Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-31-13, 12:26 AM   #3601
howing127
Junior Member

註冊日期: Oct 2009
準備入手PSV, 有問題想請教各位爸打. MON 貼係ONLY貼面貼就OK, 底就唔使? 如果唔用底貼的話個底會唔會好快花? 另外我見有D貼係貼哂全個機身, 有無爸打知道質數如何? 另邊隻牌子的MON貼比例好? 同係邊度買會幫你貼埋?(我的手工超差, 任何貼我都未成功過......). THX 各位幫忙!
howing127 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-13, 01:51 AM   #3602
assy
Game Master

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDweh2cat
只貼Mon - 極上
全身貼 - 紅色hori
個底有全身都建議貼,因為個邊易花
10間有9間會幫貼埋

舊 05-31-13, 02:45 AM   #3603
seed0.0
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: 武藤遊戲 查看文章
ヒロイン大戦わろたPS3VITA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

不識看...

http://shc.channel.or.jp/

seed0.0 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-13, 02:20 PM   #3604
YHW
God of Gamer
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
無厘頭組合...

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-13, 02:29 PM   #3605
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: assy 查看文章
只貼Mon - 極上
全身貼 - 紅色hori
個底有全身都建議貼,因為個邊易花
10間有9間會幫貼埋
好像出左隻超硬極上

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-13, 03:14 PM   #3606
tung999
Game Master

註冊日期: Nov 2008
Wii U IDknuckles0102
3DS Friend Code1891 1127 3592
PSN  IDtung0001jp
XBox Live Gamertagtung0001
個底真係好易花
明明平時都唔覺有碰撞
背面張貼唔知幾時多左條痕
記得貼背面丫
tung999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-13, 11:56 PM   #3607
simonc
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2005
部機初初差電有燈 開唔著
試了很多方法都唔著
之後直插usb 去電腦閃左一下橙燈就熄了
而家差電無燈... 係唔係傳說中既鎖電
求解決方法
唔得就去送廠........

舊 06-04-13, 11:13 PM   #3608
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
◆ [PS VITA] スペシャルイベント「共闘学園」が6/23に開催決定、4タイトルを試遊可能
http://www.jp.playstation.com/cp/201...ser/index.html

引用:
プレコミュより
スペシャルイベント「共闘学園」が6/23に開催決定
イベントでは特設ステージでは新作共闘タイトルの紹介や大会トーナメントを実施
共闘ゲームの楽しさを実際に体験できる試遊ブースも設置
試遊タイトルは「SOUL SACRIFICE」、「討鬼伝」、「ドラゴンズクラウン」、「ラグナロク オデッセイ エース」

6/18にはニコニコ生放送で「共闘学園 開校直前スペシャル!!!!」をイベントに先駆けて放送
番組でしか見られない新情報が盛りだくさんの生放送
サプライズとして意外なゲストが参加する?

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-13, 09:35 PM   #3609
hanshimsv006
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2008
3DS Friend Code4313 0406 7096
我想問下,playstation plus D免費game係咪過左個會藉就無得玩架啦?
hanshimsv006 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-13, 11:03 PM   #3610
北条加蓮
Crazy Gamer
Cuの極みラブレター

註冊日期: Sep 2007
引用:
作者: hanshimsv006 查看文章
我想問下,playstation plus D免費game係咪過左個會藉就無得玩架啦?
當然
3行
北条加蓮 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-13, 10:48 PM   #3611
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
一陣有特別公佈
https://twitter.com/geoffkeighley/st...98136802852864

Livestream begins at 11:50am et./ 8:50am (11:50 pm HKT) pt with a special PSVita worldwide reveal.

Livestream
http://www.gametrailers.com/netstorage/e3/live.html
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-13, 12:57 PM   #3612
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
有Batman, Walking Dead都無人理了

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-13, 03:52 PM   #3613
安安

註冊日期: Jan 2002
http://www.jp.playstation.com/psn/plus/camp_2013summer
2013年6月19日(水)~2013年7月16日(火)の間、PlayStation®3やPlayStation®VitaのPlayStation®Storeや
Sony Entertainment Network オンラインストアの「特集・キャンペーン」カテゴリにて「PS Plus15日間無料体験
(自動更新(有料)あり)」を期間限定で配信いたします。
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-13, 04:57 PM   #3614
hin0404
Crazy Gamer
+HiN+

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code0645 5723 1961
PSN  IDhin0404
e3都冇大作公佈,又再翻炒gow 1+2

hin0404 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-13, 08:47 PM   #3615
安安

註冊日期: Jan 2002
港服Plus 6月11-24日期間登記享用14日免費
http://blog.asia.playstation.com/com...9C%83%E7%B1%8D
*此PS Plus會籍登記會於逾期時自動續期為30日會籍,除非SEN會員在到期前取消「自動續期」的設定

另外

此篇文章於 06-12-13 03:12 PM 被 安安 編輯。
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-13, 12:26 AM   #3616
metal snake
Game Master

註冊日期: Nov 2004
想出機,我想問下e3有無講減價or出4g版主機?
同埋我想連one piece出機,我想問下除左呢隻有無其他game可以介紹比小弟?

http://www.gamerankings.com/

DLC=DISK LOCKED CONTENT
metal snake 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-13, 04:39 PM   #3617
cmk105
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2005
3DS Friend Code3093 7035 7900
為了信用卡分期,少了一年保養,沒有兩年保!

舊 06-12-13, 05:30 PM   #3618
KUTAR#

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
引用:
作者: metal snake 查看文章
同埋我想連one piece出機,我想問下除左呢隻有無其他game可以介紹比小弟?
冇減價
冇新機

跟機game 多數Uncharted
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-13, 05:50 PM   #3619
assy
Game Master

引用:
作者: metal snake 查看文章
前排日版就減左,相繼行也平左
不知鍾意玩邊類,P4G和朧村正唔錯

舊 06-13-13, 09:40 AM   #3620
奇蹟少年J
Ultimate Gamer
高登駐GAF特派社員

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: 安安 查看文章
另外
琴晚見FF7 $60, 係咪已經減左?

仲有FFT PSP版貴過PS版成舊水

舊 06-13-13, 10:11 AM   #3621
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 奇蹟少年J 查看文章
琴晚見FF7 $60, 係咪已經減左?

仲有FFT PSP版貴過PS版成舊水

日服都已經半價緊

半價只限初版啦
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-13, 11:44 AM   #3622
奇蹟少年J
Ultimate Gamer
高登駐GAF特派社員

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: 野良猫 查看文章

日服都已經半價緊

半價只限初版啦
我明明記得FF7未減前都唔洗一舊水

舊 06-13-13, 03:31 PM   #3623
Templar
Junior Member

註冊日期: May 2006
準備入手PSV, 打算買3G + WIFI 機,

1) 請問日版3G 機係唔係唔可以在香港用3G上台?
2) 日版個PSN 同香港個PSN 有無分別?
3) 如果買香港行機, 去唔去到日本個PSN?
4) 日版機玩唔玩到行GAME, 行機玩唔玩到日版GAME?

各位師兄建議買日版機OR 港版機?

睇左前文, 想買之前再整合一下, 費事理解錯 =.=. 先謝了
Templar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-13, 04:12 PM   #3624
assy
Game Master

引用:
作者: 奇蹟少年J 查看文章
我明明記得FF7未減前都唔洗一舊水
internetional版好似要128 (1500羊)
幾年前想買覺得太貴

舊 06-13-13, 04:34 PM   #3625
assy
Game Master

引用:
作者: Templar 查看文章
準備入手PSV, 打算買3G + WIFI 機,

1) 請問日版3G 機係唔係唔可以在香港用3G上台?
2) 日版個PSN 同香港個PSN 有無分別?
3) 如果買香港行機, 去唔去到日本個PSN?
4) 日版機玩唔玩到行GAME, 行機玩唔玩到日版GAME?

各位師兄建議買日版機OR 港版機?

睇左前文, 想買之前再整合一下, 費事理解錯 =.=. 先謝了
1. 唔可以
2. 好大分別,好地地請用日服,要平要易買用港伏(無左d咩去問戇生)
3. 可以
4. 都可以,但如game有online pass/dlc 要跟服買

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Ps vita 曰版大約几時度會反貨呀?16/12前 可否反貨?? Allen TAKAMINA 手提遊戲機討論版 16 12-01-11 10:02 AM
[PSV] DJMAX Technika FOR PS Vita 月之民 ̄▽ ̄ 手提遊戲機討論版 10 09-11-11 11:31 PM

現在的時間是 06:08 AM

手機版 | APP版