Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-26-08, 01:21 AM   #626
cinimod
God of Gamer

註冊日期: Dec 2001
http://hk.youtube.com/watch?v=boD7iH...elated&search=

1:06右上角坐起度果個係邊個?thx
cinimod 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-08, 01:26 AM   #627
怪盜小G

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: cinimod 查看文章
http://hk.youtube.com/watch?v=boD7iH...elated&search=

1:06右上角坐起度果個係邊個?thx
我估:莉莉老豆...

朱夏真係好女仔
怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-08, 03:58 AM   #628
Oruma
Ultimate Gamer
Beware...

註冊日期: Aug 2004
當然係大肚婆眼訓﹐羅蘭讓佢早D休息啦

1:06果個的確係莉莉之父(殺驅頭)

仲有一樣做得好既係﹐Turn A結尾有講下每一個人既結局﹐很不錯

Oruma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-08, 04:02 AM   #629
Led Mirage

註冊日期: Feb 2003
http://www.format-acg.org/gundam/Turn-A/TurnA_end.html

又係時候推下呢篇

"在此時播放的BGM「宵越しの祭リ」是在成人式裡所用的音樂.
關於成人式.在DVD第1卷的付錄用紙的說明中.乃是
「子供を授かリ生命の環をつなぐ準備が出來たことを祝う儀式」。
再加上此曲中有「男は男.女は女」這樣的歌詞.可以說有相當明顯的暗示意味.

從整體的劇情上來談.迪亞娜之所以要回歸地球並隱居.
乃是希望回歸到自然的生活.甚麼是自然的生活?
就是正常的生老病死.當然也包括了普通的戀愛及懷孕生子.
而TURN A整個故事的起點.是從三個回歸民來到地球而開始.
而在結尾時.芙勞跟基斯都在地球成家立業.並有了自己的子嗣.
而以第3人羅蘭的子嗣即將出生做為完結.可以說讓故事上顯得的
有頭有尾.具有整體的完整性."
Dianna大肚派\/

呢位明智警視寫Turn A既野唔錯

人を変えるのは、心。
心を変えるのは、たった一言の言葉で足りる。』
スマガ -STAR MINE GIRL-
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=609322&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=348911&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=310854&fpage=1
Led Mirage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-08, 09:35 AM   #630
jerrychf
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2004
引用:
作者: Led Mirage 查看文章
http://www.format-acg.org/gundam/Turn-A/TurnA_end.html

又係時候推下呢篇

"在此時播放的BGM「宵越しの祭リ」是在成人式裡所用的音樂.
關於成人式.在DVD第1卷的付錄用紙的說明中.乃是
「子供を授かリ生命の環をつなぐ準備が出來たことを祝う儀式」。
再加上此曲中有「男は男.女は女」這樣的歌詞.可以說有相當明顯的暗示意味.

從整體的劇情上來談.迪亞娜之所以要回歸地球並隱居.
乃是希望回歸到自然的生活.甚麼是自然的生活?
就是正常的生老病死.當然也包括了普通的戀愛及懷孕生子.
而TURN A整個故事的起點.是從三個回歸民來到地球而開始.
而在結尾時.芙勞跟基斯都在地球成家立業.並有了自己的子嗣.
而以第3人羅蘭的子嗣即將出生做為完結.可以說讓故事上顯得的
有頭有尾.具有整體的完整性."
Dianna大肚派\/

呢位明智警視寫Turn A既野唔錯
無佢既解讀真係好多野都唔知,但又確實存在

GJ 既一篇文...

**話實,又比人抄番上來了 XXD
jerrychf 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-08, 05:49 PM   #631
cinimod

註冊日期: Dec 2001
[無責任亂估]有無人睇埋Wall-E?

黑歷史入面話當前一個地球文明滅亡,有人上月球,亦有人去左外太空,其實呢班人係咪就係Wall-E入面艘太空船?[/無責任亂估]
cinimod 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-08, 05:58 PM   #632
Rez
Crazy Gamer
Banana

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: cinimod 查看文章
[無責任亂估]有無人睇埋Wall-E?

黑歷史入面話當前一個地球文明滅亡,有人上月球,亦有人去左外太空,其實呢班人係咪就係Wall-E入面艘太空船?[/無責任亂估]
你想得太多了
Rez 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-08, 06:12 AM   #633
織田信長

註冊日期: May 2002
我...我終於完完整整地睇晒成套turn A
之前飛住來睇真係太"sin"野

seed 同 00 唔應該存在呀 >__<

ps: 最尾一話, 姬艾爾看黑歷史, 在右下角發現疑似god gundam物體@@

舊 08-24-08, 06:17 AM   #634
牛仔‧骨
Game Master

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: ║月影║ 查看文章
其實好唔好睇真係各花入各眼,不過我都覺得好好睇...
比起gundam seed 我集集都覺得冇悶既地方~
人設真係好鐘意,特別鐘意日本動畫做那個時代
如果seed唔係打高達名號出,好多人唔會插得咁勁

舊 08-24-08, 06:54 AM   #635
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

註冊日期: Aug 2006
引用:
作者: 織田信長 查看文章

ps: 最尾一話, 姬艾爾看黑歷史, 在右下角發現疑似god gundam物體@@
seed冇咩問題
seed-d開始暴走之嘛
00我覺得幾好睇tim

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」
FURIMUKI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-08, 09:09 AM   #636
ZAKU0079
Banned

註冊日期: Apr 2008
引用:
作者: 牛仔‧骨 查看文章
如果seed唔係打高達名號出,好多人唔會插得咁勁
SEED同高達名號加埋一齊做出離奇既化學效果
做出近代高達既高峰
有人話依套野幾年後就冇人記得
但都三年啦仲好似係昨日既事

可能冇高達個名SEED冇宜家既效果
但福田當初可以搞起話題既話
都可以令佢流傳一段時間
可能就係魯魯修果個級數
引用:

雖然高達係富野做
不過佢以甘粗暴既方式結束高達唔可以接受
始終否定所有高達故事都係發生係同一個地球
我寧願高達個招牌俾其他人再發揮落去
ZAKU0079 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-08, 11:06 AM   #637
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: H-ISM<<蘿莉控形>> 查看文章
seed冇咩問題
seed-d開始暴走之嘛
00我覺得幾好睇tim
同意, 00同seed 都幾好睇,
不00我比鍾意前半部份, 後半變左好似出新機->打新機->出新機...咁

-------------------------------------------------------------------------
第一次睇黑歷史時, 已經見到曬uc 同 g, w, x

富野光頭係傲驕,
口講話唔想整gundam, 要用turn a 完結哩個系列,
結果整左套神作出尼

[原創漫畫]我進入了少女裡面然後被殺這件事關係到人類存亡(?)
https://www.pixiv.net/user/1859072/series/15937

[原創漫畫]<騎士幻想>:
https://www.pixiv.net/user/1859072/series/4932
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-08, 11:08 AM   #638
牛仔‧骨
Game Master

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: ZAKU0079 查看文章
SEED同高達名號加埋一齊做出離奇既化學效果
做出近代高達既高峰
有人話依套野幾年後就冇人記得
但都三年啦仲好似係昨日既事

可能冇高達個名SEED冇宜家既效果
但福田當初可以搞起話題既話
都可以令佢流傳一段時間
可能就係魯魯修果個級數

雖然高達係富野做
不過佢以甘粗暴既方式結束高達唔可以接受
始終否定所有高達故事都係發生係同一個地球
我寧願高達個招牌俾其他人再發揮落去
無人可以同富野對著幹

舊 08-24-08, 11:57 AM   #639
cancerman
Game Master

註冊日期: Apr 2002
Lightbulb

引用:

原來你之前冇真係睇晒
隔咁耐先返兜

舊 08-24-08, 11:57 AM   #640
ZAKU0079
Banned

註冊日期: Apr 2008
引用:
作者: 牛仔‧骨 查看文章
無人可以同富野對著幹
福田同水島都做到啦
富野話要收高達山佢地就要繼續出落去

其實班軍武派都係同富野對著幹
富野係度NT神功佢地係度玩真實踩佢台
F91就輸給0083
ZAKU0079 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-08, 12:29 PM   #641
真!DC
Banned User
奉行我道

今川唔係富野指名要佢做咩?
富野:"同我攪難gundam個招牌佢"

結果都係失敗左

[原創漫畫]我進入了少女裡面然後被殺這件事關係到人類存亡(?)
https://www.pixiv.net/user/1859072/series/15937

https://www.pixiv.net/user/1859072/series/4932
舊 10-10-08, 11:34 PM   #642
7ming_格鬥苦手
小霸王

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDme7ming
剛翻睇完~
推一推返上黎先~

呢套野真係好掂
再睇多次
個感覺又唔同左
第一次睇覺得頭十幾話好悶
但睇返原來呢十幾話係交代返個世界觀
同各人的想法
而且每位角色都有一定的描述
唔會有路人出現

呢套Turn A真係大力推薦!!
未睇既一定要睇!!

咁多套高達
只有馬反同Turn A可以令我翻睇!!

另我想問Turn A有冇外傳漫畫或關連作品呢?

GuitarFreaks V5 Skill Point list<---Hot! 9/7 Updat!!
GuitarFreaks V4 Skill Point list
GuitarFreaks V3 Skill Point list
DurmMania V3
7ming_格鬥苦手 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-08, 12:21 AM   #643
神風@AMD
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
只係得2套電影版(濃縮版)
地球光.月光蝶

舊 10-11-08, 12:25 AM   #644
Einhander
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
另有漫畫同小說

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-08, 01:27 PM   #645
com1010hkjp
‧唔知咩兔 .

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDcom1010hk
引用:
作者: Razgriz 查看文章
另有漫畫同小說
小說好似冇中文版

舊 10-18-08, 06:17 PM   #646
真紅..*
最強的愛麗絲`

註冊日期: Aug 2008
我而家早晚都要番學冇咩時間所以我一日睇兩三集
而家睇到2x集都覺得好好睇
我覺得人物關係 人物性格果d做得好好

ガンダムVS.ガンダム NEXT:
真紅..* 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-12, 03:20 AM   #647
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
大河原畫既TURN A

舊 01-23-12, 03:27 AM   #648
加洛瑪.神
奧脫福的一條小草

註冊日期: Oct 2005
我竟然想要返原本塊面....
雖然個身好睇o左好多..

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
這種邏輯,世上只有這個地方有。---陶傑「神經病」
加洛瑪.神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-12, 03:30 AM   #649
真!DC
Banned User
奉行我道

升CUP了

大河原D圖都係腳短

舊 01-23-12, 04:12 AM   #650
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
當堂霸氣盡失
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「魔神英雄伝ワタル」BD-BOX 好評発売中 石光 日本動漫畫討論版 126 06-01-15 02:14 PM
[動畫] 「電脳コイル」 BD-BOX化決定 Designer 日本動漫畫討論版 29 05-06-15 04:16 PM
[動畫] 劇場版 機動戦士ガンダム00 -A wakening of the Trailblazer- BD/DVD 発売中 Vol.20 money 日本動漫畫討論版 415 08-19-13 02:53 PM
[動畫] 「CANAAN」 BD BOX 7月18日発売決定 supermanlady 日本動漫畫討論版 284 06-25-12 11:08 PM
[動畫] 学園戦記ムリョウ BD-BOX化決定 money 日本動漫畫討論版 0 11-09-11 11:09 PM

現在的時間是 05:48 AM

手機版 | APP版