Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 01-20-17, 06:36 PM   #1076
lkw2005
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2013
引用:
作者: DreamyLuigi 查看文章
間間都偷晒步
驚hit冇偷步掛,頭先打去問都係話聽日
lkw2005 目前離線  
舊 01-20-17, 06:38 PM   #1077
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
作者: mrk 查看文章
師兄我都係188金_訂,我訂NS個陣時,(訂黑色,睇起上黎冇紅藍咁易污糟)
都係一樣無話要食驚,但佢地問我想要咩Game,
要留比我!

PS:琴日出好景行GameShop,聽到身邊有人話訂NS要食Zelda+12switch好過分喎,跟本就係香港MK客心態呢,人地一早都講明定位係手提機+家用機Mix!
頭先問左金X, 佢話之前如果訂左唔洗食game 就一係退訂
一係都係要食兩隻game
同埋佢頭先話要聽日先可以再落單收訂

之後問晒188 在list 上的店,有兩間肯收訂
最後在101號店落左訂,我買三隻games 加機加幾件配件都係收我500蚊訂
X&Y 目前離線  
舊 01-20-17, 06:49 PM   #1078
天野
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
你地個個都訂行機
原來想買水,睇黎都係訂部行算
天野 目前離線  
舊 01-20-17, 07:00 PM   #1079
MR WONG
Insane Gamer

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code0774 4213 6312
PSN  IDalvin
XBox Live Gamertagalvinkk
现在情况一定行机了

也請你緊握我的手 .陪我繼續走下去…
MR WONG 目前離線  
舊 01-20-17, 07:00 PM   #1080
mouseccy
Game Master
老鼠仔

註冊日期: May 2010
PSN  IDMOUSECCY
Create 定一個美國一個日本ACC
到時再開多個香港ACC 玩中文GAME
mouseccy 目前離線  
舊 01-20-17, 07:06 PM   #1081
沈賦權
Junior Member
Lazy Gamer

註冊日期: Jan 2015
Wii U IDshumfukuen
PSN  IDshumfukuen
一向都係買日版水貨,鍾意原汁原味日文包裝同說明書,但係今次NS有行貨首發,唔知3月3日仲會唔會喺香港買到水貨?之前3DS、Wii、Wii U都係早過日本幾日喺香港買到。
沈賦權 目前離線  
舊 01-20-17, 07:11 PM   #1082
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
既然咩機都可以用唔同國家ACC買日版唔係重安全?

舊 01-20-17, 07:36 PM   #1083
96neko

註冊日期: Sep 2016
點解日版安全= =
今次行貨仲要有2年保
又唔洗自己換插頭個D
既然唔lock region甘緊係入行啦
96neko 目前離線  
舊 01-20-17, 07:47 PM   #1084
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
左藍右紅掣係冇散買(MY NINTENDO JP專賣)

日本MY NINTENDO 買SWITCH可以任配色

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線  
舊 01-20-17, 08:03 PM   #1085
tylau
God of Gamer

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDkeithlau81
引用:
作者: 赤武神 查看文章
左藍右紅掣係冇散買(MY NINTENDO JP專賣)

日本MY NINTENDO 買SWITCH可以任配色

左紅右藍 左藍右紅 無乜所謂吧?

Sent from my iPhone using Gaforum
tylau 目前離線  
舊 01-20-17, 08:09 PM   #1086
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: wong0622 查看文章
買機其實就一定要買驚,無咩過分~唔通買番去擺咩。不過有d鋪講實要食幾多隻,心理上無咁舒服咁解。我琴日再去188想訂埋驚,佢話無實價唔比訂住,但Zelda限定已無quota。

我自己就因為買黎同屋企人玩,Zelda , 12switch ,額外手制基本係膽,所以先唔怕食骨衝頭批。屋企部PS4都無咩合家歡野
2017年

GAME可以
係STORE 買 地方淺窄唔想擺實碟
想訂日版GAME 唔想買隻GAME番去見到有行貨中文字
大把理由啦

要食GAME 理由得一個GAME鋪想執多D唔想淨係賺主機錢
izumo 目前離線  
舊 01-20-17, 08:22 PM   #1087
奇妙Go1

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch IDSW-5775-8285-5498
3DS Friend Code2079 9485 5065
PSN  IDsalabit911
XBox Live Gamertagsalabit911
冇睇前面,NS家機表現方面及唔及得上ps4、XB1?
奇妙Go1 目前離線  
舊 01-20-17, 08:43 PM   #1088
mouseccy
Game Master
老鼠仔

引用:
作者: 奇妙的藍鬚子 查看文章
睇DQ 畫面比較 係
但仲要睇多幾隻game
舊 01-20-17, 08:44 PM   #1089
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
O下...?

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線  
舊 01-20-17, 08:45 PM   #1090
mouseccy
Game Master
老鼠仔

引用:
作者: izumo 查看文章
2017年

GAME可以
大把理由啦

Store 價唔會貴過實體咩?
舊 01-20-17, 08:45 PM   #1091
MO

引用:
如果想配籃籃色和紅紅色,最好係買紅藍機加多set藍紅掣~~佢地個左右色剛剛相反
如果單買就貴好多,睇番單買係冇紅藍色買
我覺得出splatoon 2 時, 會有紫/綠色joy con

而家買藍紅, 到時買多兩隻色mix & match
MO 目前離線  
舊 01-20-17, 08:47 PM   #1092
赤武神
The One
多多指教!

Nintendo Switch ID5684-2538-5787
引用:
部機機能唔會及PS4,XB1~~你預佢係Wii U同PS4之間咁上下
以帶得出街既遊戲機黎講佢好強,家用機黎講就弱d~

So Far未有太多game show到佢既全力power

-------
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線  
舊 01-20-17, 08:48 PM   #1093
MO

引用:
其實無得好比, 一部可以帶出街玩, 其他兩部係家用機.
睇DQH1+2畫面, 可以移稙到咁既程度,
作為可以帶出街既遊戲機黎講, 好滿意啦.
MO 目前離線  
舊 01-20-17, 08:51 PM   #1094
赤武神
The One
多多指教!

引用:
作者: MO 查看文章
其實無得好比, 一部可以帶出街玩, 其他兩部係家用機.
睇DQH1+2畫面, 可以移稙到咁既程度,
作為可以帶出街既遊戲機黎講, 好滿意啦.
DQH1+2好明顯都係cheap quick port~~一比之下火炎無双比較發揮到下機能

其實做到隻Super Mario Odyssey咁既質素仲要拿到出街真係冇咩可挑剔

Mario Kart 8 wii u版本身已經叫好靚720p 59fps ,switch版行埋1080p 60fps都算完美

-------

此篇文章於 01-20-17 08:56 PM 被 赤武神 編輯。
赤武神 目前離線  
舊 01-20-17, 08:53 PM   #1095
mouseccy
Game Master
老鼠仔

引用:
DQH1+2好明顯都係cheap port~~一比之下火炎無双比較發揮到下機能

其實做到隻Super Mario Odyssey咁真係冇咩挑剔
都要睇佢可唔可以全程60fps
睇片就滿分架啦
舊 01-20-17, 09:03 PM   #1096
半熟くん

註冊日期: Jan 2010
3DS Friend Code0645 5951 8148
諗遠D,
各位準機主會差滿電先開機玩, 定當佢家用機返到屋企即刻插電打

半熟くん 目前離線  
舊 01-20-17, 09:08 PM   #1097
MO

引用:
作者: 半熟くん 查看文章
諗遠D,
各位準機主會差滿電先開機玩, 定當佢家用機返到屋企即刻插電打
手提, 插住USB-C, 設定完即玩
MO 目前離線  
舊 01-20-17, 09:10 PM   #1098
MO

引用:
DQH1+2好明顯都係cheap quick port~~一比之下火炎無双比較發揮到下機能

其實做到隻Super Mario Odyssey咁既質素仲要拿到出街真係冇咩可挑剔

Mario Kart 8 wii u版本身已經叫好靚720p 59fps ,switch版行埋1080p 60fps都算完美
開頭諗住要手提可玩, 有Wii U 80%效果都收貨,
點知機能仲強過純家用機Wii U...
算好滿意
MO 目前離線  
舊 01-20-17, 09:40 PM   #1099
wong0622

註冊日期: Jan 2012
Wii U IDwong0622
3DS Friend Code3265 5713 2783
引用:
作者: izumo 查看文章
2017年

GAME可以
大把理由啦

師兄真係一言驚醒, 我 Wii U 都 十幾隻 D/L Game.....

不過 NS 依家唔支援 Harddisk,上 price.com 睇原來一張好d既 microSDXC 都唔平....
wong0622 目前離線  
舊 01-20-17, 09:46 PM   #1100
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
作者: wong0622 查看文章
師兄真係一言驚醒, 我 Wii U 都 十幾隻 D/L Game.....

不過 NS 依家唔支援 Harddisk,上 price.com 睇原來一張好d既 microSDXC 都唔平....
只要唔追256gb其實都幾平丫

岩岩先買了張***EVO plus 128gb 才$29x
就算SANDISK 200gb 先前美國雨林都做過49美金..

係256gb個張***evo plus 先要11xx 港紙吧
X&Y 目前離線  
關閉主題

標籤
Nintendo Switch, Switch NS NX, ニシッチ

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0) neo2046 電視遊戲討論版 5811 今天 04:40 PM
[NS] FIFA 18 - Nintendo Switch | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 205 11-10-17 01:06 PM
NINTENDO Switch 改裝MINI DOCK 新月 買賣專區 0 06-30-17 08:53 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 11:58 PM

手機版 | APP版