Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 18  ... 最後
手機平板遊戲討論版>[iOS/AN] Pokemon Go | 寶可夢黑/白 不日登場
IDGAF 06:31 PM 07-26-16
作者: 頹廢人辨:
掟中怪又係顏色圈內加exp, 唔影響成功率, 好似係
轉完個波掟, 即係拉西, 當然唔會直線, 拉西球中左加成功率

其他唔識答

作者: 大覺屋師真:
感覺係由細消失果刻, 個圈開始出現之間, 會有nice. 但都係好難掌握. 有時圈圈最大唔得, 由最大開始縮左小小就nice
excellent唔知, 只見過一兩次都唔記得係點

其實依隻唔算好複雜架喇 當你見到你升最盡, 同人地最盡嘅差一大截, 你咁努力餵佢都係得個吉會仲灰
THX~!大家再研究下~!

我印象中都好似都係出過一次Excellent咋~!

我都覺得係細圈縮到最細時=下一步係大圈狀態+直線直接掟個精靈球,好似成功率高D咁,
最少綠圈級果D小精靈係咁先,我諗拉西應該用嚟對付橙/紅圈級小精靈先會明顯睇到個分別吧?

作者: Squall-Lucifer:
傳聞目前三種顏色的隊伍分別代表初代三神鳥?
如果要講到傳聞,
我會覺得香港地區的傳聞應該會係三色代表中央、黃絲同藍絲的地區勢力支持度…
Squall-Lucifer 06:35 PM 07-26-16
作者: LEGOCAPTOR:
如果要講到傳聞,
我會覺得香港地區的傳聞應該會係三色代表中央、黃絲同藍絲的地區勢力支持度…
ちょっと待て!
我選紅色只是因為我喜歡紅色,後面沒其他原因啊
但屯門這邊好多黃藍就是比較少紅色
(知道三色是對應三神鳥是之後的事)
sugihara 06:41 PM 07-26-16
作者: teealpha:
香港家長成日要嬴在起跑線既心態嘛

呀,最近好似話要贏在乜乜前,但呢隻GAME冇得咁搞喎

真係玩GAME目的係想輕鬆定想示威人前
輕鬆玩就預無得贏,以前啲細路要對戰甚至出去比賽,無得唔刷
呢隻唔知遲下開唔開訓練員對戰....
pet3 07:19 PM 07-26-16
除左蝙蝠和要玩個體仲要升lv 要放和捉同物種

即係叫香港人唔洗玩

我有時候還是玩ps4吧....
比卡超捉下就算
不去對戰了

咁耐先見過一次野生車里
幾時先變到水戰

建生田景良景的對戰場
比肥大佔據哂
anyone 07:23 PM 07-26-16
cp進化前唔打爆影唔影響進化後?
GP03D 07:30 PM 07-26-16
捉左又放生?好深....
我見捉左之後下面有個transfer既command,係咪呢個?
我見捉親相同都係直接比candies...
qhxu 07:39 PM 07-26-16
放生左既怪會係地圖出現番?
屋企範圍連續出現平時冇既怪...
tung999 08:08 PM 07-26-16
其實所謂放生其真唔係放生 而係傳番去比博士
但傳左就冇得拎番=放生左冇分別
博士會比番粒同種進化用既ITEM你
Tano 09:13 PM 07-26-16
香港境內第一個齊晒151隻
暫時開放9X隻?

會係送Pizza羊外賣員?

另外大家野生捕獲最高幾多CP?
一大清早同傍晚阿妹中兩隻各過210
Squall-Lucifer 09:28 PM 07-26-16
最高捉過一隻15X的尼多朗
tung999 09:47 PM 07-26-16
最高捉過一隻341cp的寶石海星
捉果時佢show cp係??
anyone 09:48 PM 07-26-16
屋企711高超鴨
kev00269270 09:48 PM 07-26-16
破爛的AGPS系統....我屋企個位...同係廳顯示個位以及房顯示個位差左500米
有時四圍走黎走去
估計訓醒應該可以走完10KM

剛剛捉到最高CP係134的喵喵怪
Tano 09:55 PM 07-26-16
作者: tung999:
最高捉過一隻341cp的寶石海星
捉果時佢show cp係??
CP過幾多至會顯示??

同六合彩固定以上派彩有乜分別
tung999 10:08 PM 07-26-16
作者: Tano:
CP過幾多至會顯示??

同六合彩固定以上派彩有乜分別
應該係撞到高過你平時可以捉既cp一段既怪就會變左??
捉佢之前其他都係250~280cp 呢隻捉回來高幾十 之後再捉其他又變番250~280cp
pet3 10:21 PM 07-26-16
https://www.dropbox.com/s/6cbpsx9ubt...%2011.png?dl=0

怎知自己隻獸是什麼能力極限?
下次人要幾lv先升到
Squall-Lucifer 10:29 PM 07-26-16
終於捉齊初代御三家,目前想要的只餘下比卡超、小火馬、六(九)尾和風速狗
大覺屋師真 10:37 PM 07-26-16
作者: pet3:
怎知自己隻獸是什麼能力極限?
下次人要幾lv先升到
如果想計下自己隻怪咩質素, 用以下方法

作者: 大覺屋師真:
https://pokeassistant.com/main/contribute
計個體值
IV Calculator > 輸入名稱, CP, hp, 現時升級所需星塵值. 之後會有一大條list, 代表能力的可能值
未能搵出準確數值原因係星塵值係每4個Lv(隱藏值)先會加一次, 所以以現時星塵值係估唔到準確嘅lv, 所以要升級一次, 再輸入多一次變動後的數值, 後面powered 改成 true, 按refine.
結果會減少,繼續升, 再refine, 得出結果會再準確D

不過通常你輸入第一次, 見到6x% 7x%完美度都知道唔駛再試落去

詳細介紹可睇依度:
http://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=29659&snA=2419
--------------------

家附近兩個點都有人開左香水
之後捉到隻100%完美度伊貝
img

pet3 10:47 PM 07-26-16
好煩
無腦打算...

按完一大輪都沒有意義...

我連隻獸現在自己的能力(攻防特攻特防速)的不知道那裡看....
大覺屋師真 10:59 PM 07-26-16
作者: pet3:
好煩
無腦打算...

按完一大輪都沒有意義...

我連隻獸現在自己的能力(攻防特攻特防速)的不知道那裡看....
依隻得Attack, Defence, Stamina三項能力. 隱藏晒無得就咁睇, 整合左個叫CP值出嚟. 所以先要個網跟據表面數值幫你搵

最差試過有D完美值得4x%, 你努力升完真係得個吉可以. 我覺得見到8x都可以收貨.
有D人會再睇埋技....因為技都係random
年輕所犯下的錯誤 12:05 AM 07-27-16
有冇大大真係靠右下角個腳印提示搵到稀有寵??
地圖有D落葉提示既地方係有小精靈捉咁解? 但次次去度附近其實都係冇野出......香港GPS問題?

傻鴨真係好鐘意望海.....係D海滂地方出現率超高
ayato 12:08 AM 07-27-16
甘想問下,如果我隻野個完美值好高

我應該power up後 先進化
定立刻進化先再power up?
埃及使者 12:14 AM 07-27-16
作者: 年輕所犯下的錯誤:
有冇大大真係靠右下角個腳印提示搵到稀有寵??
地圖有D落葉提示既地方係有小精靈捉咁解? 但次次去度附近其實都係冇野出......香港GPS問題?

傻鴨真係好鐘意望海.....係D海滂地方出現率超高
呢個功能好似係BUG左暫時冇用

同埋水屬怪係有水附近既出現率高少少
issac92354 12:28 AM 07-27-16
個體值努力值我都係手提機先玩
反正睇落CP高都只係打gym/守gym方便d
系統又唔似手提機版對戰系統

初代嚴格黎講係少野計d既
因為初代努力值可以全滿
係3DS版本先開始顥示出黎,成為冇事前知識都可以接觸既一部份
不過只捉pm可以完全唔理會
knight-philip 12:48 AM 07-27-16
作者: Squall-Lucifer:
初代PKMON都沒這麼麻煩,是近這十年數代遊戲才這麼多數值需要計算,你只是當作捕捉小精靈的話可以不用理會這麼多。

另外我想問如何提升小精靈的LV?只能食candy?
(英文拿U看不懂英文wiki)
個人意見:你比個日文版計算器我會用心睇....全英文版我直接跳過算

作者: anyone:
cp進化前唔打爆影唔影響進化後?
不影響
每隻物種CP上限是固定的
進先強先不影響

但是嚴選招式的話因為進化會重抽招式
所以都是進了再選一隻招式配搭最好的才花星砂強化會比較節省星砂

https://pokemongo.gamewith.jp/article/show/26775
每種品種的最大CP,推薦招式組合都可以在這裡看
嫌日文麻煩又連認寵的外表和認招式攻擊力都覺麻煩的話我幫你不到

作者: kev00269270:
破爛的AGPS系統....我屋企個位...同係廳顯示個位以及房顯示個位差左500米
有時四圍走黎走去
估計訓醒應該可以走完10KM

剛剛捉到最高CP係134的喵喵怪
https://pokemongo.gamewith.jp/article/show/23857
移動速度には制限があり、最大で時速24kmまでととなっている。それ以上の速度で移動した場合、孵化できない。

GPS引致的瞬移不計算路程的
否則我可以省電在新界西開一開GAME之後去到港島東先再開GAME就10km UP了吧?

BTW今日捉到最強CP343大口蝠....
第一 ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 18  ... 最後

返回主題版面