Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-11-17, 10:10 AM   #51
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
以前就話咩超能力系沙盒新題材...

而家真係一街都係呢款game...一係就將個主角用真實系模擬成超級系
二來crackdown真係唔算好好玩...

舊 01-11-17, 10:28 AM   #52
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: Sar8 查看文章
以前就話咩超能力系沙盒新題材...

而家真係一街都係呢款game...一係就將個主角用真實系模擬成超級系
二來crackdown真係唔算好好玩...
呢類題材之中, 呢隻同prototype都唔算好玩. 我覺得sr4整體仲好d.

prototype打boss戰都印象深d, 但crackdown就真係唔掂. 不過公道D講, crackdown好似係第一隻呢類.

舊 01-11-17, 10:38 AM   #53
kakajit
Game Master

註冊日期: Aug 2008
我反而想知邊度指細到講話CUT特效問題係其中一個理由 ,
其實有PC版 , 白金想做到好好睇睇係一定可以的
之前個DEMO都叫做齊料 , 我比較相信係完成度問題 , 一來一直無料(就算有料因為係XB GAME都無人理 , 呢度得3個PAGE , 第2個PAGE已經係CANCEL) , 二來M$對待外判真係HEA到爆 , 不過呢D都係PHIL上任前比人掉走晒果班友O既忽忽數 , 之後點樣搞就唔知
kakajit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-17, 10:43 AM   #54
wing
格鬥低手

引用:
作者: kakajit 查看文章
我反而想知邊度指細到講話CUT特效問題係其中一個理由 ,
其實有PC版 , 白金想做到好好睇睇係一定可以的
之前個DEMO都叫做齊料 , 我比較相信係完成度問題 , 一來一直無料(就算有料因為係XB GAME都無人理 , 呢度得3個PAGE , 第2個PAGE已經係CANCEL) , 二來M$對待外判真係HEA到爆 , 不過呢D都係PHIL上任前比人掉走晒果班友O既忽忽數 , 之後點樣搞就唔知
"cut特效" 係估o者, 原本的消息係話 "白金整隻game出來唔可以在xboxone上流暢運行".

舊 01-11-17, 11:08 AM   #55
kakajit
Game Master

我搵左陣 , 都係得D因為隻GAME好多野做 , D主要員工唔想做放大假走左去 , 搞到隻GAME DELAY又DELAY
舊 01-11-17, 11:13 AM   #56
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
唔想做放大假避左去咁都得

唔係話錯,不過好似D hea答咁....

舊 01-11-17, 11:18 AM   #57
wing
格鬥低手

引用:
我搵左陣 , 都係得D因為隻GAME好多野做 , D主要員工唔想做放大假走左去 , 搞到隻GAME DELAY又DELAY

消息話幾個高層員工 "forced" 放假一個月, 幾個一齊放, 仲要一個月, 其中必有QK

仲有website都有提到 "engine troubles", 其實係舊年宣布延期到2017年果時, 已經話隻game品質有問題, 未符合到白金的預期.

舊 01-11-17, 11:19 AM   #58
kakajit
Game Master

M$問題 , 又有source話張約寫得差 ,
來來去去都係錢問題多 , 如果真係咁辛苦 , D人無論因為自願定係公司提水下叫佢行開陣唔想做搞冧佢 ,
都係得個估字

我都係覺得有得PC版 , 以而家M$個態度 , 一定唔會放棄到好似而家咁好似唔想隻GAME存在過

放左假去做nier automata HAHAHA
舊 01-11-17, 11:24 AM   #59
wing
格鬥低手

引用:
M$問題 , 又有source話張約寫得差 ,
來來去去都係錢問題多 , 如果真係咁辛苦 , D人無論因為自願定係公司提水下叫佢行開陣唔想做搞冧佢 ,
都係得個估字

我都係覺得有得PC版 , 以而家M$個態度 , 一定唔會放棄到好似而家咁好似唔想隻GAME存在過

放左假去做nier automata HAHAHA
都啱, 依家MS將所有trailer剷埋, 可能即係連win 10版都冇埋.

我估呢, 嗱, 純亂估ga ja.... MS覺得個project唔對路, 花左咁多時間金錢, 又係咁延遲, 唔可以繼續無了期搞, 又覺得神谷果班友唔聽話, 於是迫佢地放假一個月行開下, 然後空降幾個人落去評估下, 睇下有冇法子如期出到一隻符合MS期望的產品, 得就由呢D空降部隊監住神谷佢地繼續搞, 如果唔得, 就好似依家咁, 一拍兩散.

此篇文章於 01-11-17 11:30 AM 被 wing 編輯。
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-17, 12:14 PM   #60
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: wing 查看文章
我都估係白金想做得好好睇睇, 但xboxone唔夠力........MS想佢cut特效但白金唔肯, 意見分歧.... win 10版係咪會照出?

印象中xbox呢一兩年來, 間中就話cancel project, 除左fable同呢隻, 仲有邊隻?

crackdown 3....360的crackdown我都有玩, 老實講, 就算cancel左應該都唔會好多人覺得好可惜. (30年前sega果隻crackdown仲好玩d)
Crackdown 2 攪到咁 crackdown3 從來都唔係大期望
睇user review 得 6 分
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/crackdown-2
(順帶一提,Crackdown 1 user review 有 8 分)

Xbox one 咁年幾隻所謂重頭game
Halo Wars 2 唔係大路game
Crackdown 3 唔知點
隻sea of thieves 都死路一條多
state of decay 2 貌似唔差

如果呢個lineup 2017 上半年都無1 隻半隻
仲要等6 月E3 出3先多多少少有d 野睇... xbox one 今年真係死得
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-17, 12:17 PM   #61
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
如果呢個lineup 2017 上半年都無1 隻半隻
仲要等6 月E3 出3先多多少少有d 野睇... xbox one 今年真係死得

2017是天蠍年啊
無遊戲 無所謂啦

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-17, 01:09 PM   #62
Alpha2
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2016
罪大歐洲nier 廣告串爆m$

英文意思係 ''Dragons are already gone, so get ready to fight with machines''

此篇文章於 01-11-17 01:12 PM 被 Alpha2 編輯。
Alpha2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-17, 01:12 PM   #63
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
印象中xbox呢一兩年來, 間中就話cancel project, 除左fable同呢隻, 仲有邊隻?
仲有隻 Phantom Dust, 應該都凍過水.
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-17, 04:22 PM   #64
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: Alpha2 查看文章
罪大歐洲nier 廣告串爆m$

英文意思係 ''Dragons are already gone, so get ready to fight with machines''

事有QK...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-17, 04:28 PM   #65
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
http://www.neogaf.com/forum/showthre...32178&page=173
Platinum Games blog
https://www.platinumgames.com/offici...g/article/9223

引用:

We’re sorry to say that on January 9, 2017, Microsoft Studios announced the cancellation of Scalebound. We are very disappointed things ended up this way, especially since we know many of our fans were looking forward to this game as much as we were.

Going forward, we will strive to continue delivering high-quality games to you, starting with NieR:Automata in March, and including products like GRANBLUE FANTASY Project Re:Link and LOST ORDER in the future.

We will keep working hard to meet your expectations and we look forward to your continued support!

President and CEO
Kenichi Sato

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-17, 04:29 PM   #66
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
Kamiya on Twitter:
https://twitter.com/PG_kamiya/status/819094011918970881

引用:
As you may have already heard, Scalebound has unfortunately been canceled. I'm very sorry to everyone who was looking forward to this game.
引用:
Sorry to bring you such bad news at the start of the year. All I can do for you is to promise to keep delivering fun games.
引用:
I'll work extra hard to never have to let you down like this again, so I hope you will keep watching over us in the future too.

引用:

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-17, 04:33 PM   #67
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
係咪見幫se整到隻neir有讚冇彈
自己嗰隻就搞到咁所以取消吖
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-17, 04:33 PM   #68
wing
格鬥低手

似乎我在#59估中左.

舊 01-11-17, 04:38 PM   #69
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
似乎我在#59估中左.
應該都差唔幾。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-17, 04:48 PM   #70
wing
格鬥低手

引用:
作者: 野良猫 查看文章
係咪見幫se整到隻neir有讚冇彈
自己嗰隻就搞到咁所以取消吖
隻neir人氣咁高, 下一隻再加重料.... 再多d pat pat睇~

舊 01-11-17, 08:08 PM   #71
6402oen
╮(╯o╰)╭

註冊日期: Jan 2003
https://twitter.com/PG_kamiya/status/819115751827128320

├┏╋┓┏┛─┃┃┗━┓─┤
 ├┃┃┃┗┓─┗╋┓─┗┓┤   【発売日】   :5月21日(金)
 ├┃┗╋━┛─┏┛┗━┳┛┤   【希望小売価格】:各2,000円
 ├┗━┫───┗━━┳┛─┤           (税抜価格1,905円)
 └──┗━━━━━━┛──┘
6402oen 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-17, 12:21 AM   #72
KA版柯柏文
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2006
痴埋M記的下場、大家懂的不會怪你
KA版柯柏文 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-17, 09:12 AM   #73
TheFool
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2012
其實隻GAME賣點係DMC式打鬥, ONLINE COOP, 有龍用, 有變身

一直以來睇到GAMEPLAY都欠左一樣野, 就係ONLINE COOP, 無人估白金係呢方面搞唔掂嗎? 四個PLAYER+四個不同PLAYER的AI龍, 會唔會難度太高?

如果白金提出CUT ONLINE COOP再出, MS唔答應都好正常吧?

XONE機能唔夠PS4好, 但唔係286掛? 真係有人信機能問題?

定係因為MS, 所以.....

正如呢個POST, 未CANCEL前都無2頁討論, 一CANCELLED就走出一堆"知內幕"的網友出黎發表係MS既問題.....
TheFool 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-17, 10:39 AM   #74
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
講機能真係晒氣, MGS5/GTA5等都有上/當代版本啦, 肯定係M$有問題架喇, 恭喜你LO, 天蠍成為4K BR專用PLAYER, 罪大都專登CUT左4K BR比條生路你, 快D多謝人啦..........

舊 01-12-17, 10:46 AM   #75
kakajit
Game Master

引用:
作者: sgouki 查看文章
講機能真係晒氣, MGS5/GTA5等都有上/當代版本啦, 肯定係M$有問題架喇, 恭喜你LO, 天蠍成為4K BR專用PLAYER, 罪大都專登CUT左4K BR比條生路你, 快D多謝人啦..........
NO NEED LA , XBOXONES 已經可以睇UHD碟

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[WiiU] Star Fox Zero | Platinum Games 協助開發 | 日版已售 enishi 電視遊戲討論版 83 05-01-16 04:57 PM
[業界] Platinum Games 、三並達也氏が社長を退任 neo 電視遊戲討論版 0 04-21-16 04:03 PM
[業界] Platinum Games 10th Anniversary party neo2046 電視遊戲討論版 0 03-09-16 02:15 PM
[多機種] Legend of Korra 降世神通:寇菈傳奇 | Platinum Games ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 5 10-22-14 08:12 PM
[業界] Platinum Games - 2013 ShowReel 武藤遊戲 電視遊戲討論版 0 01-08-13 05:38 PM

現在的時間是 08:52 PM

手機版 | APP版