Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-01-18, 11:22 AM   #901
charcsc2000
God of Gamer
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
今朝返工出門口前都未有,帶部機返工update,但Switch又唔support公司個Wifi 登入方式。
用手機wifi啦....
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-18, 11:24 AM   #902
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: cat8642 查看文章
如此的話 .. 想請問Ching買中文版果D都要轉系統語言setting至有中文顯示?
一定係啦...基本上9成NS GAME都係咁...不是只係ZELDA...
其實ZEDLA個所謂中文版...只係個GAME封面和LABEL轉左....
入面根本一樣....
舊 02-01-18, 11:27 AM   #903
cat8642
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: rinxlun 查看文章
依個真係比較麻煩
我都唔明點解要整到咁
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
一定係啦...基本上9成NS GAME都係咁...不是只係ZELDA...
其實ZEDLA個所謂中文版...只係個GAME封面和LABEL轉左....
入面根本一樣....
明白Ching!! thanks!
cat8642 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-18, 11:33 AM   #904
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: cat8642 查看文章
明白Ching!! thanks!
老實講, 差唔多所有GAME都係咁...
有需要就轉去中文...不用REBOOT機其實好快...
大家可以想像呢種就係"國際版"...
另一種就係日中版和英文版...好似XB2咁....所以不要買錯GAME...
特別係買DL版...一定要睇清楚~
舊 02-02-18, 10:19 AM   #905
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
老實講, 差唔多所有GAME都係咁...
有需要就轉去中文...不用REBOOT機其實好快...
大家可以想像呢種就係"國際版"...
另一種就係日中版和英文版...好似XB2咁....所以不要買錯GAME...
特別係買DL版...一定要睇清楚~
我部機個系統本身用開日文
所以.....要Reboot
不過都好快姐
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-18, 10:49 AM   #906
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: rinxlun 查看文章
我部機個系統本身用開日文
所以.....要Reboot
不過都好快姐
原來要reboot...我都睇錯左...不過zelda轉左中文...唔識搵攻略...
建議master mode先好轉中文....
唔係轉黎轉去都幾煩...

英文搵攻略一定最簡單...
舊 02-02-18, 01:45 PM   #907
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
更新咗連主機入面張封面圖都變咗中文譯名。

想由頭玩過,但唔想無咗舊save,
暫時係咪只可以用另一個A/C玩?

舊save係主畫面果個重新開始選項,
好似會清洗晒所有記錄先開始,是這樣吧?

舊 02-02-18, 04:36 PM   #908
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章

你唔自己走去save, 係唔會洗吧,
我試過master mode開個中文來玩都冇洗原先master mode 個save

每次都load auto save個檔來玩就得, 不過最安全都係開多個a/c玩
lodoss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-18, 11:13 PM   #909
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
[Wii U] ゼルダの伝説 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild | 繁體中文免費更新

雖然中文日文玩都無所謂
不過sony出親嘅中文行版都無機會試
依家zelda可以轉中文覺得好親切
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-18, 12:53 AM   #910
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章

zelda只可有一個save,再開要洗save,老實講真係好低能,重玩又要開一個新帳號,都幾煩~
舊 02-06-18, 08:42 AM   #911
阿聰

Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
zelda只可有一個save,再開要洗save,老實講真係好低能,重玩又要開一個新帳號,都幾煩~
呢個真心要抦!冇記錯以前N64時之笛都有三個SAVE,
起碼有咩嘢都可以另外做多一個SAVE。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-18, 11:48 AM   #912
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 阿聰 查看文章
呢個真心要抦!冇記錯以前N64時之笛都有三個SAVE,
起碼有咩嘢都可以另外做多一個SAVE。
咪係...間唔中都會重玩嘛....
而加我只有咁做...normal版玩到100%..
master mode先重玩, 但不100%啦, 因為間唔中又會重玩...唔理由100%下嘛...

講真我覺得佢應該最少比3個save位我...一個normal 100%, 一個master mode100%, 一個不斷重玩用...

唔係既話, 好多人100%就唔想再玩...沒理由洗自己save....
舊 02-06-18, 01:11 PM   #913
阿聰

Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
咪係...間唔中都會重玩嘛....
而加我只有咁做...normal版玩到100%..
master mode先重玩, 但不100%啦, 因為間唔中又會重玩...唔理由100%下嘛...

講真我覺得佢應該最少比3個save位我...一個normal 100%, 一個master mode100%, 一個不斷重玩用...

唔係既話, 好多人100%就唔想再玩...沒理由洗自己save....
我都間唔中入GAME走入去周圍行,
但依家真係冇時間重新再玩過﹙冇買DLC﹚,
得一個SAVE SLOT就梗加唔會重玩。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-18, 11:42 AM   #914
蒼之星雲
Insane Gamer
黑暗領域

註冊日期: Aug 2005
想問下各位C兄,我岩岩開始玩緊,
想問下如果依家買DLC係咪直接當支線任務玩?
定要爆機之後先解鎖?
同埋係咪都有中文字架?

舊 02-08-18, 11:47 AM   #915
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 蒼之星雲 查看文章
想問下各位C兄,我岩岩開始玩緊,
想問下如果依家買DLC係咪直接當支線任務玩?
定要爆機之後先解鎖?
同埋係咪都有中文字架?
唔駛爆機,
但我記得要清左四聖獸先有~
普通dlc及master mode個d就一開始已經有..

中文字當然有...主機要先選中文...
舊 02-08-18, 12:45 PM   #916
蒼之星雲
黑暗領域

引用:
唔駛爆機,
但我記得要清左四聖獸先有~
普通dlc及master mode個d就一開始已經有..

中文字當然有...主機要先選中文...
,謝謝C兄解答

舊 02-08-18, 01:21 PM   #917
charcsc2000
J神哥

引用:
,謝謝C兄解答
其實DLC唔駛咁快買, 打完四聖獸先買都得...
舊 02-08-18, 04:20 PM   #918
蒼之星雲
黑暗領域

引用:
其實DLC唔駛咁快買, 打完四聖獸先買都得...
我都諗著買返張預付卡先買,但上網周圍搵都無

舊 02-09-18, 12:18 PM   #919
charcsc2000
J神哥

引用:
我都諗著買返張預付卡先買,但上網周圍搵都無

呢個應該要去日本買或日亞訂啦...
但肯定貴過你就咁買3000點...
舊 02-09-18, 03:20 PM   #920
芝麻糊

註冊日期: Oct 2006
如果要用中文, 之前玩開果啲SAVE會無晒?

舊 02-09-18, 03:27 PM   #921
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
作者: 芝麻糊 查看文章
冇影響,繼續可以玩落去。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-18, 04:07 PM   #922
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: 芝麻糊 查看文章
隨時轉中文日文玩都無問題
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-18, 04:45 PM   #923
天野

註冊日期: Nov 2004
引用:
日本都好難買
上年我係北海道某細鋪先見到

我想要Zelda同4神獸果張
天野 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-18, 05:13 PM   #924
蒼之星雲
黑暗領域

引用:
都係收藏,預佐貴少少~ 日亞搵唔到

引用:
作者: 天野 查看文章
日本都好難買
上年我係北海道某細鋪先見到

我想要Zelda同4神獸果張
係咪即係張DLC卡? 我都想要....

舊 02-09-18, 06:24 PM   #925
天野

註冊日期: Nov 2004
引用:
都係收藏,預佐貴少少~ 日亞搵唔到

係咪即係張DLC卡? 我都想要....
係,網上見過一次就冇見過
我都係收藏
天野 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] [WiiU] ゼルダの伝説 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild | < 海拉爾旅遊交流區>中文版已上市 信長 攻略及心得交流區 882 02-10-19 03:27 PM
ゼルダの伝説 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild 日本攻略 (sold) ZERO NEKO 買賣專區 2 08-04-17 10:15 PM
ゼルダの伝説 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild 及相關 amiibo (sold) ZERO NEKO 買賣專區 1 08-02-17 03:40 PM
出售400全新 Wii U 薩爾達傳說 WiiU Zelda: Breath of Wild (日本版)sold kinpingk 買賣專區 4 07-05-17 08:33 PM
[Wii U] ゼルダの伝説 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild trdsport01 買賣專區 2 03-03-17 10:48 PM

現在的時間是 12:27 AM

手機版 | APP版