Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-03-17, 09:33 PM   #3551
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 真!DC 查看文章
其實我都係接受唔到點解釘槍會係禁武
由手機版發出
我就咁理解

一)收埋當祕密武器自己用
二)號角一向要俾世人正義嘅形象,用絕對武力去服眾非理智手法
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-17, 09:35 PM   #3552
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
先唔好吐糟根本無可能用肉眼觀察既宇宙戰點樣用支釘槍射中人依點

剩係300年前可以大大條咁捉d細路去魔改造但一支釘槍會係禁武已經謎到極點

用支釘直接射爆人會夠佢地平時用鈍器對住個駕駛倉打到人地變成肉醬唔人道?

自打嘴巴之極

成套野開場講到300年前係黑歷史咁d技術遺失晒,但把魔劍又會係朱古力有跡像搞革命前就可以大量製造,咁大型既重工業項目仲要全世界無任何人收到風

跟手鬍子大叔拎出黎當BB彈射仲要全世界都無人有疑問

WTF?

英國說大家抱團死

此篇文章於 04-03-17 09:43 PM 被 細路翔 編輯。
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-17, 09:37 PM   #3553
Freddy
博麗神社信徒

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: 真!DC 查看文章
其實我都係接受唔到點解釘槍會係禁武
由手機版發出
螺旋力

一個十分喜歡 東方 系列的Fans
棋局幻無常,智者樂其中
任天堂大亂鬥 FC: Freddy/FRED/2105-8095-6543

少女祈禱中....
Freddy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-17, 09:50 PM   #3554
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
引用:
作者: 細路翔 查看文章
先唔好吐糟根本無可能用肉眼觀察既宇宙戰點樣用支釘槍射中人依點

剩係300年前可以大大條咁捉d細路去魔改造但一支釘槍會係禁武已經謎到極點

用支釘直接射爆人會夠佢地平時用鈍器對住個駕駛倉打到人地變成肉醬唔人道?

自打嘴巴之極

成套野開場講到300年前係黑歷史咁d技術遺失晒,但把魔劍又會係朱古力有跡像搞革命前就可以大量製造,咁大型既重工業項目仲要全世界無任何人收到風

跟手鬍子大叔拎出黎當BB彈射仲要全世界都無人有疑問

WTF?
->剩係300年前可以大大條咁捉d細路去魔改造但一支釘槍會係禁武已經謎到極點
MA係自律殺人兵器, 見人就會殺, 現在話你知要魔改先可以夠打, 當時自然唔會出聲(反正唔係自己比人改)
同埋禁武係打完MA之後的事吧?

->咁大型既重工業項目仲要全世界無任何人收到風 / 跟手鬍子大叔拎出黎當BB彈射仲要全世界都無人有疑問
號角係全世界最大也是唯一的軍方戰鬥政治集團, 邊個會出聲? 會出聲果D都一定變左唔會出聲的死人

此篇文章於 04-03-17 09:55 PM 被 axe1292 編輯。
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-17, 10:32 PM   #3555
Gallardo
最強(最凶)アイドル

註冊日期: Mar 2003
投降都唔俾仲問人點解要反抗

舊 04-03-17, 10:37 PM   #3556
axe1292
Game Master
AXE

引用:
作者: Gallardo 查看文章
投降都唔俾仲問人點解要反抗
豬莉: 你反抗我點炒PREFECT啊

此篇文章於 04-03-17 10:40 PM 被 axe1292 編輯。
舊 04-03-17, 11:02 PM   #3557
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: freemanl 查看文章
民主大叔知唔知殘團班人換曬身份?
隻眼開隻眼閉,畢竟佢要搞鐵華團係因為要重新樹立號角威信,目的已達成就冇需要趕盡殺絕

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-17, 11:11 PM   #3558
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: 神龍 查看文章
只係講一班原棄子由跟o岩大佬結果為義氣跟錯第二個大佬最後全滅嘅故仔je
係好睇嘅
其實係要識押岩人

第一季押岩大小姐咪冇事

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-17, 12:08 AM   #3559
axe1292
Game Master
AXE

引用:
作者: Kewellma 查看文章
隻眼開隻眼閉,畢竟佢要搞鐵華團係因為要重新樹立號角威信,目的已達成就冇需要趕盡殺絕
大小姐何嘗唔係為左理想要隻眼開隻眼閉同殺仔仇人合作
舊 04-04-17, 12:11 AM   #3560
axe1292
Game Master
AXE

引用:
作者: GN00508771 查看文章
其實係要識押岩人

第一季押岩大小姐咪冇事
咁押錯左都好正常,
除左編劇有邊個會估到原來個智將唔係智將只係智障
舊 04-04-17, 12:12 AM   #3561
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
唔知點解FB谷D人好似好肉緊好意外咁...

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-17, 12:37 AM   #3562
Kewellma
Game Master

引用:
作者: axe1292 查看文章
咁押錯左都好正常,
除左編劇有邊個會估到原來個智將唔係智將只係智障
exactly,所以成個故事兩季,賭左兩次,第一季賭岩左贏左幾個開;第二季繼續allin點知開圍骰通殺
btw結局真心還好,問題主要出在導致呢個結局中間果幾集比較腦殘既過程
至於300年前打ma有冇禁武呢點我有保留,現代要打ma果集可以大規模用禁武就應該唔可能,呢個位冇bug
嫁禍鐵華團導致大哥要背鍋都係因為流星號用左"電磁砲釘槍"來打ma,在此之前成個故事都冇人講過有呢種禁武
ma出現作用就係提供用禁武呢個起源,以至最後作為"用過於便利既禁武送三明上路"既藉口(理由)
影帝始終都係影帝,扮聰明扮成竹在敗扮有晒全盤計劃扮有晒後路...結果其實係見步行步,只不過一直以來都有得力助手幫佢安排,石動死左之後淨低既策劃力都掉失w

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-17, 12:54 AM   #3563
axe1292
Game Master
AXE

其實除左外傳(重力戰線果類)同MSV仲有無邊套GUNDAM主角最後戰死?(Z都無話死/08都無死)
舊 04-04-17, 12:59 AM   #3564
zzzdx
↘三一龍娘之超極衝擊

註冊日期: Sep 2008
3DS Friend Code0088 0093 0096
PSN  IDMamiTomoeDX
XBox Live GamertagDouble Zeta Gundam
引用:
其實除左外傳(重力戰線果類)同MSV仲有無邊套GUNDAM主角最後戰死?(Z都無話死/08都無死)
CCA算唔算

2500:FA-ZZ、イクス-エクリプス、イクス-アイオス
2000:試作1号機、ガナーザク、デュナメス、ゴールド天
2000:スローネドライ、ギャン、ガイア、ブルー2L
1000:アレックス、ガンイージ、∞ジャスティス(ラクス搭乗)
zzzdx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-17, 01:00 AM   #3565
axe1292
Game Master
AXE

引用:
作者: zzzdx 查看文章
CCA算唔算
馬反? 有死到?
舊 04-04-17, 01:00 AM   #3566
次期Cekehe
Game Master

註冊日期: Apr 2002
引用:
0080......
不過主角唔係揸高達......

P&D
輕課主acc: 160,670,900 - (已297)光埃龍、月讀龍、濕婆龍、幻龍王、覺麒麟、覺濕婆、比古洛、紅奧丁、覺愛貓、呂布、執行者、潘朵拉、光咖哩、火龍女、劉備、新木印、覺白虎、暗咖哩、覺墮西、雷奧、天秤等等...... (尚有尼龍、一護、水龍女等等正在排隊中)

無課副acc:271,912,456 - 常用隊長:月讀龍、日龍、覺愛貓、覺光埃、火龍女、潘朵拉、比達、覺麒麟、覺月讀等等...
次期Cekehe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-17, 01:13 AM   #3567
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
其實真係好明顯一樣野
就係鐵華團既生命線真係唔係奧加,而係肥仔

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-17, 01:16 AM   #3568
Thaws

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDThaws
XBox Live Gamertagthaws
敗家仔係比佢老子打死....

舊 04-04-17, 01:18 AM   #3569
izumo

PSN  IDizumo000
引用:
敗家仔 作戰中被人陰左之後再處決

ALICE (擺明佢先係主角囉...)
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-17, 01:21 AM   #3570
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 次期Cekehe 查看文章
0080......
不過主角唔係揸高達......
0080主角係個靚仔
而唔係克莉絲同班尼
所以點都唔計

此篇文章於 04-04-17 01:25 AM 被 小嘉 編輯。
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-17, 01:22 AM   #3571
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
引用:
作者: Hunter 查看文章
魔劍零技術, 高準確度, 射程超遠, 又可大量生產
係魔劍面前,咩高達, MA, 戰艦, 巴力全部都同張紙無分別
用釘書機釘埋張紙
Van仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-17, 01:29 AM   #3572
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
引用:
作者: nqm 查看文章
睇完淨係覺得三明對滅團既貢獻好大

三明你一開始爆紅打爆MAO令流星號魔劍命中/同朱古力合作開無雙打民主大叔/係火星一開始爆紅可以救多幾個POILT......部機半殘先爆紅黎做乜?幾時變左做底力?

另外咖哩又做咩殘廢左?俾EIN玩壞左副身體?定係朱古力粒子彈有內力可以做成內傷?還是扮跛溝女?

最後三明個仔個樣完全係果d父母合成app整出黎咁既樣...重要係巨乳控

對個故事又未至於會嬲,但個尾段真係唔知睇緊乜,轟轟烈烈打完收工bbq可能都會深刻d

如果魔劍入機戰應該要set到機戰F既陽電子炮咁先反映到個強度
我諗三明都估唔到枝釘槍仲快過小明
Van仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-17, 06:59 AM   #3573
ZeroChow
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
你地咁唔滿意都係影帝突然又豬又中二嗻。

只不過,你平生真係冇遇過呢類, 講就無敵,做就無力嘅人? 只有門面,一出手嚇親人嘅人? 現實大把。

再者,甚至可以理解為聰明一世,蠢動一事。

咁樣一面倒捱打瓜埋,我反而收貨。
整個反高潮大反擊,我反而覺得係爛尾。
ZeroChow 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-17, 08:45 AM   #3574
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: ZeroChow 查看文章
你地咁唔滿意都係影帝突然又豬又中二嗻。

只不過,你平生真係冇遇過呢類, 講就無敵,做就無力嘅人? 只有門面,一出手嚇親人嘅人? 現實大把。

再者,甚至可以理解為聰明一世,蠢動一事。

咁樣一面倒捱打瓜埋,我反而收貨。
整個反高潮大反擊,我反而覺得係爛尾。
朱古力係過份迷信
成套嘢鋪排佢都係聰明類型,但就只迷信一部廢鐵可以幫佢推反號角
同大川打到劣勢仲好冷靜咁以為佢有後著(火星條友就算支援佢我諗下場都一樣,而且大川仲有魔劍),仲要繼續問團長戰鬥入面想得到啲咩
佢又唔係A/Z個面攤仲學人扮冷靜

拖完人落水又一副高高在上嘅樣子出去拖時間等團長走,到底佢想點
最後黑仔只係單細胞,但朱古力係腦殘
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-17, 09:32 AM   #3575
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
如果朱古力係同鬍鬚大叔合謀就可以解釋到一切。

MA嘅出現係要三明接替成為新嘅惡魔。

此篇文章於 04-04-17 09:34 AM 被 高級嘍囉 編輯。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Gundam, 機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ, 鐵血孤兒

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 監督:水島精二 X 脚本:虚淵玄 新作映画「楽園追放」11月15日公開決定!丨東映アニメーション制作 money 日本動漫畫討論版 93 01-27-24 04:49 PM
[動畫] あの花スタッフ最新作「心が叫びたがってるんだ」9月19日公開丨監督:長井龍雪 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 129 11-28-19 05:23 PM
[動畫] 「天体のメソッド」総合THREAD丨原案・脚本 久弥直樹 money 日本動漫畫討論版 113 10-30-19 03:32 PM
[動畫] 「乱歩奇譚 Game of Laplace」#01「人間椅子(前編)」丨監督:岸誠二 脚本:上江洲誠 money 日本動漫畫討論版 70 09-19-15 02:26 PM
[動畫] 「UN-GO」第1話「舞踏会の殺人」丨水島精二監督 會川昇脚本 ボンズ制作 money 日本動漫畫討論版 23 11-20-11 12:30 PM

現在的時間是 01:41 AM

手機版 | APP版