Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 11 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 31 71  ... 最後
攻略及心得交流區>Xenoblade 2『異度神劍2』|攻略及心得交流︱**劇透請spoiler**
newlife2010 01:37 AM 12-10-17
4章工場冇左坦卡關,打唔到條key
請問點將光轉返焰?
Tannhauser Gate 01:40 AM 12-10-17
作者: newlife2010:
4章工場冇左坦卡關,打唔到條key
請問點將光轉返焰?
4章劇情限制光出戰
無限制按上
天野 09:53 AM 12-10-17
https://www.resetera.com/threads/xen...analysis.9222/

原來好多主力走左去整撒爾達
我仲以為係佢地兩邊做
唔知咁樣調動同畫面比上集差關唔關事呢?
newlife2010 10:16 AM 12-10-17
作者: Tannhauser Gate:
4章劇情限制光出戰
無限制按上
Thanks Bro!!!
細路翔 10:26 AM 12-10-17
自從有得用光之後我就好少用焰sosad

你之前有解下任升過光既好感度(?)解鎖第三條技能線,第四章無坦都可以不斷lv1必殺技aoe輾全場....
野良猫 10:39 AM 12-10-17
有冇邊個網有詳盡支線攻略?
依家升緊白虎,做咗8X個支線
有啲搵唔到目的地,有啲要道具但唔知邊度入手
MultiPASS 10:52 AM 12-10-17
作者: 天野:
https://www.resetera.com/threads/xen...analysis.9222/

原來好多主力走左去整撒爾達
我仲以為係佢地兩邊做
唔知咁樣調動同畫面比上集差關唔關事呢?
用TV Mode玩畫面一定比XBX好好多,
用第三章由傭兵村到首都沿途3D環境、光源運用為例,
好多PS4 RPG都要比下去(FF15, DQ11除外),
不過handheld mode就真係downgrade得幾厲害,
另外個別劇情實時動畫出現畫質大幅下降,
應該同趕工未有時間調整有關,等patch update。
fortel 11:58 AM 12-10-17
焰 料理果格好煩,有無攻略
野良猫 12:02 PM 12-10-17
作者: fortel:
焰 料理果格好煩,有無攻略
料理50回啫唔算煩,係唔知啲素材响邊度搵咁解
aquarius 12:15 PM 12-10-17
想問吓點樣將blade交俾同伴
有時會出第二項選擇over XXX咁
fortel 12:15 PM 12-10-17
作者: 野良猫:
料理50回啫唔算煩,係唔知啲素材响邊度搵咁解
未就係囉
野良猫 12:17 PM 12-10-17
作者: aquarius:
想問吓點樣將blade交俾同伴
有時會出第二項選擇over XXX咁
超稀有道具嚟
好似成隻GAME都係得幾個,用嚟換劍主
野良猫 12:20 PM 12-10-17
作者: fortel:
未就係囉
所以我唔理住
反正解其他任都會周圍行,到時先執嘢
而且哩把劍又甩唔到身,放到最後先搞都得

優先其實應該係老虎仔,搞掂佢之後就可以將佢入雪櫃換中二龜出嚟
aquarius 02:34 PM 12-10-17
超稀有道具嚟
好似成隻GAME都係得幾個,用嚟換劍主
我已經好求其咁換咗2次了..
Tannhauser Gate 02:40 PM 12-10-17
超頻有方法
升滿隻4星再解放
野良猫 02:41 PM 12-10-17
作者: aquarius:
我已經好求其咁換咗2次了..
哩啲嘢算啦
反正就算錯配劍主都唔太影響戰鬥,有男主配光乜都夠

就算用哂道具,唔通會洗咗佢再抽過咩
X&Y 03:08 PM 12-10-17
岩岩先第6章

我挑親高LV有名怪我都要主角+貓女+華 厘個DPS+healer+tank既組合先得
換kame醬或皇帝家姐落去代貓女/華都會死得好快
明明取代healer個度我俾兩隻回復系既俾佢地, 取代tank我都俾兩隻防禦系
但佢地硬係唔會用個兩隻咁 將個兩隻調去default 打打下佢地都係轉返本身個隻
結果主角要不停拉藥水或轉blade做healer

另外kame醬, 一到手可以連中三隻rare blade, 之後三十幾粒一隻都無中過
fortel 03:11 PM 12-10-17
最後BOSS有野問
...
佢漂出畫面出果D全場技係唔係要硬食?

lunn 04:09 PM 12-10-17
打到第四章廢棄工廠果度卡住左
有度要用怪力LV2同集中LV1先可以推開個抽氣扇既位
但睇晒手上既Blade都只係得華有怪力…咁我係咪要去Farm核心再抽Blade先呢??
野良猫 04:13 PM 12-10-17
作者: rinxlun:
打到第四章廢棄工廠果度卡住左
有度要用怪力LV2同集中LV1先可以推開個抽氣扇既位
但睇晒手上既Blade都只係得華有怪力…咁我係咪要去Farm核心再抽Blade先呢??
先睇升華個能力易唔易升,易升就升咗佢
再唔係睇下手上嘅BLADE仲有冇怪力
唔得最後先抽大眾臉幫手

冇記錯除咗哩個位,就係好後期主線先要再靠能力去推進
所以哩個時候最好升定啲有好能力嘅BLADE
lunn 04:21 PM 12-10-17
先睇升華個能力易唔易升,易升就升咗佢
再唔係睇下手上嘅BLADE仲有冇怪力
唔得最後先抽大眾臉幫手

冇記錯除咗哩個位,就係好後期主線先要再靠能力去推進
所以哩個時候最好升定啲有好能力嘅BLADE
無喇,一眾既大眾面都無依個場景技能
華果個怪力lv2…睇唔明係點升
話要放D佢鐘意既野入背包…

刷核心唔係問題…問題係無咁多錢買汽樽咋…
再講隻GAME真係好難笑

我依家LV先得30左右,但要穿過一大堆LV80以上既怪先去到依D劇情位…
真係唔明點解要咁做…我初初仲以為自己行錯路,先會有D咁高LV既怪擋住我…
Tannhauser Gate 04:21 PM 12-10-17
第三章送個隻力男有怪力
fortel 04:26 PM 12-10-17

我依家LV先得30左右,但要穿過一大堆LV80以上既怪先去到依D劇情位…
真係唔明點解要咁做…我初初仲以為自己行錯路,先會有D咁高LV既怪擋住我…
過地圖心得 = 唔要命直沖去SAVE POINT
Tannhauser Gate 04:26 PM 12-10-17

華鐘意主食 即係麵包圖案個欄
野良猫 04:28 PM 12-10-17

放入背包即係放入老虎仔個背包度,佢鐘意食乜嘢可以睇攻略

其實啲食物對戰鬥好有幫助,有啲效果等同低級飾物嘅能力,有啲三星食物帶有三種能力
買多啲帶响身打怪前食下都好
第一 ... 11 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 31 71  ... 最後

返回主題版面