Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 5 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 25 65  ... 最後
攻略及心得交流區>Xenoblade 2『異度神劍2』|攻略及心得交流︱**劇透請spoiler**
fortel 02:14 PM 12-06-17
作者: rinxlun:
要經過大背骨再去另一度??

其實我既感覺係,唔好盡信隻GAME個距離提示同方向,有D位我覺得都係幾Fake人
係,勁白痴

好似有關要去個地方,佢「!!」就話3百幾,最後原來係要反方向行到個「!!」過千先會走到過到

地圖同怪太多血上面真係扣左好多分 跑到隻狗咁,有無DOLL比我坐
1pi 02:35 PM 12-06-17
作者: 陸奧 貴志:
我都係橡筋箍住....
咁睇嚟,限定版盒用橡筋箍住或就咁用膠袋套住,都係正常嘅
Gustavi 02:41 PM 12-06-17
有時唔好淨係睇距離位置,
搵唔到可以留意下d npc/任務內容 講乜.
通常都搵到d 提示點樣走
細路翔 02:46 PM 12-06-17
行錯路咪當做採集任務

後期d素材多多都唔夠你用
aquarius 02:51 PM 12-06-17
作者: 野良猫:
我依家都未試過順利出最大技
依家反而想火力細啲,但太細打卒又好煩

大技唔係咁難出
第三章得兩個blades輪流用都已經經常出到
唯一今集戰闘時間太長

Sent from my iPhone using Gaforum
lunn 02:51 PM 12-06-17
作者: fortel:
係,勁白痴

好似有關要去個地方,佢「!!」就話3百幾,最後原來係要反方向行到個「!!」過千先會走到過到

地圖同怪太多血上面真係扣左好多分 跑到隻狗咁,有無DOLL比我坐
所以有時真係要上黎多D睇吓大家講緊咩
野良猫 02:53 PM 12-06-17
作者: aquarius:
大技唔係咁難出
第三章得兩個blades輪流用都已經經常出到
唯一今集戰闘時間太長

Sent from my iPhone using Gaforum
咁其實要碎幾多粒屬性玉先出到?
有次儲到四粒,隻嘢得番10份1血
可惜男主唔爭氣死咗,救完,儲唔切隊友槽隻嘢就死咗
Tannhauser Gate 03:00 PM 12-06-17
你打到後面d精英怪就會好易出到 前中期d怪hp太少
aquarius 03:02 PM 12-06-17
反而tora隻人造bladeD能力唔知點加

aquarius 03:12 PM 12-06-17

我以為指lv4超必
chain大技我都係剛接觸

aquarius 03:12 PM 12-06-17
外國評分今集得83分
上集90幾

細路翔 03:15 PM 12-06-17
話說我記得角最早期就有一招係打中就減仇恨值應該好難比人集火
野良猫 03:21 PM 12-06-17
作者: 細路翔:
話說我記得角最早期就有一招係打中就減仇恨值應該好難比人集火
混戰就有用,但對強敵就冇用
我裝咗二回攻擊,加上強化咗背刺,DOWN怪後一下背刺扣隻嘢太多所以成日望我
加上回復速度太慢所以唔用,尤其依家嘅光可以無限駁技

依家嘅老虎仔已經吸唔到敵人眼球,要裝番個會心回血
wang2009hk 03:28 PM 12-06-17

去多啦自己的家玩小遊戲拿乙太和零件

之後強化上去

3種形態分開算..(眼神死
Kaori Yae 03:36 PM 12-06-17

佢D能力得玩TIGER!TIGER!黎拎&升級
但問題係隻GAME好難控制又要冇傷CLEAR
焗住你要玩
野良猫 03:41 PM 12-06-17
作者: Kaori Yae:
佢D能力得玩TIGER!TIGER!黎拎&升級
但問題係隻GAME好難控制又要冇傷CLEAR
焗住你要玩
嗰5萬分我都唔知點先搞到手
未試過不殺情況下安全浮上,唔知不殺加幾多分
stephen1980 03:44 PM 12-06-17
作者: rinxlun:
要經過大背骨再去另一度??

其實我既感覺係,唔好盡信隻GAME個距離提示同方向,有D位我覺得都係幾Fake人
係,係唔係上到去有個黑色暴風唔比過果到?
RPG之鬼 03:48 PM 12-06-17
作者: stephen1980:
基本上一迷路就會見到大堆好高LV,所以係時間回頭

話說傭兵團長有冇嘔返啲裝備出黎??買完一堆新裝先同我講

另外點先算室內同室外?第三章被人食咗落肚果度算是室內嗎?

還有路人劍主打咗佢有冇著數?試過死咗再走返去仍然記仇??
lunn 04:42 PM 12-06-17

係咪都係要去玩返Tora屋企入面部機既mini game呀??
lunn 04:43 PM 12-06-17
作者: stephen1980:
果度係劇情黎,拎左朱雀先會去果度
捲毛老爺 04:56 PM 12-06-17
求救,第3章打完4眼仔,要去王城,已經去左水霸d水。
但都係搵唔到去王城條路,已望到通天樓梯,但上唔到去。
又入過7xlv壁虎洞(死左)。
救指教
RPG之鬼 05:05 PM 12-06-17
作者: 捲毛老爺:
求救,第3章打完4眼仔,要去王城,已經去左水霸d水。
但都係搵唔到去王城條路,已望到通天樓梯,但上唔到去。
又入過7xlv壁虎洞(死左)。
救指教
回到水霸先,沿路一直行就會去到右邊,對,真的是沿路行
Tannhauser Gate 05:17 PM 12-06-17
作者: RPG之鬼:

另外點先算室內同室外?第三章被人食咗落肚果度算是室內嗎?
用到光lv4=室外 反之=室內
Marco 05:49 PM 12-06-17
唔知 Soundtrack 幾時出,上兩集都有買 Soundtrack
希望整體音樂有返第一集水準就好
捲毛老爺 06:08 PM 12-06-17
作者: RPG之鬼:
回到水霸先,沿路一直行就會去到右邊,對,真的是沿路行
搵到

點解之前會行左我半個鐘...

又跳涯又大逃亡
第一 ... 5 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 25 65  ... 最後

返回主題版面