Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-27-16, 11:55 PM   #2051
KARAS
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDrazgriz13ghost
想起睇第一集鐵血真係好似breakblade,宜家睇返個機設介紹都似
(breakblade宜家又係揸把日本刀!太巧合 太巧合!)

http://g-tekketsu.com/ms/01.php
http://breakblade.jp/gourem/

《 N  Music No Life》
KARAS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-16, 12:10 AM   #2052
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: Sito 查看文章
號稱最強最兇的boss機一個人都殺不死就收皮了……
艾恩: 我明明打爆左一部MW點解冇人記得
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-16, 12:10 AM   #2053
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
阿賴耶識係用腦神經操作
簡單黎講你係人棍都好只要接上線路也能揸高達

引用:
作者: kev00269270 查看文章
艾恩: 我明明打爆左一部MW點解冇人記得
死路人甲都叫做到野咁未免要求太低

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-16, 12:14 AM   #2054
kev00269270
Game Master

引用:
作者: 風音 查看文章
阿賴耶識係用腦神經操作
簡單黎講你係人棍都好只要接上線路也能揸高達

死路人甲都叫做到野咁未免要求太低

25話以來鐵華團只死過一個有臉的餅乾
(第1話那個雖然也有名字但還算是路人吧)

此篇文章於 03-28-16 12:24 AM 被 kev00269270 編輯。
舊 03-28-16, 12:40 AM   #2055
迪安大叔
Crazy Gamer

註冊日期: May 2004
結果都係以TBB式 BBQ end 完第一季

果真算計了我
迪安大叔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-16, 12:43 AM   #2056
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
我覺得ガリガリ死唔去,無影到條屍
由手機版發出
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-16, 12:50 AM   #2057
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
我覺得ガリガリ死唔去,無影到條屍
由手機版發出
考察:

少し前に首元(機体中央)を刺された時にはコクピット直上が破損

生死は別として貫かれたのは「右側」のエイハブ・リアクター(映像とプラモ参照)

睇落唔似直插駕駛室咁 再加上冇屍....ガリガリ死唔去+1
不 倒不如說唔希望佢死-.-

Fate/GO ID 335,820,884

此篇文章於 03-28-16 12:53 AM 被 GN00508771 編輯。
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-16, 12:58 AM   #2058
kev00269270
Game Master

的確連3人都吐掉
冰棒君死唔去唔係乜奇事

不過巧克力唔會咁老馬唔去確認吧....
舊 03-28-16, 01:01 AM   #2059
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: kev00269270 查看文章
的確連3人都吐掉
冰棒君死唔去唔係乜奇事

不過巧克力唔會咁老馬唔去確認吧....
我覺得會係少緊隻手或者腳之類

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 03-28-16, 01:26 AM   #2060
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
點解要捨棄雞脾用武士刀

舊 03-28-16, 01:37 AM   #2061
赤兵尉SETH
God of Gamer
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
引用:
作者: Sito 查看文章
號稱最強最兇的boss機一個人都殺不死就收皮了……
都致少殺到一台Mobile Worker既團友

女僕算係比戀童人渣朱古力害死,
仲有之前宇宙攪過葬禮
其實死左好多幕後團友

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB

此篇文章於 03-28-16 01:51 AM 被 赤兵尉SETH 編輯。
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-16, 02:07 AM   #2062
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

其實諗下諗下 朱古力同冰條君既關係好FFT....
所以我好想睇朱古力係最後既最後達成野望但係比自己既野望所殺死

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 03-28-16, 02:09 AM   #2063
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: GN00508771 查看文章
考察:

少し前に首元(機体中央)を刺された時にはコクピット直上が破損

生死は別として貫かれたのは「右側」のエイハブ・リアクター(映像とプラモ参照)

睇落唔似直插駕駛室咁 再加上冇屍....ガリガリ死唔去+1
不 倒不如說唔希望佢死-.-
就咁睇果個位真係完全唔會死 最多左邊手腳可能受重傷
而其實要講通點解無確認生死係唔難 因為朱古力假面既身份唔可以被知道
只要話當時有人接近果個區域朱古力即刻走左就可以講得通

ペルソナ5

隨時更新
舊 03-28-16, 02:16 AM   #2064
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

註冊日期: May 2005
都係覺得咖哩最慘..

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
大好きって言うなら、大大好きって返すよ
忘れ物もうないよね? ずっと永遠に一緒だよ
東條希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-16, 02:17 AM   #2065
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: 東條希 查看文章
都係覺得咖哩最慘..
成套戲最立體、感情上最接近一般人既角色
所以我先覺得佢應該唔駛死 係編劇既角度,一個花左咁多心思去描寫佢精神上既成長既角色無理由就咁退場

ペルソナ5

隨時更新
舊 03-28-16, 04:27 AM   #2066
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
佢精神上毫無成長喎
我睇唔到邊一節上佢行為上有改變
今集攤晒牌,冰棒都無係精神層面上駁斥到箱頭筆

朋友:無帶眼識人(箱頭筆太高層次,睇唔穿正常)
愛情:無主動爭取
上司:艾因變成咁,都只係聽箱頭筆講,如果一般兵對人体改造好大反感,身為想改革而唔清楚,咁點樣成功
家庭:妹同家族都輸埋

去到尾都係在箱頭筆手上跳舞
佢好可憐,不過真談不上有成長

佢部MS就真係不斷成長

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨

此篇文章於 03-28-16 07:26 AM 被 T.K. 編輯。
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-16, 08:04 AM   #2067
JMi

註冊日期: Feb 2011
史上最虐殺last boss
不就是指朱古力殺死親友嗎 XD

講真名瀨咁多老婆都唔死返一兩個 的確睇得不爽 lol

舊 03-28-16, 08:27 AM   #2068
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: KARAS 查看文章
1)咁多集都唔太明號角係點控制世界? 一個好強大獨裁的國?但又怕一個議會?
唔太了解所以斷估又駁故 號角真係勁的話 洗乜打長戰,call足馬叫埋空中支援 四圍主角們已經速決到
2)出面打緊仗 入面仲等人開會 係正常的嗎?
1. 設定地球經濟由四大經濟體管,而武力就畀晒號角呢個組織管,要佢去保住四大嘅利益;原本係為咗防止災難戰爭重演掛,所以四大無本身嘅武力要靠晒號角,號角亦有保護四大嘅責任;地球圈外好反感四大對佢哋嘅剥削,但有乜抗爭就會招惹到號角陣壓,所以有地球以外都係畀號角管嘅印象

無講過但係斷估,號角洗嘅錢係由四大出嘅,啫係佢金主;咁而家四大同號角反晒面,咁點呢?等第二季再講

無空中支援,對住 MW 有幾架直昇機都搞得掂,但係點解無?可能係 bug,亦睇下佢點自㘣其說;空軍對 MS 就應該無乜作用,事關MS裝甲太硬,一般導彈火炮對MS無作用。(見第廿一話)

2. 呢個議會係四大之一嘅 ARBRAU, 如果你當號角係間護衛公司,好正常噃;講多少少,呢單嘢唔係其中一個有勢力嘅議員係親號角,咁樣出兵法已經有干涉內政嘅問題。

舊 03-28-16, 09:44 AM   #2069
jason_kasim
我愛港女

註冊日期: Jan 2006
3DS Friend Code1590 4655 1072
PSN  IDjason_kasim
應該話咖哩經歷完s1咁多野後
吐便當的話,佢係s2會變成點
所以佢如果就咁係s1死左的話會好可惜

GBF: 787492(已放棄9成)
乖離:319,113,110 (新坑)

手機課金、影響一生、戒之戒之
jason_kasim 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-16, 10:15 AM   #2070
JMi

註冊日期: Feb 2011
但咖哩唔死只會反映到朱古力呢個LASTBOSS好失敗
如果又玩回收身體裝入MS度 組織會有反彈啦掛呢鑊搞到咁大鑊粥

舊 03-28-16, 11:52 AM   #2071
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
最虐殺因為復活節吐便當結果係來搞笑的。
比馬沙更馬沙的蘿莉控誕生。
咖哩你比某個係飛機大叫的好好多了,因為你有得還拖……
爆SEED有代價,三明第二季點算

人棍腳就一早無左,今集有一格隻手似插左入個位到應該唔係斬左吧。

舊 03-28-16, 12:06 PM   #2072
freemanl
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2004
朱古力自揭身份這招高, 咖哩面對不明機體, 如果唔夠打一定走佬,
因為佢部機速度快撤退機會高, 所以朱古力講晒自己D衰野出來, 令咖哩失晒理智, 等佢無機會走.
freemanl 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-16, 01:52 PM   #2073
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
"ENDING"比想像中好, 之前以為重點係打大艾因結果大艾因根本不重要W
朱古力好強同咖哩打完全一面倒

另外點解會吐便當W
上集D血邊度噴出尼

"不要死"命令雖然好老梗
但大叔話奧加想講左好耐, 上集先仲命令大家去死
幾感動

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-16, 02:09 PM   #2074
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
其實朱古力諗法會唔會係想親手毀咗號角,
佢同咖哩打時話自己只有憤怒,可以想像號角令佢失去咗某d重要嘅嘢
但同時佢有想得到號角,將所有權力集於自己身上,完全同佢所講嘅「憤怒」有矛盾
除非佢想一手整死號角,令號角永無翻身,東出再起機會,如果唔係真係講唔通……

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-16, 02:12 PM   #2075
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
引用:
作者: casio 查看文章
其實朱古力諗法會唔會係想親手毀咗號角,
佢同咖哩打時話自己只有憤怒,可以想像號角令佢失去咗某d重要嘅嘢
但同時佢有想得到號角,將所有權力集於自己身上,完全同佢所講嘅「憤怒」有矛盾
除非佢想一手整死號角,令號角永無翻身,東出再起機會,如果唔係真係講唔通……
我都覺,朱古力表面上冷靜,其實可能只係想see the world burn的人
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Gundam, 機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ, 鐵血孤兒

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 監督:水島精二 X 脚本:虚淵玄 新作映画「楽園追放」11月15日公開決定!丨東映アニメーション制作 money 日本動漫畫討論版 93 01-27-24 04:49 PM
[動畫] あの花スタッフ最新作「心が叫びたがってるんだ」9月19日公開丨監督:長井龍雪 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 129 11-28-19 05:23 PM
[動畫] 「天体のメソッド」総合THREAD丨原案・脚本 久弥直樹 money 日本動漫畫討論版 113 10-30-19 03:32 PM
[動畫] 「乱歩奇譚 Game of Laplace」#01「人間椅子(前編)」丨監督:岸誠二 脚本:上江洲誠 money 日本動漫畫討論版 70 09-19-15 02:26 PM
[動畫] 「UN-GO」第1話「舞踏会の殺人」丨水島精二監督 會川昇脚本 ボンズ制作 money 日本動漫畫討論版 23 11-20-11 12:30 PM

現在的時間是 10:36 AM

手機版 | APP版