Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-26-15, 12:26 AM   #426
Amuro0093
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2009
PSN  IDgio0079
XBox Live GamertagSilentEagleF15N
Vysnc off lock左係120

Edit
玩到射條key果到﹐暫時最低66 FPS﹐大部分時間110-120﹔同埋SLI 唔work.

此篇文章於 02-26-15 12:47 AM 被 Amuro0093 編輯。
Amuro0093 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 12:57 AM   #427
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
原來下載版連200都唔洗,好在實體有條線補返少少
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 01:19 AM   #428
gingq7
God of Gamer

註冊日期: May 2008
玩埋barry編,
除左畫面,其他方面都真係唔錯,故事都算有令人有追看意欲,
如果覺得bio rev1 ok,呢隻就真係必玩

另外, 個ranking現在睇唔倒人係唔係正常?

此篇文章於 02-26-15 01:23 AM 被 gingq7 編輯。
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 03:25 AM   #429
johnlam
Senior Gamer
神殺し

註冊日期: Aug 2006
全開穩住60fps wo, 過2日4k mon寄黎再試試
johnlam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 03:29 AM   #430
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
引用:
作者: Amuro0093 查看文章
Vysnc off lock左係120

Edit
玩到射條key果到﹐暫時最低66 FPS﹐大部分時間110-120﹔同埋SLI 唔work.
CAPCOM 真係好黑人僧, 不如咪鬼出 PC啦, 下下 雙卡食屎, 我張 295又得返 3成效能
Van仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 09:04 AM   #431
rokuna
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
單拖玩hard d 怪 都幾厚血.

用電筒照除左令佢動作慢左 ,可以即轉Clare 出side kick嗎?

電腦控 Npc 廢既

d game 唔好一齊出好冇.??
rokuna 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 09:07 AM   #432
rokuna
Crazy Gamer

隻game 背景 整番靚d 遲番 2個月出已經叫神作(以出左個批一線game黎比較)

唔通連capcom 自己都無信心?真係可恥

舊 02-26-15, 09:21 AM   #433
遊戲人間
Ultimate Gamer
"oui"

註冊日期: Aug 2003
XBox Live Gamertagark0811
引用:
作者: gingq7 查看文章
玩埋barry編,
除左畫面,其他方面都真係唔錯,故事都算有令人有追看意欲,
如果覺得bio rev1 ok,呢隻就真係必玩

另外, 個ranking現在睇唔倒人係唔係正常?
Ranking我昨日朝早見到有人喎. 2節第1位都係around 11mins.

舊 02-26-15, 09:36 AM   #434
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: teealpha 查看文章
https://store.sonyentertainmentnetwo...IA000000000002

我唔知佢有冇標錯價…FULL GAME都係$46
睇DESCRIPTION
Episode One: Penal Colony
Kidnapped by a unknown group of assailants, Claire and Moira awake to find themselves trapped on an isolated island infested with horrifying creatures beyond imagination. Now they must desperately struggle to escape the horror.

*Episode One includes Raid Mode for countless additional hours of gameplay.
*Episodes One-Four required for Platinum Trophy.

應該係標題黨(EPISODE 1既FULL GAME),不過咁玩有冇抵觸商品說明條例?

舊 02-26-15, 10:07 AM   #435
wongdee

註冊日期: Jun 2011
想請問DL個隻46蚊係乜黎,點解咁平,係咪要DL埋百九蚊個果先係完全版
wongdee 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 10:27 AM   #436
千野新一

註冊日期: Jun 2002
想問下STORY...可唔可以連線雙打...

舊 02-26-15, 10:29 AM   #437
taikin0901
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2011
Wii U IDtaikin0901
PSN  IDTAIKIN_CHAN
XBox Live GamertagTAIKIN
引用:
作者: wongdee 查看文章
想請問DL個隻46蚊係乜黎,點解咁平,係咪要DL埋百九蚊個果先係完全版
嗰個係第一章 , 總共會有四章 , 每星期出一章。
taikin0901 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 10:31 AM   #438
~飛彈~@@
Ultimate Gamer
バン

註冊日期: Jul 2004
PSN  IDbanned
引用:
作者: 千野新一 查看文章
想問下STORY...可唔可以連線雙打...
單機雙打

~飛彈~@@ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 11:12 AM   #439
rapperjohnny

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDRapperJohnny
引用:
作者: ~飛彈~@@ 查看文章
單機雙打
冇online coop!?
rapperjohnny 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 11:14 AM   #440
千野新一

引用:
作者: rapperjohnny 查看文章
冇online coop!?
Story...無的話....有點....

舊 02-26-15, 11:17 AM   #441
rokuna
Crazy Gamer

引用:
有 co -op

舊 02-26-15, 11:17 AM   #442
亞比斯
初心者

註冊日期: Jul 2006
PSN  IDterrykly
引用:
PS4的話

你要用party share play, 分享2號手制, 再split play玩

XB1就唔知嚕
亞比斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 11:18 AM   #443
千野新一

引用:
作者: rokuna 查看文章
有 co -op
但co-op 係ranking,故事兩者都可以嗎~?

舊 02-26-15, 11:18 AM   #444
千野新一

引用:
作者: 亞比斯 查看文章
PS4的話

你要用party share play, 分享2號手制, 再split play玩

XB1就唔知嚕
@@~感謝~

舊 02-26-15, 12:55 PM   #445
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: mrk 查看文章
超激氣!
今次真係出事啦!(DL唔到)
明明係1月3號時已經扣左錢(USD$24.99)
但係入到美服PS Store的RE:REV2第1章頁面都係顯示「價錢」,
入到最裡面就係顯示「Start」,
最後咁「Start」入去係顯示「找不到應該程式,確定要前往PlayStation Store尋找嗎?」(Cannot find the application. Do you want to look in PlayStation Store?)
請問有冇人兄都遇到同樣情況呀??

PS:我記得我係官方公佈延期前已預訂左後,
初時我有立刻入去美服PS Store查個,個時已經發覺個日期並冇立刻更新到,
系統重係到倒數計時,同埋個時我重未PS Plus過期!

PS2:以本人推測問題應該係出在工作人員更新左新發售日後,
將我地之前已預訂的玩家的PS4更新番D資料,或者係Bug呢,
所以我到依家都DL唔到!

睇呢同我的PS Plus過唔過期冇關係!
因為我查過外國Forum,見到有外國玩家都出左事!
經過我左試右試左1日後,
終於比我係PS App裡面到搵番PS4個DL List出呢!(好彩唔只我有事,外國D Forum都有唔少鬼佬話中左焦,我係從中搵到個解決方法)
依家成功DL到EP1同Raid模式Stage1啦!
希望我的解決方法幫到遇到同樣情況的PS4玩家啦!

PS:發現原來以前PS3上的PSN Game「Download List」選項,去到PS4後,係改左係PS App裡面先搵到架!(如一早講左,請不要插我!)
PS2:美服RE:Rev2都有收錄到中字,Capcom今次真醒目!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 02-26-15 01:09 PM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 12:58 PM   #446
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: taikin0901 查看文章
嗰個係第一章 , 總共會有四章 , 每星期出一章。
除左主線4章之外,重有EX1、2章架!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 01:12 PM   #447
taikin0901
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2011
Wii U IDtaikin0901
PSN  IDTAIKIN_CHAN
XBox Live GamertagTAIKIN
引用:
作者: mrk 查看文章
經過我左試右試左1日後,
終於比我係PS App裡面到搵番PS4個DL List出呢!(好彩唔只我有事,外國D Forum都有唔少鬼佬話中左焦,我係從中搵到個解決方法)
依家成功DL到EP1同Raid模式Stage1啦!
希望我的解決方法幫到遇到同樣情況的PS4玩家啦!

PS:發現原來以前PS3上的PSN Game「Download List」選項,去到PS4後,係改左係PS App裡面先搵到架!(如一早講左,請不要插我!)
PS2:美服RE:Rev2都有收錄到中字,Capcom今次真醒目!
sen store 網頁版係自己名撳落去咪有download list 囉
taikin0901 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 02:20 PM   #448
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
作者: rokuna 查看文章
單拖玩hard d 怪 都幾厚血.

用電筒照除左令佢動作慢左 ,可以即轉Clare 出side kick嗎?

電腦控 Npc 廢既
應該夠時間, 電筒照完隻敵人會暈好耐, 而且有個技能係換人10秒內攻擊力有加成
不過我隻claire成日出side kick喎, 都唔駛自己換...

另外,今次d隱藏要素都真係幾隱藏....隱藏到唔話你知有呢樣野
射藍牌因為bio4,5,6所以知, 但壁畫和虫(?)都係上網睇翻先知

打完一次劇情後仲有speed run mode同埋隱形敵人mode, 再加埋raid mode, 剩係第一章都可以玩唔少時間

此篇文章於 02-26-15 02:26 PM 被 gingq7 編輯。
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 03:23 PM   #449
johnlam
神殺し

註冊日期: Aug 2006
個raid係咪冇得coop?
johnlam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 04:01 PM   #450
D-Joe
Game Master

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDN2O1990
XBox Live GamertagN2O1990HK
引用:
作者: johnlam 查看文章
個raid係咪冇得coop?
好似3月17號最後果章出埋先加

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] フルCG長編映画第2弾 「バイオハザード ダムネーション」10月27日公開決定! 神祕人1號 日本動漫畫討論版 526 07-02-23 09:19 PM
[徵]WII バイオハザード ダークサイド・クロニクルズ 蚊蚊 買賣專區 2 04-11-13 11:43 PM

現在的時間是 07:00 AM

手機版 | APP版