Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 09-12-16, 01:30 PM   #2226
chitkan
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2009
熱血時報就係方舟本身

香港現況真相+熱狗隊真實身份+方舟計畫秘密
21:00開始聽

https://www.youtube.com/watch?v=AeZSuxTu1ws
chitkan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-16, 02:17 PM   #2227
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
反正唔會科水
開頭又係打建制

未觀望下囉
4年後點用到時既事

搞到都係好事架
有個形式出左黎

左膠熱狗點憎對方都好
無長毛、腦燒、老邪
網台真係唔會咁多
資訊多元化左

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨

此篇文章於 09-12-16 02:20 PM 被 T.K. 編輯。
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-16, 02:20 PM   #2228
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
第二節: 台務,大亨與學者的方舟計劃
http://www.ragazine.com.hk/index.php...-md/8390-md224

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-16, 03:42 PM   #2229
T.K.
很黃很暴力

局長出張例行通告都零舍高質
葉建源有無收到信呢?

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
舊 09-12-16, 03:46 PM   #2230
T.K.
很黃很暴力

如何提升喊包鼎既素質?建制馬海倫幫到你
#大愚若愚

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 09-12-16, 10:30 PM   #2231
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: T.K. 查看文章
如何提升喊包鼎既素質?建制馬海倫幫到你
#大愚若愚

容契女無攪錯保安局同保良局已經好叻叻喇。

舊 09-13-16, 08:36 AM   #2232
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
講左膠,不如你哋睇遠啲,一味掛住150個喺口邊
朱凱迪橫洲單嘢唔使講啦,張超雄點照顧班弱能人士,長毛點幫啲阿伯阿婆
呢班唔係香港人?你為咗150個寧願犧牲晒佢哋,就唔好奇怪佢哋唔俾票你

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-16, 02:47 PM   #2233
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
其實否定全民退保嘅人,到底係因為要養班新香港人,所以要否決
還是不論係新,定舊香港人,都唔想養?
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-16, 03:00 PM   #2234
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: Terry仔 查看文章
其實否定全民退保嘅人,到底係因為要養班新香港人,所以要否決
還是不論係新,定舊香港人,都唔想養?
的確,其中一個PT係審批權未能夠運用唔想分俾新香港人。
其他既有人口老化全民退保會令後生好重負擔同重稅問題之類…

舊 09-13-16, 03:33 PM   #2235
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
其實原理好簡單
錢就係得咁多
全民退保就每人分少D

如果想有需要既人分多D就需要審查
但係又冇人想做審查

當然以班後生黎講梗係唔想供啦
自己冇錢供樓冇錢準備退休仲要幫人?
係唔係大陸人只係次要問題

至於對於每日150
我既態度係放落黎OK,但係香港要有入境否決權
(依家果個...有咩)

如果一個都冇得落黎
以香港人咁既生育率
唔洗30年就步日本後塵

此篇文章於 09-13-16 03:36 PM 被 kev00269270 編輯。
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-16, 03:58 PM   #2236
Terry仔

我就係想講,如果後生仔唔想出錢養老
咁有無一個後生肯將9年免費教育,大學支助學費全數嘔返出黎?

150哩個數,我係贊成香港要有絕對主導權
張超雄係幫住班弱能&新移民,但係我會覺得佢係真心對班弱能
最起碼,佢係身同感受
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-16, 04:12 PM   #2237
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
張超雄一樓都係幫弱勢群族,係佢賣點來都唔係咩新發現
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-16, 04:22 PM   #2238
T.K.
很黃很暴力

我建議而家分晒錢,計拎三粒星成人身份證既時間長久黎分,之後各自搞掂

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 09-13-16, 04:23 PM   #2239
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

其實下年開始改幼稚園免費,講益150個咪仲多,又唔見多人反

舊 09-13-16, 04:30 PM   #2240
傑斯特
Game Master

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDjasterhk
XBox Live Gamertagjasterhk
公平D
以健全人黎講
受左幾多政府資助決定要嘔幾多
唔肯勞動唔肯嘔咪blacklist個攞退保權利囉

我始終覺得應該有付出先有權拎回報

如果淨靠炒賣賭博過日子老左又要政府養返咪好著數
傑斯特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-16, 04:34 PM   #2241
傑斯特
Game Master

引用:
作者: sugihara 查看文章
其實下年開始改幼稚園免費,講益150個咪仲多,又唔見多人反
呢樣...現時工作人口隨時有能力做返受益者喎
舊 09-13-16, 08:57 PM   #2242
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: kev00269270 查看文章
(依家果個...有咩)
>>基本法第一百五十四條:

>>對世界各國或各地區的人入境、逗留和離境,香港特別行政區政府可實行出入境管制。

出入境管制已經包括你所講既入境否決權, 台灣間唔中有人想黎香港被拒入境就係行使緊出入境管制權

150 個同大量走私賊都係一樣, 入境署係有權拒絕入境, 但佢地唔做, 非並無權做唔到.
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-16, 09:31 PM   #2243
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
>>基本法第一百五十四條:

>>對世界各國或各地區的人入境、逗留和離境,香港特別行政區政府可實行出入境管制。

出入境管制已經包括你所講既入境否決權, 台灣間唔中有人想黎香港被拒入境就係行使緊出入境管制權

150 個同大量走私賊都係一樣, 入境署係有權拒絕入境, 但佢地唔做, 非並無權做唔到.
所以我先話依家依個....有等如冇

唔知有冇錯
依家應該係大陸發左單程證
黎到香港入境處過關果陣
如果唔得先踢佢地番去

如果改做好似遊行咁
香港要發出不反對通知書之類先比佢地黎
應該會好D

不過只係紙上談兵啦
大6要比人黎,正苦會拒絕咩
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-16, 11:01 PM   #2244
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

引用:
作者: 傑斯特 查看文章
呢樣...現時工作人口隨時有能力做返受益者喎
而家要香港人生仔仲難過長命到退休喎

最近睇小學,有啲個底紅到發紫嘅,連中學都叫埋你揀紅底,再大打招攬新移民牌
喺你on居居把口反150個嗰陣,人哋已經自成一國喇,重順便招埋本地人添

舊 09-14-16, 11:01 AM   #2245
david
The One

何君堯指「官商鄉黑」口號危險入腦 反問:政黨無勾結咩?

引用:

多次高調批評「官商鄉黑勾結」的候任立法會議員朱凱廸報警稱受死亡恐嚇,外界矛頭指向涉及橫洲發展的黑勢力,早前另一候任立法會議員的何君堯曾質疑朱凱廸「做新聞」,十八鄉鄉事委員會主席梁福元曾指「官商鄉黑」非勾結而是合作,但其後改口否認說過。
何君堯今早出席港台節目時表示,「官商鄉黑」這種政治口號是很危險,如「蛇齋餅糉」般很容易「入腦」,口號是標籤化,將社會撕裂,又反問「你覺得政黨無勾結咩?」,強調指控需要講證據,「官商鄉黑」所指的是哪個官、商、鄉及黑都要講清楚,否則令社會沸騰。

他認為自佔中後,社會開始流行語言暴力,如網上facebook等都有很多中傷自己的語言,認為大家要反思社會趨向甚麼氛圍,但強調恐嚇刑事破壞都不可姑息。

何君堯又指,自己對橫洲興建公屋的計劃不太了解,從報章了解後,認為有關地段可以發展,但不應該將今次事件過分渲染,指控「官商鄉黑勾結」亦需要講證據,不應以偏概全。

何君堯指自己不會與黑社會勾結或找黑勢力幫忙,又問出席同一節目的民主黨候任立法會議員尹兆堅,投給尹的選民當中有否黑社會人士,尹表示不清楚,何即說所有人是平等,但政黨將部分人士標籤,亦不知道自己支持者中有否黑社會。他又問民主黨內有沒有黑社會。尹兆堅表明沒有,又指何君堯邏輯有謬誤。尹兆堅說,自己亦在選舉期間受過4次威嚇,曾報警但遭警方輕視。

被問到是否同意鄉議局改革,何君堯指鄉議局是「老字號」,充當城鄉共融橋樑,但有需要改革的地方,如太平坤士制度。他以朱凱廸提出改革如同未入別人家中,在外面就估到內裏需要更改,「有無尊重過屋主?」但認同鄉議局有地方可改革。
社工又發功

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-16, 11:31 AM   #2246
傑斯特
Game Master

呢期個班涉案人士都好多野講
啊咩梁志祥,梁福元,何君堯
荒死唔夠多人知係佢地做
要新聞再推廣
舊 09-14-16, 06:58 PM   #2247
風音
The One

Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
橫洲又俾人踢爆左sosad
由手機版發出
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-16, 06:56 AM   #2248
david
The One

中聯辦違《基本法》
田北俊:阻周永勤參選 越權為何君堯配票

引用:
自由黨新界西候選人周永勤早前大爆遭北京人士威脅被迫棄選,震動政圈,該黨榮譽主席田北俊昨再爆料,早在周受威脅前,中聯辦今年3月至7月5次約見田,圖阻止周參選,以免影響有「西環契仔」之稱的何君堯選情,田更指摘中聯辦配票予何是越權。民主黨候任立會議員林卓廷批評若田所言屬實,中聯辦就是公然違反《基本法》、赤裸裸地干預香港內部事務。

特首梁振英早前回應周永勤受壓棄選事件,曾經批評周自稱受到北京人士施壓而棄選,屬毫無事實根據及臆測。田北俊昨接受電台訪問,再被問到周永勤曾說遭中聯辦勸退一事時,竟直認中聯辦曾與他多次見面,企圖阻止周參選,「中聯辦有勸過我,你(田北俊)叫周永勤唔好選喎,即係7月嗰陣時」,理由是中聯辦認為民建聯兩名參選人、工聯會及新民黨田北辰選情「掂嘅」,但何君堯當時支持度只有3%、周永勤會影響到何選情。

田續指,他即時反駁對方:「你點知(周永勤)贏唔到?」因為自由黨曾經於2004年派出周梁淑怡並且高票當選,12年前自由黨田北辰即使並非用上自由黨名義,不過憑自由黨樁腳幫助亦當選,因此田北俊覺得周今年有機會在新西取得第5席,不過田形容中聯辦此舉只是「協商」。

曾鈺成改口風稱難評論

田北俊又表明相信周永勤的說法,對於外界質疑,周最後僅得1%支持度,何須「咁大動作」勸退,周亦表示不理解,不過田北俊重申,為免事件不了了之,分別為港區人大代表及全國政協委員的自由黨榮譽主席劉健儀、周梁淑怡,早前已經去信全國人大委員長張德江及全國政協主席俞正聲,要求中央政府考慮到香港選舉的公信力,以及中聯辦有否超越其「聯絡辦公室」的角色查個水落石出。

田北俊事後接受《蘋果》查詢時,雖然未有透露涉事的中聯辦官員身份,不過田表明中聯辦勸退行動早於今年3月已經開始,一直到7月,每個月也約他見面要求勸退周永勤,「總之成個選舉過程都係咁」,又強調對方只是「協商」,「即係傾偈,冇威脅嘅,總之話你贏唔到㗎」。
田覺得這種協商「冇乜所謂」,因為自由黨最終沒有接受中聯辦的要求,反而最不滿中聯辦為其「契仔」、「契女」配票,直指是越權行為,「但係你話配票畀(新民黨)容海恩,咁我覺得有所謂喇,後尾配票畀容海恩、何君堯,嗰啲梗係超越咗佢工作範圍」。

曾質疑周永勤說法的立法會主席曾鈺成,昨改口稱難以評論事件,覺得詳情應該問田北俊,又指不認為周永勤是「毫無價值」。

林卓廷:復會後必跟進

曾鈺成又認為田北俊應將事件講清楚,讓大家可以分析,若果涉及違法事件,可在法律上追究,「有啲嘢講啲唔講啲,引起各方面嘅猜測,我覺得效果就好壞嘅」。

曾任廉署調查主任的林卓廷批評,《基本法》第22條列明,中央政府各部不得干預香港特區自行管理的事務,而立會選舉顯然是香港內部事務,中聯辦勸田北俊不要派周永勤參選,已違反《基本法》,指中聯辦應被譴責,立會復會後必跟進事件。

本身為大律師的公民黨楊岳橋亦批評,香港選舉完全屬特區內部事務,中聯辦要田北俊勸退周永勤參選,又是另一中聯辦越權例證,中聯辦在今次立會選舉干預較以往粗暴,「以前就安排自己友去選,先有西環契仔契女,今次直頭拖住想唔畀人入閘」,批評中聯辦無法無天,猶如「香港嘅太上皇,凌駕咗特區政府」。

[細路女哭腔]犯法又點喎[/細路女哭腔]

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-16, 01:40 PM   #2249
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2010
引用:
作者: kev00269270 查看文章
其實原理好簡單
錢就係得咁多
全民退保就每人分少D

如果想有需要既人分多D就需要審查
但係又冇人想做審查

當然以班後生黎講梗係唔想供啦
自己冇錢供樓冇錢準備退休仲要幫人?
係唔係大陸人只係次要問題

至於對於每日150
(依家果個...有咩)

如果一個都冇得落黎
以香港人咁既生育率
唔洗30年就步日本後塵
我唔反對有單程證,但每日150根本太多...
步唔步日本後塵唔知啦,只係呢個都係一個機會去改變香港。
唔夠勞動力,大家會將資源撥去搞機械人取代,好過炒炒賣賣。
人少左,生活空間自然可以大番...

出生率政府都冇咩政策去改善...連侍產假都得3日...
001015 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-16, 01:49 PM   #2250
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
要生活成本低社會前景好d人先願生
冇得攪
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 05:13 AM