Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-06-16, 10:09 AM   #151
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
其他game出中文版味照有日行賣
驚如果味去訂
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-16, 10:11 AM   #152
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: 佐佐木莊尼 查看文章
oh no 繁體中文版

香港仍會有日本版行貨架可?? 可??????
如果同日出的話機會比較微

不過基於DLC
我還是會買日水~

引用:
作者: 真!DC 查看文章
其他game出中文版味照有日行賣
驚如果味去訂
由手機版發出
但是數量會少好多

以往 劍魂, DRAGON'S DOGMA等等都是行版有英文版之後日行少了很多
是店家不入貨的問題

舊 06-06-16, 10:34 AM   #153
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
oh no 繁體中文版

香港仍會有日本版行貨架可?? 可??????
頭一兩個星期應該仲會買到日版的
不過因為有中文版,日版貨量應該少好多
所以有買趁早就應該問題不大

舊 06-06-16, 10:57 AM   #154
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
引用:
作者: fufufu123456 查看文章
但話說回來就算sunrise肯做,依家既細路都未必會睇
兩代人之間既所謂童真已經有好大差別
你咁睇小吉永妹妹

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-16, 02:20 PM   #155
佐佐木莊尼
Game Master
亂入禁止

註冊日期: Nov 2002
咁唯有訂定日行
或者轉投日水

新 FF14 - (Bahamut) - Icecream Sandwich, 回復 + 職人 (已引退)

GW2 - (Tarnished Coast) - Arturia P Saber, warrior || Asuna Alfheim Yuuki, Elementalist (兼職)
佐佐木莊尼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-16, 02:35 PM   #156
ゆり
God of Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
咁唯有訂定日行
或者轉投日水
依照慣例日行基本上唔會有

舊 06-06-16, 02:49 PM   #157
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
有冇人記得行貨Z高達冇左首水星

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-16, 04:16 PM   #158
HM

註冊日期: May 2007
引用:
作者: ouki 查看文章
睇來個開頭會係咸濕神搞出來。。。。
而水樹超有趣本身就可以同所有野接合。。。。
不過個LIST點解冇電童WWWW
不過等陣出cyber formula,電童,龍神都可能過到骨WWWW
呢套野當初福田肯定有諗定點入機戰
有d設定同個故仔無咩關係但又岩機戰用
e.g.時空夾縫
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-16, 09:53 PM   #159
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
之前Pokemon中文化,統一跟台灣譯名事件之後,
唔知SW V入面的GUNDAM個譯名會叫高達定鋼彈呢?

舊 06-06-16, 09:55 PM   #160
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
柯國隆定杜劍龍

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-16, 08:42 AM   #161
gingq7

註冊日期: May 2008
ps4第一隻版權機戰
仲有鐵甲萬能俠ZERO
收晒貨啦
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-16, 09:42 AM   #162
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
坐等任天堂事件重現
估計都唔會有香港行版,所以繁體中文都係.....

次次都種命
我明明填左種架....
應該冇乜人留意到種其實都冇出場過幾次機戰
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-16, 09:55 AM   #163
真!DC
Banned User
奉行我道

引用:
作者: gingq7 查看文章
ps4第一隻版權機戰
仲有鐵甲萬能俠ZERO
收晒貨啦
本來好高興,見到話冇故事即刻sad晒orz
在我角度,機體參戰=冇參戰
佢新作有故事主要得大和號同天使龍,太少了
其他d舊作品故事都出過n次
由手機版發出
舊 06-07-16, 10:20 AM   #164
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
會唔會譯名照有香港同台灣簡丫

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-16, 10:20 AM   #165
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
有無人同我一樣聽唔慣超能加爾把日文聲

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-16, 01:41 PM   #166
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
由手機版發出
EVA:Q 好似未出過故事? 上次得機體參戰?
(Z3 兩隻買晒但未玩.....)
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-16, 01:50 PM   #167
零式
Ultimate Gamer
Banned

引用:
由手機版發出
冇錯.....舊作太多同Z3 OVERLAP...

點解唔學下3DS咁進取D

舊 06-07-16, 01:58 PM   #168
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: gingq7 查看文章
EVA:Q 好似未出過故事? 上次得機體參戰?
(Z3 兩隻買晒但未玩.....)
劇透
劇情同破最後一樣,之後EVA勢時空震動返左去原本世界
之後又震返黎,但係其實已經係14年後既人
不過因為無老到所以可以一直呃住其他人,無人知佢地過左14年

Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-16, 02:01 PM   #169
HM

引用:
由手機版發出
服侍老人既意圖好明顯啦
都係舊fans鍾意既作品
舊 06-07-16, 02:07 PM   #170
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: HM 查看文章
服侍老人既意圖好明顯啦
都係舊fans鍾意既作品
我咪老人囉
我咪覺得照抄Z3唔討好囉
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-16, 02:56 PM   #171
真!DC
Banned User
奉行我道

我咪老人囉+1
老人都與時並進架
真係老fans既都玩過哩幾套十幾廿次
UC劇情都識得背了
寧願你加g-reco都好
真係要UC如果加V&ghost都好吖

我係希望唔同時代作品都有而偏重近年作品
由手機版發出

此篇文章於 06-07-16 03:26 PM 被 真!DC 編輯。
舊 06-07-16, 03:13 PM   #172
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
由手機版發出
勇者特急被無視了?

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-16, 03:20 PM   #173
HM

引用:
作者: Kain 查看文章
我咪老人囉
我咪覺得照抄Z3唔討好囉
引用:
我咪老人囉+1
老人都與時並進架
真係老fans既都玩過哩幾套十幾廿次
UC劇情都識得背了
寧願你加g-reco都好
真係要UC如果加V&ghost都唔好吖

我係希望唔同時代作品都有而偏重近年作品
由手機版發出
我信係睇問卷黎揀
要知道機戰粉入面,高達fans佔左好大比重
舊 06-07-16, 03:24 PM   #174
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
會唔會譯名照有香港同台灣簡丫
有笨大有希望

舊 06-07-16, 03:25 PM   #175
真!DC
Banned User
奉行我道

引用:
作者: fami~yan 查看文章
勇者特急被無視了?
漏左抱歉
我問卷填左好多新作品
由手機版發出

標籤
スパロボV, スーパーロボット大戦V, 超級機械人大戰V

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] スーパーロボット大戦V | PS4 PSV | 攻略吹水區(所有隱藏條件已更新)(劇透請spoil)(手機app無得spoil請慎入) Gundam MK-2 攻略及心得交流區 621 12-20-19 06:48 PM
賣 PS4/PSV 遊戲 (updated) hokhin 買賣專區 4 01-11-17 01:49 AM
賣 PS4/PSV 遊戲 hokhin 買賣專區 7 10-25-16 08:04 PM
[多機種] 龍が如く 極 | 已售 | ps4 ps3(中文版同步推出) 1月24日名越稔洋再度來港! 鐵之侍 電視遊戲討論版 369 03-25-16 01:55 AM
[多機種] みんなでスペランカーZ PS4/PSV 武藤遊戲 電視遊戲討論版 19 08-05-15 08:20 AM

現在的時間是 03:09 AM

手機版 | APP版