Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 08-06-16, 08:41 PM   #176
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
出軍固然唔會羸,不過中國淨係同你斷交,香港就已經一夜冇晒靠中國搵食轉口、物流等,失業率真係有機會跳升至三四十…
唔係唔撐獨立,不過至少等中國爆咗先啦
孫中山如果喺康熙年代出世,真係革一百年命都未推得倒帝制,雖然現今實際在下亦唔覺得佢成功…
你保唔保證到支爆前共慘黨唔會臨死射哂D核彈出黎(射其他地方好自爆也好)攬炒?

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-16, 08:54 PM   #177
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
心するがいい。
お前のゆく道は夜の道。
闇に潜む者どもと対峙するとき、お前自身もまた闇に身を沈めていることを。

用不擇手段去對付不擇手段既對手
最後既結果會係點,我拭目以待
我只希望唔好得出既結果係勝利者不自覺間不擇手段下去最後成為新既暴君

順帶一提,容許反口覆舌呢個計策實在好唔實際
其實呢個只係另一種愚民政策

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-16, 09:03 PM   #178
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2010
引用:
作者: 傑斯特 查看文章
而家咪有個689囉
仲未夠極權?

(以下9UP)
香港對共產黨個價值係經濟
然後689係破壞緊個經濟
經濟利益與人權自由掛勾
就講一般人工作上已經係咁
英殖民年代
亦係因為經濟利益而給予人權自由
唔同係英國人自己地方住得舒服過你,無需要同你爭屋住
當有人以任何行為幫人證實到修緊移民政策,對共狗有更大經濟效益
你覺得仲會有咁多新移民?
當然我唔知點先做到
要我講都講唔出咩經濟凸點可以煲大佢
軍事?賭場?創意?產油?
沒有武力既地方要有自己既地位,
需要有另外形式既武器架
>當有人以任何行為幫人證實到修緊移民政策,對共狗有更大經濟效益
唯一可能性係煲大大陸人口老化。俾中共知道再俾人出國,唔夠後生做野,自然收緊制度。
經濟一差又轉到型,好易出事。

But you know,以大陸人的道德,多老人家咪送佢地歸西,再量產小朋友。

就算要繼續單程證制度,好明顯150人一日已經過多,呢個政策本身已經過時。
只係個d申請左落黎再申請佢d家人,先好似好多要用...上年中港婚姻先得23,290...
除番開一日先63...俾個double你都係126。理想的一用50已經可以算。
001015 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-16, 09:05 PM   #179
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: T.K. 查看文章
咁點信你執政時,唔用不擇手段的方式對異見者?

以前689未上台用黑材料抹黑唐豬時,當遇到1d覺得香港要用強硬手段的特首豬精時
我都會問佢一句:佢未上台,俾你見到既手段已經咁污糟,點解你覺得上台後掌握權力,佢唔會做更卑鄙既事?
權力使人腐化,未得權已腐敗,得權時仲得了?
(純理論去講,唔關任何熱普城泛民左中右事)

無人保證到,應承你而又真係咁做既,佢無乜機會上到果個位。

唔監督/反抗政府而帶來既後果,當然就係我地同我地既下一代去受。

人類既歷史亦不過係咁重覆,換到有個政府係平衡到大部分人利益,咁就可以安定 d一段時間。

此篇文章於 08-06-16 09:10 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-16, 09:13 PM   #180
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
當然無問題啦,一個窮凶極惡者,都可以改過自身
一個病態賭徒,都可能突然戒賭

你當然可以無條件投資信佢
你用咩基準信佢,都係個人自由

前邊都講過,當一個相信倫敦金時,佢會覺得好合理
我都入過去做一日,廿年前,你相信一條公式,就可以返工放工賺到九千蚊,都係個人判斷

你都係知識分子,達到上邊講既條件機率有幾高?
計完你都覺得要不可為而為之,無得阻架喎
我覺得你地要身體力行感染下人,你覺得點解要我為港豬衝,呢個平行線好耐架啦
早一年話你地無文宣,而家開始黎,就話唔要仁義道德,我都唔識評價

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨

此篇文章於 08-06-16 09:33 PM 被 T.K. 編輯。
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-16, 09:35 PM   #181
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
你保唔保證到支爆前共慘黨唔會臨死射哂D核彈出黎(射其他地方好自爆也好)攬炒?
冇人保證到不過爆唔爆唔到你同在下呢D平民話事
真係咁玩既你獨唔獨一樣會攬炒

舊 08-06-16, 09:48 PM   #182
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
右派唔係普世價值原敎旨主義者是常識吧(都係嗰句, 認唔認同就另一回事)?

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-16, 09:50 PM   #183
傑斯特
Game Master

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDjasterhk
XBox Live Gamertagjasterhk
信錯人但條友上唔到位:
無事發生
信錯人但條友上到位:
最多咪D港豬俾人質屎食,過幾日又唔記得啦
信啱人條友又上到位:
領功機會黎啦飛雲
呢D唔係世間真理?
傑斯特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-16, 10:11 PM   #184
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
我覺得美帝唔想做核污染世界既霸主先唔打__強國咋

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-16, 10:49 PM   #185
1q1q1q
Game Master

註冊日期: Apr 2003
引用:
跟本打橫黎拗

1q1q1q 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-16, 12:36 AM   #186
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
獨立要有人流血,我諗好多人都明白,但反攻大陸羅湖橋以北我第一次聽。

民族黨亦無提過。

莫講香港,台灣都無人敢講反攻大陸。蔣介石年代仲有咁既可能。

美國唔知邊個建議台灣戰時遠距離飛彈攻擊大陸水霸就有。
最近有聽過一次話要聯同廣東獨立

引用:
出軍固然唔會羸,不過中國淨係同你斷交,香港就已經一夜冇晒靠中國搵食轉口、物流等,失業率真係有機會跳升至三四十…
唔係唔撐獨立,不過至少等中國爆咗先啦
孫中山如果喺康熙年代出世,真係革一百年命都未推得倒帝制,雖然現今實際在下亦唔覺得佢成功…
都真係冇話即時要
同你講明天就要都冇人信吧

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
全部村民突破盲腸, 原來政治係咁既一回事
公民黨表示:原來你現在才知?

引用:
作者: 傑斯特 查看文章
當有人以任何行為幫人證實到修緊移民政策,對共狗有更大經濟效益
你覺得仲會有咁多新移民?
個人理解
根本現在的不是經濟效益(最多就是間接性的如方便配票=方配議案通過=方便送錢上去)
最主要的效益反而是令一班人有希望亦有方法去逃避共產黨的統治(縱使是假的)
新移民大多被訪問時講的原因都是讀書好治安好比較自由etc
看得出來本身就是一個用來洩怨的政策

當然這樣看的話我不覺得以後可以有另一個政策取代
甚至應該說,本身這個政策就是一個會自然衰減的政策(就似洗衣水一樣,最初是因為水乾淨而用來洗,到最後水污濁了就不會再用來洗)
對中共來說根本都不可以說是最好
比較似是香港有人硬sell上去一直講到好好咁

以下不關上文事
PS.ANTI就是你做任何事都可以搵到理由拗,完

舊 08-07-16, 01:03 AM   #187
T.K.
很黃很暴力

所以任何都可以係左膠飯民錯,就算個集會無左膠飯民,你都會提下佢地消減民氣
而自己和理非則元氣玉集氣,係好重要既部份

任何事都可以搵到理由插,完

7/1無人搞唔到散,8月呢次港獨派至高點都散
時機未成熟,咁之前邊一點時機係成熟??
仲要話無天時地利人和,天黑當無天時,出席者萬眾一心都無人和,賣萌?

當晚有重要事情宣佈,就係宣揚唔要仁義道德?

這些人帶領你們革命

識講政治好現實,現實呢d野係未要用錢?收肥佬黎錢就攻擊,打開盤數一百幾十萬
咁你地逢為希望果班選一次立法會成百個以外,果d錢又邊處黎?

籌款第一果班中箭,都話應付唔到兩區要退一個

安排一部咁既車要幾錢?你話佔資源最多既飯民有無?

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨

此篇文章於 08-07-16 01:24 AM 被 T.K. 編輯。
舊 08-07-16, 03:33 AM   #188
朝霧 海斗
Crazy Gamer
GBF 周防天音:)

註冊日期: Aug 2011
陳雲:深夜,容許我告誡香港人。一旦革命理論出現兩個版本,就是那個族群滅亡之日。革命只容許一套理論,正確的、可行的理論,往往只有一套。你要找第二套出來,除了名字不同之外,你找不到新的內容,給你一百年也找不到。如果你自作聰明,整個香港會為你陪葬。而我,會為你超渡。

舊 08-07-16, 08:53 AM   #189
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
為求目的不擇手段

係架,不過要睇呢d手段對邊個
而家唔係為左要吸多你一票不擇手段
係俾濫權政府打壓而出既手段
晌你地空幻想佢之後會唔會變暴君前,佢首先而家就係受壓迫者

而家有d係咁拎呢樣野攻擊佢無恥d人,向抗爭者抽刃
竟然就係當日大喊點解唔俾肖友懷落黎香港讀書,大叫人權人道乜乜乜
原來係對住政見唔同人士同其支持者,就可以唔洗叫人權架喎

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-16, 09:32 AM   #190
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 朝霧 海斗 查看文章
陳雲:深夜,容許我告誡香港人。一旦革命理論出現兩個版本,就是那個族群滅亡之日。革命只容許一套理論,正確的、可行的理論,往往只有一套。你要找第二套出來,除了名字不同之外,你找不到新的內容,給你一百年也找不到。如果你自作聰明,整個香港會為你陪葬。而我,會為你超渡。
只許州官放火 不許百姓點燈?

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-16, 01:56 PM   #191
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: knight-philip 查看文章
最近有聽過一次話要聯同廣東獨立

咁都好,都叫有人認真諗過下,唔係同平時一樣同D神棍一樣剩係識叫人衝完就算
真係獨立,你得一個城市想點同人鬥,冇糧水冇資源,人哋連直接同你打都費事,剩係斷你海空交通你都可以等睇人食人,真係夠晒流血
仲夠膽死用台灣比,人哋衰衰地都有田耕下種下菜,姑且都餓唔死,香港人,你有乜?
所以有D人黑名單咗佢係啱,剩係識單單打打嘅無腦發言,根本係浪費流量,不過可惜有人回應佢就一樣睇到

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-16, 03:43 PM   #192
Penny仔

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
資源既野....4年立法會,唔計人工(份糧就應該自己袋既良心講...)
議員仲有資助可以開辦事處, 請全職助理做野, 街邊容許你合法掛BANNER
仲要計埋入立法會有好多曝光機會....
其實資源泛民就有既, 佢地亦最有條件深耕細作, 落地宣揚泛民既理念
只不過平時唔見人, 選舉先出現的指責....不幸地並不止限於建制派

真係肯派下工作報告, 我就淨係收過新同盟果份將軍報, 簡唔中慢必亦會派下單張咁囉
公民黨, 民主黨, 工黨甚至社民連....我自己就感受唔到佢地有盡力宣揚過自己理念
淨係街邊條Banner 都懶得換啦

有時會有市民指責政客選輸左就唔見人....
咁輸左唔見人我其實又覺得合理喎, 因為輸左仲邊有資源服務社區...
但如果贏左都唔見人就...........

有時資源運用, 亦可以睇得到政治人物/政團既經營能力
例如樓上提及既香港眾志,
根據香港眾志官網,其實佢地就籌左14X萬左右
而梁天琦上次補選就用左75萬, 其實慳慳地就應該夠你選2區
然後你又諗下黎汶洛未打退堂鼓之前, 究竟用左幾多經費?
其實呢筆錢同倒左落海冇分別(或者其實冇乜洗錢都唔定, 我真係唔知啦)
呢度你就睇到佢地未必識點洗錢, 自己浪費資源
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-16, 04:27 PM   #193
T.K.
很黃很暴力

上次梁生真係認為贏到?想贏到既洗法就唔同

佢上次既洗錢,明顯係衝突之後,而且仲要咁多傳媒採訪,實際用少幾多錢?
正如陳浩天,入唔到閘前邊個識?

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 08-07-16, 04:42 PM   #194
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
私怨其實有乜好討論?唔通要用返飯民D前科來回應?言而無信當初邊個有份過領展今日又話要打倒?今天的我打倒昨日的我?
晒氣啦,全世界都係上位前同上位後講得咁多做返3成就算執到啦,你搵到個上位前同上位後講幾多做到幾多個位叫耶穌囉。
成日都係個句口號幾時有幾大講幾大的啦,要判斷佢有無行去另一邊係睇佢個行為而非口號,建議民主中國都無晒喎,無誠信!咁講有意思咩?
錢個到講過好多次收邊個錢唔係問題,係有無報JA,政黨法個時做乜否決?真要講插人地籌款咁耐,依家被人凍結戶口咪又死死地氣要籌款,現實就係咁。
位置老鬼,行為小學。

此篇文章於 08-07-16 04:49 PM 被 尼路 編輯。
尼路 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-16, 04:57 PM   #195
Penny仔

引用:
上次梁生真係認為贏到?想贏到既洗法就唔同

佢上次既洗錢,明顯係衝突之後,而且仲要咁多傳媒採訪,實際用少幾多錢?
正如陳浩天,入唔到閘前邊個識?
你又要諗下今次係比例代表制, 其實當選應該係容易過上一次
上次楊岳橋燒250萬, 唔通要跟呢個標準?
況且知名度眾志冇嗎?大大個黃之鋒係度, 呢排佢同羅冠聰又要上庭
而且籌到140萬已經好多啦香港黎講
我又明白後生仔冇大水喉射住, 但後生仔應該要有後生仔做法
上次梁天琦有大量選舉義工, 其實眾志作為前學生組織...應該仲有動員能力掛
.....因為選舉義工, 唔駛錢架嘛(人力資源既野, 又唔洗分得咁清楚係咪學民思潮xd)
舊 08-07-16, 06:29 PM   #196
T.K.
很黃很暴力

咁多隊,你要突出,洗既錢唔會少左
入屋郵遞三蚊成本,你未計囉

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 08-07-16, 06:35 PM   #197
T.K.
很黃很暴力

插籌旗www
插晒所有籌款既組織,睇你以後點生存丫嘛
請準時課金
之前籌款唔係好大罪咩

反正大家都唔係講理性,你鍾意小學雞,我就陪你,講到明,而家覺得咁小學雞勒?覺得眼冤勒?

行貨半訂,日本貨全訂
現貨

此篇文章於 08-07-16 06:45 PM 被 T.K. 編輯。
舊 08-07-16, 07:56 PM   #198
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
一路都講緊係高登定邊度受左氣唔好帶埋來老屈,會講你口中個D都死晒,剩返個D唔係氣到頭上一兩句都係理性討論多,所以眼冤?明知引蛇出洞,等人上頭被斬會眼冤個屁?Advance Moderator。
其實咁樣做除左令自己肉酸,變成一個自己變成自己最憎個種人的反面教材外有乜意思?
太無聊的話出街捉PKM啦,無人會中招的啦。

舊 08-07-16, 08:25 PM   #199
Penny仔

引用:
咁多隊,你要突出,洗既錢唔會少左
入屋郵遞三蚊成本,你未計囉
你介唔介意計下?
舊 08-07-16, 08:41 PM   #200
T.K.
很黃很暴力

五區,700萬/4人=175/5=25萬,你當得20萬
剩係郵遞一項都60萬吓?

行貨半訂,日本貨全訂
現貨

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 09:36 PM

手機版 | APP版