Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 02-26-17, 08:23 PM   #301
血之淚
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2009
PSN  IDAlvinHang
點都好都一定要開哂4個tac階段先
因為會繼承到下周目
姐係話3周目全部效果都可以解封,基本上唔使怕揀錯野

技能等中後期先學都唔遲
最重要係錢,有錢改5段出bouns會輕鬆好多
血之淚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-17, 08:36 PM   #302
婠婠
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: qhxu 查看文章
http://www.nicovideo.jp/watch/sm30710548

結局走困難路線會變鬼畜game?
較岩位堆垃圾只會變波動炮食材
婠婠 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-17, 08:43 PM   #303
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
我剩係見零無雙

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-17, 08:55 PM   #304
jason_kasim
我愛港女

註冊日期: Jan 2006
3DS Friend Code1590 4655 1072
PSN  IDjason_kasim
個130氣力攻擊力X1.2個技能變左人人可以學之後
HARD MODE都變左做EASY MODE

GBF: 787492(已放棄9成)
乖離:319,113,110 (新坑)

手機課金、影響一生、戒之戒之
jason_kasim 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-17, 09:44 PM   #305
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
假的⋯⋯⋯⋯⋯⋯

DEL

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-17, 01:26 AM   #306
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
睇合體技表
Villkiss同焰龍號無合體技架
明明原作有雙重收斂時空砲
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-17, 01:44 AM   #307
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
開始左無耐
結果又係次元震
捏他AI + SHOP
無組隊 + 綜援系統
連過場BGM都有Z系列用開果幾首
根本Z集大成黎 XDDD

大和號比佢用心HARD SELL下的確引到我去補番(笑)
今集PP同SHOP都SHARE TacP呢個嘗試幾好
故事上好幾套作品一開始已經變哂歷史戰役咁加入
有理由相信其實又係Z3/Z4既後備故事改寫出黎www

此篇文章於 02-27-17 01:50 AM 被 HakiK 編輯。
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-17, 01:53 AM   #308
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
其實今集都好多野改左
以前無得行動完結後/戰鬥行動選擇時用精神
幸運變左擊墜人先會消失,唔係計戰鬥一次後消失
二周目資金同TacP 已經100%引繼,唔係由50%計起
仲有角色培養超強化(一人學成廿幾三十個技能)
強化配件又多到有排諗點裝⋯
Exc系統又勁

基本上今集都係sell 爽快無雙+育成+易玩
多過以往個d戰略性重既機戰

不過人樣有崩壞,仲有某d pilot ace bouns癈到無論

此篇文章於 02-27-17 01:55 AM 被 雷火武 編輯。
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-17, 07:46 AM   #309
月之民 ̄▽ ̄
\( ´ー`)/

註冊日期: Feb 2002
ブラックマイトガイン

火鳥兄ちゃんチャージアップ

謎めく乙女に みんな~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
刺激が視線で 過激~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて~私を~泣かせて~)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて そっと泣かせて)
ダメカナ? ダメダヨ♪
月之民 ̄▽ ̄ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-17, 08:36 AM   #310
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 雷火武 查看文章
睇合體技表
Villkiss同焰龍號無合體技架
明明原作有雙重收斂時空砲
好在沙拉子能力也不錯(最重要有指揮) ,她和安潔已是我主力

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-17, 08:42 AM   #311
superworm12
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDLEO_JUDAS
自從有fd教路係30話屈錢,隻game就更加無雙⋯, 使徒淚目

Sent from my iPhone using Gaforum
superworm12 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-17, 09:11 AM   #312
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
好在沙拉子能力也不錯(最重要有指揮) ,她和安潔已是我主力
由衣有指揮

咁我養喜多村做咩 (崩潰)

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-17, 09:12 AM   #313
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: superworm12 查看文章
自從有fd教路係30話屈錢,隻game就更加無雙⋯, 使徒淚目

Sent from my iPhone using Gaforum
點屈?

舊 02-27-17, 09:13 AM   #314
Chitose1987
好孩子不要問

註冊日期: Apr 2010
引用:
作者: pet3 查看文章
這集是不是會有隱藏卡突然跳出黎?

如何進入
http://ha-navi.com/srv-ful

呢度話黑卡同漢布拉比全改有隱藏關

其餘未明
由手機版發出
Chitose1987 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-17, 09:13 AM   #315
pet3
The One

引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
點屈?
同一人物殺夠100人
可以購買2倍錢2倍點道具
之後一直殺使徒

不過我已經27話完
最高的才80小綠

已經沒機會試了
還是只能用跑吧QAQ

引用:
作者: Chitose1987 查看文章
http://ha-navi.com/srv-ful

呢度話黑卡同漢布拉比全改有隱藏關

其餘未明
由手機版發出
已經過了
二周目再玩吧

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊

此篇文章於 02-27-17 09:31 AM 被 pet3 編輯。
舊 02-27-17, 09:31 AM   #316
superworm12

引用:
點屈?

我係用龍馬真三一 ace
要令到回合開始en全回復強化部件
格鬥升到300
烈火太陽彈可以一下殺

之後上下兩隻使徒各放一隻補給機俾佢打自己修補升埋lv

舊 02-27-17, 09:37 AM   #317
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

Nintendo Switch ID050897379389
引用:
同一人物殺夠100人

可以購買2倍錢2倍點道具

之後一直殺使徒
プラーナコンバーター
気力150以上で発動。手に入るお金、TacPが2倍になる

↑講緊呢個吧
果關使徒可以無限打?

舊 02-27-17, 09:39 AM   #318
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
作者: superworm12 查看文章
我係用龍馬真三一 ace
要令到回合開始en全回復強化部件
格鬥升到300
烈火太陽彈可以一下殺

之後上下兩隻使徒各放一隻補給機俾佢打自己修補升埋lv

原來咁樣
但我係lv平均派,呢招唔多啱用
返去DLC重打慢慢屈算了(需要時)

舊 02-27-17, 09:39 AM   #319
superworm12

引用:
プラーナコンバーター

↑講緊呢個吧

果關使徒可以無限打?

第六使徒可以無限打、另一隻搵四部機困住就可以

舊 02-27-17, 09:40 AM   #320
ryvius123
Game Master
↗預言C10帝↗

註冊日期: Oct 2005
想問下有沒攻略網有寫每話解發什麼EVENT會有TAC POINT或者出感嘆號掉技能? 我通過用原作打原作BOSS, 但唔一定有, 而且有時D條件好似唔關原作事
ryvius123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-17, 09:48 AM   #321
pet3
The One

引用:
作者: ryvius123 查看文章
想問下有沒攻略網有寫每話解發什麼EVENT會有TAC POINT或者出感嘆號掉技能? 我通過用原作打原作BOSS, 但唔一定有, 而且有時D條件好似唔關原作事
唔係跟原作是跟這集劇情

例如 大魔神和勇者是師父關係
這種劇情就可以打

引用:
プラーナコンバーター

↑講緊呢個吧
果關使徒可以無限打?

但平均打的人根本不會一周目的30關之前拿到

FGO 目標預算
舊 02-27-17, 09:56 AM   #322
ryvius123
Game Master
↗預言C10帝↗

註冊日期: Oct 2005
引用:
唔係跟原作是跟這集劇情

例如 大魔神和勇者是師父關係
這種劇情就可以打

剛剛我打21話用安琪打木連出佐2次感嘆號, 所以唸唔出有咩關係
ryvius123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-17, 10:04 AM   #323
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
作者: ryvius123 查看文章
頭版第一個攻略網有
暫時基本上打左個指定敵人就會有,唔駛特別用咩人去觸發事件
引用:

的確
不過算,我唔想單機屈使徒

反而TacP先真正最唔夠駛

舊 02-27-17, 10:11 AM   #324
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
由衣有指揮

咁我養喜多村做咩 (崩潰)
喜多村其實也可以,但真是要去到很後架機才好用(如果有小隊系統就可全隊人也用了)

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-17, 10:17 AM   #325
pet3
The One

引用:
頭版第一個攻略網有
暫時基本上打左個指定敵人就會有,唔駛特別用咩人去觸發事件

的確
不過算,我唔想單機屈使徒

反而TacP先真正最唔夠駛
殺使徒應該也有pp點吧
勇者ACE
微微歐ACE
過關就有175點

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
喜多村其實也可以,但真是要去到很後架機才好用(如果有小隊系統就可全隊人也用了)
真的好唔夠人用
敵人也不多
一關小綠殺2人
之後其他一人分到一人就無敵人了

FGO 目標預算

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] スーパーロボット大戦V | PS4 PSV | 中文版同步推出 日版已出 鐵之侍 電視遊戲討論版 583 08-02-19 09:31 PM
賣 PS4/PSV 遊戲 (updated) hokhin 買賣專區 4 01-11-17 01:49 AM
賣 PS4/PSV 遊戲 hokhin 買賣專區 7 10-25-16 08:04 PM
[徵] PS4/PSV 蘇菲的鍊金工房 中文典藏版 7Ya 買賣專區 1 03-10-16 06:25 PM
[多機種] みんなでスペランカーZ PS4/PSV 武藤遊戲 電視遊戲討論版 19 08-05-15 08:20 AM

現在的時間是 06:07 PM

手機版 | APP版