Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 11-29-16, 10:51 AM   #176
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: wang2009hk 查看文章
吉姆3可偷步到馬反關卡捉~XD

之後開發上去一堆強機
這樣根本不好玩

用自己的力量(不重玩關卡下)去超過時代應有的戰力才是GeN好玩之處吧

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-16, 11:00 AM   #177
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: pet3 查看文章
這樣根本不好玩

用自己的力量(不重玩關卡下)去超過時代應有的戰力才是GeN好玩之處吧
唔偷步(跳年代)呢點同意
但為左$$$同艦,我會稍為不擇手段(重玩關卡)

舊 11-29-16, 11:13 AM   #178
捲毛老爺
God of Gamer

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
想問下機體最大lv 係咪99?

我見有部份設定,同over world 好似

P.S. over world 個3件原創角色一開始就有得租,正常? (20萬)
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-16, 11:17 AM   #179
pet3
The One

引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
唔偷步(跳年代)呢點同意
但為左$$$同艦,我會稍為不擇手段(重玩關卡)

為艦都ok既
但有艦還屈錢就不太好吧

引用:
作者: 捲毛老爺 查看文章
想問下機體最大lv 係咪99?

我見有部份設定,同over world 好似

P.S. over world 個3件原創角色一開始就有得租,正常? (20萬)
不是租是買

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
舊 11-29-16, 11:26 AM   #180
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

Nintendo Switch ID050897379389
引用:
為艦都ok既
但有艦還屈錢就不太好吧
如果未夠機/OP就或者會再屈一下
當然都唔會屈太耐因為會悶死

舊 11-29-16, 12:01 PM   #181
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
如果未夠機/OP就或者會再屈一下
當然都唔會屈太耐因為會悶死
好多時重玩都係因為岩岩開發到D根本不能用既機,唯有重打升多幾LV

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-16, 12:38 PM   #182
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
順住玩都0079已經有獨角獸
因為個一年戰爭實在太長
由手機版發出
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-16, 12:40 PM   #183
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
其實係因為個隔代setting太差
亂Q咁來堆MS/MA都係隔幾個世代

舊 11-29-16, 12:57 PM   #184
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
靈格斯勁到食錯藥咁
本身超高攻,用完en仲可以分體
由手機版發出
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-16, 12:59 PM   #185
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
作者: fami~yan 查看文章
好多時重玩都係因為岩岩開發到D根本不能用既機,唯有重打升多幾LV
其實無咩機不能用,呢個好個人喜好問題
我係連聯邦自護堆飛機仔都會照用嘅人
反正只要配個勁反應人又唔跳級玩HARD就唔會咁易死
而且唔係咁點compete生產list?

舊 11-29-16, 01:26 PM   #186
fami~yan
Game Master

Nintendo Switch ID302513154147
引用:
其實無咩機不能用,呢個好個人喜好問題
我係連聯邦自護堆飛機仔都會照用嘅人
反正只要配個勁反應人又唔跳級玩HARD就唔會咁易死
而且唔係咁點compete生產list?
你試下打自護前線最尾果關,自己艦4人都用ZZ果部一射程垃圾場格鬥機,你就明有D機真係果關用唔到(我玩果關咁岩就有兩條友用...焗住重打番前面D關)
我甚至肯定飛機仔都好用過呢兩部騎呢蘇......

非洲人...
舊 11-29-16, 01:36 PM   #187
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
打查布羅開EVENT
超多敵機

得4部渣古唔夠打
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-16, 01:51 PM   #188
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
你試下打自護前線最尾果關,自己艦4人都用ZZ果部一射程垃圾場格鬥機,你就明有D機真係果關用唔到(我玩果關咁岩就有兩條友用...焗住重打番前面D關)
咁當然都要睇咩關黎練機啦
唔理3721亂出就死左都唔知咩樹

舊 11-29-16, 01:57 PM   #189
pet3
The One

引用:
作者: 捲毛老爺 查看文章
打查布羅開EVENT
超多敵機

得4部渣古唔夠打
都叫你買架新船先開始玩

新船舊船
剛好開始同時2隻船嘛

用渣古贏到的
這集關我養緊吉姆
有130級的戰鬥力再圍下就ok

0079 阿寶篇第6關
我用電腦借的球球get 再清場

引用:
為什麼4部都用一樣機
咁自己捉蟲

我是保持著4強 4中/弱

上太空 就用太空機
落地球就有陸機嘛
之前捉落咁多

我一捉回來總會留一台
所以一直無事

FGO 目標預算
舊 11-29-16, 02:03 PM   #190
fami~yan
Game Master

引用:
為什麼4部都用一樣機
咁自己捉蟲

我是保持著4強 4中/弱

上太空 就用太空機
落地球就有陸機嘛
之前捉落咁多

我一捉回來總會留一台
所以一直無事
即係咁,例子姐,我只係想回應番果句無咩機不能用
有D關真係不能用...

非洲人...
舊 11-29-16, 02:21 PM   #191
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
即係咁,例子姐,我只係想回應番果句無咩機不能用
有D關真係不能用...
其實.......我一直玩法都會睇關出機
萬一真係要夾硬出,其實都會加晒OP補強先
而且同樓上好多人一樣,都唔會一味出晒雞機嘛

所以我話無機不能用係有「前提」嘅

舊 11-29-16, 02:38 PM   #192
fami~yan
Game Master

引用:
其實.......我一直玩法都會睇關出機
萬一真係要夾硬出,其實都會加晒OP補強先
而且同樓上好多人一樣,都唔會一味出晒雞機嘛

所以我話無機不能用係有「前提」嘅
咁我既前提都係我手上冇咩機揀唯有再打舊關升機

非洲人...
舊 11-29-16, 03:01 PM   #193
Dr.KOF
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2003
Missing link Stage 2 個challenge點過。隻運輸機飛盡都差一格。
Dr.KOF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-16, 03:06 PM   #194
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
但哩啲格鬥技通常係咩都打得穿。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-16, 04:19 PM   #195
pet3
The One

引用:
作者: Dr.KOF 查看文章
Missing link Stage 2 個challenge點過。隻運輸機飛盡都差一格。
精神 加速

FGO 目標預算
舊 11-29-16, 04:29 PM   #196
fami~yan
Game Master

引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
但哩啲格鬥技通常係咩都打得穿。
今集I FIELD都係得半減...冇穿唔穿既問題啦..

非洲人...
舊 11-29-16, 04:57 PM   #197
Dr.KOF

引用:
精神 加速
...無精神用
舊 11-29-16, 05:09 PM   #198
fami~yan
Game Master

引用:
...無精神用
點會冇

非洲人...
舊 11-29-16, 05:35 PM   #199
Dr.KOF

引用:
點會冇
無自己人
舊 11-29-16, 06:43 PM   #200
血之淚
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2009
PSN  IDAlvinHang
引用:
無自己人
萬事達開精神一樣食到效果
只要你入到萬事達個指揮
血之淚 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
G-Gen, Gundam, 攻略

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] SD Gundam G Generation GENESIS 強化人間ですの~★ 電視遊戲討論版 704 05-07-18 02:33 PM
SD GUNDAM G-GENERATION CARD ivanhui 收藏品討論版 3 11-09-05 08:57 PM
[NDS]SD Gundam G Generation DS neo2046 手提遊戲機討論版 421 06-14-05 11:36 AM
SD GUNDAM G generation NEO jerry 電視遊戲討論版 4 04-17-05 03:22 PM
PC「SD GUNDAM G -GENERATION DA」 hehe_li PC電腦遊戲討論版 4 02-08-03 02:34 AM

現在的時間是 05:51 PM

手機版 | APP版