Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 影音館

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 06-25-13, 04:23 PM   #176
teamkiller
God of Gamer

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: ZlWS 查看文章
粗用 入SE210好過
老翻連佢都過唔到的
唔換線既連三百蚊sony都不如tim.....
但換左線煲好後千五蚊內都無咩對手....性價比無得輸

舊 06-25-13, 04:26 PM   #177
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
作者: teamkiller 查看文章
唔換線既連三百蚊sony都不如tim.....
但換左線煲好後千五蚊內都無咩對手....性價比無得輸
大大識DIY
未答我換咩線

唔好講無謂野

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線  
舊 06-25-13, 04:35 PM   #178
teamkiller

引用:
未答我換咩線
你D態度真係差到呢....同D x軒 打手無分別...
出去聽多D唔同既野啦....自己耳聽為實呀

車佬四絞鍍銀,$105成本(已連3.5頭同插針)
我今日無帶amp直推就係聽緊佢....
有些少硬,鐵弗龍面火燒都唔怕,但個樣似電線
聲音取向係令到隻80有番D音場同分析力,bass減左D同清D

舊 06-25-13, 05:02 PM   #179
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
你D態度真係差到呢....同D x軒 打手無分別...
似乎係你的問題,.... 加埋你呢句 態度係人對人姐
我已有IE80 問換線的話有乜好介紹, 你卻一大推廢話-,-

引用:
出去聽多D唔同既野啦....自己耳聽為實呀
車佬四絞鍍銀,$105成本(已連3.5頭同插針)
我今日無帶amp直推就係聽緊佢....
有些少硬,鐵弗龍面火燒都唔怕,但個樣似電線
聲音取向係令到隻80有番D音場同分析力,bass減左D同清D
iem出去試聽過好多, 但最多借FD聽一兩日,
我肯定大家未聽真,揀的係取向,分析力,BASS表現!~
以前有玩過AMP, 最後都係想輕便
出街PLAYER 只推到9成,夠聽就得
宜家冇咁多時間去試,去玩,上來問你地毒友而已

老正本身OK下有咩揀,BTW你都冇機,你幫我唔到

E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。

此篇文章於 06-25-13 05:05 PM 被 ZlWS 編輯。
ZlWS 目前離線  
舊 06-25-13, 05:19 PM   #180
teamkiller

引用:
似乎係你的問題,.... 加埋你呢句 態度係人對人姐
我已有IE80 問換線的話有乜好介紹, 你卻一大推廢話-,-

iem出去試聽過好多, 但最多借FD聽一兩日,
我肯定大家未聽真,揀的係取向,分析力,BASS表現!~
以前有玩過AMP, 最後都係想輕便
出街PLAYER 只推到9成,夠聽就得
宜家冇咁多時間去試,去玩,上來問你地毒友而已

老正本身OK下有咩揀,BTW你都冇機,你幫我唔到
首先我見唔到你有問過我啦....
然後我用diy答你又有咩意思呢....

引用:
大大識DIY
未答我換咩線

唔好講無謂野
引用:
你木耳要助聽,冇計吧
態度係點唔洗我講啦

舊 06-25-13, 05:23 PM   #181
teamkiller

引用:
作者: Justine 查看文章
http://www.uniquemelody.co/lineup/merlin/
我試左依隻demo,
結論係
以依個價位來講,非常之好
雖然係大陸公司,但香港有代理
如果唔係入左UE4pro
我應該會試依個品牌
遲D 有隻1圈1鐵出...連埋CM三千尾,應該下個星期金雞10/F有公模demo試聽

舊 06-25-13, 05:43 PM   #182
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

引用:
首先我見唔到你有問過我啦....
然後我用diy答你又有咩意思呢....

態度係點唔洗我講啦
引用:
IE80缺點太多~~
隔音唔得同唔好戴,我唔用綿基本上只係聽到出面環境聲
bass太過over同蒙(煲起好左就叫做有D改善咁啦)
人聲好前,成個感覺變得好焗,聽D暖聲底既機直推真係死得
換線只有向銀線方向走,但佢要夾機,唔係話下下都買同一條就攪掂,如果你有AMP就更多野要夾
兩千幾蚊都完全唔值,而且仲有對同佢90%聲相似既兩百蚊淘寶版,問你死未
(我曾經兩對都有,我要係屋企SET音響先聽得出分別,玩左排就心賣左對真既)

但動圈既感覺動鐵真係比唔到我...
遲下玩cm圈鐵算....
你態度好好
係我提問才有ie80討論,
使唔使 :teamkiller大大,求下你,IE80點升線?

其實你都冇認真聽就真玩左排就賣

你DIY叻,咪就係問你點diy好-,-
你答左點提升隻老翻野,漏左多謝你吧
THANK YOU!

ZlWS 目前離線  
舊 06-25-13, 05:49 PM   #183
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
大家唔好甘啦, 音樂ge 野太主觀喇,。自己覺得好聽就是了
什麼器材好聽過就算了

IEM 可以做GE 野就算去到K3003 / CM 等等, 可以做到GE 野真係好有限
空間就係甘多, 點都會有缺點, 去到8個drive 都無用

所以手提我都係以方便為主算
玩甘耐都係2000 內的機仔, 最多加個amp 仔
一直想用ipc , 因為容量屈機, 放得多wav , 但又討厭itunes
所以一直player 都是sony , XK 我覺得OK 聽wav
聲就真係應該而家部A910 最好, 但容量細
所以幾期待部DX50 , 平d , 可以放多d 歌

舊 06-25-13, 05:51 PM   #184
teamkiller

引用:
你態度好好
係我提問才有ie80討論,
使唔使 :teamkiller大大,求下你,IE80點升線?

其實你都冇認真聽就真玩左排就賣

你DIY叻,咪就係問你點diy好-,-
你答左點提升隻老翻野,漏左多謝你吧
THANK YOU!
咁我都多謝你提問啦

我諗大半年都唔算係一個短時間....

舊 06-25-13, 06:02 PM   #185
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

引用:
作者: SHIJI.F.LAPPLAY 查看文章
大家唔好甘啦, 音樂ge 野太主觀喇,。自己覺得好聽就是了
什麼器材好聽過就算了

IEM 可以做GE 野就算去到K3003 / CM 等等, 可以做到GE 野真係好有限
空間就係甘多, 點都會有缺點, 去到8個drive 都無用

所以手提我都係以方便為主算
玩甘耐都係2000 內的機仔, 最多加個amp 仔
一直想用ipc , 因為容量屈機, 放得多wav , 但又討厭itunes
所以一直player 都是sony , XK 我覺得OK 聽wav
聲就真係應該而家部A910 最好, 但容量細
所以幾期待部DX50 , 平d , 可以放多d 歌
NICE
同意,音樂好主觀的

ipc 用itunes SET"手動"當FOLDER 咁入歌,我反而OK:P
出街已夠聽,LIKE BASS+LIVE
再細味返家聽HP

格離版推介D PLAYER好毒

引用:
咁我都多謝你提問啦
我諗大半年都唔算係一個短時間....
也有機會唔夾PLAYER/AMP, 也可能你玩得唔好
ANYWAY,肯定冇你所講的缺點

此篇文章於 06-25-13 06:05 PM 被 ZlWS 編輯。
ZlWS 目前離線  
舊 06-25-13, 06:39 PM   #186
teamkiller

但咁你又為咩要換線呢?
既然係輕鬆聽
平衡度上原裝線其實唔差
如果要提升可以試單晶銅鍍銀,但有D貴,計過造六絞線剩料都要千四五,賣街我諗要兩千尾

此篇文章於 06-25-13 06:42 PM 被 teamkiller 編輯。
teamkiller 目前離線  
舊 06-25-13, 07:53 PM   #187
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
誠意詢問
之前問過人,ie8要煲半年先見真章,唔知ie80會唔會都要煲咁耐?
teealpha 目前離線  
舊 06-25-13, 08:09 PM   #188
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
好在早己看破紅塵

返工只是用不用$300 的E888sp

現在只求E888 個 "生物震膜" 唔好噤快欄

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線  
舊 06-25-13, 08:13 PM   #189
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
我都好想試下E888 ><

舊 06-25-13, 09:47 PM   #190
kennif
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2007
cardas出 iem

425鎂

http://news.cnet.com/8301-13645_3-57...-a-lot-better/

舊 06-25-13, 11:16 PM   #191
Justine
Game Master
Dystopia鼓手

註冊日期: Apr 2003
兩個關於CM既問題想問問各位師兄:
1.)我隻CM剛到手果明明感覺唔太fit,差d想拎去refit,但到左依家,越戴越fit,點解會咁?
2.)我見有地方有人放CM,明明拎返來戴唔倒,但點解都好多人接下?

Justine 目前離線  
舊 06-25-13, 11:21 PM   #192
teamkiller

引用:
作者: Justine 查看文章
兩個關於CM既問題想問問各位師兄:
1.)我隻CM剛到手果明明感覺唔太fit,差d想拎去refit,但到左依家,越戴越fit,點解會咁?
2.)我見有地方有人放CM,明明拎返來戴唔倒,但點解都好多人接下?
1.隊鬆左........正常的....但如果係由鬆變緊既就真係答你唔到
2.重造模其實唔貴....如果隻野減左個造模價都仲平一截值既當然執得過

舊 06-25-13, 11:21 PM   #193
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
應該係個耳道未習慣
如果兩邊戴好 feel得到係緊貼的話唔駛refit

自已有段時間無戴cm用返iem 之後再戴都係feel到緊左,過幾日又正常返

咪就係平價拎到run in好(掛) ge CM返黎拎去比少少錢refit

anyone 目前離線  
舊 06-26-13, 12:45 AM   #194
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
我都好想試下E888 ><
粗用野無咩特別, 而且只係cheap 野既馬拉版sp

有時開工插住個藍芽當免提同用黎係PSV 打機睇片都用得吓噤啦

不過1 呎短線headphone 己經買少見少

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 06-26-13, 02:38 AM   #195
Justine
Game Master
Dystopia鼓手

引用:
作者: anyone 查看文章
應該係個耳道未習慣
如果兩邊戴好 feel得到係緊貼的話唔駛refit

自已有段時間無戴cm用返iem 之後再戴都係feel到緊左,過幾日又正常返

咪就係平價拎到run in好(掛) ge CM返黎拎去比少少錢refit
我聽人講就冇漏風、漏音就多數唔refit
好多人都係得98-99%fit,差少少會自已習慣
我有fd買隻JH18pro,第一次佢唔滿意,點知refit返來仲衰
結果佢refit左四次
同埋
真係好少聽買Compact Monitors同1964既要refit

舊 06-26-13, 11:21 AM   #196
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
粗用野無咩特別, 而且只係cheap 野既馬拉版sp

有時開工插住個藍芽當免提同用黎係PSV 打機睇片都用得吓噤啦

不過1 呎短線headphone 己經買少見少
係呀, 0.6m / 長短線真係好少了, 好似淨返sony/ philips 出?
普通耳機有普通耳機ge 好, 就算RH1 跟機果對我都覺得好ok

舊 06-26-13, 06:28 PM   #197
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
係呀, 0.6m / 長短線真係好少了, 好似淨返sony/ philips 出?
普通耳機有普通耳機ge 好, 就算RH1 跟機果對我都覺得好ok
60cm 噤長?!

我E888sp 係40cm 線咋

以前短線係予你用MD / CD walkman 加線控架

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 06-26-13, 06:34 PM   #198
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
好在早己看破紅塵

返工只是用不用$300 的E888sp

現在只求E888 個 "生物震膜" 唔好噤快欄

我以前都係用e888,不過自從唔見左排之後就求其算.....

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線  
舊 06-26-13, 09:09 PM   #199
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

引用:
60cm 噤長?!

我E888sp 係40cm 線咋

以前短線係予你用MD / CD walkman 加線控架
RH1 對耳筒幾長 ? 我都無留意添
不過我諗而家短線d 耳筒都係0.6 m 了?
Philips 有一對she9700 ,百零蚊貨仔 , 0.6+0,6m 延長線
長短線的, 幾好聲, 粗用不錯

舊 06-27-13, 01:35 AM   #200
Justine
Game Master
Dystopia鼓手

引用:
RH1 對耳筒幾長 ? 我都無留意添
不過我諗而家短線d 耳筒都係0.6 m 了?
Philips 有一對she9700 ,百零蚊貨仔 , 0.6+0,6m 延長線
長短線的, 幾好聲, 粗用不錯
粗用既我用緊Sony NWZ F805跟機果對
唔計隔音,其實比我想像中好好多

關閉主題

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
請教如何煲喇叭/耳機 十一月 影音館 3 11-20-15 09:24 PM
[主題公園] 耳筒/耳機/耳擴/配件討論專區 (03)「どんと来い、医者よ」 Jonney 影音館 1004 05-15-09 11:34 PM
[主題公園] 耳筒/耳機/耳擴/配件討論專區 (02) HAKAIDER 影音館 1000 01-11-09 04:31 PM
[主題公園] 耳筒/耳機/耳擴/配件討論專區 (01) Viorate 影音館 1001 03-17-08 09:14 PM
AUDIO-TECHNICA, ATH-W5000 / AT-HA5000, 耳機 / 耳機擴音機 Kenji少 影音館 4 12-01-05 01:18 AM

現在的時間是 03:27 PM

手機版 | APP版