Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-17-17, 12:46 PM   #2451
gingq7
God of Gamer

註冊日期: May 2008
都可能係斯路最後被人打到嘔番17,18號出黎, 有光環mode都實力大不如前
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-17, 08:56 PM   #2452
Shadow 神
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
引用:
作者: gingq7 查看文章
都可能係斯路最後被人打到嘔番17,18號出黎, 有光環mode都實力大不如前
唔係喎,佢嘔完 18 號出黎都仲變得返超完全體
超 d 設定真係 ... 又要漫畫幫佢兜,又要龍珠迷幫佢兜

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-17, 01:17 AM   #2453
神風@AMD
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
睇人地漫畫日文版劇透…
未來大杜好似係已故界王神弟子(傑比度表示問號),識專用技回復術
佢消耗哂自己條氣回滿左悟空(光劍應該沒有了吧

悟空要使出全功率超藍與合體扎戰鬥(超藍新階段?
爛衫悟空幾型,好耐無見過

舊 05-18-17, 01:42 AM   #2454
zzzdx
↘三一龍娘之超極衝擊

註冊日期: Sep 2008
3DS Friend Code0088 0093 0096
PSN  IDMamiTomoeDX
XBox Live GamertagDouble Zeta Gundam
就算完美斯路都只係連超2都打唔嬴既渣渣...超老吹有修行就勁幾萬倍,冇修行既斯路戰鬥力太低,何況呢隻斯路係其他世界線過黎基本上都唔出得,如果出得都搵大杜先

戰鬥力上應該出達普拉,但達普拉最勁既吐口水中左應該當殺左人?如果係又唔出得(布歐變糖可以變回原形又唔同)而且在天堂應該都唔會修行

...其實可以派小雲去無雙

2500:FA-ZZ、イクス-エクリプス、イクス-アイオス
2000:試作1号機、ガナーザク、デュナメス、ゴールド天
2000:スローネドライ、ギャン、ガイア、ブルー2L
1000:アレックス、ガンイージ、∞ジャスティス(ラクス搭乗)

此篇文章於 05-18-17 01:44 AM 被 zzzdx 編輯。
zzzdx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-17, 06:53 AM   #2455
gingq7

小雲似會打飛自己人落台或自己衝落台多d
果3個地球人雖然戰力接近零, 但起碼唔會team kill先

不過劇情上應該會安排番d比較弱既對手比佢地既, 畢竟其他宇宙都唔係個個超藍級, 例如無閑對住第6宇宙果個超西1未必無得打, 而果個超西1已經係第6宇宙六強之一
舊 05-18-17, 07:20 AM   #2456
神風@AMD
Action!

Nintendo Switch ID2776-5245-9304
太陽拳合體技(應該有?

睇佢3個之前D表現,應該都係控場角,雖然天津飯一直都路人…

舊 05-18-17, 08:38 AM   #2457
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: zzzdx 查看文章
就算完美斯路都只係連超2都打唔嬴既渣渣...超老吹有修行就勁幾萬倍,冇修行既斯路戰鬥力太低,何況呢隻斯路係其他世界線過黎基本上都唔出得,如果出得都搵大杜先

戰鬥力上應該出達普拉,但達普拉最勁既吐口水中左應該當殺左人?如果係又唔出得(布歐變糖可以變回原形又唔同)而且在天堂應該都唔會修行

口水唔算殺人

可還原的(當束技)

只有爆石頭先算死
可以變A敵人做石頭

等A被B敵人的攻擊波及裂石頭
之後屈B殺人犯規

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-17, 10:16 AM   #2458
Shadow 神
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
引用:
作者: 神風@AMD 查看文章
睇人地漫畫日文版劇透…
未來大杜好似係已故界王神弟子(傑比度表示問號),識專用技回復術
佢消耗哂自己條氣回滿左悟空(光劍應該沒有了吧

悟空要使出全功率超藍與合體扎戰鬥(超藍新階段?
爛衫悟空幾型,好耐無見過
到最後比達都係做返阿 2 的角色,有少少失望
不過漫畫一個月一次真係太慢 ... 就算佢會 skip 試大會直去力之大會都有排追
再之後應該會 skip 埋組隊呢 part 吧??
真係寧願漫畫係週回,動畫係月回

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-17, 10:27 AM   #2459
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: Shadow 神 查看文章
不過漫畫一個月一次真係太慢 ... 就算佢會 skip 試大會直去力之大會都有排追
睇得多TV版,越黎越憎悟空

BTW乜仙豆唔係回滿既咩,夠打既之前合乜鬼野
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-17, 10:38 AM   #2460
psidef

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: zzzdx 查看文章

搵舊屎就可以引開小雲

舊 05-18-17, 11:28 AM   #2461
神風@AMD
Action!

引用:
作者: fortel 查看文章
睇得多TV版,越黎越憎悟空

BTW乜仙豆唔係回滿既咩,夠打既之前合乜鬼野
之前得番1粒嘛
而家應該係想拖到佢夠鐘分體吧…

舊 05-18-17, 12:16 PM   #2462
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
作者: Shadow 神 查看文章
覺得動畫版比較好
起碼大杜既故事用返大杜結尾

舊 05-18-17, 12:25 PM   #2463
fortel
Game Master

引用:
之前得番1粒嘛
而家應該係想拖到佢夠鐘分體吧…
我就係講合體之前,唯一解釋就係話對手已經比比古洛打到傷晒
舊 05-19-17, 02:35 PM   #2464
京9999
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2007
PSN  IDiverson_chu
其實................點解菲利會有肉身?
唔係話要好大貢獻嘅死人先有肉身架咩?
由手機版發出
京9999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-17, 03:01 PM   #2465
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 京9999 查看文章
其實................點解菲利會有肉身?
唔係話要好大貢獻嘅死人先有肉身架咩?
由手機版發出
Z 布歐合體戰時的比達表示(一樣是占卜老婆婆地獄帶上黎)

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-17, 06:55 PM   #2466
freemanl
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2004
菲利已死,氣會否消耗比較慢?

如果會,變身金菲利後,應該可以再谷100%大隻佬mode

咁力量一定高過超藍界王拳悟空

此篇文章於 05-19-17 06:58 PM 被 freemanl 編輯。
freemanl 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-17, 01:00 AM   #2467
~飛彈~@@
Ultimate Gamer
バン

註冊日期: Jul 2004
PSN  IDbanned
漫畫版學奇怪舞會有咁既治癒術

唔用界王拳,又多一招發揮力量既途徑

不過都係有弱點

~飛彈~@@ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-17, 01:15 AM   #2468
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-17, 02:35 AM   #2469
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
動畫版 合體>解體>主角威能>end
漫畫版 合體>解體>回血>變身version up>弱勢>?
漫畫版將成件事變得好擁朣.....

舊 05-20-17, 03:46 AM   #2470
神風@AMD
Action!

點會…動畫版之前係到來來回回果D唔計既咩,合體戰前都係到拖拖拉拉
而家悟空主要拖合體扎時間,而且明顯已經同動畫有分歧
同埋講超藍新階段黎代替界王拳超藍

引用:
作者: fortel 查看文章
我就係講合體之前,唯一解釋就係話對手已經比比古洛打到傷晒
我開頭都有咁疑問過
但諗番依次戰鬥,悟空一開始就用左魔封波清空左條氣,連超藍都變唔到
同埋成個未來篇,佢一直無同黑悟空正面交鋒過,只係同扎古斯係到玩玩下
不過咁樣顯得比達自己傻仔不自量力爭前鋒攪到今時今日田地…

此篇文章於 05-20-17 03:57 AM 被 神風@AMD 編輯。
神風@AMD 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-17, 12:29 PM   #2471
fortel
Game Master

引用:
點會…動畫版之前係到來來回回果D唔計既咩,合體戰前都係到拖拖拉拉
而家悟空主要拖合體扎時間,而且明顯已經同動畫有分歧
同埋講超藍新階段黎代替界王拳超藍

我開頭都有咁疑問過
但諗番依次戰鬥,悟空一開始就用左魔封波清空左條氣,連超藍都變唔到
同埋成個未來篇,佢一直無同黑悟空正面交鋒過,只係同扎古斯係到玩玩下
不過咁樣顯得比達自己傻仔不自量力爭前鋒攪到今時今日田地…
一句到尾,悟空係主角,大晒,外掛任佢開
舊 05-20-17, 12:32 PM   #2472
gingq7

菲利放係中間, 仲要佔位大過悟空和比達,
是要將佢升級做主角?
舊 05-20-17, 12:58 PM   #2473
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
傑比度神連用瞬間移動都會用盡體力
界王神就連呢2招都唔用得

唔憤氣點解要做界王神之前其實應該反省左點解用龍珠分番開先

但係天迪一個普通娜美星人可以完全無限制回復真係....
可以連續幫比達布歐悟空回滿都完全無消耗

此篇文章於 05-20-17 01:04 PM 被 Kain 編輯。
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-17, 01:05 PM   #2474
DQGUNDAM

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID4752 8991 7789
3DS Friend Code3308 4518 9604
PSN  IDDQGUNDAMHK
XBox Live GamertagDQGUNDAM
龍珠d設定亂黎,不用認真

做人要有責任,衰左要認,錯左要道歉

做人要有品德,不要強詞奪理,生安白做

動森夢番地:3600-0295-3743
DQGUNDAM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-17, 01:57 PM   #2475
fortel
Game Master

引用:
作者: Kain 查看文章
傑比度神連用瞬間移動都會用盡體力
界王神就連呢2招都唔用得

唔憤氣點解要做界王神之前其實應該反省左點解用龍珠分番開先

但係天迪一個普通娜美星人可以完全無限制回復真係....
可以連續幫比達布歐悟空回滿都完全無消耗
界王神除左瞬間移動都唔知仲有D咩用

標籤
ドラゴンボール, 鳥山明, 龍珠

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
麻枝准「Charlotte-シャーロット-」最終巻第7巻にはTV未放送特別篇収録されます | 麻枝准:アニメで終わりです supermanlady 日本動漫畫討論版 340 11-29-17 05:51 PM
TVアニメ「VALKYRIE DRIVE -MERMAID-」始動丨監督:金子ひらく シリーズ構成:黒田洋介 money 日本動漫畫討論版 25 01-01-16 10:44 PM
山形石雄「六花の勇者」第十二話 (終)「解明の時」 supermanlady 日本動漫畫討論版 107 10-06-15 10:32 PM
藍「ミリオンドール」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 4 06-19-15 11:26 PM
鳥山明 新作連載開始 money 日本動漫畫討論版 29 04-01-14 06:39 PM

現在的時間是 02:52 AM

手機版 | APP版