成熟, 不過強烈希望google可以統一ui, 令電話廠冇藉口話因為要同自家ui整合而唔配合系統更新.....
(好明顯我話緊htc)
舊 08-06-10, 09:58 AM   #217
破戒僧

引用:
我都覺得android os真係越玩越成熟, 不過強烈希望google可以統一ui, 令電話廠冇藉口話因為要同自家ui整合而唔配合系統更新.....
(好明顯我話緊htc)
統一都無用...

而家市場放緊風, 無論係WM7定gingerbread, 官方統一UI後, hTC都會有佢o既方法放個sense落去...
講真, hTC個市場咁大, 你估hTC大聲o的, 定M$/Google大聲o的...

舊 08-06-10, 01:19 PM   #218
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
我想問下有咩平價plan? 我只想保留舊號碼
但唔想用貴月費,因另要開新號碼..
POKA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-10, 01:24 PM   #219
DC 97
The One

PSN  IDDC97
引用:
作者: POKA 查看文章
smv$35 1個月ok?
好似要1年約

舊 08-06-10, 02:15 PM   #220
POKA
Banned

引用:
smv$35 1個月ok?
好似要1年約
基本上平plan都係一年約,最怕佢地有附加費或者成日亂收錢
舊 08-06-10, 03:31 PM   #221
Designer
Registered User

註冊日期: Feb 2004
最平係Peoples(中移動)上櫃檯買張儲值電話咭兼帶號碼過台,用量少可以幾十蚊玩半年,手癢可以用手機打code enable79蚊一個月無限上網(edge),用手機打code disable

引用:
作者: POKA 查看文章
Designer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-10, 04:11 PM   #222
卡柏

引用:
統一都無用...

而家市場放緊風, 無論係WM7定gingerbread, 官方統一UI後, hTC都會有佢o既方法放個sense落去...
講真, hTC個市場咁大, 你估hTC大聲o的, 定M$/Google大聲o的...
完全唔明htc動機為何!
如果真係咁,下一部機我又會離htc而去!
可能會試下mo記~~~
舊 08-06-10, 04:25 PM   #223
破戒僧

引用:
完全唔明htc動機為何!
如果真係咁,下一部機我又會離htc而去!
可能會試下mo記~~~
其實motorola都有個motoblur UI的...
只係咁o岩milestone無...

舊 08-06-10, 04:31 PM   #224
POKA
Banned

引用:
作者: Designer 查看文章
最平係Peoples(中移動)上櫃檯買張儲值電話咭兼帶號碼過台,用量少可以幾十蚊玩半年,手癢可以用手機打code enable79蚊一個月無限上網(edge),用手機打code disable
佢無限上網PLAN 快唔快先
舊 08-06-10, 06:26 PM   #225
卡柏

引用:
其實motorola都有個motoblur UI的...
只係咁o岩milestone無...

咁咪得番n1

個個都自加UI, 真係omg

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
村田雄介「アイシールド21」総合THREAD Vol.4丨村田雄介:12周年ありがとう realpeople 日本動漫畫討論版 819 07-25-14 11:57 PM
[CWHK27]-[H6]心情風磨坊-*[Eye Shield 21]系列同人誌新刊[Einheriar 21]* Lemonpo Cosplay同人MIX討論區 2 01-30-09 03:34 PM
[漫畫] EYE SHIELD 21(高速達陣)光速討論區 vol.3 衝鋒21<夢幻的聖誕碗, 開波喇>29期已出 信長 日本動漫畫討論版 999 06-01-08 07:24 PM
[56K地獄]21/01/07理大藝墟第一天─花絮篇(21張) windart Cosplay同人MIX討論區 11 01-25-07 12:01 PM
[雙子座-Gemini (05/21 - 06/21)] 你係咪雙子女/雙子仔? OROCHI ~清談館~ 30 05-25-05 12:08 PM

現在的時間是 06:12 PM

手機版 | APP版