Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 04-28-16, 01:23 PM   #1
Diana
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2002
如果你心儀/喜歡/暗戀/互有好感既女仔佢突然⋯

如果你心儀/喜歡/暗戀/互有好感既女仔巨突然無預警之下剪短左頭髮(由長髮剪成清爽短髮)
你會唔會好傷心?

其實女仔大多都視自己頭髮為第二生命,如果一個女仔佢突然剪到outlook 差很大的髮型,很多時候是她受了很大的打擊,所以,如果大家有生之年預見這情況,千其唔好一開口就:
「做咩剪頭髮」
「以前好睇D」
「哇!好睇喎!」

第一句講呢d 會馬上badendding 。

真係遇上這程況可以這樣打開話題:
「嗯?新形象喎!新嘗試?」
千其唔好比評價,由佢自己講好唔好
因為如果佢係在意你,佢會好開心你關心佢然後話題便來了
如果佢跟本不放你在眼內,你就避過左(多口惹來的禍)了

男仔好多都比較中意長頭髮既女仔,見剪左唔好太傷心,因為她可能應該比你更傷心
頭髮會長返,就當同個女仔一齊經歷(生長的日子)
等唔切就中意過第二個啦~
Diana 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-16, 01:53 PM   #2
yeah yeah
God of Gamer

註冊日期: Dec 2002
我鐘意短頭髮>長頭髮.....

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-16, 03:32 AM   #3
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
我通常會直接問對方:嘩受左咩刺激?

舊 05-04-16, 09:59 AM   #4
犬夜叉
Game Master
徇眾要求改下先啦

註冊日期: Jan 2004
我鐘意短頭髮>長頭髮.....+1

公式

超絕可愛+賣萌+天然呆+冒失娘+短髮=本田翼
紅字為重點

本王決定中日開戰之時會去做漢奸
犬夜叉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-16, 04:09 PM   #5
如月釋臣
Ultimate Gamer
狡朱~~~~

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch IDPeterHoHo
PSN  IDblade0315
引用:
作者: 犬夜叉 查看文章
我鐘意短頭髮>長頭髮.....+1
x2
如月釋臣 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-16, 02:43 AM   #6
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
通常都話: e又靚左wo, 咁難得, 一齊映張相先~ 再映多張做來電...

:P

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-16, 10:24 AM   #7
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007
哇!好睇喎 讚都badendding
我遇到既剪完多數都會主動問好唔好睇 襯唔襯
話好睇 幾襯 呢d應該無死啦
短頭髮都襯得起既女仔多數係靚長頭髮
GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-16, 05:27 PM   #8
chitkan
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2009
<----短髮控

如果鍾意既女仔有一日留長髮會好失望
chitkan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-16, 02:28 PM   #9
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
年頭先做過一次D咁既野, 對方好大反應, 話我唔通知佢就剪左把頭髮
我唔係好明, 把頭髮我的, 我鍾意捐左佢有咩問題, 再留返長囉
佢就話佢係擔心我有D咩唔開心
我覺得完全唔係果回事囉........係咪剪左頭髮就唔鍾意我先?

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-16, 03:50 PM   #10
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: 藍莓咖啡 查看文章
年頭先做過一次D咁既野, 對方好大反應, 話我唔通知佢就剪左把頭髮
我唔係好明, 把頭髮我的, 我鍾意捐左佢有咩問題, 再留返長囉
佢就話佢係擔心我有D咩唔開心
我覺得完全唔係果回事囉........係咪剪左頭髮就唔鍾意我先?
視覺效果有衝擊就梗嘅

不過應該唔會由鍾意變做唔鍾意嘅...

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
失敗圖~喜歡看的看,不喜歡不看也沒問題 ai. Cosplay同人MIX討論區 3 11-22-05 08:28 PM
各位,你們喜歡/認為香港人喜歡什麼題材? 鐵之侍 Cosplay同人MIX討論區 27 06-20-05 11:17 PM
[無聊]喜歡petitko 的來~ 神影 貓博士 Cosplay同人MIX討論區 12 06-05-05 02:45 AM
[CG+漫畫]裝甲侍女:機動天使篇 + 暗戀短篇 飛燕 Cosplay同人MIX討論區 12 03-29-05 01:48 AM
(Slam Dunk式)你.......喜歡H-game嗎? 不死身的出木杉 H-GAMEの部屋 3 02-17-05 11:16 AM

現在的時間是 07:57 PM

手機版 | APP版