Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 27 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 
影音館>耳筒/耳機/耳擴/配件討論專區 (07)
teealpha 01:51 PM 07-24-16
作者: HAKAIDER:
錫安教喎~~~

同一樣野我就係神寓, 人地就係神棍

以現時藍芽傳訊技術可唔可以玩到全音域歌曲播放心照啦
信仰加乘

乜你地冇咩?

利申: 我冇
HAKAIDER 02:29 PM 07-24-16
作者: teealpha:
信仰加乘

乜你地冇咩?

利申: 我冇
戴住錫安劍聽神寓同時飲雙氧水可能會真接見到神都未定.........\/
Rance 10:43 PM 07-24-16
香...香工?!...佢呢隻野同過兩條街OK門口個小販賣緊O個D同款架喎...
十一月 08:10 PM 07-25-16
又或者,可能佢俾人試聽的那個根本唔係真係低成本貨?
引你入局,等你貢獻了咁上下的金額之後,才當作回饋,平賣一個俾你。
HAKAIDER 11:19 PM 08-28-16
抑止力..................

kennif 01:05 AM 08-29-16
抑止力..................

N年前俾你塊O2 PCB點
HAKAIDER 07:40 AM 08-29-16
作者: kennif:
N年前俾你塊O2 PCB點
査過有d 零件要係Mouser 訂, 運費HKD 300太貴

依加成部機都係連運費HKD 720

平過自己買零件同整盒仔裝機
朝霧 海斗 01:38 PM 08-29-16
比朋友一毒 聽左隻FE335 一聽聽上隱
未有錢買 但呢隻耳機應該可以解決我一切需求
HAKAIDER 09:06 PM 08-30-16
玩左兩日................

O2 唔可以話係一部"好聲" o既耳擴

但以千元價位内成品機計, O2 絶對係唯一稱得上 "合理" o既耳擴

合理的設計, 合理的價錢, 合理的水準

但前提係你要好清楚前端器材o既聲音

KUTAR# 10:54 PM 09-01-16
睇headfi.org
SONY新出堆player個價傻左?
同AK有得揮

不過MDR-Z1R, TA-ZH1ES 好似幾好
朝霧 海斗 12:33 PM 09-02-16
作者: KUTAR#:
睇headfi.org
SONY新出堆player個價傻左?
同AK有得揮

不過MDR-Z1R, TA-ZH1ES 好似幾好
佢就係要同AK380打
朝霧 海斗 12:35 PM 09-02-16
請問現行有咩Player 岩335用?

準備訂造335 但ZX100 似乎唔太夠力推Fitear 335

AK D聲我麻麻地

不過我朋友堅持推薦我用AK380 / AK70 + Mojo

前者我無乜興趣,不過因咩事AK70 配Mojo既? 我見仲有皮套比呢set野用
朝霧 海斗 05:54 PM 09-06-16
Justear 係咪香港無得整?

想買隻CM同Sony金磚或者380 以後唔洗煩 XD

諗緊Fitear 334/335 兩隻都試過 都係335..

但有Justear上網睇評論好似唔差
シェンムー 06:24 PM 09-06-16
MORA 又BLOCK左HK ><
今日入左隻黃凱芹MQS DSD 玩下, 人聲好出色
亍 ◣ 10:41 PM 09-06-16
個幾兩個月冇留意...手痕search原來開左官網,最後仲有得報名試聽?

http://zionsword.com/index.html
KUTAR# 12:18 AM 09-07-16
作者: シェンムー:
MORA 又BLOCK左HK ><
今日入左隻黃凱芹MQS DSD 玩下, 人聲好出色
掛VPN啦
歌絲˙暮斯 12:43 AM 09-07-16
個 ATH CK-99 PRO MKII 終於死左.

睇岩 ATH E50 同韓國 Dynamic Motion DM800P, 後者金屬造功幾正下.

有乜評價 ?
歌絲˙暮斯 09:12 PM 09-07-16
ATH E50 貴到痴線, 貴過特價中既 3 BA 既 IM03, 同以前既 CK-99 PRO MKII, 完全唔係同一價位.

行開星際見到 JVC FXZ100, 心癮起上網搵下 FXZ200 日本都係賣緊 16000YEN, 運返黎都唔貴.

不過聽人講用手機唔好聽 ?

SOURCE: SONY Z5
kennif 08:15 PM 09-16-16
DENON都想搵毒L錢

http://www.denon.jp/jp/product/headp...near/ahd1100AG
HAKAIDER 08:36 PM 09-16-16
得個盒唔同咋喎..............
kennif 08:44 PM 09-16-16
得個盒唔同咋喎..............
買歌仔送D1100, 限量2000隻
6eo 02:08 PM 09-18-16
呢D先叫識搵錢

SOURCE: https://news.gamme.com.tw/1441344
Einhander 07:52 PM 09-18-16
SONY新嗰隻X1000有冇人試過?
想買黎上飛機用
同BOSE嗰隻比如何?
HAKAIDER 08:59 PM 09-18-16
作者: Einhander:
SONY新嗰隻X1000有冇人試過?
想買黎上飛機用
同BOSE嗰隻比如何?
BOSE 係用傳統主動式NC 技術

Sony 係用ADC > DAC o既數碼降噪技術

Sony 數碼降噪依家有無改良我唔清楚, 但以前NC 500 係無電情況下係完全無聲 (DAC要用電)

Bose 行傳統NC 技術就算無電都可以當一般耳筒用

至於耳筒有Hi-Res 根本就係吹水行銷手法, 幾十年前o既震膜都已經出到4萬Hz

不過平心而論X1000個手勢面板操作真係幾正
KUTAR# 02:07 AM 09-19-16
早兩日在熊仔試過,都算係咁

最正的是可以按住面版來暫停消音,好方便

話有個mode可以只消除雜音,但保留人聲
就未試到效果如何
第一 ... 27 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 

返回主題版面