Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 影音館

主題工具 顯示模式
舊 03-22-12, 03:59 AM   #26
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 機場美少年 查看文章
因為隻狗仔SNOWY吊飾我買咗行版Adventures of Tintin BD碟$248,
係2D+3D 雙碟版嚟。
我仲未買丁丁,今個月破左產啦
丁丁咁正都係頹Packing……
不過都好既,唔駛去爭鐵

引用:
作者: HON HON 查看文章
269抵wor, 我去cd倉買要329......
捱眼訓係旺角捕到都算係咁

HMV 都係 329
我尋日晏晝見KLN BAY分店都仲有一堆

舊 03-22-12, 02:45 PM   #27
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

原本想搵GLADIATER 雙碟白盒版,搵唔到,但搵到ROBIN HOOD英鐵!
二話不說入手 RUSSELL CROWE

舊 03-22-12, 11:33 PM   #28
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

今日就買左佢,Phil Colins Live At Montrenx 2004,百零蚊好抵,收錄2004年同1996年既Live

正面圖

封底加Track List

Booklet + Disc Label

音效有 dts HD Master, Dolby Digital 5.1 同埋 Linear PCM Stereo

一開始就係 Phil Colins 同埋 Live Band 的 Drum Battle,開緊 dts HD Master既聲好清,低音夠震撼

畫質方面唔算太高,而且有點 Noise,加上只係1080i
Noise 係黑位特別勁,不過聲音就搭救返
1996年的Live就係 4:3 的

不過都係o個句,百零蚊絕對值
鍾意 Phil Colins 更加唔好錯過,佢2004年個Live Track List 真係首首都係正野咁滯

舊 03-28-12, 08:46 AM   #29
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: Marco 查看文章
今日就買左佢,Phil Colins Live At Montrenx 2004,百零蚊好抵,收錄2004年同1996年既Live

-skip-

畫質方面唔算太高,而且有點 Noise,加上只係1080i
Noise 係黑位特別勁,不過聲音就搭救返
1996年的Live就係 4:3 的

不過都係o個句,百零蚊絕對值
鍾意 Phil Colins 更加唔好錯過,佢2004年個Live Track List 真係首首都係正野咁滯
睇完你呢個post後,諗左幾日,去到旺角見只係$128,最後都係買左。
返屋企由「You'll be in my heat」(小弟結婚時有用的歌曲)開始睇,真係好正!
最估唔到既係,咁平既價錢,音質可以做到咁好!
多謝兄台分享!

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。

此篇文章於 03-29-12 10:34 AM 被 柴崎幸 編輯。
柴崎幸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-12, 06:42 PM   #30
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

引用:
作者: 柴崎幸 查看文章
睇完你呢個post後,諗左幾日,去到旺角見只係$128,最後都係買左。
返屋企由「You'll be my heat」(小弟結婚時有用的歌曲)開始睇,真係好正!
最估唔到既係,咁平既價錢,音質可以做到咁好!
多謝兄台分享!
音質真係堅得,細緻分明
而且成個Live既歌List真係首首金曲咁滯
Phil Colins 真係好夠氣,2粒幾鐘直落咁滯
唯一要彈既係畫質比較差,不過可以理解既,2004年當時都未流行HD,器材都會差D
不過細緻位其實都做到,連Phil Colins d汗都好清楚

舊 03-28-12, 06:57 PM   #31
玄武
Game Master
無品牌至上!

註冊日期: Apr 2005
PSN  IDcharlesiumHK
XBox Live GamertagCharles%20IUM
引用:
音質真係堅得,細緻分明
唯一要彈既係畫質比較差,不過可以理解既,2004年當時都未流行HD,器材都會差D
不過細緻位其實都做到,連Phil Colins d汗都好清楚
見你咁講,我反而想知佢有冇出過 CD…

另,今日買左 UP 3D...不過未得閒開~
玄武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-12, 01:11 AM   #32
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

引用:
作者: 玄武 查看文章
見你咁講,我反而想知佢有冇出過 CD…

另,今日買左 UP 3D...不過未得閒開~
呢個Live有冇出CD我答你唔到, Phil Colins d CD 我都唔齊

舊 03-29-12, 10:37 AM   #33
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

註冊日期: Jun 2002
引用:
音質真係堅得,細緻分明
嘩,佢D唱功都埋肺氣量都極佳,唱咁耐都無咩走過音!
可能我唔識研究畫面質素,所以覺得呢隻碟都已經做得好好。
睇完後覺得,真係識演唱既人,係唔需要咩華麗服裝、飾物、誇張既舞台效果,甚至唔駛咩表演嘉賓,一Team人已經可以做得好好!

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。
柴崎幸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-12, 10:58 AM   #34
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

可惜Phil Collins上年出左隻新Album之後,就宣佈左永久退休,離開左演藝事業
再冇機會聽佢既新歌啦

舊 03-29-12, 11:08 AM   #35
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

隔左咁耐仲搵到舊版 THE THING, 新版未睇

舊 03-29-12, 09:54 PM   #36
玄武
Game Master
無品牌至上!

XBox Live GamertagCharles%20IUM
終於開左隻《沖天救兵 3D》睇,原來入面有《Brave》o既 3D teaser trailer
舊 03-29-12, 10:10 PM   #37
HON HON
God of Gamer
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:

隔左咁耐仲搵到舊版 THE THING, 新版未睇
我有無睇錯....250....咁貴

引用:
作者: 玄武 查看文章
終於開左隻《沖天救兵 3D》睇,原來入面有《Brave》o既 3D teaser trailer
呢隻3d效果得唔得? 我都想睇, 但無3d tv...

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-12, 10:26 PM   #38
玄武
Game Master
無品牌至上!

引用:
呢隻3d效果得唔得? 我都想睇, 但無3d tv...
淨係睇左開頭半個鐘,不過完全收貨
但就係因為未睇晒,所以未揀到最讚o既段落~

另,有冇人留意到有呢 set o野?
Harry Potter Wizard's Collection (Blu-ray / DVD Combo + UltraViolet Digital Copy)

此篇文章於 03-29-12 10:42 PM 被 玄武 編輯。
舊 03-29-12, 11:01 PM   #39
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

引用:
我有無睇錯....250....咁貴
物以罕為貴………我都覺得貴

舊 03-29-12, 11:30 PM   #40
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
物以罕為貴………我都覺得貴
唔好買住麻....

舊 03-29-12, 11:36 PM   #41
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

引用:
唔好買住麻....
十世都唔返貨,咁見有可以點?

舊 03-29-12, 11:37 PM   #42
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

同埋我都想問下,有冇邊度可以買現成既海外版本BD ? (即係唔駛預訂既……)
第一次係AMAZON買野就不愉快

舊 03-29-12, 11:59 PM   #43
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
同埋我都想問下,有冇邊度可以買現成既海外版本BD ? (即係唔駛預訂既……)
第一次係AMAZON買野就不愉快
去大有商場2樓, 但比訂價貴1-200......

引用:
十世都唔返貨,咁見有可以點?
東家無貨, 去西家買麻....

舊 03-30-12, 11:59 AM   #44
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

引用:
去大有商場2樓, 但比訂價貴1-200......

東家無貨, 去西家買麻....
邊度黎架?有冇地址?

德發同闊西都冇
旺角CD倉又冇
我住o個頭又冇大眾

舊 04-01-12, 11:37 AM   #45
半熟蕃茄
Game Master
有朋自遠方來非姦即盜

註冊日期: Oct 2004
第一次買美版動畫BD,packing幾求其但勝在平日版好多(全套12集+ova+cd $370 only)

半熟蕃茄 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-12, 11:50 AM   #46
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
引用:
邊度黎架?有冇地址?

德發同闊西都冇
旺角CD倉又冇
我住o個頭又冇大眾
灣仔莊士敦道, 灣仔站頓球場出, 沿電車路向東行兩三分鐘
你要搵咩野?

上環輝煌都有美版BD, 上環站A2出, 向孖沙街行入去就見到, 地舖來的

無現貨既都可以訂, 不過一定會貴過自己訂的

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-12, 04:53 PM   #47
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

引用:
作者: W!LL 查看文章
灣仔莊士敦道, 灣仔站頓球場出, 沿電車路向東行兩三分鐘
你要搵咩野?

上環輝煌都有美版BD, 上環站A2出, 向孖沙街行入去就見到, 地舖來的

無現貨既都可以訂, 不過一定會貴過自己訂的
想搵 Extremely Loud and Incredibly Close
呢隻美版有中字,咁可以唔駛等港版啦

之訂係Amazon.com 訂 Band of Brothers and The Pacific 的 BD Box竟然寄失左,結果要Refund
仲搞到我等左成個幾月

舊 04-05-12, 12:18 AM   #48
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

終於入手呢隻評價兩極既 "Extremely Loud & Incredibily Close"

舊 04-09-12, 01:04 AM   #49
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

終於買到 BAND OF BROTHERS

舊 04-15-12, 02:23 AM   #50
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
那些年 已見$159

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[TVB] 戚其義 X 周旭明《天與地》"2012 最佳劇集" 元旦起 一至五 00:05-01:05 重播 This City Is Still Dying!!! N0T51B Neo Entertainment TREND 1004 02-10-13 08:14 AM
問beyond 05 live dvd. 路人甲乙丙 Neo Music UNIVERSE 1 08-22-05 12:10 PM
05世青杯 @羅彼仙奴 體育版 1 06-16-05 10:22 AM
[PSP]灣岸Midnight Club 3 ~Dub Edition~, 05年05月09日発売 neo2046 手提遊戲機討論版 34 06-13-05 07:58 PM
A_Lam Girl Friend 06/05/05 update **Pink Lady+火紅火熱** A_Lam Cosplay同人MIX討論區 3 05-01-05 07:00 PM

現在的時間是 03:19 AM

手機版 | APP版