Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 11-10-08, 11:32 PM   #51
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
引用:
作者: 加賀KAGA 查看文章
270mm最大光圈得f6.3...
手持點用呀
日光低下400iso應無問題既....室內就/\

ps.其實換機都很好玩的,因為鏡特性唔同,唔可以只依賴隨便zoom.

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-08, 11:38 PM   #52
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

註冊日期: Sep 2004
引用:
作者: 加賀KAGA 查看文章
270mm最大光圈得f6.3...
手持點用呀
你居然睇小個VC?
ビスケット 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-08, 11:44 PM   #53
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

註冊日期: Sep 2004
引用:
作者: 嘿哈兒 查看文章
日光低下400iso應無問題既....室內就/\

ps.其實換機都很好玩的,因為鏡特性唔同,唔可以只依賴隨便zoom.
x2
任你支Tele幾長都好......
你都係要拎起支Wide鏡,冒住鏡頭沾滿口水的危險先會影到大頭貓/大頭狗/大頭Pinky
/\
ビスケット 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-08, 11:46 PM   #54
加賀KAGA
Ultimate Gamer
有冇人可以教我影相?

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDkaga0401
引用:
作者: ビスケット 查看文章
你居然睇小個VC?
冇錯, 我是睇佢唔起

舊 11-11-08, 02:53 AM   #55
M-eye
Black Hearted Moderator
菜鳥蛋

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: KKH 查看文章
1. 你地成日話要影o個張相.
2. 唔明點解會由我貼.
3. 所有美心集團茶樓, BLACKLISTED!
哇.....三兄弟呀...

舊 11-11-08, 07:17 AM   #56
abcdekfc
Game Master
乜都要學

註冊日期: Apr 2008
3DS Friend Code0688 5224 4406
引用:
x2
你都係要拎起支Wide鏡,冒住鏡頭沾滿口水的危險先會影到大頭貓/大頭狗/大頭Pinky
/\
唔好迫我換機啦/\

舊 11-11-08, 10:31 AM   #57
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
因為lx的毒源是你m9

引用:
作者: KKH 查看文章
1. 你地成日話要影o個張相.
2. 唔明點解會由我貼.
3. 所有美心集團茶樓, BLACKLISTED!

舊 11-11-08, 10:38 AM   #58
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
引用:
x2
/\
我唔夠僵冒險,所以我只影大頭人
近排愛上左只用1740就出街影野,連燈都唔帶,方便又好feel(雙肩輕左唔少 )
引用:
作者: abcdekfc 查看文章
唔好迫我換機啦/\
無人迫你換機,只係叫你善用鏡頭,況且大頭用kit已經做到.
tele zoom盡影大頭只會變車頭相.../
但wide 影大頭就變左特效.

此篇文章於 11-11-08 10:41 AM 被 嘿哈兒 編輯。
嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-08, 11:26 AM   #59
antony chan
God of Gamer
大合奏部隊!

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDantony34
Nintendo Switch ID2591-1991-9995
3DS Friend Code4038 5946 9782
PSN  IDantony34
麻煩搵人group埋俾條list我~~/\

首領, 坐枱格仔都有~~/

GGFR
名:Antony ID:49466199
GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用﹗
好Game分享
antony chan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-08, 11:41 AM   #60
KTN
~♡

有甚麼分別a

引用:
作者: antony chan 查看文章

舊 11-11-08, 01:10 PM   #61
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
引用:

那是什麼來的?

舊 11-11-08, 01:27 PM   #62
abcdekfc
Game Master
乜都要學

引用:
作者: lauchai 查看文章
那是什麼來的?
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=181229
應該係呢種物體

舊 11-11-08, 01:38 PM   #63
真.朱皮
Game Master
DiGi 記者

註冊日期: May 2005
XBox Live GamertagFelix cpe
引用:
作者: 真.朱皮 查看文章
各位大佬
千7蚊買腳連頭有咩選擇呀~~
無人理我

舊 11-11-08, 06:11 PM   #64
Rabbidas
Administrator
頹圈頹鏡

註冊日期: Jul 2002
3DS Friend Code0000 0000 0000
PSN  IDRabbidas
XBox Live GamertagYui GAF
引用:
7千蚊買腳連頭有咩選擇
咁樣應該好多毒王會reply你

Rabbidas 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-08, 07:18 PM   #65
abcdekfc
Game Master
乜都要學

邊度仲會有2K 8+無病無痛既白頭啊

舊 11-11-08, 07:18 PM   #66
antony chan
God of Gamer
大合奏部隊!

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDantony34
Nintendo Switch ID2591-1991-9995
3DS Friend Code4038 5946 9782
PSN  IDantony34
注意, 大量掛, 小量坐枱~

GGFR
名:Antony ID:49466199
GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用﹗
好Game分享
antony chan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-08, 07:21 PM   #67
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
引用:
咁我知乜了
唔使預我

舊 11-11-08, 07:23 PM   #68
abcdekfc
Game Master
乜都要學

引用:
作者: lauchai 查看文章
咁我知乜了
唔使預我
到我唔知係乜了/\

舊 11-11-08, 09:33 PM   #69
凍冰冰綠茶
Game Master
風味絕佳

註冊日期: Sep 2002
一心A16既我...
以前就知色盲有隻18-50 Macro既藥
今日一試,好似唔錯woo
但未詳細比較過
有無大大試過2支?
凍冰冰綠茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-08, 09:40 PM   #70
凍冰冰綠茶
Game Master
風味絕佳

註冊日期: Sep 2002
http://www.canon.co.jp/Camera-muse/c...ltra_wide.html

Canon Museum
C家醫院 既 藥單表
凍冰冰綠茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-08, 11:34 PM   #71
KTN
~♡

可不可以坐掛都要a

引用: