Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 影音館

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 06-27-13, 07:36 AM   #201
teamkiller
God of Gamer

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: Justine 查看文章
粗用既我用緊Sony NWZ F805跟機果對
唔計隔音,其實比我想像中好好多
味精重少少lor....但輕鬆聽ok的.....起碼無明顯缺點
XK送果對都唔錯架

舊 07-06-13, 03:46 AM   #202
Justine
Game Master
Dystopia鼓手

註冊日期: Apr 2003
del.......

Justine 目前離線  
舊 07-06-13, 03:46 AM   #203
Justine
Game Master
Dystopia鼓手

今日無聊走左去試本地牌子既CM-LEAR
佢個F係列其實唔差wo
唔太貴而且21日起貨
btw佢另外兩個係列d調音超唔掂

舊 07-06-13, 07:16 AM   #204
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
今日無聊走左去試本地牌子既CM-LEAR
佢個F係列其實唔差wo
唔太貴而且21日起貨
btw佢另外兩個係列d調音超唔掂
..............本地牌子?!

咪又係大陸某廠代工生産

直接用其他大牌子既CM 單元砌裝組合成自己野

係大陸做CM 一向可以自己order 單元組合

好耐以前己經有人玩過UE 高/ 低音單元+ westone es3 中音單元

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線  
舊 07-06-13, 10:20 AM   #205
teamkiller

上金雞1011A聽完demo已經決定左買對CM一圈一鐵.....三千幾的確幾抵玩
book左今日去唯聽打模

舊 07-06-13, 11:26 AM   #206
Justine
Game Master
Dystopia鼓手

引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
..............本地牌子?!

咪又係大陸某廠代工生産

直接用其他大牌子既CM 單元砌裝組合成自己野

係大陸做CM 一向可以自己order 單元組合

好耐以前己經有人玩過UE 高/ 低音單元+ westone es3 中音單元
佢依隻係香港造既
之前有人買依個牌子要refit,上到去佢門市,係即場幫佢整既
你講果d係改模

引用:
作者: teamkiller 查看文章
上金雞1011A聽完demo已經決定左買對CM一圈一鐵.....三千幾的確幾抵玩
book左今日去唯聽打模
師兄介唔介意講係乜牌子?

舊 07-06-13, 05:36 PM   #207
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
佢依隻係香港造既
之前有人買依個牌子要refit,上到去佢門市,係即場幫佢整既
你講果d係改模
咩香港製造啊

香港都無製作CM 單元既公司, 咪又係同中國樓氏訂單元 (UE/ westone 都係用樓氏單元的)

恒源只係將你個耳模寄上大陸找代工製作把了, 以前20/F 金聲同Mingo 都出過代工生産CM

基本上你上唯聽/ 悅韻做耳模再寄上廣州同珠海都有幾間公司可以同你做CM 的, 根本不用上恒源

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 07-06-13, 06:01 PM   #208
Justine
Game Master
Dystopia鼓手

引用:
咩香港製造啊

香港都無製作CM 單元既公司, 咪又係同中國樓氏訂單元 (UE/ westone 都係用樓氏單元的)

恒源只係將你個耳模寄上大陸找代工製作把了, 以前20/F 金聲同Mingo 都出過代工生産CM

基本上你上唯聽/ 悅韻做耳模再寄上廣州同珠海都有幾間公司可以同你做CM 的, 根本不用上恒源
原來係咁,學倒野
我自已用UE,所以冇深究佢係點,只係試完覺得還可以
咁師兄覺得恒源d CM如何?
我見好壞comment參半

舊 07-06-13, 07:16 PM   #209
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
原來係咁,學倒野
我自已用UE,所以冇深究佢係點,只係試完覺得還可以
咁師兄覺得恒源d CM如何?
我見好壞comment參半
無玩CM, 但樓氏來來去去都只係果幾粒單元, 只係配答不同吧了

但如果你係用UE iem, 一樣可以自己印耳模將對UE 寄比大陸師傅改CM

只係幾舊水, 改前同樣可以指名加or 改其他單元

神壇CM 都OK 平架.................不過只係一個單元 XD

http://www.mingo-hmw.com/forum/viewt...extra=page%3D1

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷

此篇文章於 07-06-13 07:24 PM 被 HAKAIDER 編輯。
舊 07-06-13, 10:26 PM   #210
teamkiller

引用:
佢依隻係香港造既
你講果d係改模

師兄介唔介意講係乜牌子?
三幾千就一定係大陸造架啦,自己啱聽咪得lor
你今日都自己上左黎試啦

今日其實有好多野試,只係你太快走

舊 07-06-13, 11:32 PM   #211
魔法之子
Game Master

註冊日期: Jun 2007
PSN  IDkamiyu1988
我有對3千幾人仔既鐵圈
不過都幾耐架啦
可能我冇落amp
感覺只係對返住個價錢
不過有得玩換線同隔音好
魔法之子 目前離線  
舊 07-07-13, 05:32 AM   #212
Justine
Game Master
Dystopia鼓手

引用:
無玩CM, 但樓氏來來去去都只係果幾粒單元, 只係配答不同吧了

但如果你係用UE iem, 一樣可以自己印耳模將對UE 寄比大陸師傅改CM

只係幾舊水, 改前同樣可以指名加or 改其他單元

神壇CM 都OK 平架.................不過只係一個單元 XD

http://www.mingo-hmw.com/forum/viewt...extra=page%3D1
其實小弟用緊UE4pro
可能係分音同小左耳棉吸音,
覺得4pro比好多3單iem仲要好,當然我知單元數唔係一切

引用:
三幾千就一定係大陸造架啦,自己啱聽咪得lor
你今日都自己上左黎試啦

今日其實有好多野試,只係你太快走
夠鐘夾band冇計
不過你地果度d CM,同樣大陸造,但比起百寳利16樓果間好太多
佢地仲要貴一倍

舊 07-07-13, 08:24 AM   #213
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
其實只要單元全頻能力好根本就無需要用多單元

所以Headphone 根本不用出多單元

近年speaker 都多左好多6 吋全頻單元選擇, 不過主流都係玩雙單元多

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 07-07-13, 10:01 AM   #214
凍冰冰綠茶
Game Master
風味絕佳

註冊日期: Sep 2002
UM1不見了,請問大大對SHURE 215,420, tf10 有啥評價??
明天應該會去試試
但想先做好功課
凍冰冰綠茶 目前離線  
舊 07-07-13, 11:11 AM   #215
teamkiller

引用:

夠鐘夾band冇計
不過你地果度d CM,同樣大陸造,但比起百寳利16樓果間好太多
佢地仲要貴一倍
手功真係唔錯架,而且個價已經送埋面板artwork(可以自己比圖),每邊顏色分三個部份比色板你任砌(即係最多可以六隻色)...仲有條幾百蚊既Diy成品線跟埋(雖然成本好應該唔洗一百,但我自問織得無咁靚)

舊 07-07-13, 03:52 PM   #216
Justine
Game Master
Dystopia鼓手

引用:
手功真係唔錯架,而且個價已經送埋面板artwork(可以自己比圖),每邊顏色分三個部份比色板你任砌(即係最多可以六隻色)...仲有條幾百蚊既Diy成品線跟埋(雖然成本好應該唔洗一百,但我自問織得無咁靚)
D聲係重點
百寳利16樓,
佢比隻萬三蚊12單元我試
佢地d調音真係麻麻
maybe係我唔仲意la,完全唔好聽既
而且有萬三蚊,我做乜唔去造Stage4?
試左你果面幾隻,同佢果面幾隻
高下立見

PS.隻一單有demo記得通知小弟

舊 07-07-13, 10:51 PM   #217
teamkiller

引用:
D聲係重點
百寳利16樓,
佢比隻萬三蚊12單元我試
佢地d調音真係麻麻
maybe係我唔仲意la,完全唔好聽既
而且有萬三蚊,我做乜唔去造Stage4?
試左你果面幾隻,同佢果面幾隻
高下立見

PS.隻一單有demo記得通知小弟
你Like左佢facebook咪知lor
http://www.facebook.com/yyproaudio

依家每星期六下午都會有毒聚.....每星期都有新野玩

舊 07-09-13, 04:55 PM   #218
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
我想請問香港哪裡可以買到muses02厘粒opamp?
感謝
X&Y 目前離線  
舊 07-09-13, 05:44 PM   #219
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: X&Y 查看文章
我想請問香港哪裡可以買到muses02厘粒opamp?
感謝
我可以同你講MUSE 01 / 02 係好聲但一定唔値3500 円/ 3400 円

旺角賣散貨無説明書HKD $450 更加唔値....................

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷

此篇文章於 07-09-13 05:50 PM 被 HAKAIDER 編輯。
舊 07-09-13, 10:38 PM   #220
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
我可以同你講MUSE 01 / 02 係好聲但一定唔値3500 円/ 3400 円

旺角賣散貨無説明書HKD $450 ]
如果450兩粒呢
(一個唔太熟既朋友讓俾我)

另外手頭有數粒49710HA
係唔係有一隻adaptor可以將兩粒單運放轉做雙運放?
問過華輝話無賣,請問哪裡可以買到? 定要上網訂?

此篇文章於 07-09-13 10:44 PM 被 X&Y 編輯。
X&Y 目前離線  
舊 07-10-13, 12:51 AM   #221
teamkiller

引用:
如果450兩粒呢

唔怕比運費既....淘算啦....
http://item.taobao.com/item.htm?spm=...id=18763679636

舊 07-10-13, 07:23 AM   #222
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
如果450兩粒呢

225 買一粒算啦, 買兩粒作謂不大

adaptor 可以去HKEPC 碰運氣, 有時會有人搞代購戓放售

再唔係靠自己

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷

此篇文章於 07-10-13 07:27 AM 被 HAKAIDER 編輯。
舊 07-10-13, 08:40 PM   #223
Jonney
フゥーハハハハ

註冊日期: Jan 2003
3DS Friend Code3007 9047 8125
PSN  IDwills368
XBox Live Gamertagwills368
http://www.amazon.co.jp/%E9%AB%98%E9...eywords=Stereo

高音質USBケーブル×4 SPECIAL 特別付録 「オーディオ用USBケーブル4本」 つき (別冊ステレオサウンド) [ムック]
価格: ¥ 5,000 通常配送無料
オールカラー68ページ 【付録 USBケーブル】
●Zonotone(ゾノトーン) 6N・USB-Grandio 2.0 --- [21cm]
参考価格(外皮を除いて、ほぼ同仕様の製品)11,550円(60cm)
●SUPRA(スープラ) SUPRA USB 2.0---[20cm]
参考価格(同仕様の製品)10,500円(70cm)
●AIM(エイム電子) SHIELDIO UAC ---[21.5cm]
参考価格(同仕様の製品)9,450円(50cm)
●WIRE WORLD(ワイアーワールド)
ULTRAVIOLET 7 USB AUDIO ---[23.5cm]
参考価格(同仕様の製品)8,500円(50cm)

※本別冊を構成している4本の高品位オーディオ用USBケーブルは、月刊HiVi 2012年9月号、11
月号、2013年1月号、3月号に特別付録として同梱したものです。本商品では、それらを改めて
再生産し、4本一組のセットといたしました。したがって性能、仕様などに変更はございませ
ん。またガイドブックは、上記各号のHiViから、付録となったUSBケーブルに関する記事とPC
オーディオに関連する特集を抜き出して1冊にまとめたものとなります。月刊HiViをご愛読い
ただいているお客様におかれましては内容が重複いたしますのでご注意ください。

發燒USB線都有體驗版wwwwwww

英知を持つ者こそ、最も愚かであること。歴史からも読み取れる。
海に生ける魚は、陸の世界を知らない。彼らが英知を持てば、それもまた滅び逝く。
人間が光の速さを超えるのは、魚たちが陸で生活を始めるよりも滑稽。
これは抗える者たちに対する、神からの最後通告とも言えよう。
Jonney 目前離線  
舊 07-11-13, 06:09 PM   #224
Justine
Game Master
Dystopia鼓手

Shure SE846
HKD$8,100..........

舊 07-11-13, 07:14 PM   #225
石原夏織
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code4597 0320 8939
PSN  IDHO2_0219
引用:
Shure SE846
HKD$8,100..........
有咩人會買尼
石原夏織 目前離線  
關閉主題

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
請教如何煲喇叭/耳機 十一月 影音館 3 11-20-15 09:24 PM
[主題公園] 耳筒/耳機/耳擴/配件討論專區 (03)「どんと来い、医者よ」 Jonney 影音館 1004 05-15-09 11:34 PM
[主題公園] 耳筒/耳機/耳擴/配件討論專區 (02) HAKAIDER 影音館 1000 01-11-09 04:31 PM
[主題公園] 耳筒/耳機/耳擴/配件討論專區 (01) Viorate 影音館 1001 03-17-08 09:14 PM
AUDIO-TECHNICA, ATH-W5000 / AT-HA5000, 耳機 / 耳機擴音機 Kenji少 影音館 4 12-01-05 01:18 AM

現在的時間是 04:39 PM

手機版 | APP版