Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 08-04-11, 09:55 PM   #1
mudhole
Ultimate Gamer
さとし

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDsatoshi_negi
求攻略方法~Orz

大家好, 好耐冇見~

上一年度大部分時間埋頭係就職活動同修士論文
到寫論文時又寫到入左院兩星期
畢業後又東北・関東大地震
嘛, 4月總算順利入社開始研修~

廢話講完

咁話說, 入社冇耐, 其實就已經對某同期M有D興趣,
不過,
大家座既位置又離得遠,
比較熟既同期朋友又唔同圈子,
開頭都冇咩太多機會交流

6月開始, 咁岩係同一間房研修
雖然唔同GROUP, 不過中午都會一齊出去買飯
開始多D交流

不過一路諗住到左8月佢就應該會被仮配属去名古屋
(因為佢鄉下係三重県, 近公司既名古屋分社)
我就9成99版仮配属係東京
而且, 有某同期K又對同期M好耐力
一黎又驚明知同期K落緊力追同期M,
自己重叉隻腳埋去既話會同同期K關係變得唔好
二黎, 因為研修關係, 同期M會成個7月都唔係東京
咁8月又仮配属, 即係以後都應該好少機會見
所以, 一路都半放棄狀態

點知... 岩岩8月仮配属
同期M同我都被掉左去新横浜, 重係同一GROUP既同一TEAM...
每日LUNCH, 放工都係大家等埋一齊先行人
咁諗住近水樓台, 自己應該有絕對優勢先岩...
但係... 似乎又有另一個都係被仮配属左去新横浜既同期A對同期M有意思
依加日日LUNCH都係等埋同期M同我一齊先行人...
放工時我特登遲D先走
咁同期M等埋我先行人
但係同期A又等埋我地兩個先行人...Orz

依d咁既情況, 應該點處理好...

舊 08-04-11, 10:48 PM   #2
安已不
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2009
人人都話向度食唔好向度屙
但點解好似個個都向度屙緊咁
樓主在日本返工?
安已不 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-11, 01:20 AM   #3
delta
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: mudhole 查看文章
大家好, 好耐冇見~

廢話講完

不過,
大家座既位置又離得遠,
開頭都冇咩太多機會交流

開始多D交流

同期M同我都被掉左去新横浜, 重係同一GROUP既同一TEAM...
但係... 似乎又有另一個都係被仮配属左去新横浜既同期A對同期M有意思
放工時我特登遲D先走
咁同期M等埋我先行人

你有你追佢有佢追,唔駛理佢la,反正同期A又未係你/M既女朋友,
如果個女仔係好既,有時好難咁岩得你一個追佢ga ma~

引用:
作者: 安已不 查看文章
人人都話向度食唔好向度屙
但點解好似個個都向度屙緊咁
樓主在日本返工?
樓主係日本返工ga,無記錯係簽名檔寫個間公司,
之前樓主好似係情版個topic提過~

「きっとこの世界の共通言語は,英語じゃなくて笑顔だと思う」

高橋優 / 福笑い
delta 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-11, 12:43 PM   #4
sonic
Game Master

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: mudhole 查看文章
大家好, 好耐冇見~

廢話講完

不過,
大家座既位置又離得遠,
開頭都冇咩太多機會交流

開始多D交流

放工時我特登遲D先走
咁同期M等埋我先行人

好似樓上咁講,唔駛在意競爭對手,就算有一百個追求者都唔關你事...
sonic 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-11, 11:50 PM   #5
mudhole
Ultimate Gamer
さとし

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDsatoshi_negi
都係既,
成日驚自己又叉隻腳落去既話
會同其他同期關係變得唔好
又想追又唔想比人知...
嘛, 根本冇可能

黎緊要努力D行動多D先得~

舊 09-02-11, 01:56 AM   #6
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
唔好諗到自己可以影響到全世界運作
到頭來你做到一個無影響到任何人嘅好人
無人發覺你嘅存在咪仲可笑
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
orz=3 疾風雷電 Cosplay同人MIX討論區 12 03-14-08 09:51 PM
[CG]長門大明神~ 信徒快跪拜 orz orz orz 神之豆腐 Cosplay同人MIX討論區 6 10-04-07 12:48 AM
無記做 Monster..Orz..Orz macross7ra 日本動漫畫討論版 6 07-08-05 03:10 AM
Orz... 赤兵尉SETH Cosplay同人MIX討論區 24 05-31-05 06:04 PM
救命 Orz Suika 手機資訊/電腦軟硬討論 21 03-01-05 03:55 PM

現在的時間是 08:15 PM

手機版 | APP版