Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-11-17, 03:04 PM   #51
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
良粉fb都見到有了
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-17, 04:57 PM   #52
野良猫
肥倫

信和psv 399入手

冇為意俾完錢就走,原來行日嚟

此篇文章於 01-11-17 05:03 PM 被 野良猫 編輯。
舊 01-11-17, 07:51 PM   #53
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
399 +1
叉番起部PSV等玩

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-17, 11:19 PM   #54
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

開幕超展開

BGM保持水準,OST買得過

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 01-12-17, 11:28 AM   #55
marumaru
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2006
想問PSV版1章後仲CAP唔CAP到圖
marumaru 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-13-17, 08:51 AM   #56
野良猫
肥倫

第一章就咁衝擊
舊 01-13-17, 09:08 AM   #57
CardGameDan
Ultimate Gamer
蔬菜汁好味w

註冊日期: Jul 2006
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
開幕超展開
引用:
作者: 野良猫 查看文章
第一章就咁衝擊
將最終章擺係第一章的感覺,震撼腦髓

World of Tanks US:ID=CardGameDan、Clan=503rd Joint Fighter Wing Typhoon Witches<---現在主力
CardGameDan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-17, 10:27 PM   #58
野良猫
肥倫

第二章有嘢唔明
夜時間嗰時犯人放繩後番去叫星君(嗰時係0時)然後殺咗佢,之後放威也落泳池,再去泳池同繩綁埋一齊

但夜時間唔係唔可以入泳池咩?
舊 01-16-17, 11:35 PM   #59
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: 野良猫 查看文章
第二章有嘢唔明
夜時間嗰時犯人放繩後番去叫星君(嗰時係0時)然後殺咗佢,之後放威也落泳池,再去泳池同繩綁埋一齊

但夜時間唔係唔可以入泳池咩?
SPOILER
校規係寫左唔比游水,但無寫唔比入泳池呢間房
所以無問題 但亦因為唔比游水=唔可以落水既關係,水泡同爛布都回收唔到

ペルソナ5

隨時更新
舊 01-17-17, 12:46 AM   #60
issac92354
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2007
Wii U IDissac923
Nintendo Switch ID1782-7939-0391
3DS Friend Code3566 1501 6317
PSN  IDissac923
二章搜查part中左bug要成章重玩
記得要成日save
(我玩vita版)

應該唔算劇透就唔spoiler啦
係春川研究室前要先同春川講野再同東條講野
掉轉左就應該要強制關先得

好似話三章後會有bug開唔到menu

啱啱發現原來我係二章都扭晒果陣會出既道具出黎添,浪費左好多時間

issac92354 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-17, 09:10 AM   #61
野良猫
肥倫

引用:
SPOILER
校規係寫左唔比游水,但無寫唔比入泳池呢間房
所以無問題 但亦因為唔比游水=唔可以落水既關係,水泡同爛布都回收唔到
原來係咁,誤會咗
舊 01-17-17, 05:09 PM   #62
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

講左先 暫時已知転子同アンジー個絆有bug會行唔到落去
要等update

ペルソナ5

隨時更新
舊 01-17-17, 05:11 PM   #63
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: issac92354 查看文章
二章搜查part中左bug要成章重玩
記得要成日save
(我玩vita版)

應該唔算劇透就唔spoiler啦
係春川研究室前要先同春川講野再同東條講野
掉轉左就應該要強制關先得

好似話三章後會有bug開唔到menu

啱啱發現原來我係二章都扭晒果陣會出既道具出黎添,浪費左好多時間
越早扭齊越有著數 今集都好多CG要特定時間有果樣道具係身先有得睇
出浴照就係其一

ペルソナ5

隨時更新
舊 01-17-17, 05:30 PM   #64
issac92354
Crazy Gamer

Nintendo Switch ID1782-7939-0391
引用:
越早扭齊越有著數 今集都好多CG要特定時間有果樣道具係身先有得睇
出浴照就係其一
歷代慣例男のロマン

想問avg part右analog講對白其實有咩用?
由手機版發出
舊 01-18-17, 01:50 PM   #65
野良猫
肥倫

今日有更新
都係修正啲bug咁

最重要係psv版音聲優化
玩demo時已經有問題,明明bgm冇問題但人聲就變哂
尤其小松,唔細心聽都好難認出係佢
舊 01-18-17, 03:43 PM   #66
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
玩完第一,二集(後半)覺得係神作,各位師兄今集保唔保持到水準?
yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-17, 06:57 AM   #67
野良猫
肥倫

第三章劇透

俾死人王馬嚇親
不過哩度又死多件的話成件事會更神

舊 01-19-17, 10:44 AM   #68
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: yuhchan5 查看文章
玩完第一,二集(後半)覺得係神作,各位師兄今集保唔保持到水準?
淨睇1-5章 絕對可以同2並列
但6章非常之睇個人接受程度

但講真 今集好多胸糞情節
差唔多每章玩完都痛到想問候小高祖宗
由手機版發出
舊 01-19-17, 11:08 AM   #69
marumaru
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2006
反而想知道有幾多人接受到6章
marumaru 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-17, 01:17 PM   #70
野良猫
肥倫

暫時第三章
其實個殺人法都幾多bug,唔係太接受
舊 01-20-17, 04:20 PM   #71
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: marumaru 查看文章
反而想知道有幾多人接受到6章
我未到完全唔接受既
因為事實上我相信玩家的確有著果一面 其實佢講既通通都係事實:o)

如果係好同壞之間揀
我會偏向好果面
首先今次首謀者其實同盾子一樣講野唔可以信晒

ペルソナ5

隨時更新

此篇文章於 01-20-17 10:18 PM 被 鈴蘭 編輯。
舊 01-20-17, 04:39 PM   #72
安安

註冊日期: Jan 2002
https://gnn.gamer.com.tw/5/142775.html
『新槍彈辯駁V3』(PS4/PS Vita) & 『槍彈辯駁 1.2 Reload』(PS4) 將推出繁體中文版
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-17, 11:13 PM   #73
issac92354
Crazy Gamer

睇黎我都幾好彩
第四章學級裁判入面其中一次non stop議論又中bug成個freeze左(更新左)
好彩只係由學級裁判開始重玩

舊 01-21-17, 10:50 AM   #74
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

就結論而言 其實我都係覺得今集好出色
6章我覺得主要睇你buy唔buy咁打破第四之壁既展開
同埋buy唔buy大哥果種「相信自己想相信既野」

可能因為其實後者好多作品都用同一個題材感動過我 我接受能力好高

即使佢地所有野都係被設定、過去係假既都好
呢D感覺係咪被設定、被決定左命運已經唔重要
呢一刻佢地都係有自己既自我、佢地所以感受到既心痛、戀心都係真實的
講到尾其實6章就係講自我認同,相信自己既心感受到既野

ペルソナ5

隨時更新
舊 01-22-17, 10:37 AM   #75
野良猫
肥倫

引用:
作者: 安安 查看文章
https://gnn.gamer.com.tw/5/142775.html
『新槍彈辯駁V3』(PS4/PS Vita) & 『槍彈辯駁 1.2 Reload』(PS4) 將推出繁體中文版
中文版

入間講嗰啲嘢會點翻譯

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 06:42 PM

手機版 | APP版