Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-19-17, 08:33 AM   #776
ikari28
Crazy Gamer

註冊日期: May 2006
PSN  IDlktang28
XBox Live Gamertagikari 28
引用:
作者: 雷火武 查看文章
水都商場買那個10萬Gil 魚子醬見到都肉赤
引用:
作者: shun105 查看文章
魚子醬可以係鬥技場用幣換
打一局波子機(大約一個鐘)
賣左件景品夠你買五粒

有戒指亦可以loop翼龍任

鬥技場最多比你一次買9999
太浪費時間

巫女控工作日記 Wonder Festival 2015夏

點解今時今日[多機種]既意思已經變成PS123456789
ikari28 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-17, 08:50 AM   #777
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: ikari28 查看文章
打一局波子機(大約一個鐘)
賣左件景品夠你買五粒

有戒指亦可以loop翼龍任

鬥技場最多比你一次買9999
太浪費時間
打一局波子機要去到99的禮物 是三聖星
賣掉不是只有1.5萬元嗎

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-17, 09:01 AM   #778
ikari28
Crazy Gamer

註冊日期: May 2006
PSN  IDlktang28
XBox Live Gamertagikari 28
引用:
作者: pet3 查看文章
打一局波子機要去到99的禮物 是三聖星
賣掉不是只有1.5萬元嗎
水都有部玩一局1萬gil既豪華機
99禮物可以賣到50萬gil

巫女控工作日記 Wonder Festival 2015夏

點解今時今日[多機種]既意思已經變成PS123456789
ikari28 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-17, 08:07 AM   #779
pet3
The One

引用:
作者: ikari28 查看文章
水都有部玩一局1萬gil既豪華機
99禮物可以賣到50萬gil
哦 之後去玩一次,不過要好後期吧

剛剛買了連射手製
昨晚zzz時開始掛
進度第3章 ,地圖大部分地區開放

現在3道具全安裝加攻道具 用第1把幻影劍
要2次轉移先殺到訓練lv5的

雖然沒一下一次這樣秒殺快
起碼叫掛到ap

學技能頁得咁少技能?
會全部學完後再出一些新技能嗎?

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
舊 01-20-17, 02:05 PM   #780
豪傑公子
God of Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
哦 之後去玩一次,不過要好後期吧

剛剛買了連射手製
昨晚zzz時開始掛
進度第3章 ,地圖大部分地區開放

現在3道具全安裝加攻道具 用第1把幻影劍
要2次轉移先殺到訓練lv5的

雖然沒一下一次這樣秒殺快
起碼叫掛到ap

學技能頁得咁少技能?
會全部學完後再出一些新技能嗎?
一開頭未齊技能, 玩落去就會開哂~~

舊 01-20-17, 03:03 PM   #781
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
鬥技場我最想換係釣魚用具
未升到skill lv 7都唔再去維爾貝爾釣大魚住
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-17, 04:25 PM   #782
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
雷神出最多,之後利維坦。Titan ,shiva 未出過
其實應該都整d儲氣bar比召喚獸,儲滿可以出
好過下下等運到
劍神又無得用

露娜唔應該死左之後先咁多回憶既,應該見面前講番多d回憶/感情。佢呀哥仲慘,臨死先比人知佢想拎把劍比王,又係路人化。

十三劍應該都要主線拎哂或者強制你收集哂先可以去last chapter lo,咁成個旅程都合理番d
又話要收集力量救世界,但又比你未拎齊劍就去打boss
即係未修練完都可以去⋯唔合邏輯

不過戰鬥系統其實對比ff13真係進步好多

但ch 13就係超錯,重複之餘又長路程又悶仲要無exp
起碼cut短一半路程啦,唔明點解要整咁長
無娛樂性仲要拖時間又無意義
正路黎講CH13應該係講一個好皇帝(LOADING時話佢係帝國偉大皇帝)點解會去研究屍骸,但冇咗,好似BIO咁齋報告都好丫。
正路係要儲晒13武器先可以爆機或真爆機,因此開頭不死將軍叫主角去搵,但之後又冇咗回事

引用:
鬥技場我最想換係釣魚用具
未升到skill lv 7都唔再去維爾貝爾釣大魚住
其實用可以係釣大魚果度果間魚店買料就釣到上黎,湖之主都係咁釣
清一個湖大約升到一級,所以頂多玩十、十一次就可以升爆,大約一個鐘可以升到三至四級

此篇文章於 01-20-17 04:44 PM 被 RPG之鬼 編輯。
RPG之鬼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-17, 07:33 PM   #783
雷火武
ワールド・エンド

其實好多故事背景、信息都係路邊睇故事書睇報紙聽收音機廣播聽番來⋯
舊 01-21-17, 04:13 AM   #784
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
https://www.youtube.com/watch?v=v3-YR2co9WU

好似已經available now
不過攪好條主線或開放水都同帝國係咪會好D呢..
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-17, 05:22 AM   #785
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
陰功,RPG代名詞今時今日搞到咁

整埋呢啲無謂嘢都係補救唔到FF15嘅失敗

故事唔得真係幾好玩都無用
更何況係RPG GAME

真係睇返 FF12, FF13 原來都唔係咁差
搞到我期待返隻 FF12 The Zodiac Age

舊 01-21-17, 07:56 AM   #786
雷火武
ワールド・エンド

其實點解覺得故事唔交代哂d野既原因係因為大家都習慣左RPG會有一個旁述係第三者角度交代哂成個故事
而唔習慣今集咁樣差唔多由王子第一身角度去體驗世界
所以好多野覺得講解不足

二來劇情上有的確鋪排唔夠周全,無係女主角死前營造多d期待相遇個種希望既情緒、同埋未集齊13王劍都可以去終章之類⋯

其實如果鋪設好d,或者起碼不死將軍/冰神呢類人可以多d講比主角聽個世界發生既事就會好好多
舊 01-21-17, 09:08 AM   #787
RPG之鬼

引用:
其實點解覺得故事唔交代哂d野既原因係因為大家都習慣左RPG會有一個旁述係第三者角度交代哂成個故事
所以好多野覺得講解不足

二來劇情上有的確鋪排唔夠周全,無係女主角死前營造多d期待相遇個種希望既情緒、同埋未集齊13王劍都可以去終章之類⋯

其實如果鋪設好d,或者起碼不死將軍/冰神呢類人可以多d講比主角聽個世界發生既事就會好好多
有玩開外國的RPG都知好多都係由主角角色描寫,所以根本不是問題
再者故事好多都唔會影響到玩方面,所以要加係可以加,再看一看第9章打後係有劇情出黎,所以劇本應該是完成咗7788。但要做故事就要有美術指導係度,咁美指去晒整大地圖同戰鬥冇人手就做唔到故事

舊 01-21-17, 02:58 PM   #788
pet3
The One

戴夫完成廢屋之後
去了左方的總店小屋的地區

但有? 沒有人

FGO 目標預算
舊 01-21-17, 04:26 PM   #789
安安

註冊日期: Jan 2002
https://www.facebook.com/PlayStation...09475325761869
在今天(1/21)的PlayStation大舞台上帶來歷代經手繁體中文化作品
各個核心製作人的特別訪談影片,『FFXV』的總監宣布將在
『FFXV』作品中追加台灣料理的內容

https://www.youtube.com/watch?v=0iQfmeW0ewY 『FINAL FANTASY』系列中文化軌跡
引用:
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-17, 11:01 PM   #790
lodar
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2004
引用:
所以好多野覺得講解不足

由主角第一身去體驗同交待得清唔清楚係兩回事,做得唔好就係做得唔好,唔係慣唔慣問題......
lodar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-17, 11:35 PM   #791
lodar

註冊日期: Sep 2004
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
有玩開外國的RPG都知好多都係由主角角色描寫,所以根本不是問題
再者故事好多都唔會影響到玩方面,所以要加係可以加,再看一看第9章打後係有劇情出黎,所以劇本應該是完成咗7788。但要做故事就要有美術指導係度,咁美指去晒整大地圖同戰鬥冇人手就做唔到故事
我都玩過外國RPG,但從來無FFVX呢種甩皮甩骨既講故事手法。同埋你講到歐美RPG唔著重故事咁,呢點恕我完全唔認同

對唔少人黎講故事算係RPG既主菜,尤其FF系列,故事唔掂既RPG就好似去到溫泉酒店先發現個溫泉被人封左咁,接受唔到好正常

至於玩嗰方面都唔見得有幾好,尤其大部份副任都無聊到極點

此篇文章於 01-21-17 11:38 PM 被 lodar 編輯。
lodar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-17, 09:35 PM   #792
pet3
The One

釣湖主的王
全部點比我釣哂都無
即係局失敗咋

FGO 目標預算
舊 01-23-17, 09:52 PM   #793
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

引用:
釣湖主的王
全部點比我釣哂都無
即係局失敗咋
o係o個個 campsite 再 camp 過就可以再做,雖然我都無做到呢個

舊 01-23-17, 11:36 PM   #794
pet3
The One

引用:
作者: Marco 查看文章
o係o個個 campsite 再 camp 過就可以再做,雖然我都無做到呢個
為什麼你要白幾次

FGO 目標預算
舊 01-23-17, 11:39 PM   #795
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

引用:
為什麼你要白幾次
邊有白幾次?

舊 01-24-17, 07:41 AM   #796
pet3
The One

引用:
作者: Marco 查看文章
邊有白幾次?
我見你杯表有幾個FF15既

FGO 目標預算
舊 01-24-17, 08:04 AM   #797
遊雲gspirit
Game Master

註冊日期: Oct 2004
PSN  IDgspirit_
我都有興趣想知幾個版杯1的FF15 o既save是否可以共通....
遊雲gspirit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-17, 11:29 AM   #798
RPG之鬼

引用:
作者: lodar 查看文章
我都玩過外國RPG,但從來無FFVX呢種甩皮甩骨既講故事手法。同埋你講到歐美RPG唔著重故事咁,呢點恕我完全唔認同

對唔少人黎講故事算係RPG既主菜,尤其FF系列,故事唔掂既RPG就好似去到溫泉酒店先發現個溫泉被人封左咁,接受唔到好正常

至於玩嗰方面都唔見得有幾好,尤其大部份副任都無聊到極點
我講>>有玩開外國的RPG都知好多都係由主角角色描寫,所以根本不是問題
>由主角角色描寫 > 由主角角色帶出故事/世界

你講>>我都玩過外國RPG,但從來無FFVX呢種甩皮甩骨既講故事手法。同埋你講到歐美RPG唔著重故事咁,呢點恕我完全唔認同

今次到我唔認同喇

或者咁講以前PC年代的魔眼殺機、魔法門果啲主角是路人甲,路人甲在冒險時看世界
依家外國遊戲就會多以主角視點去帶出世界,有點傾向於日系RPG的方式

此篇文章於 01-24-17 11:33 AM 被 RPG之鬼 編輯。
RPG之鬼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-17, 04:49 PM   #799
bearkat

註冊日期: Dec 2011
又話有vr
bearkat 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-17, 11:59 PM   #800
pet3
The One

故事說冰神死了
6神死了一半是什麼時候?

FGO 目標預算

標籤
FFXV, Final Fantasy XV, ファイナルファンタジー XV, 最終幻想15

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「KINGSGLAIVE FINAL FANTASY XV」「BROTHERHOOD FINAL FANTASY XV」配信中 supermanlady 日本動漫畫討論版 21 03-24-24 02:10 AM
[放] PS4 FINAL FANTASY XV 美版 ccdan 買賣專區 0 11-27-16 06:13 AM
[PS4,XB1] Final Fantasy XV l ファイナルファンタジー XV l 2016 年 11 月 29 日 money 電視遊戲討論版 1115 11-13-16 07:21 AM
[PS4] World of Final Fantasy ワールド オブ ファイナルファンタジー | PS4, PSV 武藤遊戲 電視遊戲討論版 88 10-30-16 04:39 PM
[3DS] Theatrhythm Final Fantasy シアトリズム ファイナルファンタジー | 已售 money 手提遊戲機討論版 307 12-13-12 09:18 AM

現在的時間是 04:49 AM

手機版 | APP版