Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 08-02-16, 04:29 PM   #2376
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
習派好似起呢件事上聲都無聲過
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-16, 04:29 PM   #2377
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
所以我先想問可不可以靠廢票率令成個選舉無效
咁重選搞得來就可以有時間打官司

舊 08-02-16, 04:30 PM   #2378
朝霧 海斗
Crazy Gamer
GBF 周防天音:)

註冊日期: Aug 2011
引用:
作者: 2dn 查看文章
熱普城都入晒閘,又係唔係人?

損管會 ban 佢個理由有包括唔擁護基本法,白紙黑字。
無廢票率哩樣野。
關熱狗咩事?

我話如果最後要去到街頭"暴動"果時 我睇下飯民點反應

舊 08-02-16, 04:31 PM   #2379
朝霧 海斗
Crazy Gamer

引用:
作者: knight-philip 查看文章
所以我先想問可不可以靠廢票率令成個選舉無效
咁重選搞得來就可以有時間打官司
你覺得香港有咁多醒目人同咁團結?有,就唔洗比人label做港豬

就算係實際操作都好困難\

此篇文章於 08-02-16 04:33 PM 被 朝霧 海斗 編輯。
朝霧 海斗 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-16, 04:32 PM   #2380
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
疊埋心水等重選

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-16, 04:33 PM   #2381
Penny仔
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
官司都唔樂觀...
始終班官係人, 佢判你輸既風險係細過判你贏

件事係絕望到不得了
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-16, 04:35 PM   #2382
朝霧 海斗
Crazy Gamer

引用:
作者: Penny仔 查看文章
官司都唔樂觀...

件事係絕望到不得了
到2047 我應該差唔多大限已到 再多幾年都死Q埋 只不過再下一代既人

好似d老害咁講 捱多幾年我都死囉, 搞咁多野做乜

舊 08-02-16, 04:41 PM   #2383
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: 朝霧 海斗 查看文章
關熱狗咩事?

我話如果最後要去到街頭"暴動"果時 我睇下飯民點反應
你第一日識飯民?

舊 08-02-16, 04:49 PM   #2384
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
我開始覺得如果玩多屆,有生之年見到中共参選然後全部高票當選,見證中國民主新一頁。

舊 08-02-16, 04:56 PM   #2385
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2010
引用:
作者: 尼路 查看文章
我開始覺得如果玩多屆,有生之年見到中共参選然後全部高票當選,見證中國民主新一頁。
下屆共產黨直情可以自己出一隊五區玩。跟著,民建聯變反對黨不是夢!
001015 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-16, 04:59 PM   #2386
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
引用:
官司都唔樂觀...

件事係絕望到不得了
打就應該有得打, 有冇得重選就另一回事.

都係嗰句, 咁都俾政府過到骨的話, 立法會真係完全唔洗要

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-16, 05:02 PM   #2387
Penny仔

引用:
作者: YHW 查看文章
打就應該有得打, 有冇得重選就另一回事.

都係嗰句, 咁都俾政府過到骨的話, 立法會真係完全唔洗要
正路件事唔應該發生添...

而家簽晒聲明喇, 然後居然可以話唔信你
咁以後所有聲明唔駛簽啦, 多餘的
舊 08-02-16, 05:02 PM   #2388
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: 001015 查看文章
下屆共產黨直情可以自己出一隊五區玩。跟著,民建聯變反對黨不是夢!
土共直接選既,禮義廉仲健唔健在都成問題啦…

舊 08-02-16, 05:05 PM   #2389
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
洗鬼咩邊個唔係建制咪唔俾佢入閘

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-16, 05:09 PM   #2390
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
實健在的呀,中國不是一黨專政嘛,不過到時得返幾多個就唔知啦

舊 08-02-16, 05:11 PM   #2391
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
引用:
正路件事唔應該發生添...

而家簽晒聲明喇, 然後居然可以話唔信你
咁以後所有聲明唔駛簽啦, 多餘的
玩到咁盡, 我覺得佢地純粹睇死你地打得贏官司今屆都一定冇得選(選舉呈請導至重選本身已經有難度, 況且計往綪搞得黎都到下屆), 而唔係覺得自己有理據. 由其梁天琦呢個CASE, 除時暴動罪要坐監, 下屆仲有冇得選都成問號

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-16, 05:11 PM   #2392
newb
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2006
睇番選管會比被拒邏d候選人所謂理據
不如選管會直接睇每個候選人fb黎判斷入唔入得閘咪得

此篇文章於 08-02-16 05:27 PM 被 newb 編輯。
newb 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-16, 05:28 PM   #2393
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

其實係咪可以用同類個案(曾經倡議港獨、有簽確認書)但得到確認參選資格既例子,去質問返損管會點解會有雙重標準?
[真小人]我係懷著80%認真,20%抽水既心情發問。[/真小人]

此篇文章於 08-02-16 05:41 PM 被 2dn 編輯。
2dn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-16, 05:35 PM   #2394
knight-philip
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: 2dn 查看文章
其實係咪可以用同類個案(曾經倡議港獨、有簽確認書)但得到確認參選資格既例子,去質問返損管會點解會有雙重標準?
[真小人]我係懷著80%認真,20%抽水既心情發問。[/真小人]
689反對64->反對中共->違反特首要發誓聽從中國及香港SAR?

舊 08-02-16, 05:37 PM   #2395
超合Game魂
Game Master
超サイヤ人

註冊日期: Oct 2006
共狗/689 PK到冇底線下限,今次真係火

舊 08-02-16, 05:41 PM   #2396
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

100%認真:可以質問點解半年前可以選,半年後現在又唔得,中間有咩改變左,有無經過法律程序修改(當然無)。
要打官司係咪可以話損管會半年前給與梁天琦參選資格,已經構成合理期望

舊 08-02-16, 05:51 PM   #2397
CSY
女神親衛隊

註冊日期: Mar 2003
遲下可以玩埋連選民, 都無投票資格..

CSY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-16, 05:54 PM   #2398
Penny仔

個"篩選主任"而家用主觀判斷份聲明冇效
大佬, 結婚宣誓神父都唔會覺得你個樣花心唔比你結婚啦.....
舊 08-02-16, 05:59 PM   #2399
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
人地" 未來報告 " ..

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-16, 06:05 PM   #2400
朝霧 海斗
Crazy Gamer

【再有候選人被禁 保守黨候選人賴綺雯被剝奪參選權】
今日下午梁天琦被通知提名無效後,保守黨候選人賴綺雯亦被剝奪參選權。
今日下午4時43分,保守黨發出聲明,指所屬的立法會港島區候選人賴綺雯,於昨晚收到選舉主任通知提名無效,理由為賴綺雯於社交媒體及其所召集的「香港歸英運動」,提倡香港回歸英國統治的政治主張,要求「英國政府宣告《中英聯合聲明》失效,香港重新加入英國」,即提倡香港脫離中華人民共和國的特區身份,成為英國一部份,故此宣布其提名無效。
聲明中又指《中英聯合聲明》、《基本法》均保障言論自由,參選權及被選權,香港生活方式五十年不變,而香港主權移交前,英國政府治下都有異見者提出主權移交的主張,為香港既有傳統,並直指今次宣佈賴綺雯提名無效,「是中國再次嚴重違反《中英聯合聲明》『港中兩制,五十年不變』之承諾」。

香港已經無任何陰謀

因為己經明張目膽咁搞緊大家

唔叫港獨,叫番英國都唔比 你玩哂呀

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[本週:有線直播選舉論壇] 立法會議事堂 Vol.9 [選完先開新vol.] メソウサ ~清談館~ 4011 09-10-12 06:57 PM
[笑話一則]人X力量注冊"泛民"公司註冊和社團登記,控告其他人盗用"泛民"者侵權。 ZlWS ~清談館~ 23 01-09-12 10:59 AM
[TVB] 幸福的抉擇 [藍正龍、劉心悠、林立雯、 陳宇凡、曾少宗、莎莎、邵美琪] 12月27日星期一至五18:00-19:00播出, 11:30-0:30重播 高清翡翠台 N0T51B Neo Entertainment TREND 8 12-26-08 08:09 AM
GAF 照相館 PHOTO CHALLENGE #3 「悲情城市」 (2005.09.27-2005.10.18) winner: KKH 「沒脂肪的生日蛋糕...」 KKH 照相館 54 10-20-05 12:04 AM
估波遊戲VOL.43 龍寶寶 體育版 21 03-23-04 05:55 PM

現在的時間是 06:05 PM

手機版 | APP版