Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 08-21-13, 05:54 PM   #51
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:
作者: 輕機恒 查看文章
如果攻打支那國,已經係WWIII
而且我深信,如果共匪就輸,一定會射哂D核彈同你陷球鏟

再講,要支那收皮唔洗搞咁多野,佢自己D環境污染,食物已經清理緊支那人
佢地D核彈射唔射得出先,未射之前可能已經自爆左啦

環境污染同食物更加無可能,佢地已經進化到有免疫力啦

舊 08-21-13, 05:58 PM   #52
怪盜小G
God of Gamer
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
支那環境污染你無份受??

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-13, 06:02 PM   #53
輕機恒
Game Master

註冊日期: May 2008
PSN  IDgn00050249
引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
支那環境污染你無份受??
特登唔去記,你係都要提
輕機恒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-13, 06:08 PM   #54
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

註冊日期: Dec 2007
引用:

再講,要支那收皮唔洗搞咁多野,佢自己D環境污染,食物已經清理緊支那人
呢班共匪
生又累人, 死又累街坊

好似COD咁打到入司令部去cancel核彈
女裝少年 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-13, 06:12 PM   #55
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
都唔係第一次講,其實去到一線大城市,好多後生一代文明程度一D都唔低,文化程度直頭可以叫香港人食蕉
衰在好多農民因為發展收地暴發左,同埋D靠關係上位0既地方官品格修養太差,又有錢身痕先至會揚威海外

如果連背後原因,實際情況都未知就淨係識得吹,老實同d蝗大鄉里出城有乜唔同

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-13, 06:24 PM   #56
Pandahahaha
釈由美子の死忠者

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagpandahahaha
同意上面大把文人雅士,品格修養好過香港人多多聲
可惜呢班人唔會易冇可能出現係執政團體入面

Pandahahaha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-13, 06:56 PM   #57
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

引用:
作者: Pandahahaha 查看文章
同意上面大把文人雅士,品格修養好過香港人多多聲
可惜呢班人唔會易冇可能出現係執政團體入面
唔出好過出,有事第1個祭旗就係呢類人...

舊 08-21-13, 06:58 PM   #58
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:

核爆全世界都唔慘,慘在如果好似北斗世界咁人冇死到時香港人都係唔夠強國人打

引用:
作者: Rance 查看文章
佢地D核彈射唔射得出先,未射之前可能已經自爆左啦

環境污染同食物更加無可能,佢地已經進化到有免疫力啦
你敢搏佢d核彈會先自爆?再講可能香港其實都有幾支o係度.....

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-13, 07:47 PM   #59
巴特尼亞
Crazy Gamer
行行企企食飯兩味

註冊日期: Mar 2003
好客觀老實講
無論岩唔岩聽 依個世界暫時有能力打入去而輕易取勝既 數埋應該5隻手指數晒 而佢地短期內應該都唔會因為香港人既要求而去打WWIII
所以最尾都係靠自己吧啦

舊 08-21-13, 08:28 PM   #60
輕機恒
Game Master

註冊日期: May 2008
PSN  IDgn00050249
引用:
作者: 巴特尼亞 查看文章
好客觀老實講
無論岩唔岩聽 依個世界暫時有能力打入去而輕易取勝既 數埋應該5隻手指數晒 而佢地短期內應該都唔會因為香港人既要求而去打WWIII
所以最尾都係靠自己吧啦
我再客觀d
有能力打入去而輕易取勝既
數埋應該1隻手指都無

不過講真,今時今日會開波打WWIII,一定唔會係超級大國
香港人真心靠自己
輕機恒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-13, 01:40 AM   #61
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
https://www.facebook.com/photo.php?v=227943607356408
Aug 19, 2013 4:13am
小心,馬路特技演員!

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-13, 08:13 AM   #62
怪盜小G
しゃろとも

我見到既都只係哩堆支那種

文乜明,明明只係識將智慧用係偷呃拐騙老翻山寨逃出支那上

舊 08-22-13, 09:21 AM   #63
HM

註冊日期: May 2007
引用:
我再客觀d
有能力打入去而輕易取勝既
數埋應該1隻手指都無

不過講真,今時今日會開波打WWIII,一定唔會係超級大國
香港人真心靠自己
有核彈在,美帝都唔敢亂黎
你估佢唔想打咩
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-13, 09:33 AM   #64
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: sugihara 查看文章
都唔係第一次講,其實去到一線大城市,好多後生一代文明程度一D都唔低,文化程度直頭可以叫香港人食蕉
衰在好多農民因為發展收地暴發左,同埋D靠關係上位0既地方官品格修養太差,又有錢身痕先至會揚威海外

如果連背後原因,實際情況都未知就淨係識得吹,老實同d蝗大鄉里出城有乜唔同
咁計平均邊個高D?另一方面就係當有文化果班個個孤芳自賞,冇人打算領導同改革社會既,有文化又有咩用?

薪水月月清既在下真係唔會去理佢地有文化果班高尚成點,事關分分鐘今生今世都唔會去到旅遊,亦即係唔會見到,同教科書D恐龍冇分別。
不過佢地果班奇人異士就差唔多日日都見…

舊 08-22-13, 09:34 AM   #65
Pandahahaha
釈由美子の死忠者

XBox Live Gamertagpandahahaha
而家仲點會大國同大國打,先唔講d咩陰謀論咩氣像攻擊
剩係貿易經濟戰,網絡戰,都已經夠啦
真係要死人呢d,只會係地區同小國間出現,所以大家期望西藏內蒙呢d 地方幾時爆好過啦

Pandahahaha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-13, 09:40 AM   #66
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
咁計平均邊個高D?另一方面就係當有文化果班個個孤芳自賞,冇人打算領導同改革社會既,有文化又有咩用?

薪水月月清既在下真係唔會去理佢地有文化果班高尚成點,事關分分鐘今生今世都唔會去到旅遊,亦即係唔會見到,同教科書D恐龍冇分別。
有文化又想改革社會果班比人拉曬
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-13, 11:06 AM   #67
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

引用:

拎13億同7百萬比邊有得比,窮鄉連教育都未搞得掂
但如果計大城市0既,大陸肯定高過香港
點解咁講,你都做開media,諗下如果香港出本文化類雜誌會點
或者講坐車開電話d人,睇小說多過玩game十倍
改革問題就講左,行出來果d俾人收晒皮

至於奇人異士,因為佢夠奇丫嘛,更係日日留意到
正常d既都係靠聽普通話去分0者,唔通街邊有個人行過,額頭寫住個"支那人"咩,報紙唔會報大陸人來旅行之後乜事都無返上去掛?
不過來香港0既奇人多係真0既,因為發財同立品係大陸唔會並存
如果真係要比較,最好過年果幾日去一轉廣州,清晒d北佬之後d人有品過香港,睇下讓座已經知啦

引用:
我見到既都只係哩堆支那種

文乜明,明明只係識將智慧用係偷呃拐騙老翻山寨逃出支那上
唔好話只係乜乜物物,咁只係你見識少

無錯大陸真係勁多山寨睇到人火滾,但其實大把大陸人一樣火滾,好似香港人睇神抄咁
同埋有無聽過blazing teens同埋鎧甲勇士

此篇文章於 08-22-13 11:18 AM 被 sugihara 編輯。
舊 08-22-13, 11:59 AM   #68
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:

叫自以為是的sugihara睇多次

行徑衣著=額頭寫住個"支那人"

50:50 都攞命啦,比咩數字

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。

此篇文章於 08-22-13 12:03 PM 被 ZlWS 編輯。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-13, 12:03 PM   #69
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

都係果句,我成q日返上去又係上面做過野,你覺得我熟d定淨係睇文打jj既你熟d

舊 08-22-13, 12:03 PM   #70
怪盜小G
しゃろとも

引用:
唔好話只係乜乜物物,咁只係你見識少

無錯大陸真係勁多山寨睇到人火滾,但其實大把大陸人一樣火滾,好似香港人睇神抄咁
同埋有無聽過blazing teens同埋鎧甲勇士
我未見識過D不存在既文明支那種

講明先我都成Q日迫住北上支那

舊 08-22-13, 12:15 PM   #71
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

咪就係話你見識少
被迫上去,已經filter左自己,有無真係同d人交流過丫?
未丫嘛,支那種溝通唔到丫嘛
通街大小便果d係支那人,同你刷身而過果d全部都係香港人?
講真香港咪又係一街賤人,係咪新聞見到有香港人死又開香檳?
我係日本公司做野成班日本人乞人憎到無朋友,無個好人,咁有日本人死我又熱烈地彈琴咩
咁0既道理都唔明

此篇文章於 08-22-13 12:17 PM 被 sugihara 編輯。
舊 08-22-13, 12:21 PM   #72
怪盜小G
しゃろとも

係支那既支那種同黎香港既支那種

依我所見,半斤八兩

內外都係禽獸/衣冠禽獸

班支那種一個種族我無乜興趣區分D稀有種出黎

你對支那種哩個種族既認識太膚淺

舊 08-22-13, 12:37 PM   #73
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

引用:
係支那既支那種同黎香港既支那種

依我所見,半斤八兩

內外都係禽獸/衣冠禽獸

班支那種一個種族我無乜興趣區分D稀有種出黎

你對支那種哩個種族既認識太膚淺
即係咁,講到明我返過去做野,有乜黑暗野陰濕野我未見識過
同樣地,堅過石堅做單生意仔都同你兩脇插刀0既亦遇過
俾香港人「自己友」反跣一鑊都試過
so?
如果我無理解錯你"支那種"0既意思,我同你講香港人都係支那種

舊 08-22-13, 12:44 PM   #74
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
拎13億同7百萬比邊有得比,窮鄉連教育都未搞得掂
但如果計大城市0既,大陸肯定高過香港
點解咁講,你都做開media,諗下如果香港出本文化類雜誌會點
或者講坐車開電話d人,睇小說多過玩game十倍
改革問題就講左,行出來果d俾人收晒皮

至於奇人異士,因為佢夠奇丫嘛,更係日日留意到
正常d既都係靠聽普通話去分0者,唔通街邊有個人行過,額頭寫住個"支那人"咩,報紙唔會報大陸人來旅行之後乜事都無返上去掛?
不過來香港0既奇人多係真0既,因為發財同立品係大陸唔會並存
如果真係要比較,最好過年果幾日去一轉廣州,清晒d北佬之後d人有品過香港,睇下讓座已經知啦
咪即係冇意思,一黎果D有文化唔會出現喺在下眼前,二黎佢地永遠唔會係主流…

放假在下連出街食飯都計過條數先既,就唔好同在下講上廣州參觀文化人啦…
都係果句香港從來唔係一個文化城,而你食我我食你既商業城市。當然,你放一堆Barbarian出黎,在下都唔介意白眼佢地。

此篇文章於 08-22-13 12:48 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-13, 12:49 PM   #75
怪盜小G
しゃろとも

引用:
即係咁,講到明我返過去做野,有乜黑暗野陰濕野我未見識過
同樣地,堅過石堅做單生意仔都同你兩脇插刀0既亦遇過
俾香港人「自己友」反跣一鑊都試過
so?
如果我無理解錯你"支那種"0既意思,我同你講香港人都係支那種
你諗多左,其實好簡單

支那種=支那出世既/97後由支那批落黎既山寨香港人/同支那混種落黎既單非/支那雙非賤種

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 04:09 PM

手機版 | APP版