Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 04-14-18, 07:19 PM   #501
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
麥古基利斯!

我記得佢個名係因為佢基友成日叫佢個名叫得七情上面XD

今集連g-self咁混亂都搞得掂
鐵血無問題既
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-18, 11:35 AM   #502
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: iu fu pig 查看文章
除咗巴力,無乜邊個喺傻嘅
三明好醒架,
你沒看訪談

制作人說 在300年之前的大戰中
牙籤仔係除左新手人人都迴避到的普通技

三明連迴避都不能
所以三明只是廢物(和300年之前的人比)

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-18, 01:14 PM   #503
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
鐵血明顯已經放棄治療
第二季後半段只係個笑話

舊 04-15-18, 01:50 PM   #504
yorkyork
God of Gamer

註冊日期: May 2010
以後都唔會睇長頸龍同岡媽D野
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-18, 02:12 PM   #505
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
好明顯係巴巴古辛太廢啦連大氣圈外有人LOCK住自己都偵測唔到
怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-18, 04:15 PM   #506
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
龜速1周IF ROUTE爆機了

SR51 總回合數237,TOP ACE正樹534,第2波羅油宦有159,第3捷度85

最後大佬係咪近代最易﹖冇精神耐性可以降到50氣屈佢,仲要冇帶直擊喎,不屈鐵壁罩俾佢打扣0

第1次用十層艦指揮,甲兒成4百幾格鬥,1下魔神雙王擊扣成7萬幾 XD

不過ZERO唔知做乜廢過帝王,冇左合體技,D招又大食好多,如果拎完都冇用都係坐番帝王

包圍完之後再動佢3次就秒左,其他十幾隻都未郁,仲要有得食精神大餐,都冇乜可能會輸,1回合內完場

2周EXHARD試下0改唔食技先,唔知打唔打到 @@

此篇文章於 04-15-18 04:19 PM 被 ShinDou 編輯。
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-18, 05:45 PM   #507
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
作者: ShinDou 查看文章

我依家1周exhard先岩岩打到47
頭廿幾話我都剩改機體到5改無改武器
但今集故事真係提唔起勁, 去到廿幾話都係決定改埋武器快快手玩完算
應該2周都無動力開
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-18, 06:15 PM   #508
ShinDou

我都係是但正樹掃晒佢算,不過0改MAP砲應該R痕冇用﹖要推甲兒果D上去慢慢清啦﹖
舊 04-15-18, 08:31 PM   #509
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
好明顯係巴巴古辛太廢啦連大氣圈外有人LOCK住自己都偵測唔到
本來那時大家都係鬧魔劍太勁

真係估唔到製作人竟然反說魔劍是普通野
街邊兵仔貨

一下子也主角方變哂廢人

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-18, 10:13 PM   #510
Sar8
The One

原來成為ACE既門檻係咁高
消耗生命既戰法居然都上唔到ACE

舊 04-15-18, 11:25 PM   #511
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: pet3 查看文章
你沒看訪談

制作人說 在300年之前的大戰中
牙籤仔係除左新手人人都迴避到的普通技

三明連迴避都不能
所以三明只是廢物(和300年之前的人比)
當然沒有,你願意接受這個解說?
因為300年前個個都比哂個身體高達,有超高反應好正常

三明都只係比左一隻手同一隻腳同一隻眼
不過製作人事後孔明之類的解釋滿足不了各位對魔劍的睇法
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-18, 02:10 AM   #512
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
引用:

SR51 總回合數237,TOP ACE正樹534,第2波羅油宦有159,第3捷度85

最後大佬係咪近代最易﹖冇精神耐性可以降到50氣屈佢,仲要冇帶直擊喎,不屈鐵壁罩俾佢打扣0

第1次用十層艦指揮,甲兒成4百幾格鬥,1下魔神雙王擊扣成7萬幾 XD

不過ZERO唔知做乜廢過帝王,冇左合體技,D招又大食好多,如果拎完都冇用都係坐番帝王

包圍完之後再動佢3次就秒左,其他十幾隻都未郁,仲要有得食精神大餐,都冇乜可能會輸,1回合內完場

ZERO我貪得意一週目LASt BOSS落左場
大技賬面差過雙皇擊,感覺上真係唔夠帝王

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-18, 01:08 PM   #513
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
引用:

唔好講乜,同V比已經係易打好多(即使唔係IF路線比較)

反而萬能俠ZERO同第7界層個關難打好多......

利申:昨晚先爆高手模式全取SR51........
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-18, 01:31 PM   #514
ShinDou

1周0改? 今集Exhard好似1過版就有sr?

不過v大和號屈好多,完全可以單騎清場,甲兒就差唔多

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
舊 04-16-18, 01:53 PM   #515
sunhikari
Crazy Gamer

引用:
1周0改? 今集Exhard好似1過版就有sr?

不過v大和號屈好多,完全可以單騎清場,甲兒就差唔多

無可能唔改,唔改的話係連Exhard的普通路線ZERO都打唔入血,仲要紅血個陣打過去即使用魂+熱血都係扣得個20血
舊 04-16-18, 01:55 PM   #516
ShinDou

用全隊最高攻都係扣20?有冇用十層艦指揮?

舊 04-16-18, 02:15 PM   #517
sunhikari
Crazy Gamer

引用:
用全隊最高攻都係扣20?有冇用十層艦指揮?

如果係0改的話的確係

無用十層艦指揮
舊 04-16-18, 02:59 PM   #518
ShinDou

等我試下十層打唔打得入先,脫晒力?

舊 04-16-18, 03:10 PM   #519
sunhikari
Crazy Gamer

引用:
等我試下十層打唔打得入先,脫晒力?

應該唔關脫力事,重點係我D 0改機+魂+熱血都打到咁
我懷疑係同鐵甲萬能俠本身的特性有關

因為即使係甲兒用的鐵甲萬能俠,只要血量變成紅色都好難打得入,如果用防禦,敵方都係扣得10血.......
舊 04-16-18, 03:16 PM   #520
ShinDou

氣力會影響傷呀,170氣3千幾甲硬好多,紅血底力仲硬

舊 04-16-18, 09:59 PM   #521
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: mario0606 查看文章
ZERO我貪得意一週目LASt BOSS落左場
大技賬面差過雙皇擊,感覺上真係唔夠帝王
ZERO大招又食EN.又唔係特別大力
兼且仲要令到同場出既皇帝馬煎加都無得出魔神雙皇擊
變相兩隻都弱左

玩左2周IF,而家15段改既3周目玩STANDARD MODE
試試第28關打爆隻ZERO先

此篇文章於 04-16-18 10:01 PM 被 雷火武 編輯。
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-17-18, 10:07 AM   #522
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
玩得0改都要識真實系開血,超級系打底力階段
4包圍分析基本,脫力脫返落130等佢開唔到技
10指揮+海洋+突擊指令
仲有教條裝甲down

熱血/魂 + 必cri + 細size機無自帶size無視既開埋直擊
你用齊既話一定唔止20
我打果陣搵d 0改機打入去最少都執得返4,5千

此篇文章於 04-17-18 10:09 AM 被 HakiK 編輯。
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-17-18, 10:42 AM   #523
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
作者: 雷火武 查看文章
ZERO大招又食EN.又唔係特別大力
兼且仲要令到同場出既皇帝馬煎加都無得出魔神雙皇擊
變相兩隻都弱左

玩左2周IF,而家15段改既3周目玩STANDARD MODE
試試第28關打爆隻ZERO先
咁如果唔出鐵也,甲兒用ZERO定帝王好

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-17-18, 12:12 PM   #524
Sar8
The One

我會出ZERO
得一話可以出唔係咁唔比面丫

舊 04-17-18, 12:32 PM   #525
ZERO NEKO

註冊日期: Dec 2001
Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
ビルバイン(夜間迷彩)!定 サーバイン 好

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
スパロボX, スーパーロボット大戦X, 機戰X

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] スーパーロボット大戦V | PS4 PSV | 攻略吹水區(所有隱藏條件已更新)(劇透請spoil)(手機app無得spoil請慎入) Gundam MK-2 攻略及心得交流區 621 12-20-19 06:48 PM
賣 PS4/PSV 遊戲 hokhin 買賣專區 7 10-25-16 08:04 PM
[徵] PS4/PSV 蘇菲的鍊金工房 中文典藏版 7Ya 買賣專區 1 03-10-16 06:25 PM
[多機種] みんなでスペランカーZ PS4/PSV 武藤遊戲 電視遊戲討論版 19 08-05-15 08:20 AM
香港人, 機會黎啦 ! 歌絲˙暮斯 ~清談館~ 8 02-24-15 05:15 PM

現在的時間是 12:27 AM

手機版 | APP版