Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-13-17, 12:12 PM   #526
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
套dlc裝未開...

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-17, 12:21 PM   #527
hkpm
Junior Member

註冊日期: Nov 2010
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
其實負重30%以下最好,迴避點睇都遠咗。
重裝係個別狀況先用,畢竟每隻卒硬食一刀扣你50血,已經好易唔夠藥用。
雖然D重裝比較好睇

LV5輕裝打到中國,除咗硬食火輪全套/推落街,冇咩野卒係一下死。
我想知隻風火輪怪有冇技巧打?
次次打都要食幾次藥.....
hkpm 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-17, 12:24 PM   #528
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 強化人間ですの~★ 查看文章
三種rank
0%-30%
30%-70%
70%-100%
Thx
個range好闊
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-17, 01:50 PM   #529
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: hkpm 查看文章
我想知隻風火輪怪有冇技巧打?
次次打都要食幾次藥.....
最簡單既係
中距用箭射頭令佢倒地,追上去唔打
>等佢爆火起身,斬一下企定殘心消常世
>>佢準備噴火就閃後,追上去斬踢打DOWN>追打兩三下
>>>再等爆火起身,斬一下企定殘心消常世引佢噴火……

舊 02-13-17, 02:06 PM   #530
hkpm

引用:
最簡單既係
中距用箭射頭令佢倒地,追上去唔打
>等佢爆火起身,斬一下企定殘心消常世
>>佢準備噴火就閃後,追上去斬踢打DOWN>追打兩三下
>>>再等爆火起身,斬一下企定殘心消常世引佢噴火……
thx~
返屋企試試~~
舊 02-13-17, 08:45 PM   #531
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007
日本實體版賣斷市

GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-17, 11:47 PM   #532
ZOMA
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
其實點解好多人都華西國無雙裝好用?
我打左幾次立花刷唔到製作書但有曬成套
技能係幾好,但好重wor

同埋用雙刀好似唔太抵咁
一開始執d武器都係太刀勁d...
又唔覺特別高攻/速

DeviantArt
PIXIV

此篇文章於 02-13-17 11:52 PM 被 ZOMA 編輯。
ZOMA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-17, 11:54 PM   #533
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

註冊日期: Jan 2004
XBox Live GamertagMikekoala
引用:
作者: ZOMA 查看文章

同埋用雙刀好似唔太抵咁
又唔覺特別高攻/速
雙司我貪佢用氣用得少,打幾下再脫離等機會再打過

問我點解會釘控~ 究竟點解要苦楚
我笑住回答~ 講一聲~ 我係我
wuxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-17, 12:25 AM   #534
淡水
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
引用:

同埋用雙刀好似唔太抵咁
又唔覺特別高攻/速
好多人都話西國無雙裝好用定見到好多西國無雙屍狂?
其實系咪班人唔知重裝會減機動, 所以先西國無雙屍橫遍野?

話時話都唔知個鍛造機率點黎, 成日明明極上30%+, 打到無晒極上料都出白/金, 藍都無乜
一直用過氣名軍師裝, , 但依家通街都系full set 極上赤鬼裝屍狂, 都費事慢慢打造打到燥
淡水 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-17, 01:13 AM   #535
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
玩緊打雷獸果關玩完雷獸(剛打完雷獸)
敵人忽然弱化左咁?
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-17, 01:38 AM   #536
com1010hkjp
‧唔知咩兔 .

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDcom1010hk
引用:
作者: 真!DC 查看文章
玩緊打雷獸果關玩完雷獸(剛打完雷獸)
敵人忽然弱化左咁?
由手機版發出
雷獸 我當mh 金獅咁打

仲要有個亭係到

入去100%避雷

舊 02-14-17, 01:56 AM   #537
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
其實最唔抵係大斧....
攻速係好慢,但係攻擊力同其他比完全唔突出

舊 02-14-17, 09:06 AM   #538
【麥斯】
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

註冊日期: Jan 2002
打D會防禦既敵人(血刀塚/立花等) 斧係最強武器,
好易破防, 用刀哩D彈刀都有排彈
【麥斯】 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-17, 09:11 AM   #539
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: Sar8 查看文章
其實最唔抵係大斧....
攻速係好慢,但係攻擊力同其他比完全唔突出
我用緊斧,係咪愛用度唔夠?愛用度滿咗都仲有得加攻
我把嘢武器係196攻,但實際攻擊力依家有307
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-17, 10:29 AM   #540
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
破防我用槍,上段攻距遠安全好多
只要一少個1/3我即刻殘心換武就破佢

舊 02-14-17, 10:41 AM   #541
神人ではない!新人だ

海坊主點晒三火同唔點火完全兩個世界黎
引用:
作者: Sar8 查看文章
破防我用槍,上段攻距遠安全好多
只要一少個1/3我即刻殘心換武就破佢
目前的確講緊槍最強說
斧真係睇下有咩SKILL好用…尋晚終於出第一把紫斧。

此篇文章於 02-14-17 10:48 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-17, 11:02 AM   #542
hkpm

引用:

同埋用雙刀好似唔太抵咁
又唔覺特別高攻/速
剛打完九州, 打怪出o既勁雙刀一把都無, 仲係用緊lv20普通藍刀
但打完幾次西國無雙已經出左幾把lv30紫色名單刀......
舊 02-14-17, 11:04 AM   #543
hkpm

另外槍壓呢招有乜用? 說明話令對方驚??
舊 02-14-17, 11:07 AM   #544
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
我連隻怨靈鬼都未打死...........打到第2階段, 比較難捉路
倒地無無敵時間, 唔小心中一下, 跟住好快全無還擊之力中第2下, 連碌都要扣氣力, 有時唔小心用多咗氣又硬食佢D招.....

想問下鎖鏈點先可以飛出嚟扔人?

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-17, 11:16 AM   #545
神人ではない!新人だ

引用:
作者: martinyau1979 查看文章
我連隻怨靈鬼都未打死...........打到第2階段, 比較難捉路
倒地無無敵時間, 唔小心中一下, 跟住好快全無還擊之力中第2下, 連碌都要扣氣力, 有時唔小心用多咗氣又硬食佢D招.....

想問下鎖鏈點先可以飛出嚟扔人?
未習慣殘心消常世既怨鬼第二段可以全力走,等佢掟完波波先走去劈兩野。倒地時最好碌開。

上段強攻

此篇文章於 02-14-17 11:18 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-17, 02:18 PM   #546
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
引用:
未習慣殘心消常世既怨鬼第二段可以全力走,等佢掟完波波先走去劈兩野。倒地時最好碌開。

上段強攻
THX
想問下招人既酒盎, 要點先拎到?

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-17, 02:30 PM   #547
神人ではない!新人だ

引用:
作者: martinyau1979 查看文章
THX
想問下招人既酒盎, 要點先拎到?
印象中有D箱會出,不過最簡單確實既就係殺屍狂。

舊 02-15-17, 07:01 PM   #548
hkpm

裝備o既特殊效果有D會係藍色字, 有d係黃字, 分別代表乜野???
舊 02-15-17, 11:08 PM   #549
神人ではない!新人だ

DEL睇錯

舊 02-15-17, 11:28 PM   #550
newlife2010
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2010
引用:
作者: hkpm 查看文章
裝備o既特殊效果有D會係藍色字, 有d係黃字, 分別代表乜野???
我都想知 X 2
newlife2010 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
火鳳燎原討論區~第146回~仁王之王 Asurada 日本動漫畫討論版 1002 03-27-21 06:09 PM
[絕對不適合未成年人仕觀看 OTZ] 今天的遊蕩團... 副題: Loli tachi: "oniichan? doko ni iru no?" KKH 照相館 67 08-14-06 11:47 PM
一粒香口膠Sony Ni-Cd or Ni-MH電幾錢左右? 繪夢 影音館 0 11-29-04 12:58 PM

現在的時間是 12:33 AM

手機版 | APP版