Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 3 53 93 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 113 153  ... 最後
攻略及心得交流區>Monster Hunter: World 攻略集會區
鈴蘭 04:59 PM 07-21-18
唔止 炎妃弩可以射埋睡眠先係重點
爽神 08:36 PM 07-21-18
作者: 赤兵尉SETH:
問題街場好多時唔係合作
野團就一定㗎啦,但問題係而家個solo mode搞到你想同班識嘅fd玩都冇乜意義
tao08 09:07 PM 07-21-18
呢集d彈好奇怪,明明個部位話彈係弱點,但係通常,貫通射落去都係白字
赤兵尉SETH 10:49 PM 07-21-18
作者: 爽神:
野團就一定㗎啦,但問題係而家個solo mode搞到你想同班識嘅fd玩都冇乜意義
如果班fd個個都熟手又配到裝都可以快過solo mode
但現實多數有幾個只係間中玩下做唔到d咩
正如絢輝到依家都仲有人唔搬炮彈同拎錯武器
赤兵尉SETH 02:26 AM 07-22-18
del...
darkvolver 08:42 AM 07-22-18

打機同現實,始終有分隔。

Sent from my iPhone using Gaforum
鈴蘭 10:48 AM 07-22-18
我已經頂佢地唔順 自己囉把輕弩出黎增加成功率算
有時真係會想問 佢地究竟知唔知自己把武器打唔到頭
小昭Teddy 01:00 PM 07-22-18
作者: 鈴蘭:
我已經頂佢地唔順 自己囉把輕弩出黎增加成功率算
有時真係會想問 佢地究竟知唔知自己把武器打唔到頭
不如問下佢地知唔知自己做緊乜
爽神 10:56 PM 07-22-18
問題係好難湊齊4個都識打,由其當班高手都可以solo mode屈死隻怪嘅時候,都偏向唔組團打
魚伕 02:11 AM 07-23-18
作者: 爽神:
問題係好難湊齊4個都識打,由其當班高手都可以solo mode屈死隻怪嘅時候,都偏向唔組團打
一個人打歷戰滅盡 3-5分鐘 (輕鬆不會死,尤其不能死任)
兩個人打 6-10分鐘
三至四人( 正常實力 )打5-10分鐘

如果要刷野就好自然一個人去打。。。(另外也是個人修練的一種)
(有3個以上我都會選合作打,因為合作係另一種玩法,如果團友係打TEAMWORK的話)

所以我始終覺得集會所係應該要有集會所級的實力(過去一直都是),咁先會引人組團打。
好似爛輝咁 。。一出場就爆房。
赤兵尉SETH 11:20 AM 07-23-18
今集d道具同skill太屈, 只要配到裝就算唔駛高手都好易3-5分solo屈死隻怪
我自己都solo快過團戰, 不過都鐘意玩救援多

真係要試身手應該係玩鬥技大會
Tdot 03:54 PM 07-23-18
絢輝近身的話咩武器好?
赤兵尉SETH 05:58 PM 07-23-18
我就唔建議帶炎妃輕弩以外既武器
點都一定要近就鋼翼大劍, 2,4區騎怪, 幫手劈尾劈頭
其他武器火力唔夠 隻野爆甲又要換屬性比較煩
鈴蘭 07:58 PM 07-23-18
專業D既長槍我可以容忍
但唔該囉把似樣d既 炎妃槍完全唔接受
Tdot 12:10 AM 07-24-18
我就唔建議帶炎妃輕弩以外既武器
點都一定要近就鋼翼大劍, 2,4區騎怪, 幫手劈尾劈頭
其他武器火力唔夠 隻野爆甲又要換屬性比較煩
炎妃蟲棍只打頭得唔得
試過盾斧, 唔係太lock到頭
蟲棍最少騎一次和按三角打頭

新手遠程有咩好推介?
赤兵尉SETH 06:59 AM 07-24-18
作者: Tdot:
炎妃蟲棍只打頭得唔得

新手遠程有咩好推介?
其他武器唔係唔得, 睇你想唔想快好多打完
同埋蟲棍最大力係紅精狀態地上派生◯

我自己好少玩遠, 但今集最易又最勁應該係弓吧
炎妃輕弩又係超萬能
大覺屋師真 11:59 AM 07-24-18
作者: Tdot:
炎妃蟲棍只打頭得唔得

新手遠程有咩好推介?
盾斧超解要搏血玩預判
要知道佢出完邊D招後個頭會喺邊個位然後計好timing解落去
都可以超型一過嚟解窒佢嘅

但儲氣階段就難lock頭要浪費時間打身/尾去儲,然後解唔中又loop過

剛剛有炎妃輕弩果排爛輝好多人用
依家又少番,尋晚試過三太刀一輕弩
赤兵尉SETH 03:45 PM 07-24-18
新開隻男角超強運, 絢輝好快打晒d鑑定神兵

打200場調查已經有匠, 心眼, 強壁, 散彈, 強弓, 3粒茸好同攻擊珠
我隻女角打左過千場先有
零式 05:09 PM 07-24-18
龍騎跳躍動作係免費,打完任務就有
鈴蘭 06:46 PM 07-24-18
弓個問題係要轉武器 你解放完佢之後要返去轉水弓
輕弩就唔駛搞咁多 一解放就請佢食斬擊彈

重點係 今集把弓唔係遠戰武器
鬼塚英吉 07:29 PM 07-24-18
打到頭嘅近戰=笛

要快要無腦就炎妃冥燈輕弩啦...
解放後眠爆2穫補多幾飛斬裂就收工喇
小昭Teddy 07:54 PM 07-24-18
其實黃金同本體都食水屬,水屬弓由頭打到尾冇問題
本體係弱冰
基本上LV1用雷打到解放就已經收工,等其他隊出黎LV6用水打到尾冇問題喎
LV6水屬打金打本體都好快爆,唔洗換弓去打,冰屬打得痛既只係胸口,其他位同水屬弓分別不大

當然你要同無視肉質比又另一回事
鬼塚英吉 07:59 PM 07-24-18
作者: 小昭Teddy:
其實黃金同本體都食水屬,水屬弓由頭打到尾冇問題
本體係弱冰
基本上LV1用雷打到解放就已經收工,等其他隊出黎LV6用水打到尾冇問題喎
LV6水屬打金打本體都好快爆,換弓去打係多餘,冰屬打得痛既只係胸口,其他位同水屬弓分別不大

當然你要同無視肉質比又另一回事
http://kuroyonhon.com/mhw/monster/56.php

龍都得
赤兵尉SETH 08:10 PM 07-24-18
作者: 鬼塚英吉:
打到頭嘅近戰=笛

要快要無腦就炎妃冥燈輕弩啦...
解放後眠爆2穫補多幾飛斬裂就收工喇
野隻用腦位得1區搬炮彈部份
所以自己搬炮彈時見到其他人響度洗車真係好無奈
小昭Teddy 08:22 PM 07-24-18
作者: 鬼塚英吉:
http://kuroyonhon.com/mhw/monster/56.php

龍都得
習慣用水, 而且爛輝把水弓攻擊力都算OK
標籤:Monster Hunter: World 攻略, 魔物獵人 世界
第一 ... 3 53 93 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 113 153  ... 最後

返回主題版面