Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 07-26-17, 07:46 PM   #126
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
其實跟原作無限之戰既話第四集應該係猩猩比跟班食夾棍然後同婦聯一齊去搶套

最後發現有戴套都係溝唔到女,條女注定要比DQN死侍NTR然後就返鄉下耕田

其實咁樣算唔算劇透,始終係N年前既作品

老實說唔計D惡搞作同各角色個別作品既話既話,大猩猩係漫畫婦聯正統路線基本上係從來無打輸過
只有佢發現打贏都無意思自己棄機既例子

英國說大家抱團死

此篇文章於 07-26-17 07:49 PM 被 細路翔 編輯。
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-17, 08:02 PM   #127
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
電影玩呢D大徹大悟放下屠刀比人割凳都似

舊 07-26-17, 09:01 PM   #128
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
Avengers: Infinity War ︱復仇者聯盟3:無限之戰 (May.2018)

sercet war之前唔係輸左次?

我諗佢會搵有black order果次黎改多啲
第一次太屈機,根本無野對抗到

Sent from my Nokia 3210 using Gaforum

舊 07-26-17, 11:22 PM   #129
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
part 1 猩猩點都殺好幾件喇,part 2 先留比各位割凳
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-17, 07:55 AM   #130
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
但其實睇銀河雜魚隊都睇得出電影版猩猩既性格同原作無咩分別

第四集要令佢好似奧創咁智商消失倒不如真係跟返原作放下屠刀算啦

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-17, 04:47 PM   #131
PatrickNo42
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2012
其實原作漫畫入面個表現係

猩猩贏曬→比部下背叛→同英雄共鬥搶番隻手套→事後決定收手

呢種方式,
唔會好奇怪,反而會有種和解既感覺
PatrickNo42 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-17, 06:02 PM   #132
Eking
God of Gamer

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: PatrickNo42 查看文章
其實原作漫畫入面個表現係

猩猩贏曬→比部下背叛→同英雄共鬥搶番隻手套→事後決定收手

呢種方式,
唔會好奇怪,反而會有種和解既感覺
香港人睇一定插到飛起, 一定會話"咁做乜一開始就要打....."

舊 07-28-17, 06:21 PM   #133
王小虎

漫畫要預左畫幾十年,所以角色先會應死唔死。電影唔會預你追幾十年,奸角多數派便當。當然有特別例子如 Loki 。
由手機版發出
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-17, 07:57 PM   #134
PatrickNo42
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2012
引用:
作者: 王小虎 查看文章
漫畫要預左畫幾十年,所以角色先會應死唔死。電影唔會預你追幾十年,奸角多數派便當。當然有特別例子如 Loki 。
由手機版發出
Marvel漫畫最耍家既唔係死唔去,而係復活XD

MCU一路都比人吐嘈Loki以外既敵角都用完即棄,差唔多係時候添番件
PatrickNo42 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-17, 05:02 PM   #135
王小虎

https://www.theverge.com/2017/11/6/1...marvel-film-tv

賣得成的話,就真係有可能見到Avengers vs X-Men了。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-17, 05:28 PM   #136
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
迪迪尼愈來愈大....

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-17, 05:46 PM   #137
Eking

註冊日期: Feb 2006
X-men 玩到爛哂, 俾番marvel 執番好啦

舊 11-07-17, 06:49 PM   #138
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
X marvel
O 迪迪尼

...發覺呢幾年最後大淫家都佢...
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-17, 07:05 PM   #139
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
https://www.theverge.com/2017/11/6/1...marvel-film-tv

賣得成的話,就真係有可能見到Avengers vs X-Men了。
時間問題, 實得既.

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-17, 08:13 PM   #140
f2light
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2011
引用:
作者: PatrickNo42 查看文章
Marvel漫畫最耍家既唔係死唔去,而係復活XD

MCU一路都比人吐嘈Loki以外既敵角都用完即棄,差唔多係時候添番件
唔係仲有Bucky咩?
f2light 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-17, 11:41 PM   #141
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:

狐狸你唔好再扭SEAFOOD花啦,快快趣還返俾MARVEL STUDIO...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-17, 02:25 PM   #142
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
還番俾marvel既話光頭X會唔會即刻復活?
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-17, 03:21 PM   #143
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: Kain 查看文章
還番俾marvel既話光頭X會唔會即刻復活?
唔同時間線,無話復唔復活

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-17, 03:25 PM   #144
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: david 查看文章
狐狸你唔好再扭SEAFOOD花啦,快快趣還返俾MARVEL STUDIO...
嘩你唔好講到FOX好似借咗MARVEL錢唔肯還先得架~~

舊 11-22-17, 05:48 PM   #145
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: f2light 查看文章
唔係仲有Bucky咩?
可能好快洗底做美國隊長

舊 11-22-17, 09:53 PM   #146
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
嘩你唔好講到FOX好似借咗MARVEL錢唔肯還先得架~~
因為當年合約好似係寫明定期出電影版新作,否則要還!
所以Fox死都要拍落去,分分鐘一直拍到冇市場價值為止!(不過近年個2套係拍得好左o既!)

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-17, 02:34 AM   #147
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: mrk 查看文章
因為當年合約好似係寫明定期出電影版新作,否則要還!
所以Fox死都要拍落去,分分鐘一直拍到冇市場價值為止!(不過近年個2套係拍得好左o既!)
以我所知,Fox個deal同Sony唔同,
Fox係買斷咗X-MEN同F4嘅電影版權

舊 11-28-17, 09:55 AM   #148
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
負責MCU 位仁兄開咗聲話 Avenger 4 之後嘅好可能換走晒大部份嘅 Phase 3 嘅英雄, 佢話 Marvel 有成7仟個角式, 有排玩

不過 Spiderman 續集同 GotG 3 就預定

咁 Wasp 呢?

舊 11-28-17, 11:59 AM   #149
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
角色有7千個,多人識嘅有無50個?

舊 11-28-17, 12:11 PM   #150
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
負責MCU 位仁兄開咗聲話 Avenger 4 之後嘅好可能換走晒大部份嘅 Phase 3 嘅英雄, 佢話 Marvel 有成7仟個角式, 有排玩

不過 Spiderman 續集同 GotG 3 就預定

咁 Wasp 呢?
其實AoU同CW已經開始換緊血

基本上都預咗會有大把人離開甚至俾人請食便當。

嗰啲已經出咗三部曲嘅主角角色,或者係屬於「初代復仇者」成員(即A1同AoU)基本上可以功成身退:
鐵甲佬
隊長 (便當嫌疑)
雷神
Hulk (或者可以留低,但只要電影版權仍然由環球渣住,都好難會有新嘅獨立Hulk電影出到街)
War Machine
Hawkeye
黑寡婦
Loki
Nick Fury
Vision (Thanos為咗攞佢額頭上粒石,便當味相當濃厚)

未出哂三部曲嘅主角角色,或屬於「第二代復仇者」(AoU同CW之後)就應該可以繼續留低:
蜘蛛俠
GOTG
蟻俠
Doctor Strange
黑豹
Captain Marvel
Bucky (相信會依原作成為第二代美國隊長)
Wasp
Scarlet Witch
Falcon

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Avengers, Infinity War, Marvel

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
FS: 全新 Hottoys Hot Toys Avengers Ironman Mark VII 7 連會場 Bonus Part chanchan456 買賣專區 0 06-07-13 10:23 PM
[醫生與我] 私家病房的雙重人格患者Part 1留醫+Part 2食藥 DTS OR AC3 照相館 11 12-21-08 11:06 PM
[NDS] 機戰W -Part II [已售] 神祕人1號 手提遊戲機討論版 693 03-16-07 04:09 PM
請問邊度仲有HG超人情景扭蛋part 1&part 2賣?How much? kan666 收藏品討論版 1 10-05-03 12:47 AM
MS DCOM RPC Patch Part II Rabbidas 手機資訊/電腦軟硬討論 5 09-16-03 11:22 PM

現在的時間是 07:19 PM

手機版 | APP版