Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-18-09, 03:22 PM   #376
Sonickingcorn
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2004
PSN  IDSonicKingCorn
想問下呢隻玩法似唔似Diablo??
因我同幾個朋友勁鍾意Diablo 的說...

舊 02-18-09, 03:31 PM   #377
Designer
Registered User

註冊日期: Feb 2004
自己睇片,不過視點唔同,diablo戰鬥範圍比較大,呢隻近ARPG+TPS
http://www.4gamer.net/games/080/G008001/20090204023/

引用:
作者: Sonickingcorn 查看文章
想問下呢隻玩法似唔似Diablo??
因我同幾個朋友勁鍾意Diablo 的說...
Designer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-09, 04:03 PM   #378

引用:
作者: Designer 查看文章
自己睇片,不過視點唔同,diablo戰鬥範圍比較大,呢隻近ARPG+TPS
http://www.4gamer.net/games/080/G008001/20090204023/
Thanks, 不過我最想知呢隻game Online系統係點呢???
似唔似Diablo 咁可以同朋友組隊過版??

Thanks again~

舊 02-18-09, 04:10 PM   #379
【麥斯】
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

註冊日期: Jan 2002
引用:
Thanks, 不過我最想知呢隻game Online系統係點呢???

http://www.nicovideo.jp/watch/sm6171009
【麥斯】 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-09, 04:13 PM   #380
Designer

Online係輔助形式,無"組隊"呢回事,其他online玩家以影子方式顯示,好似如果有玩家死咗,生存一方可以用召喚石之類召喚過來,不過最多只可以召喚2個玩家一齊打,除此之外重可以玩PvP,不過詳情都要真正玩過先知

引用:

舊 02-18-09, 04:59 PM   #381
Bigwater
God of Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
Online係輔助形式,無"組隊"呢回事,其他online玩家以影子方式顯示,好似如果有玩家死咗,生存一方可以用召喚石之類召喚過來,不過最多只可以召喚2個玩家一齊打,除此之外重可以玩PvP,不過詳情都要真正玩過先知
即係唔可以一齊打boss?。。。。即刻無晒fun

點解要做d唔做d呢

舊 02-18-09, 05:00 PM   #382
王小虎

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: Bigwater 查看文章

點解要做d唔做d呢
有得一齊打的
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-09, 05:02 PM   #383
Designer

可以一齊打boss,不過係"召喚"過黎打(最多兩個)

引用:

點解要做d唔做d呢
舊 02-18-09, 05:02 PM   #384
Bigwater

引用:
作者: 王小虎 查看文章
有得一齊打的
都係一齊打的。。。同mon hun 果類似唔似

舊 02-18-09, 05:04 PM   #385
Bigwater

引用:
可以一齊打boss,不過係"召喚"過黎打(最多兩個)
哦。。。但唔明點解係整到靈魂咁

舊 02-18-09, 05:05 PM   #386
Designer

要對方死咗先"召喚"到

引用:
哦。。。但唔明點解係整到靈魂咁

此篇文章於 02-18-09 05:07 PM 被 Designer 編輯。
舊 02-18-09, 05:08 PM   #387
Bigwater

引用:
要死咗先"召喚"到
好似好複雜咁。。。簡簡單單攪個server 唔得的

舊 02-18-09, 05:12 PM   #388

如果經驗值, 物品, 過版流程都無得共享的話...
好似有點搵笨.....

舊 02-18-09, 05:18 PM   #389
Designer

估計係想設計到每個玩家獨立副本(instance),唔駛好似WoW咁爭裝備,亦唔駛GM,但係有Multi-player

引用:
如果經驗值, 物品, 過版流程都無得共享的話...
好似有點搵笨.....
舊 02-18-09, 06:30 PM   #390

引用:
估計係想設計到每個玩家獨立副本(instance),唔駛好似WoW咁爭裝備,亦唔駛GM,但係有Multi-player
最想佢似Diablo 果種形式, 開間Room 幾個朋友join game, 一齊組隊去打Story d quest, 咩都可以分享, 又可以善用唔同職業~

舊 02-18-09, 09:27 PM   #391
liar
Game Master

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDLastcoin
XBox Live Gamertagbbconlinenews
遊戲中途玩家會得到兩舊石,一舊可以用黎係地上留低藍字(邀請信),其他玩家行過可以借字邀請留字玩家入game。利用第二舊石,玩家可以入侵留低藍字玩既世界。但被邀請、進行入侵既玩家並唔係真身,上下只能差十級。

"!重點" 係其他玩家既世界係分唔到裝,並唔會推進自己故事流程架,只會得到完整數量既"魂"(錢)。留藍字唯一既實際利益係撿屍。因為係其他玩家既世界都執到自己條屍的,而係其他世界死亡只會回到自己世界,唔會因為連死兩次而跌魂。入侵的得益唔清楚,只知道某npc會隨機召藍字玩家進入向佢挑戰玩家既世界做boss,勝利可以得到特別道具。

支援/入侵的另一影響係改變成個世界的正負值,只知道負值高敵人會變強。但係成個server計的,唔知叫唔叫關玩家事.....

成個系統無room概諗,只能夠留邀請信,所以想搵friend玩係幾麻煩的。同時無得語音甚至打字交談,只能夠用內建組合句子交談。雖然未正式玩到但感覺多人模式係後加的,只係比人隨便同路人組隊

此篇文章於 02-18-09 09:34 PM 被 liar 編輯。
liar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-09, 12:47 AM   #392
ho03140621
Junior Member

註冊日期: Nov 2008
PSN  IDho03140621
引用:
作者: liar 查看文章
遊戲中途玩家會得到兩舊石,一舊可以用黎係地上留低藍字(邀請信),其他玩家行過可以借字邀請留字玩家入game。利用第二舊石,玩家可以入侵留低藍字玩既世界。但被邀請、進行入侵既玩家並唔係真身,上下只能差十級。

"!重點" 係其他玩家既世界係分唔到裝,並唔會推進自己故事流程架,只會得到完整數量既"魂"(錢)。留藍字唯一既實際利益係撿屍。因為係其他玩家既世界都執到自己條屍的,而係其他世界死亡只會回到自己世界,唔會因為連死兩次而跌魂。入侵的得益唔清楚,只知道某npc會隨機召藍字玩家進入向佢挑戰玩家既世界做boss,勝利可以得到特別道具。

支援/入侵的另一影響係改變成個世界的正負值,只知道負值高敵人會變強。但係成個server計的,唔知叫唔叫關玩家事.....

成個系統無room概諗,只能夠留邀請信,所以想搵friend玩係幾麻煩的。同時無得語音甚至打字交談,只能夠用內建組合句子交談。雖然未正式玩到但感覺多人模式係後加的,只係比人隨便同路人組隊
我都想有番room既模式,,其實同其他玩家一齊打果時係好正嫁,,但係點解唔整埋果room呢
同fd 玩時就煩la ..入侵既得益好似係可以拎番個真身同搶左人地既魂
ho03140621 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-09, 01:25 AM   #393
dotdotman
Junior Member

註冊日期: Oct 2007
PSN  IDdotdotman
唔知同白騎士係唔係咁上下呢..
dotdotman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-09, 02:58 AM   #394
Designer

唔同,呢隻係ARPG,要自已落手落腳打同避怪
引用:
作者: dotdotman 查看文章
唔知同白騎士係唔係咁上下呢..
可能呢種路人Online系統反而會多人Online玩
引用:
作者: ho03140621 查看文章
我都想有番room既模式,,其實同其他玩家一齊打果時係好正嫁,,但係點解唔整埋果room呢
同fd 玩時就煩la ..入侵既得益好似係可以拎番個真身同搶左人地既魂

此篇文章於 02-19-09 03:00 AM 被 Designer 編輯。
舊 02-21-09, 05:16 PM   #395
王小虎

註冊日期: Apr 2002
心が折れたら――『デモンズソウル』とHomeの連動企画スタート
http://news.dengeki.com/elem/000/000/141/141023/

心が折れそうだ・・・
http://www.jp.playstation.com/ps3/ho...fo/demons.html

甘樣...點叫連動呀...
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-09, 05:51 PM   #396
大懶財
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDJACKYSIN
等我以為出左tim....

啱聽嘅說話,就係金石良言....相反就當你透明.
(  ̄ー ̄)人(゚д゚;)
大懶財 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-09, 06:23 PM   #397
liar
Game Master

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDLastcoin
XBox Live Gamertagbbconlinenews
隻game被全力忽視

舊 02-21-09, 09:03 PM   #398
Designer

http://www.msh.com.hk/index.asp?g=PS3&t1=GAME&t2=
Demon's Souls(Asian Chinese/English Version) (BCAS-20071)
惡魔靈魂(中英文合版)

GAME Role-Playing (角色扮演)
SCE
HKD 378.00
舊 02-21-09, 09:12 PM   #399
大懶財
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDJACKYSIN
頭先問話2,3號有(但佢好似唔肯定)

引用:
作者: liar 查看文章
隻game被全力忽視
正常....又kz2,又龍如,又bio5......

啱聽嘅說話,就係金石良言....相反就當你透明.
(  ̄ー ̄)人(゚д゚;)
大懶財 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-09, 09:28 PM   #400
NieAChunG
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2008
PSN  IDNieAChunG
引用:
作者: 大懶財 查看文章
頭先問話2,3號有(但佢好似唔肯定)
大大所指既唔會係.....3 月2,3號掛?
NieAChunG 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS3] PlayStation®Network ID 收集區(新格式使用中,請重新填寫<P.1>) LKC 攻略及心得交流區 344 01-27-14 05:09 PM
Folks Souls 失われた伝承 [日版已售] 神祕人1號 電視遊戲討論版 248 05-22-08 10:04 AM

現在的時間是 02:16 AM

手機版 | APP版