Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 14  ... 最後
飲食版>拉麵!
川上双葉 01:43 PM 07-24-13
作者: mikemike:
什麼名和地點?
http://hk.ramen-taifu.com/p/store.html
JMi 08:32 PM 07-24-13
去左隱家 試下fireball 點知出事
根本就係一舊罐頭免治肉加辣整成一舊波
最慘係佢重口味到影響埋個白湯。。。
GateHacker 09:32 PM 07-25-13
作者: JMi:
去左隱家 試下fireball 點知出事
根本就係一舊罐頭免治肉加辣整成一舊波
最慘係佢重口味到影響埋個白湯。。。
隱家我覺得同以前比差左甘
JMi 11:44 PM 07-25-13
作者: GateHacker:
隱家我覺得同以前比差左甘
選擇多左就覺得佢普通左
martinnitram 10:20 AM 07-26-13
上個月行過見無咩人, 睇個樣仲以為係台灣人開扮日本人開 tim
GateHacker 11:08 AM 07-26-13
選擇多左就覺得佢普通左
其實你覺得佢個湯冇以前甘濃味
唔知係未開新鋪(?原固
JMi 01:38 PM 07-26-13
作者: martinnitram:
上個月行過見無咩人, 睇個樣仲以為係台灣人開扮日本人開 tim
我去襯都好多人 12點開12點半開始要排
間野只有2-4點係少人D
平時都要排下隊
JMi 01:40 PM 07-26-13
作者: GateHacker:
其實你覺得佢個湯冇以前甘濃味
唔知係未開新鋪(?原固
可能就返香港人口味慢慢轉返無咁重口味掛...
白湯就明顯淡左 黑紅就差唔多
martinnitram 09:27 PM 07-26-13
我去襯都好多人 12點開12點半開始要排
間野只有2-4點係少人D
平時都要排下隊
要排出門口? o個日 tea time 行過見門口都無咩人
JMi 10:49 PM 07-26-13
作者: martinnitram:
要排出門口? o個日 tea time 行過見門口都無咩人
係門外口有排堆椅子比人坐住排
TEA TIME係弱D 午市晚市OK有人排架都
martinnitram 09:09 AM 07-27-13
係門外口有排堆椅子比人坐住排
TEA TIME係弱D 午市晚市OK有人排架都
睇下有無機會平日 tea time 行過試下先
陸奧 貴志 03:10 PM 07-28-13
頭先去台風食完,環境(=舒適度)好過某幾間細既拉麵店…

食左最basic o個個,個湯算幾重骨膠原,會漿口,其他野就普普通通,不過真係幾大碗,我諗我要一半麵都夠…

好好食講唔上,不過對得住個價

補圖:

JMi 07:04 PM 07-28-13
佢普通果個幾普通
我係鍾意食佢番茄芝士果個 好鬼正
但普遍我都會叫淡湯 唔係真係幾重口味
如果鍾意骨膠原 可以試撈面 真係有堆骨膠原係面
紅色風暴我都試過 叫到最辣 都係譚仔辣d

面底佢係非常足的
係食沾面我先會加底
陸奧 貴志 07:14 PM 07-28-13
佢普通果個幾普通
我係鍾意食佢番茄芝士果個 好鬼正
但普遍我都會叫淡湯 唔係真係幾重口味
如果鍾意骨膠原 可以試撈面 真係有堆骨膠原係面
紅色風暴我都試過 叫到最辣 都係譚仔辣d

面底佢係非常足的
係食沾面我先會加底
我就係見到佢其他麵類既配搭有D怪唔敢叫.....
JMi 07:23 PM 07-28-13
作者: 陸奧 貴志:
我就係見到佢其他麵類既配搭有D怪唔敢叫.....
蕃茄湯就肯定係我食左香港幾間有蕃茄湯果d最好食果間
同埋我覺得佢個荀整得好好味 叉燒就普通 蛋都ok掂
係湯配魚粉呢下比較重口味未必人人受咁
david 08:03 PM 07-28-13
台風駛唔駛好似豚王咁排兩個鐘?

豚王我早兩年排過一次就無再回頭,我一年先返香港一次,無咁多兩個鐘俾佢...
陸奧 貴志 08:08 PM 07-28-13
作者: david:
台風駛唔駛好似豚王咁排兩個鐘?

豚王我早兩年排過一次就無再回頭,我一年先返香港一次,無咁多兩個鐘俾佢...
我今日2點左右到,3幾個人排隊,我單騎既關係1分鐘唔使就有位
david 08:13 PM 07-28-13
作者: 陸奧 貴志:
我今日2點左右到,3幾個人排隊,我單騎既關係1分鐘唔使就有位
咁樣有得諗,已經將台風入佐今年返港指定動作之一。
sugihara 09:36 PM 07-28-13
其實太古food court果間登龍門係好野,不過開左咁耐都無乜人講
JMi 10:23 PM 07-28-13
作者: sugihara:
其實太古food court果間登龍門係好野,不過開左咁耐都無乜人講
有邊款推介? 搵日去試試
ZlWS 02:49 AM 07-29-13
作者: sugihara:
上面3/f food republic 手打烏冬格離?

城庫apita food court 有間都OK
sugihara 11:02 AM 07-29-13
有邊款推介? 搵日去試試
第一次都係試基本野最好
難得唔係豬骨湯

作者: ZlWS:
上面3/f food republic 手打烏冬格離?

城庫apita food court 有間都OK
yes
不過apita我淨係會幫襯八爪魚丸,其他無試過
柴崎幸 01:38 AM 07-30-13
今日誤打誤撞去到佐敦既「らーめん チャンピオン」,看見場地裏有六間拉麵店,格局十足十喺札幌食過既地方,於是即時找了一間叫「無双」的店子試一試。
價錢接近$100,但勝在場內有冰凍(玄米?) 茶供應。
湯底我覺得OK,用料都不錯,而且半生熟蛋頗美味。
本來想要一杯「一番生搾り」麒麟啤,但盛惠$50的情況下,最後還是喝冰茶算了。
下次打算試試另外幾間。

網址:http://www.ramenchampion.com.hk/

圖片:

BOYBOYBOY 02:53 AM 07-30-13
個6間D叉燒真係無一間得....
ZlWS 11:18 AM 07-30-13
作者: 柴崎幸:
今日誤打誤撞去到佐敦既「らーめん チャンピオン」,看見場地裏有六間拉麵店,格局十足十喺札幌食過既地方,於是即時找了一間叫「無双」的店子試一試。
價錢接近$100,但勝在場內有冰凍(玄米?) 茶供應。
湯底我覺得OK,用料都不錯,而且半生熟蛋頗美味。
本來想要一杯「一番生搾り」麒麟啤,但盛惠$50的情況下,最後還是喝冰茶算了。
下次打算試試另外幾間。

網址:http://www.ramenchampion.com.hk/

圖片:
http://blog.livedoor.jp/hongkong_cho.../67721822.html

佐敦駅と繋がっている、恆豐中心地 
Prudential Centre
(プルデンシャルセンター)
の地下3階にあります。
■下記6店舗が並ぶ
・最強こってりラーメン無双
・麺屋豆の詩
・常勝軒
・博多一幸舎
・らーめんバリ男
・東京忍者
今回はこの6店舗のうち3店舗のラーメンを頂いた。
『東京コッテリ系のラーメン無双』
『博多豚骨系の博多一幸舎』
『信州味噌の麺屋豆の詩』

megabox 果6間都未試~
http://blog.livedoor.jp/hongkong_cho.../67921395.html

北海道味噌らーめん普賢象 Fugenzo
九州豚骨 南青山 Minami Aoyama
豚ゴッド Tonkotsu
無限大 Mugendai
角ふじ Kadofuji
麺絆 山岸一雄 Menban Yamagishi Kazuo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 14  ... 最後

返回主題版面