Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 9 49 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 69 109  ... 最後
日本動漫畫討論版>「機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ」10月4日 日5放送開始!!丨 監督:長井龍雪 脚本:岡田麿里
T.K. 07:35 PM 02-07-16
21話,大張,期待
鐵之侍 07:41 PM 02-07-16
說是朱腳的偽裝差還是三明是厲害一下子就知道他是諗呢

久違又見17歲但居然是一個看來討厭的傢伙?

最後真是一樣有點想哭

下回終於要突入大氣層了
利家 09:16 PM 02-07-16
這是什麼展開 =_=b
冇諗過朱古力會暫時同一陣線....有冇機會見佢同galigali 對打
但final boss 點睇都係朱古力
想點? (好特別)

ミカ也太過分了, 如果朱出聲先發現就正常
未出聲都感覺到....你們心有靈犀嗎.....

最後一幕雖然係雙翼
但完全冇アルト那種感覺 b
LR猫 10:02 PM 02-07-16
作者: 利家:
這是什麼展開 =_=b
冇諗過朱古力會暫時同一陣線....有冇機會見佢同galigali 對打
但final boss 點睇都係朱古力
想點? (好特別)

ミカ也太過分了, 如果朱出聲先發現就正常
未出聲都感覺到....你們心有靈犀嗎.....

最後一幕雖然係雙翼
但完全冇アルト那種感覺 b
自從三明執到隻鞋先嚟聞下佢
我有理由相信三明嘅嗅覺應該同狗一樣
肉羊哩咖 10:36 PM 02-07-16
第十八話:

1. 大小姐講嘅只係回帶,好似無乜特別,但係嚮一個謊言嘅時代,真相係特別有力(可能遲啲有日大家有機會感受到),加埋非洲聯邦政治施壓,統制局點到無法止唔放生,畢竟,號角可以唔畀面四大嘅,一早可以無視照開火,甚至吞咗四大,大小姐或者就係賭呢點。

2. 四大嘅政治呢集先開始見少少,都好似一樣咁腐敗,但堆新人物都唔知係乜水,等吓點展開,個勢似又多個勢力都想爭大小姐;00第一季有人嫌政治太深悶,希望呢度唔好玩得太複雜

3. 面具男果然借機抽水,睇佢扮商家咁似有好多「秘撈」搞;但佢都未開聲,就畀三明一眼睇得穿,除咗佢真係如樓上所言有獵犬嘅直覺,無從解釋。

4. 壞蛋嘅角式由白毛女去担噃,艾因反而又漂白翻(佢果然想裝阿賴耶識噃);咁乜局乜艦隊同七星家族又點分嘅呢?木宰羊

5. 大小姐真係發奮,期待!

6. 鐵華團無無視女僕嘅死,讚;另外,阿$好想補佢個位,仲好鼓勵三明去上!(無誤)點知連佢自己都咁眼淺(大小姐仲喊到對眼紅晒)雖則第一話講三明對女無興趣,但佢明唔明男女嘅事?

7. 巴巴托斯/獵魔腰度加咗對引擎,幾時出恐龍頭㗎?昭弘仙奴玩肌肉騷,好腐!

8. 又一次 ED 神一般進入;下一話:又玩傳統大氣圈突入喇。他賓氏新機登場
STRIFE 11:41 PM 02-07-16
一睇認得出櫻井,一反其他動漫定律www

估唔到CV係17歲
鈴蘭 01:22 AM 02-08-16
後宮公然成立
Lamsze 01:30 AM 02-08-16
唔係啊,係通訊既時候,三明係艦橋有一齊聽聲,仲望其他人認唔認得
邊個cv 17?
GN00508771 04:00 AM 02-08-16
我就覺得三明係睇佢身型/體格認得出
如月釋臣 04:07 AM 02-08-16
其實大家叫主角部高達做"巴巴托斯"
還是"獵魔" ?
肉羊哩咖 08:25 AM 02-08-16
作者: 如月釋臣:
其實大家叫主角部高達做"巴巴托斯"
還是"獵魔" ?
電視音譯做巴巴托斯,出處係所羅門七十二柱之一嘅獵魔,互通。獵魔順口啲。

作者: Lamsze:
唔係啊,係通訊既時候,三明係艦橋有一齊聽聲,仲望其他人認唔認得
老細明鑑!!! 但點解三明唔即場踢爆?
鐵之侍 09:14 AM 02-08-16
作者: Lamsze:
邊個cv 17?
白毛女=井上17 歲(說來她配算多的高達角色的)
kev00269270 02:06 PM 02-08-16
說起來這話兩個田中理惠都在cast表上

係我火星了?
鈴蘭 02:12 PM 02-08-16
應該係聽聲啦,唔好唔記得ミカ之前都係一聽聲就認到朱古力人同ガリガリ

日笠浮氣wwwwww昭弘哥
細路翔 03:01 PM 02-08-16
淫人妻女係鋼彈史入面唔係三大死亡flag之一a?
肉羊哩咖 05:16 PM 02-08-16
作者: 細路翔:
淫人妻女係鋼彈史入面唔係三大死亡flag之一a?
Lock-on 細佬免疫
aquarius 11:01 PM 02-08-16
作者: 肉羊哩咖:
Lock-on 細佬免疫
大和基拉都免疫
尼路 11:10 PM 02-08-16
朱古力面具真係……
後宮順理成章……
日笠妳……
supermanlady 06:33 AM 02-09-16
『機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ』公式HPを更新!

公式サイトにて下記情報を公開しました!

【World】
Character Chart の情報を更新
http://g-tekketsu.com/world/index.php
作者: :
【Story】
第18話「声」 の情報を追加
http://g-tekketsu.com/story/index.php
【Character】
アンリ・フリュウ の情報を更新
蒔苗 東護ノ介 の情報を追加
http://g-tekketsu.com/character/index.php
【Products】
http://g-tekketsu.com/products/index.php
[BD&DVD]
Blu-ray&DVD第3巻 の情報を更新
作者: :

[Apparel]
機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ ブレスレット の情報を追加
6eo 11:41 AM 02-09-16
睇左16 17話
有種似曾相識既感覺...
mikemike 08:49 PM 02-09-16
17歲咁鬼可愛
KENSNAKE 10:03 PM 02-09-16
三日月 憑本能行事抱女咁自然好易自走炮.
aquarius 12:44 AM 02-10-16
果然喊戲才是岡田麿里的看家本領
神龍 12:54 AM 02-10-16
一炮過食晒兩個b
細路翔 09:38 AM 02-10-16
我覺得麵包妹會領便當變成王我主既爆氣燃料

依家係儲緊氣

紫毛又增加左比面具基友背剌既機率
標籤:Gundam, 機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ, 鐵血孤兒
第一 ... 9 49 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 69 109  ... 最後

返回主題版面