Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-24-14, 08:46 AM   #76
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

註冊日期: Jun 2002
玩左兩日,有D地方唔明。
1. 除左食4星肥料升得好快之外,大家一般有咩化算D既合成方法?
2. 其實DECK 既配置應該要點先可以高Rank?
3. D卡可以進化幾多次?我見有卡由2星可以進化至4星。
4. 請問會唔會抽到6星卡?抑或係要由4星進化上去?
5. 覺醒既條件係咩?有D卡LV.15已經可以出覺醒技,但有D卡過左Lv.20都出唔到。
新手上路,望多多指教。

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。
柴崎幸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-14, 10:33 AM   #77
GGGG
Game Master

註冊日期: Feb 2007
引用:
作者: 柴崎幸 查看文章
玩左兩日,有D地方唔明。
1. 除左食4星肥料升得好快之外,大家一般有咩化算D既合成方法?
2. 其實DECK 既配置應該要點先可以高Rank?
3. D卡可以進化幾多次?我見有卡由2星可以進化至4星。
4. 請問會唔會抽到6星卡?抑或係要由4星進化上去?
5. 覺醒既條件係咩?有D卡LV.15已經可以出覺醒技,但有D卡過左Lv.20都出唔到。
新手上路,望多多指教。
1.我無,都係睇住數食3,4,5星肥
2.高4圍能力既牌,但一係高COST,一係升到UR
3.部份2星進化至4星,部份2,3,4星進化至5星,目前只有1張4星能進化至6星,其他只有一開始就係5星既能進化6星,目前3種1星卡只能進化至2星
4.唔會,除左交換所張4星外,其他都係由抽卡既5星同活動跌既5星先進化到6星
5.覺醒係要配合返你出戰個人既勢力,同勢力先會變為覺醒技,與等級無關。

希望幫到你

另外,剛剛打左場冰妖,自己名聲20無野跌,同隊名聲1既跌左張5星出黎,然後就變左自己有入手到。
唔通打PARTY時,只要有一人跌箱,4人受惠咁SO?

此篇文章於 11-24-14 10:37 AM 被 GGGG 編輯。
GGGG 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-14, 10:41 AM   #78
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
5星進化肥係咪咁難出,farm左1日上級都無1張......

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-14, 10:46 AM   #79
heyman774
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: sugihara 查看文章
5星進化肥係咪咁難出,farm左1日上級都無1張......
正常報酬我都未出過, 靠名聲出過一張
heyman774 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-14, 10:53 AM   #80
heyman774
Crazy Gamer

引用:
作者: GGGG 查看文章
1.我無,都係睇住數食3,4,5星肥

另外,剛剛打左場冰妖,自己名聲20無野跌,同隊名聲1既跌左張5星出黎,然後就變左自己有入手到。
唔通打PARTY時,只要有一人跌箱,4人受惠咁SO?
咪同monster strike一樣....刷99名聲是必須的
我火妖刷到70, 等聽日刷埋進化素材進化上90名聲
舊 11-24-14, 11:12 AM   #81
GGGG
Game Master

引用:
作者: heyman774 查看文章
咪同monster strike一樣....刷99名聲是必須的
我火妖刷到70, 等聽日刷埋進化素材進化上90名聲
100名聲卡好難
整返4張90名聲卡就算啦

舊 11-24-14, 11:41 AM   #82
heyman774
Crazy Gamer

而加上100 真心難
龍果隻難跌, 5星妖就好難打

上90都要睇佢比唔比5星進化素材你
舊 11-24-14, 12:03 PM   #83
Hawk
Game Master

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch IDSW-5310-1709-3227
PSN  IDHawkHK
啱啱打街場拎到第一張六星進化料,終於升到第一張MR, 不過冇肥升級…

舊 11-24-14, 01:23 PM   #84
KA版柯柏文
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2006
玩左幾日乖離性,中毒性真係好高, 以卡片APPS GAME來說真係好精彩, 尤其以前沈迷左一成年擴散MA, 對班人物好有感情, 見到連5色切爾利都大個女覺得好搞笑, 不過MA營運出哂名S, 殘虐M玩家豪不手軟, 望住而家一堆頂尖卡, 大部份只係擴散性二線人物, 遲D妮妙,竹姬,輝夜上場肯定屍橫片野

首抽隻第二型00Q 昇到MR, 上級冰龍AUTO都冇問題, 超級就要ONLINE手動, 不過下隻如果係火龍, 我而家副牌就立即冇運行, 遲D想好好打EVENT起碼要集多幾副牌

此篇文章於 11-24-14 02:19 PM 被 KA版柯柏文 編輯。
KA版柯柏文 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-14, 02:52 PM   #85
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
二ムエ好似連續login10日就有
根本100個位一開game已經完全唔夠用,我已經集中儲1個type都爆位...

不過幾日過左100萬dl又真係好勁

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-14, 03:06 PM   #86
heyman774
Crazy Gamer

送咁多石咪去開下位
反正有得連線又唔洗回氣, 又唔會con關
我懶得合成就快開到300位

遲下升到咁上下, 會唔會組下團打超級
我而加主力盜賊的
舊 11-24-14, 03:26 PM   #87
KA版柯柏文
Crazy Gamer

引用:
作者: sugihara 查看文章
二ムエ好似連續login10日就有
根本100個位一開game已經完全唔夠用,我已經集中儲1個type都爆位...

不過幾日過左100萬dl又真係好勁
10日後只是轉版面妖精可變成妮妙, 這東西是MA終極吸水器,如果是派給玩家, 我即課兩舊買石支持~~

我也很期待她的第一張乖離卡是什麼職業, 當然希望是盜賊, 不過正路應是歌姬
舊 11-24-14, 03:36 PM   #88
KA版柯柏文
Crazy Gamer

引用:
作者: heyman774 查看文章
送咁多石咪去開下位
反正有得連線又唔洗回氣, 又唔會con關
我懶得合成就快開到300位

遲下升到咁上下, 會唔會組下團打超級
我而加主力盜賊的
長玩開位真係不用省, 如果玩全職, 其實600個位都唔夠

送石方面, 我硬講就算送300粒都只係浮雲, SE營運轉蛋出哂名賤到嘔, 現在有人實測, 懷疑首兩次10連是易出UR, 比人易出UR的印象, 我主號儲左150粒, 準備睇下一批卡先再轉
舊 11-24-14, 03:39 PM   #89
GGGG
Game Master

引用:
作者: KA版柯柏文 查看文章
長玩開位真係不用省, 如果玩全職, 其實600個位都唔夠

送石方面, 我硬講就算送300粒都只係浮雲, SE營運轉蛋出哂名賤到嘔, 現在有人實測, 懷疑首兩次10連是易出UR, 比人易出UR的印象, 我主號儲左150粒, 準備睇下一批卡先再轉
上限300位
LV上限100,體力70

舊 11-24-14, 03:42 PM   #90
KA版柯柏文
Crazy Gamer

引用:
上限300位
LV上限100,體力70
我意思係D位X2都唔夠放啫
舊 11-24-14, 04:02 PM   #91
benltc0000
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2009
新手求招待
983,337,908
唔知依加重有冇得招
benltc0000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-14, 05:05 PM   #92
DigIKo
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDMisuzu_C
XBox Live GamertagMisuzu C
相同既sr同ur除左用黎強化加名聲之外仲有咩用? 因為冇位已經喂左好多sr

舊 11-24-14, 05:47 PM   #93
KA版柯柏文
Crazy Gamer

引用:
作者: DigIKo 查看文章
相同既sr同ur除左用黎強化加名聲之外仲有咩用? 因為冇位已經喂左好多sr
暫時只能食自己或賣錢, 不過當年擴散性MA有毫無預告下, 突然推出限界突破的經典往績, 雖然我覺得這年代SE應該不敢再來一次吧....
舊 11-24-14, 05:52 PM   #94
GGGG
Game Master

引用:
作者: KA版柯柏文 查看文章
暫時只能食自己或賣錢, 不過當年擴散性MA有毫無預告下, 突然推出限界突破的經典往績, 雖然我覺得這年代SE應該不敢再來一次吧....
當年淨係出卡未有而家既進化同轉生,都仲可以勉強接受
而家乖離一出黎就開左進化俾人玩,應該唔會咁過份趕客?a
況且我估唔少人想排隻名聲100既MR出黎用,淨係呢樣都已經要人廢課先做到....
唔通會出+名聲用妖精

舊 11-24-14, 05:54 PM   #95
森羅
God of Gamer

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDcavelife87
金底橫妖精
森羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-14, 06:12 PM   #96
KA版柯柏文
Crazy Gamer

引用:
當年淨係出卡未有而家既進化同轉生,都仲可以勉強接受
而家乖離一出黎就開左進化俾人玩,應該唔會咁過份趕客?a
況且我估唔少人想排隻名聲100既MR出黎用,淨係呢樣都已經要人廢課先做到....
唔通會出+名聲用妖精
雖然我都打算會輕課, 不過我呢幾日有種幫手beta test嘅感覺, 而且練滿一職都有排練, 咁快課都冇乜用, 而且以MA經驗, 而家比你打滿, 好快就有新卡到, 睇定隻GAME點發展好D
舊 11-24-14, 09:50 PM   #97
GGGG
Game Master

舊 11-24-14, 10:03 PM   #98
KA版柯柏文
Crazy Gamer

引用:

見到D巴哈友刷到人品90, 我覺得我在另一個平行世界打緊第二隻GAME
舊 11-24-14, 10:15 PM   #99
傑斯特
Game Master

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDjasterhk
XBox Live Gamertagjasterhk
唔明點可以咁快90隻火妖
傑斯特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-14, 10:39 PM   #100
tung999
Game Master

註冊日期: Nov 2008
Wii U IDknuckles0102
3DS Friend Code1891 1127 3592
PSN  IDtung0001jp
XBox Live Gamertagtung0001
玩就幾好玩既 不過玩一陣部機就好熱
見好多人都名聲90 自己都刷到80幾
找d boss關又可以升到ur既打 本體+部位破壞 一場出2-3張都唔係打好耐
名聲高左連報酬都會出好快就衝滿

此篇文章於 11-24-14 10:42 PM 被 tung999 編輯。
tung999 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
乖離性ミリオンアーサー, 擴散性百萬亞瑟王

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 09:43 PM

手機版 | APP版