Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-22-16, 12:26 AM   #1576
BOYBOYBOY
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2011
界王神點解分返開?
之前唔係合左做同一個咩?

舊 08-22-16, 03:52 AM   #1577
casio

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: BOYBOYBOY 查看文章
界王神點解分返開?
之前破壞神瞓醒想搵撒亞人神打時,悟空佢地查神龍wiki時順手分番開……好似係漫畫講?

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-16, 08:49 AM   #1578
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: casio 查看文章
之前破壞神瞓醒想搵撒亞人神打時,悟空佢地查神龍wiki時順手分番開……好似係漫畫講?
動畫係之前另世界大戰開頭草草有交代過

界王神同破壞神平衡呢個設定真係後設到離晒大譜....咁當年布歐1挑4 殺晒西、北、南界王神,差D 運而家呢個東界王神都殺埋借問破壞神又點解唔出手
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-16, 09:17 AM   #1579
qhxu
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2008
訓緊教
封左隻老界王神落把劍當冇事訓大教
qhxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-16, 10:12 AM   #1580
ai.
God of Gamer
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: fortel 查看文章
動畫係之前另世界大戰開頭草草有交代過

界王神同破壞神平衡呢個設定真係後設到離晒大譜....咁當年布歐1挑4 殺晒西、北、南界王神,差D 運而家呢個東界王神都殺埋借問破壞神又點解唔出手
破壞神係神對神先起身。

ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-16, 10:36 AM   #1581
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: BOYBOYBOY 查看文章
界王神點解分返開?
漫畫版既交代方式係神與神果時 界王神搵到娜美星人既龍珠去開超級撤亞神既下落
最後唔需要所以個願望就變左將佢地兩個分返開

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-16, 10:48 AM   #1582
luciferdark

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: 草薙さん 查看文章
漫畫版既交代方式係神與神果時 界王神搵到娜美星人既龍珠去開超級撤亞神既下落
最後唔需要所以個願望就變左將佢地兩個分返開
可憐嘅肥仔界王又又又又被遺忘...

舊 08-22-16, 10:54 AM   #1583
qhxu
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2008
漫畫係界王神偷聽到第8宇宙肥仔破壞神要搵巨大許願珠,之後走去將娜美星龍珠收埋,就係果時許左願分體
qhxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-16, 11:43 AM   #1584
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
作者: qhxu 查看文章
仲全王按鈕,悟空後台已經硬到打唔爛
後台硬又點, 唔好當悟空好醒目至得....HAHA

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-16, 12:13 PM   #1585
次期Cekehe
Game Master

註冊日期: Apr 2002
講到全王咁恐怖,總覺得遲早會有事件觸發佢展現恐怖一面......

P&D
輕課主acc: 160,670,900 - (已297)光埃龍、月讀龍、濕婆龍、幻龍王、覺麒麟、覺濕婆、比古洛、紅奧丁、覺愛貓、呂布、執行者、潘朵拉、光咖哩、火龍女、劉備、新木印、覺白虎、暗咖哩、覺墮西、雷奧、天秤等等...... (尚有尼龍、一護、水龍女等等正在排隊中)

無課副acc:271,912,456 - 常用隊長:月讀龍、日龍、覺愛貓、覺光埃、火龍女、潘朵拉、比達、覺麒麟、覺月讀等等...
次期Cekehe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-16, 02:49 PM   #1586
s3b21
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: HON HON 查看文章
後台硬又點, 唔好當悟空好醒目至得....HAHA
喺絕對冇勝算嘅情況底下佢始終都要選擇召喚嘅,情況就好似同比達合體嘅時候一樣 不過最後都係要用元氣彈來解決
s3b21 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-16, 03:04 PM   #1587
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
界王神易死咁多破壞神其實好唔安全

舊 08-22-16, 03:21 PM   #1588
psidef

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: Rance 查看文章
界王神易死咁多破壞神其實好唔安全
更加唔明點解第七宇宙兩位界王神咁怕比魯斯......

"你大我? 我死俾你睇o架"

舊 08-22-16, 03:25 PM   #1589
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: psidef 查看文章
更加唔明點解第七宇宙兩位界王神咁怕比魯斯......

"你大我? 我死俾你睇o架"
唔好話死,佢唔撈都夠死
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-16, 04:51 PM   #1590
clie

咁同破壞神有生命連繫既係東南西北大邊個界王神?定係全部死晒佢先至死?
咁將老東封喺劍度係保住命仔既絕招?
clie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-16, 01:12 PM   #1591
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-16, 08:34 AM   #1592
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
估錯左 但咁樣仲好睇左

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-16, 10:57 AM   #1593
~飛彈~@@
バン

註冊日期: Jul 2004
PSN  IDbanned
真身同時出嚟,仲有興趣知道黑悟空內裡係邊個控制肉身

~飛彈~@@ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-16, 11:44 AM   #1594
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
又產生一個問題

今集戈個點解識悟空

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-16, 11:47 AM   #1595
廢人
The One

あの悟空さんが最初から全力で
WWWWWWWW

現在於名單的人仕為: comxxxxxxjp,xenxxxxxx??86
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-16, 11:54 AM   #1596
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
那是,睇少玩法的開始

其實係,學識界王拳,悟空都已經開始睇少玩法

彌次郎女人的設定呢?

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨

此篇文章於 08-28-16 12:11 PM 被 T.K. 編輯。
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-16, 02:00 PM   #1597
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
睇死兩條友一唔夠打就會合體

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-16, 02:08 PM   #1598
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
引用:
作者: ~飛彈~@@ 查看文章
真身同時出嚟,仲有興趣知道黑悟空內裡係邊個控制肉身
同一人,只是第二條時間線....

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-16, 02:43 PM   #1599
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: 廢人 查看文章
あの悟空さんが最初から全力で
WWWWWWWW
100% O者
仲有120% 150% 10倍界王拳 50倍界王拳 10000萬界王拳
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-16, 03:37 PM   #1600
宇智波佐助
Insane Gamer
寫輪眼

註冊日期: Apr 2007
悟空會唔會 變 超級殺亞人3 藍色 呢

那無可替代的鋼鐵之心也將如期而至
宇智波佐助 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
ドラゴンボール, 鳥山明, 龍珠

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
麻枝准「Charlotte-シャーロット-」最終巻第7巻にはTV未放送特別篇収録されます | 麻枝准:アニメで終わりです supermanlady 日本動漫畫討論版 340 11-29-17 05:51 PM
TVアニメ「VALKYRIE DRIVE -MERMAID-」始動丨監督:金子ひらく シリーズ構成:黒田洋介 money 日本動漫畫討論版 25 01-01-16 10:44 PM
山形石雄「六花の勇者」第十二話 (終)「解明の時」 supermanlady 日本動漫畫討論版 107 10-06-15 10:32 PM
藍「ミリオンドール」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 4 06-19-15 11:26 PM
鳥山明 新作連載開始 money 日本動漫畫討論版 29 04-01-14 06:39 PM

現在的時間是 07:37 PM

手機版 | APP版