Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-06-18, 08:40 PM   #3351
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
ALTEMA話物魔招是但谷1邊仲勁喎 @@

物魔複合キャラの運用方法
攻撃,魔力 与ダメージ
攻撃1000,魔力1000 約440万
攻撃1500,魔力500 約550万
攻撃500,魔力1500 約550万
攻撃2000,魔力0 約880万
攻撃0,魔力2000 約880万

https://altema.jp/ffbe/kurasamesoubi
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-18, 03:21 PM   #3352
GP03D
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
就算勁都唔抽LU, FF0痲痲地,又冇情意結,人設我到爆機(PS4)都仲未分到哂個12個....
嚟緊一定有勁野出既,3月尾既日本.....留定石好了.....

GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-18, 03:25 PM   #3353
ShinDou

我射晒唔中了,點解3月1定有勁野出?

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
舊 03-07-18, 03:45 PM   #3354
GP03D

竟然以前冇比3月太多game出而煩惱買邊隻洗禮過?
日本3月尾fiscal year end,有邊間廠唔想盆數靚仔d?

舊 03-07-18, 03:54 PM   #3355
ShinDou

3月尾機戰x囉 XD 打完可能買番戰場女武神4既

舊 03-07-18, 08:14 PM   #3356
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDIris02320
3月9出7星ジークハルト……12武具出最後一把武...

鍛鐵城回歸...刀格弓投有得強化...弓仲有得加攻魔+30%...聖劍系列+彷徨+獸人有技能覺醒

舊 03-08-18, 05:12 PM   #3357
ShinDou

又會完左性劍活動先解覺醒既?人地想射都冇得射啦,又要等下次,不過睇落都唔係好勁

舊 03-08-18, 06:30 PM   #3358
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

有20張selection……換咩好....

舊 03-08-18, 06:59 PM   #3359
ShinDou

其實都係睇你爭D咩,你好似咩勁角都有咁濟 XD 係諗換邊個SUPER TRUST先姐﹖

我都有20幾張揀飛未換,暫時未得閒換隻帝國盾上7星打埋D召
舊 03-08-18, 08:11 PM   #3360
ShinDou

睇ALTEMA以為隻GILGAMESH好難,點知1開波好易就秒左佢COMPLETE埋 @@
舊 03-08-18, 10:33 PM   #3361
GP03D

已家D BOSS得個幾百萬奶真係秒得....

下個EVENT又可以唔洗射

舊 03-09-18, 06:48 PM   #3362
ShinDou

唔係喎隻新盾超屈喎物魔都擋得晒90% DAM CUT,屈過帝國盾喎,帝國盾都只係擋物理,真係射錯左之前0式,如果今次唔中之後應該換2隻番黎先,好彩仲有20張揀飛

2張飛再5千石都係垃圾

此篇文章於 03-09-18 06:58 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 03-09-18, 10:43 PM   #3363
GP03D

20飛 3萬石到。。。
勁到要抽咩?

舊 03-09-18, 11:08 PM   #3364
ShinDou

咁如果你本身過到晒D降臨同3星召可以唔抽既,不過最少都要有7星帝國盾先夠擋啦﹖
舊 03-10-18, 12:05 AM   #3365
GP03D

12武冇打過。。。降臨同3星召都打左好少。。。
我有7星ff15盾同6星覺醒主角夠唔夠頂?

舊 03-10-18, 08:52 AM   #3366
ShinDou

王之盾應該唔夠,覺醒主角淨係擋魔,而家難果幾隻係打單體物理過萬,所以先要用90% DAM CUT招,暫時應該得帝國盾有物理90% DAM CUT,新盾就物魔都有得90% DAM CUT

原來LB仲有全體45% DAM CUT @@

諗諗下好似之前蝕左個CLOUD TRUST @@ 第3隻抽到果陣俾隻7星食左,冇拎個TRUST,又冇變隻莫古出黎 @@

此篇文章於 03-10-18 10:20 AM 被 ShinDou 編輯。
舊 03-10-18, 11:22 AM   #3367
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

gladiolus做物盾都可以,至少佢自身有防stop已經贏獅子叔,只係佢只可以全防唔可以做單防, ジークハルト基本係物盾,而且佢招魔盾係7局先開到...

舊 03-10-18, 11:40 AM   #3368
ShinDou

而家D角得1隻根本唔會升啦 XD 上唔到7星都唔會用
舊 03-10-18, 12:24 PM   #3369
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

引用:
作者: ShinDou 查看文章
而家D角得1隻根本唔會升啦 XD 上唔到7星都唔會用
正常,所以先要睇晒啲能力先升

舊 03-10-18, 03:42 PM   #3370
GP03D

已家5星比隻7星食唔係會有返隻50%trust既mog出嚟架咩?

Bash又夠唔夠頂呢?

射左20飛有虹,嚟隻squall...已家已經唔知有咩用了,個ST又廢。。
隻新既統極意好似仲有用。。。

舊 03-10-18, 03:58 PM   #3371
ShinDou

果隻50%莫古冇技,我意思係我抽到3隻CLOUD但淨係兩隻拎左個TRUST,第3隻直接俾隻7星食左冇左個TRUST,冇得拎番

雪糕岩岩出果陣咪有用囉,之後隻隻都打佢面,腫晒啦

打勁野應該得帝國盾同新盾果90%DAM CUT頂得到,其他盾角得好少DAM CUT,血又少,就算7星應該都係俾人秒

你去ALTEMA睇下佢推咩人打D勁野就知

冇勁人用銃喎﹖
舊 03-10-18, 05:14 PM   #3372
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

終於都攻略埋最後一個12武具...結局係有超強力物盾都會比人秒

舊 03-11-18, 11:24 AM   #3373
ShinDou

嘩個EX3咁難既,爭D過唔到,最尾都係求其殺左隻怪獸先算,冇拎召FINISH,打左成13TURN

要用隻光豬唔夠頂,得1萬血,同埋好似對面D卒識無視防扣幾千血 @@ 咁即係90% DAM CUT都冇用了﹖

打多次搭隻新盾FD慢慢打試下先

隻新盾真係超神喎,FD果隻得6星1萬血左右,成場未死過喎,唔知係咪因為D老鼠中左未了唔郁,定D DAM CUT對固定傷都有效 @@

頭先4TURN就殺到怪獸拎埋召FINISH,同埋而家先知電光劍招LB都好勁,勁過平時D招好多,就算全體招出2下都唔夠LB勁 @@ 1野秒晒D老鼠咁濟

諗諗下0式中果隻雙刀佬都有D用,個TRUST都勁既俾性劍2主角用,加好多攻

此篇文章於 03-11-18 12:01 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 03-14-18, 11:33 AM   #3374
GP03D

爬左次山,中左1隻新盾,睇下剩返d飛射唔射到多隻返嚟,唔中係咪應該換隻返嚟上7星?
唔係好明點用隻新盾,咩係防禦依存?同埋佢得80%幫隊友頂?唔係100%?

舊 03-14-18, 11:41 AM   #3375
ShinDou

即係防愈高扣愈多,而家d擋都係冇人100%的,不過好少唔跳出黎擋

標籤
FFBE, ファイナルファンタジーブレイブエクスヴィアス

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「KINGSGLAIVE FINAL FANTASY XV」「BROTHERHOOD FINAL FANTASY XV」配信中 supermanlady 日本動漫畫討論版 21 03-24-24 02:10 AM
Final Fantasy X jerry 電視遊戲討論版 6 02-05-23 08:40 PM
Final Fantasy Heroines Matamata 收藏品討論版 10 07-14-04 07:37 PM
Final Fantasy i? Exellen 電視遊戲討論版 1 03-15-04 04:07 PM
Final Fantasy X Chris皇 電視遊戲討論版 7 02-19-04 12:10 AM

現在的時間是 08:22 PM

手機版 | APP版