Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-21-17, 02:36 PM   #151
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
作者: 阿聰 查看文章
呢句最真,平時K記邊有咁好死!
又或者今作可能真係同老任有關。
不過今次炸彈人個銷售數字都算係可以了,
畢竟係全新主機度出新作,我估K記都冇預計得到。
以低成本制作賣到17萬好勁了

另三隻之後出既新角色我估要課金
lodoss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-17, 02:48 PM   #152
Akira 明
Game Master

註冊日期: Jun 2007
Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
引用:
作者: 信長 查看文章
遲早有twinbee ,五右衛門
咩K廠角色都CROSSOVER,係無METAL GEAR
Akira 明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-17, 04:34 PM   #153
阿聰
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
作者: lodoss 查看文章

希望呢隻GAME真係可以幫到K記賺錢,
有分頭的話,K記先有大D機會再係SWITCH上出GAME。
講真,當初買都係有感情因素係度,
由問題多多到依家不斷有更新完善隻GAME,
K記總算係做到嘢,亦都係對支持者一個交待。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-17, 04:38 PM   #154
sonic
Game Master

註冊日期: Jul 2002
在巴哈看到,都幾有心喎,唔通老任科水整既
・商店追加2個系列的新飾品。
(王冠系列、炸彈系列)

・遊戲整體幀率調升。配合幀率提升調整操作性的各種設定、改良操作感。

・線上對戰時,在參加者全員的連線環境良好的情況下減少延遲的發生,能更加順暢遊玩遊戲。
(若要尋找連線環境良好的對手,請到「其他→基本設定→連線設定」將設定調為「左端」。)

・可以在進行故事時使用L、R按鈕改變地圖傾斜了。
在「其他→基本操作」中可以設定將鏡頭位置固定。

・可以在連線對戰時從三個階段中選擇參加遊戲的COM強度了

・調整故事模式的邪惡炸彈五人眾強度。
新手、普通等級的難易度調降,可更容易打倒。

・調整部分地圖難以辨識的高度和坡度。

・在進行故事時,無論繼續遊戲幾次都不需支付寶石即可進行。

・修改聯盟對戰的勝敗時對應的BP增減(對戰點數)規則。

・修正其他細微錯誤。
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn...snA=937&tnum=2
sonic 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-17, 04:43 PM   #155
阿聰

Nintendo Switch ID1803-0934-0218
Super Bomberman R | 1~8人 |

引用:
作者: sonic 查看文章
在巴哈看到,都幾有心喎,唔通老任科水整既
-skip-

https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn...snA=937&tnum=2
小弟post的,失覺晒。但呢一點有待確認:

在進行故事時,無論繼續遊戲幾次都不需支付寶石即可進行。

中、英文字嘅講法有落差。

此篇文章於 04-21-17 04:47 PM 被 阿聰 編輯。
舊 04-21-17, 04:50 PM   #156
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: enishi 查看文章
不過呢隻賣得好好 (以呢 20 年其他 bomberman 銷量)
美國 3 月 >100k, 日本都已經 >70k
K 真係好難得良心發現
由手機版發出
引用:
呢句最真,平時K記邊有咁好死!
又或者今作可能真係同老任有關。
不過今次炸彈人個銷售數字都算係可以了,
畢竟係全新主機度出新作,我估K記都冇預計得到。
引用:

果然無估錯係黑馬
呢種game太適合switch個遊戲同携帶模式

我估唔需要老任出資,呢隻本身就已經低成本
我同好多人鬧都只係鬧個K記689啫
本身d員工無辜架
相信好多人仲有心有力,爭在點同公司fight到(出game決定)返黎

舊 04-21-17, 05:00 PM   #157
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
果然無估錯係黑馬

本身d員工無辜架
相信好多人仲有心有力,爭在點同公司fight到(出game決定)返黎
跟本loop番以前細個打機的美好日子
NS 更方便, 有心打的話,一個人帶出去已確定可2Play

咁capcom,SE 係雪櫃到拎SF2,聖劍3 泠飯不無道理
好心佢final fight 出完全新作.. 唔洗咩3D 視點多餘野

此篇文章於 04-21-17 05:03 PM 被 信長 編輯。
信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-17, 05:06 PM   #158
阿聰

引用:
果然無估錯係黑馬

本身d員工無辜架
但你要知道K廠連桃鐵呢D咁低成本嘅遊戲都要老任出手救⋯⋯
引用:

咁capcom,SE 係雪櫃到拎SF2,聖劍3 泠飯不無道理
好心佢final fight 出完全新作.. 唔洗咩3D 視點多餘野
我上星期五晚就係拎炸彈人出去同FD係翠華度打咗兩個鐘,
連我地附近D食客都睇我地打。

舊 04-21-17, 05:08 PM   #159
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:

出final fight合集就好,
以前家用機得2 play,
出起NS度可以3 play了
lodoss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-17, 05:19 PM   #160
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
出final fight合集就好,
以前家用機得2 play,
出起NS度可以3 play了
3play 有得諗,K 廠仲有忍者龜...
SFC 那集好好玩,搞下D版權可能有得重出

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-17, 05:27 PM   #161
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:

可能只係想慳皮唔想自己做發行同宣傳啫

舊 04-21-17, 06:02 PM   #162
阿聰

引用:
可能只係想慳皮唔想自己做發行同宣傳啫
3DS隻桃鐵,冇記錯係老任向K記攞版權自己做。
所以唔係想慳皮咁簡單,係K記冇考慮過要做。

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 04-21-17, 07:07 PM   #163
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
依家online好爽皮

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-17, 07:52 PM   #164
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen

終於更新左個視角

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-17, 08:07 PM   #165
赤武神
The One
多多指教!

Nintendo Switch ID5684-2538-5787
遊戲中按實L,R可以中途轉視點角度

-------
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
舊 04-21-17, 08:08 PM   #166
MO

註冊日期: Aug 2005
update後試咗online...
真係有大幅改善
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-17, 09:05 PM   #167
catho7
Game Master
焗肉醬貓

註冊日期: Aug 2002
Wii U IDcatho7
Nintendo Switch IDSW-2641-5503-7716
3DS Friend Code0533 4943 9848
引用:

我諗佢係見wiiu d VC賣得先決定出

唔太敢係公眾場合玩
因為會太多粗口

catho7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-17, 10:04 PM   #168
阿聰

引用:
作者: catho7 查看文章
我諗佢係見wiiu d VC賣得先決定出

唔太敢係公眾場合玩

因為會太多粗口
其實真係用心去經營bomberman,一定有市場,
問題係,K記點樣去維持住遊戲質素,先係重點。
開始時問題多多,現在有大幅改善,個個讚好。

哈哈!咁就留係屋企玩好了。

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 04-22-17, 12:42 AM   #169
怪人怪人
最低級亂鬥者

註冊日期: Mar 2003
Wii U IDkaijintik
DAY1 要交到既貨要有料DEBUG 後先做好,
咁都仲可以大呼謝主隆恩算係咩玩法?

真係唔怪得越黎越多廠都拎D 半製成品出黎賣

吾乃傳說中的貓車(偽)勇者
怪人怪人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-17, 03:03 AM   #170
DreamyLuigi
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2013
framerate 順左好多
online 改善左. 但都係會有時lag lag 地
我都覺得呢啲頭一日就應該要咁....

DreamyLuigi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-17, 03:02 PM   #171
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
引用:
作者: 怪人怪人 查看文章
DAY1 要交到既貨要有料DEBUG 後先做好,
咁都仲可以大呼謝主隆恩算係咩玩法?

真係唔怪得越黎越多廠都拎D 半製成品出黎賣
因為呢十年八年出嘅game
好多連謝主隆恩嘅機會都冇

舊 04-22-17, 04:03 PM   #172
MO

註冊日期: Aug 2005
但唔明點解要set做要“長按”L or R 轉視點。
輕按唔得?
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-17, 05:28 PM   #173
赤武神
The One
多多指教!

引用:
作者: MO 查看文章
但唔明點解要set做要“長按”L or R 轉視點。
輕按唔得?
可能驚你按錯,冇乜所謂又唔係成日要轉

-------
舊 04-23-17, 01:46 AM   #174
ayane123
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2003
Super Bomberman R | 1~8人 |

1.3咁先係路,咁先起碼係隻對戰game,但呢啲game照計唔難寫係day one都應該做到咁既質素,唔通個開發期只係三幾個月就要起貨,所以....

ayane123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-17, 06:43 PM   #175
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001

https://youtu.be/zvYqUGIapmo
引用:

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Fear Effect Reinvented︱remake︱PC/NS/PS4/XB1 安安 電視遊戲討論版 3 08-24-22 07:29 PM
[多機種] Crash Bandicoot N. Sane Trilogy ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 64 09-27-18 11:28 AM
[多機種] V-Rally 4︱PC/PS4/XB1/NS 安安 電視遊戲討論版 7 09-08-18 03:24 AM
[多機種] Nine Parchments︱NS/PS4/XB1/PC 安安 電視遊戲討論版 3 06-08-18 07:31 AM
[多機種] [PS4/XB1/NS/PC] Romancing Saga 2 Remaster | 12 月 15 日 enishi 電視遊戲討論版 12 12-18-17 07:24 PM

現在的時間是 06:36 AM

手機版 | APP版