Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 08-13-10, 12:10 AM   #126
irismong
God of Gamer
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
你係CANCER座定雙魚座架?
睇埋你最近D POST, 就完全地FEEL到你係D胡思亂想型
同埋好認同沙皮姐既說話, 成熟D啦...

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-10, 08:07 AM   #127
frankylui
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2005
3DS Friend Code1461 6155 5034
PSN  IDfrankylui
XBox Live Gamertagfrankylui
引用:
作者: mrk 查看文章
咁又唔通係你呀
咩呀...新娘wo
唔通你係女仔

「if you find this suitcase, please take it to our daughter.」
frankylui 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-10, 09:32 AM   #128
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: irismong 查看文章
睇埋你最近D POST, 就完全地FEEL到你係D胡思亂想型
水屬星座?可能係天蠍座呢........?
但好多人都唔似自己星座架喎~

佢成熟左d架啦 佢話自己要"珍"取好多野!

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-10, 09:53 AM   #129
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: 藍莓咖啡 查看文章

我係水象係天蠍座又唔見我好似樓主咁傻? @@

車我夠試過對有婦之夫有好感啦
不過我咩野都冇做過lor!! 亦好快抽離冇左呢樣感覺je
又唔見我好似樓主咁

舊 08-14-10, 09:13 AM   #130
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
我係白羊座呀!!!加上「九型人格」係「第六型忠誠型」(我比較信「九型人格」的分析)
p.s.:重有咩係CANCER座???

引用:
有時我都覺得自己好胡思亂想型,但呢方面同我係「第六型人格」好有關係,
加上人格係天生o架。(所以間唔中成日都會時喜時卑)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-10, 09:21 AM   #131
mrk

Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
引用:
作者: frankylui 查看文章
咩呀...新娘wo
唔通你係女仔
我係男呢o架!!!
唔好意思,直覺以為你係男

p.s.:其實gaf會員係咪冇得性別顯示o架

此篇文章於 08-14-10 09:33 AM 被 mrk 編輯。
舊 08-14-10, 10:22 AM   #132
mrk

引用:
作者: frankylui 查看文章
新娘梗係唔係你啦
sorry,打錯字,應該係「新郎」
舊 08-14-10, 01:20 PM   #133
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

引用:
有時我都覺得自己好胡思亂想型,但呢方面同我係「第六型人格」好有關係,
加上人格係天生o架。(所以間唔中成日都會時喜時卑)
cancer係巨蟹座

第六型人格並唔係特別鍾意胡思亂想。
人格可能天生有個外殼, 但並非完全不能變化
會根據心理素質而改變
心理素質健康係有機會出現人格提昇
冇人一出世就係偉人

舊 08-16-10, 04:38 PM   #134
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
cancer係巨蟹座

第六型人格並唔係特別鍾意胡思亂想。
人格可能天生有個外殼, 但並非完全不能變化
會根據心理素質而改變
心理素質健康係有機會出現人格提昇
冇人一出世就係偉人

巨蟹座盛產狗公

舊 08-16-10, 11:39 PM   #135
Chris B
Insane Gamer
大壞蛋

註冊日期: Aug 2003
樓主, 人地睇結婚雜誌唔一定係就結婚架, 我公司有個個樣十幾歲小妹妹咁,一早嫁左人啦, 衣家香港真係好多中女冇拖拍, 佢地係唔會主動溝仔, 老實講, 睇完你d文, 你個女同事唔似有拖拍, 似已婚多d, 香港女人年紀到左咁上下都要搵張長期飯票, 飯票都要有條件人地先會簡你, 而你作為佢同事/下屬真係唔駛諗,人工又低, 不過你都唔做囉, 返去幫家族生意手, 即係做太子爺, 身價可以話係十級上, 年紀細過對方可以係一個問題, 我覺得你宜家真係可以試下, 有d野都唔駛咁明, 例如約佢睇戲, 佢去即係有行, 唔去即係可以放棄啦

舊 08-17-10, 02:32 AM   #136
mrk

引用:
作者: Chris B 查看文章
返去幫家族生意手, 即係做太子爺, 身價可以話係十級上,
邊有十級上咁大呀,但起碼有前途過「依家份工」,加上我爸又一直都想我過去幫佢手,只要很比心機做,話唔定3年後可以接佢班(佢年紀唔細啦!!!)

引用:
作者: Chris B 查看文章
年紀細過對方可以係一個問題, 我覺得你宜家真係可以試下, 有d野都唔駛咁明, 例如約佢睇戲, 佢去即係有行, 唔去即係可以放棄啦
唔試啦,自己身家又唔多,新事業又剛剛起步,
加上我爸過行,係同我做開個份工唔同工種o架,又要從新適應,
重邊有咁多時間呀,
講心個句呀,其實由今年我發覺鍾意左佢個一刻開始,到事情發展到咁,
我以經覺好好o架啦,(起碼都叫做約過佢食飯呀!)

p.s.:重有我到依家都冇問過佢有冇男朋友呀,不過佢係今年內嘅種種行為上,
(例如:衣著、香水及神秘電郵),係睇得出佢有拖拍o架,(可能唔指1個男友,佢咁有條件)
舊 08-17-10, 03:07 AM   #137
delta
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
原來講左咁耐,都淨係係到估...

「きっとこの世界の共通言語は,英語じゃなくて笑顔だと思う」

高橋優 / 福笑い
delta 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-10, 10:25 AM   #138
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

引用:
p.s.:重有我到依家都冇問過佢有冇男朋友呀,不過佢係今年內嘅種種行為上,
(例如:衣著、香水及神秘電郵),係睇得出佢有拖拍o架,(可能唔指1個男友,佢咁有條件)
衣著、香水及神祕電郵

呢3樣野可以係佢享度同人煲緊d冇米粥架喎.............

你以為拍左拖先會咁呀?

舊 08-17-10, 10:26 AM   #139
wongmspk

註冊日期: Apr 2009
是咁的
我都追左呢個post一段時間
咁睇到樓主佢肯放手
咁anyway起碼你肯正視個問題
但 你好似全程都係自己FF咋喎?
佢化妝,噴香水,衣著有轉變=/=100%有拖拍/已婚
人地可能想轉形象架o者
咁好多女人都會突然轉變下形象
想有個新鮮感/提醒自己重有市場/重後生既o者
不過既然樓主都選擇走~
祝你下個有結果~

舊 08-17-10, 11:36 AM   #140
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:

先唔會幻想咁多囉

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-10, 11:45 AM   #141
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
先唔會幻想咁多囉
冇錯!! 天蠍人比較注意實際!! / \

舊 08-17-10, 09:55 PM   #142
mrk

引用:
衣著、香水及神祕電郵

呢3樣野可以係佢享度同人煲緊d冇米粥架喎.............

你以為拍左拖先會咁呀?
如果我講比你地聽佢係6月尾有段時間去左海南旅行,
番到呢,就話比大家(指同事)聽,佢自己部相機鏡頭花左,
冇一幅似樣嘅相比大家睇,
之後,我又試過得我地兩個人時,
問佢有冇陪其他朋友去呀,
你o的朋友有帶相機啦,
咁應該有佢同佢朋友嘅相睇啦啩,
但佢冇答我,
跟住我見佢唔答我,
我就開玩笑咁話:「呀!!!係咪o的相影得太性感啦!!!」
但跟住佢都冇答我,
我就冇問落去啦,因為係個一刻「我好驚佢會同我講佢陪佢男朋友去呀,但又唔想比你地(指同事)知,
所以咪作個古仔哄住你地(指同事)o羅!!!你唔洗咩咩咩...啦
咁你重會唔會話係冇可能呢???

p.s.:重有咩係「同人煲緊d冇米粥」

此篇文章於 08-17-10 10:02 PM 被 mrk 編輯。
舊 08-17-10, 09:58 PM   #143
mrk

引用:
作者: wongmspk 查看文章
是咁的
我都追左呢個post一段時間
咁睇到樓主佢肯放手
咁anyway起碼你肯正視個問題
但 你好似全程都係自己FF咋喎?
佢化妝,噴香水,衣著有轉變=/=100%有拖拍/已婚
人地可能想轉形象架o者
咁好多女人都會突然轉變下形象
想有個新鮮感/提醒自己重有市場/重後生既o者
不過既然樓主都選擇走~
祝你下個有結果~
多謝你嘅祝福我會努力咁増值自己,
唔會再諗埋洗o的「冇可能發生嘅事」
舊 08-17-10, 10:28 PM   #144
wongmspk

註冊日期: Apr 2009
引用:
多謝你嘅祝福我會努力咁増值自己,
唔會再諗埋洗o的「冇可能發生嘅事」
當你有番咁上下條件
咁既話 恭喜你
你成功變做一個「將不可能變做可能既男人」
Just do it!
男人就係要放膽去!加油!前面等緊你!

舊 08-17-10, 11:11 PM   #145
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

引用:
如果我講比你地聽佢係6月尾有段時間去左海南旅行,
番到呢,就話比大家(指同事)聽,佢自己部相機鏡頭花左,
冇一幅似樣嘅相比大家睇,
之後,我又試過得我地兩個人時,
問佢有冇陪其他朋友去呀,
你o的朋友有帶相機啦,
咁應該有佢同佢朋友嘅相睇啦啩,
但佢冇答我,
跟住我見佢唔答我,
我就開玩笑咁話:「呀!!!係咪o的相影得太性感啦!!!」
但跟住佢都冇答我,
我就冇問落去啦,因為係個一刻「我好驚佢會同我講佢陪佢男朋友去呀,但又唔想比你地(指同事)知,
所以咪作個古仔哄住你地(指同事)o羅!!!你唔洗咩咩咩...啦
咁你重會唔會話係冇可能呢???

p.s.:重有咩係「同人煲緊d冇米粥」
佢唔想比相你地睇, 可能只係因為佢去旅行唔夠訓個樣好殘
影得佢唔靚唔想比人睇...
亦可以有好多原因, 當事人懶得解釋隨便搵個藉口, 唔一定係佢有男朋友
煲冇米粥, 冇米的粥, 煲完都係冇得食......
人地可以有好多選擇, 可以去討好唔同的人, 唔一定有結局
但佢亦都可以取悅他人

我扮靚可以係因為心情好,可以係為左我喜歡的朋友們覺得我精神d
可以係吸引異性,又可以係討好自己
其實有好多女仔, 拍拖耐左, 同情人出街反而唔會點打扮
因為已經冇必要

舊 08-17-10, 11:58 PM   #146
singsingjai
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
佢唔想比相你地睇, 可能只係因為佢去旅行唔夠訓個樣好殘
影得佢唔靚唔想比人睇...
亦可以有好多原因, 當事人懶得解釋隨便搵個藉口, 唔一定係佢有男朋友
煲冇米粥, 冇米的粥, 煲完都係冇得食......
人地可以有好多選擇, 可以去討好唔同的人, 唔一定有結局
但佢亦都可以取悅他人

我扮靚可以係因為心情好,可以係為左我喜歡的朋友們覺得我精神d
可以係吸引異性,又可以係討好自己
其實有好多女仔, 拍拖耐左, 同情人出街反而唔會點打扮
因為已經冇必要
我知你好心, 你講既野有可能發生, 但我認為其實你冇必要再咁樣俾D假希望樓主.. 佢都決定左, 倒不如支持佢啦.. 你咁講遲早又攪到佢心思思..

i love toys
i love you!
singsingjai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-10, 12:08 AM   #147
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

引用:
作者: singsingjai 查看文章
我知你好心, 你講既野有可能發生, 但我認為其實你冇必要再咁樣俾D假希望樓主.. 佢都決定左, 倒不如支持佢啦.. 你咁講遲早又攪到佢心思思..
其實我唔係諗住比假希望佢

我係想佢日後再有D咁的情況, 應該問/試探下人地係米有男友
而唔係自己估......好多時D野唔係非黑即白

人地冇男友亦唔等於佢肯定會成功。

此篇文章於 08-18-10 12:18 AM 被 藍莓咖啡 編輯。
舊 08-19-10, 11:49 PM   #148
mrk

引用:
我係想佢日後再有D咁的情況, 應該問/試探下人地係米有男友
而唔係自己估......好多時D野唔係非黑即白
回樓上,其實我有次有試探過佢o架,不過佢只係回我一個微笑o責
個次嘅經過係「好好耐之前,我重味鍾意佢之前,有次同佢一齊放工,
大家一齊係到排隊等車時,佢就攞個化妝盒係咁係到化妝,
我當時見佢咁有心機拾靚個樣,就百吓啦,問佢你化到咁行,約左咩人呀。」

p.s.:~就係佢o的咁迷人嘅樣貌+眼神,搞到我都會錯意啦!!!所以...唔寫啦,諗起就好灰
舊 08-20-10, 01:37 AM   #149
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

回一個微笑果陣, 佢o係度諗:
傻仔! 知我有仔你仲問!?
b

舊 08-20-10, 09:37 AM   #150
jason_kasim
我愛港女

註冊日期: Jan 2006
3DS Friend Code1590 4655 1072
PSN  IDjason_kasim
引用:
作者: Seppie 查看文章
回一個微笑果陣, 佢o係度諗:
傻仔! 知我有仔你仲問!?
b
似啦似啦
可能想收佢做兵tim

GBF: 787492(已放棄9成)
乖離:319,113,110 (新坑)

手機課金、影響一生、戒之戒之
jason_kasim 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 09:45 AM

手機版 | APP版