Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-04-16, 12:27 PM   #1001
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
百萬戰功唔會追啦,我而家13萬排498,希望之後有人爆水踢我出500

COIN唔係激戰區先最多咩﹖
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-16, 01:52 PM   #1002
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
在下會爆水打COIN換景品,不過13萬真係太遠
目前3萬…

理論上激戰區最多COIN下嘛?
前2 24打4場(3卒1BOSS) 6AP/場
激 35打5場(4卒1BOSS) 5AP/場
當COIN RATE(一箱派幾多)一樣,應該係打激戰區好D吧?

舊 07-04-16, 02:45 PM   #1003
rhgab
Junior Member

註冊日期: Jul 2006
PSN  IDrhgabriel
XBox Live Gamertagrhgabriel
35xxx分, 2649位..
我自己情況係激戰區有 50%會死, 前線2小心D就實贏, 所以先有咁既想法.
rhgab 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-16, 02:56 PM   #1004
ShinDou

你係唔夠人/武LV定冇6星暗屬武先﹖

如果只係唔夠LV但有6星暗屬武既應該好快升完LV就夠打

如果冇6星暗屬武就冇計,可能真係刷番穩贏既好D
舊 07-04-16, 02:58 PM   #1005
Celes
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code4811 6903 7489
终於爆左把祓魔弓上6星,而家BONUS有910, 78000 POINTS 排1085位, 目標1000位以內.

另外單計寶箱既話, 前線2好過激戰

前線2 24AP 12寶箱 => 每個寶箱2AP
激戰 35AP 15寶箱 => 每個寶箱2.33AP

舊 07-04-16, 03:29 PM   #1006
神人ではない!新人だ

你班友好恐怖,郁D就5倍9倍…

舊 07-04-16, 04:09 PM   #1007
ShinDou

5星拔魔弓要食好多粒凸破喎,要4粒﹖之前打那智極拎﹖1把6星特效150%,要900%即係凸爆﹖之前打左咁多粒6星凸破﹖

我都係換左粒6星凸破番黎而家凸3 660%
舊 07-04-16, 08:27 PM   #1008
Celes
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code4811 6903 7489
引用:
作者: ShinDou 查看文章
5星拔魔弓要食好多粒凸破喎,要4粒﹖之前打那智極拎﹖1把6星特效150%,要900%即係凸爆﹖之前打左咁多粒6星凸破﹖

我都係換左粒6星凸破番黎而家凸3 660%
係,凸爆左6星拔魔弓 之前那智極跌左4粒
而家用4杷特效800+30+40+25=895 bonus, 加埋紅怪路線就有910
不過咁樣只能穩勝前線2,打激戰要換返把降敵劍⋯⋯

舊 07-04-16, 10:22 PM   #1009
ShinDou

你有800特效其實其他可以用番正常6星武都得,唔爭好遠,你又唔係要同班課長鬥,其實係咁打激戰都好快好多COIN啦
舊 07-05-16, 07:40 PM   #1010
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
現在排95XX位,睇嚟想keep一萬名以內都要用藥/石先得....
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-16, 08:22 PM   #1011
神人ではない!新人だ

竟然真係仲有成萬人玩

舊 07-05-16, 08:32 PM   #1012
ShinDou

其實隻GAME幾好玩,拍得住家庭機既GAME,係營運廢姐
舊 07-05-16, 09:52 PM   #1013
神人ではない!新人だ

在下只係覺得不過不失,唔係可以隨時開黎玩既。
真係要玩既,求其開隻無雙都爽過佢…
成_日開住同一個地圖,點同一個次序/SET AUTO,其實可以有幾好玩…
打DARK SOUL FARM誓約道具都冇咁悶…

此篇文章於 07-05-16 10:01 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-16, 11:25 PM   #1014
ShinDou

要比正常都係用番本家VP比,呢隻係個模式唔同左姐,大致上同以前玩法差唔多,已經算係咁,俾著其他家用機作手機化,有幾多GAME可以整到好似以前咁玩﹖
舊 07-05-16, 11:38 PM   #1015
神人ではない!新人だ

…可能係回憶美化,在下硬係覺得VP2果時D戰鬥多D變化,眾人D大招演出亦冇依家咁HEA,其他角色連一格CLOSE UP SHOT都冇…

舊 07-05-16, 11:53 PM   #1016
ShinDou

手機整到呢個程度已經好好啦,已經好多配音,唔同其他GAME,唔好咁高要求,又或者等佢大改版
舊 07-05-16, 11:59 PM   #1017
神人ではない!新人だ

其實手機GAME黎講,在下除咗個黑過深淵既營運,其他都OK既…
不過真係唔好拎家用GAME黎比,真係PS2 GAME都比殘佢…

舊 07-06-16, 12:03 AM   #1018
ShinDou

呢隻真係已經算比較似本家,其他果D家用搬去手機多數掛羊頭賣狗肉,同本家玩法唔同晒,唔係話唔好玩,不過都係想玩番D以前玩法既,始終呢隻已經好多年冇再出續作,仲以為唔會再出 (NDS果隻戰棋版其實我都有打)
舊 07-06-16, 11:49 AM   #1019
十一月
Game Master

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
…可能係回憶美化,在下硬係覺得VP2果時D戰鬥多D變化,眾人D大招演出亦冇依家咁HEA,其他角色連一格CLOSE UP SHOT都冇…
而家D大招唔只頹,唔可以選擇由邊個人物出大招,而係順住隊伍排序出,但隊伍排序又一定係「神」排最前,呢一點真係超低能。

順帶一提,今朝起身已經跌出一萬名以外。
營運真係夠哂毒。我都唔明點解要設定10000名以外就攞唔到アーティファクト。
根本就算攞到那アーティファクト,冇戒指都係攞唔到人物。咁你不妨派街坊,等玩家將來有機會攞到人物,有個希望都好丫。
而家咁樣,抽唔到特效,或新玩家抽到特效但lv低而打唔到高難度關=絕望,根本係趕客。

此篇文章於 07-06-16 11:57 AM 被 十一月 編輯。
舊 07-06-16, 12:07 PM   #1020
神人ではない!新人だ

其實在下都覺得アーティファクト派街坊好過1萬位…
今次唯一亮點係有COIN換景品,不過打唔過激戰區就真係冇咩意思。
前二派COIN少好多…

舊 07-06-16, 12:12 PM   #1021
ShinDou

戒指應該KEEP住會有期間任有得打,係個神器就似唔會復刻,不過暫時好似冇乜邊隻角係勁到1定要拎到,拎左都未必用,始終主角本身已經好勁,又用開升得高LV
舊 07-06-16, 12:20 PM   #1022
神人ではない!新人だ

引用:
戒指應該KEEP住會有期間任有得打,係個神器就似唔會復刻,不過暫時好似冇乜邊隻角係勁到1定要拎到,拎左都未必用,始終主角本身已經好勁,又用開升得高LV
用唔用一回事,連主要景品都打唔出,又的確好似冇打過冇分別…

舊 07-07-16, 11:58 AM   #1023
十一月
Game Master

引用:
我覺得之前的ノルン係必須要攞到,佢係目前唯一一個3回攻擊的魔法師。
第1 round可以用多1次杖枝打多幾萬,好多時就係秒到同秒唔到的分別。
舊 07-07-16, 12:46 PM   #1024
ShinDou

應該D角都會愈出愈勁,同埋可能D技都愈來愈勁,到時都未必要靠普攻多1下
舊 07-07-16, 12:57 PM   #1025
神人ではない!新人だ

引用:
作者: 十一月 查看文章
我覺得之前的ノルン係必須要攞到,佢係目前唯一一個3回攻擊的魔法師。
第1 round可以用多1次杖枝打多幾萬,好多時就係秒到同秒唔到的分別。
在下都覺ノルン幾好用,1 TURN可以打夠一格大招的確唔錯。
問題只是4星杖之後冇杖有基本屬性,弱點ABT變得冇咩用…
引用:
應該D角都會愈出愈勁,同埋可能D技都愈來愈勁,到時都未必要靠普攻多1下
只怕之後果D一樣攞唔到
今後人數會越黎越少,咁營運亦應該會將入圍收窄,結果隻角色幾勁都冇意思

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSV] [PS4] Ys Origin 安安 手提遊戲機討論版 8 08-30-17 06:07 PM
徵求:漫畫gundam the origin 安西教練 買賣專區 0 10-31-13 01:46 PM
F.E.A.R. 2: Project Origin 神祕人1號 電視遊戲討論版 98 09-04-09 09:50 AM
Gundam the Origin一問... Metal Gear NT 日本動漫畫討論版 13 05-04-05 11:37 AM
gundam the origin問題 Thursday 日本動漫畫討論版 6 02-08-05 07:41 PM

現在的時間是 07:14 PM

手機版 | APP版